Ben de şampuan yerine karbonat sirke soğuk su kullanıyorum, dus jeli yerine gittiğim şehirlerden aldığım yerel organik sabunlar, saç bakım yağı yerine hindistan cevizi yagi, poşet yerine torba, ped yerine mestruasyon kabı, şaşal yerine suco şu kabı, pikniklere plastik bardak yerine yıkanır kalın kaplar, makyaj temizleme pamuğu yerine makyaj temizleyici havlu, plastik kap yerine minik tupperlar...
evdeki yoğurt kapılarını,şu şişelerini sokak kedilerine mama koymak için biriktiririm, atık yağları biriktiririm, ölsem lavaboya dökmem...
Bireysel olarak elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Yakında deodorantta da organik yöntemlere geçeceğim, fatih belediyesi gibi benim yaşadığım belediye de ürettiğimiz kompostlari alma yeri yaparsa bundan sonra meyve sebze çay artiklarini da biriktirecegim.
Ben kendi imkanlarımla doğaya saygılı olmak için bu kadar uğraşırken yan komşumun üç don için makina açması, kimyasalı döküp döküp tuz ruhlarını giderden göndermesi de beni rahatsiz ediyor
Dünyayı yakarsa titiz ev hanımları yakicak
Nasıl yıkıyor nası yaOnu yıka bunu yıka bunu ayrı yıka denirken aklıma kıymayı yıkayan komşumuz geldi. Yarım kilo kıymayı çitileye çitileye 200 grama kadar düşürüyorduBu da normal olanı değildir inşallah
Baya çiti çitiNasıl yıkıyor nası ya
İlk olarak suyla karbonati şampuan gibi sürüp yikiyorsun, son durulamaya yakın soğuk su + sirke döküyorsun, yumuşacık oluyor,kolay taraniyro.Sirke de hiç kokmuyor. Bu sene kendi sirkemi yapmak istiyorum sırf bakım vs seylerine.Şampuan yerine karbonat sirke duymamıştım araştıracağım, temiz içeriğe yakın bir şampuan kullanıyorum, duş jeli falan da kullanmam zeytinyağlı yeşil sabun o kadar. Ölü hücreler temizlensin diye orta sertlikte bir lif kullanıyorum el yapımı.
Karbonatı koltuk altlarıma kullanıyorum roll on yerine, sprey deodorant falan kullanmam, bir şişe parfümüm bir yıl gidiyor neredeyse, tek fıs sıkarım tamam. Yüzümü gül suyuyla temizliyorum, makyaj zaten yapmıyorum çok nadir. Temizlemek içinde pamuk kullanıyorum. El ayak nemlendirme için hindistan cevizi yağı vücut için Nivea Q10 ona doğal bir çözüm bulamadım özellikle bacaklarım çok kuruyor. Mutfakta tupperlar benimde kurtarıcım onun haricinde cam ağırlıklı eşyalarım çantamdaki su şişeme kadar cam. Temizlik için ağırlıklı arap sabunu, çamaşırlar için beyaz sabun, sadece siyahlara normal deterjan kullanıyorum sabun leke bırakıyor onlarda. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama dedim ya bu konuda kollektif bir bilinç oluşması lazım bir binada 20-30 hane varsa bir kişinin dikkatiyle olmaz, bunu yaygınlaştırmak lazım
Saçın genetik olarak gürdür senin. İnce ve dökülmeye meyilli saçlara böyle şeyler yeterli gelmiyor.İlk olarak suyla karbonati şampuan gibi sürüp yikiyorsun, son durulamaya yakın soğuk su + sirke döküyorsun, yumuşacık oluyor,kolay taraniyro.Sirke de hiç kokmuyor. Bu sene kendi sirkemi yapmak istiyorum sırf bakım vs seylerine.
Saçlarım da gayet canlı ve güzel, isteyene anlık çekip atabilirim
Ben lif olarak örme lif kullanıyorum,köye her gittiğimde biri hediye ediyor, simdiden seksen yaşına kadar yetecek kadar lifim var
Saçım gür ve sık telli. Ama bu şekilde daha az dökülüyor. Bir de saç taramak için bir tarak aldım grastisten. Hindistan cevizi yağıyla kremleyip tarayinca eskisine göre çok daha az dökülüyorSaçın genetik olarak gürdür senin. İnce ve dökülmeye meyilli saçlara böyle şeyler yeterli gelmiyor.
Sevindim senin adına, şanslısınSaçım gür ve sık telli. Ama bu şekilde daha az dökülüyor. Bir de saç taramak için bir tarak aldım grastisten. Hindistan cevizi yağıyla kremleyip tarayinca eskisine göre çok daha az dökülüyor
İyi ki bundan 40-45 yıl önceye denk gelmediniz. O zamanlar tuvalet kağıdı bile yoktu evlerde. Misafirliğe gittiğin evlerde kenarı işlemeli kumaşlar olurdu. Çamaşır makineleri de bu dönemin makineleri gibi değildi. Buradaki bütün titiz hanımefendilerin bir kuşak öncesi bu şekilde yaşadı.
Oy bayılazaaamBaya çiti çiti
tek başına 2 paspas atıyorum arada kızım çiş falan kaçırıyor, kıyafet ya da diğer havlularla beraber yıkamam.Herkese iyi akşamlar.
Öncelikle başlıkta da belirttiğim gibi banyo paspaslarınızı nasıl yıkıyorsunuz? Özel olarak sadece o ürünü mü yoksa kirlilik derecesine göre vs mi?
Az önce bir olay yaşadım inanılmaz canım sıkıldı, ne yapacağımı şaşırdım. Evliyim, ailemden başka şehirde yaşıyorum. Annem de 1 haftalığına yanıma geldi. Bir kaç parça kıyafeti vardı yıkar mısın dedi ben de eşimin kendimin aynı renkteki kirlilerini attım baktım makine hala çok boş, banyodaki paspası da attım. (1 hafta olmamıştı sereli) annem farketti. O kadar üzüldü, bozuldu ki. "Tuvalette Yere serdiğin paspasla nasıl çamaşırları aynı anda yıkarsın, ben bir daha giyemem o kıyafetleri" ve daha abartı şeyler söyledi. Özür diiledim, makina bitince çıkarıp tekrar yıkarım dedim "anlamı kalmadı ki çöp oldu artık, iğrenç bir şey yaptın" vb sözlerle baya payladı. Ne yapacağımı bilemedim. Ne yapmam gerekiyor, nasıl telafi edebilirim bu durumu? Yıkandığı için çok sorun görmemiştim hiç bilemedim. Çok leş hissettim kendimi
yağlı saçlılar bunu beğenmediİlk olarak suyla karbonati şampuan gibi sürüp yikiyorsun, son durulamaya yakın soğuk su + sirke döküyorsun, yumuşacık oluyor,kolay taraniyro.Sirke de hiç kokmuyor. Bu sene kendi sirkemi yapmak istiyorum sırf bakım vs seylerine.
Saçlarım da gayet canlı ve güzel, isteyene anlık çekip atabilirim
Ben lif olarak örme lif kullanıyorum,köye her gittiğimde biri hediye ediyor, simdiden seksen yaşına kadar yetecek kadar lifim var
Valla o kadarını ben de yapamıyorum. Paspasla çamaşır yikamam yanitek başına 2 paspas atıyorum arada kızım çiş falan kaçırıyor, kıyafet ya da diğer havlularla beraber yıkamam.
ama yıkanan kıyafetime de çok tepki göstermem, sadece tekrar yıkarım sanırım.
Ruh hastasıOnu yıka bunu yıka bunu ayrı yıka denirken aklıma kıymayı yıkayan komşumuz geldi. Yarım kilo kıymayı çitileye çitileye 200 grama kadar düşürüyorduBu da normal olanı değildir inşallah
Kendini kıyma citilerken hayal etti bxbxhxhxhYok yok kimseyi kınamıyorum olabilir her şey mümkün
Lacivert dönümü pembe donla yikamamcilar konuyu greenpeacecilere kaptırdı, kirginlar daha da yazmam diyip çamaşır ayırmaya gittiler
ben portakalı karpuzu kiviyi falan yıkamam :)Portakalı, karpuzu, kiviyi vs zaten soyuyoruz diye yıkamayan titiz hanımlardan bahsediyorum.
Islak mendille sileni gördüm ben.
Umarım böyle yapmıyorsunuzdur.
Yeşillik ise musluğa tutulmaz, bir kap içinde karbonat, sirke vb şeylerle bekletilir.
Normal gelmesin bunlar, beden sağlığı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?