• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyo paspasları nasıl yıkıyorsunuz?

ben portakalı karpuzu kiviyi falan yıkamam :)
yeşillikleri suda da bekletmem akan suyun altında hızlıca yıkarım
bu kadar tedbirsizliğe toksoplazma bile olmamam mucize olmalı :p
Valla kiwiyi portakalı ben de yikamiyorum ama yeşillikleri suda bekletiyorum altında bi dünya kum cikiyo. Sanki suya tutsam aynı olmaz gibi geliyor. İlla görcem o kumu bxbxbxb

ben portakalı karpuzu kiviyi falan yıkamam :)
yeşillikleri suda da bekletmem akan suyun altında hızlıca yıkarım
bu kadar tedbirsizliğe toksoplazma bile olmamam mucize olmalı :p
Elinizle soyarken yıkamadığınız kabuktan geçen mikropları aynı elle tutup yediğinizin farkında mısınız peki?
Tarım ilaçlarının zehri, bir sürü bakteri, hayvan dışkısı vs vs, düşünün derim.
Lamı cimi bilmem hiç de titiz bir insan değilim ama yemekte, mutfakta hijyen sağlık açısından önemli şey.

Portakalı, karpuzu, kiviyi vs zaten soyuyoruz diye yıkamayan titiz hanımlardan bahsediyorum.
Islak mendille sileni gördüm ben.
Umarım böyle yapmıyorsunuzdur.
Yeşillik ise musluğa tutulmaz, bir kap içinde karbonat, sirke vb şeylerle bekletilir.
Normal gelmesin bunlar, beden sağlığı.
Valla tam olarak dediğiniz gibi yapıyorum :olamaz:
Hatta eskiden dedemle tarlada karpuz keser yerdik, onun tadı hiç bişey de yok bence

İyi ki bundan 40-45 yıl önceye denk gelmediniz. O zamanlar tuvalet kağıdı bile yoktu evlerde. Misafirliğe gittiğin evlerde kenarı işlemeli kumaşlar olurdu😂😂😂 . Çamaşır makineleri de bu dönemin makineleri gibi değildi. Buradaki bütün titiz hanımefendilerin bir kuşak öncesi bu şekilde yaşadı.
Nasıl yoktu tuvalet kağıdı? 38 yaşındayım, annem 69 yaşında. Beni boşverin annemin gençliğinde 70li yıllarda varmış tuvalet kağıdı. Ondan öncesi dönemde de eski çarşaflardan bezler kesilip dikilirmiş kaynatılıp kullanılırmış. Aynı çocuk bezi mantığı.

Kaç donunuz var mesela? Su acidan soruyorum. Her gün ic camasiri degistiririm. Bi hafta bekletsem 7 don yikamis olurum en fazla. Nasi oleyor ben çözemiyorum bu don işini 😐
Kendiminkileri saymadım ama eşiminkileri geçen yıl çok merak edip saymıştım 50 küsürdü. Benimkiler de o civardadır heralde 🙈 ama hergün eşimde bende günlük değiştiririz ayda 1 kere yıkanır iç çamaşırı o derece çok 🤣

Ben ayrı yıkarım. Havlulaları da ayrı yıkarım. Bazı kadınlar makinede ayakkabı yıkıyor onlara da ayrı şaşırıyorum. Asla yıkayamam. Arkadaşım yer sofrası kurmuştu sofra bezinin üstüne koydu ekmeği. Onu yıkadığı makinede ayakkabı yıkıyor. Anneme biz mi tuhafız milletmi pis anlamadım derim hep.
Ayakkabı hiç yıkamadım ama zaten tertemiz çıkıyor oradan ayakkabı. Ayakkabıyı yıkadığı suyla yikamiyor ki. Birde sofra bezine tabiki ekmek konur. Sofra bezlerinin de tersi düzü var çünkü

Herkese iyi akşamlar.
Öncelikle başlıkta da belirttiğim gibi banyo paspaslarınızı nasıl yıkıyorsunuz? Özel olarak sadece o ürünü mü yoksa kirlilik derecesine göre vs mi?
Az önce bir olay yaşadım inanılmaz canım sıkıldı, ne yapacağımı şaşırdım. Evliyim, ailemden başka şehirde yaşıyorum. Annem de 1 haftalığına yanıma geldi. Bir kaç parça kıyafeti vardı yıkar mısın dedi ben de eşimin kendimin aynı renkteki kirlilerini attım baktım makine hala çok boş, banyodaki paspası da attım. (1 hafta olmamıştı sereli) annem farketti. O kadar üzüldü, bozuldu ki. "Tuvalette Yere serdiğin paspasla nasıl çamaşırları aynı anda yıkarsın, ben bir daha giyemem o kıyafetleri" ve daha abartı şeyler söyledi. Özür diiledim, makina bitince çıkarıp tekrar yıkarım dedim "anlamı kalmadı ki çöp oldu artık, iğrenç bir şey yaptın" vb sözlerle baya payladı. Ne yapacağımı bilemedim. Ne yapmam gerekiyor, nasıl telafi edebilirim bu durumu? Yıkandığı için çok sorun görmemiştim hiç bilemedim. Çok leş hissettim kendimi
Ben de camasirlarla atmam. Ayri atarim. Annen hakli ama sana ogretebilirdi. Kizmak yerine

Elinizle soyarken yıkamadığınız kabuktan geçen mikropları aynı elle tutup yediğinizin farkında mısınız peki?
Tarım ilaçlarının zehri, bir sürü bakteri, hayvan dışkısı vs vs, düşünün derim.
Lamı cimi bilmem hiç de titiz bir insan değilim ama yemekte, mutfakta hijyen sağlık açısından önemli şey.
yani öyledir muhakkak da görmediğim şeyi çok sorun etmiyorum. biz fazlaca dışarıdan yiyoruz, detayını düşünürsem yiyemem. çok dikkat edildiğini sanmıyorum işletmelerin çoğunda
pazarda gezerken falan da aldıklarımı öyle yıkamadan pazarda yürürken yerim ben :)
ama biri misafir gelecekse çok dikkat ediyorum her şeyi usulünce yıkamaya vs. çünkü çevremdeki çoğu kişi bu konularda hassas.

Ben ayrı yıkarım. Havlulaları da ayrı yıkarım. Bazı kadınlar makinede ayakkabı yıkıyor onlara da ayrı şaşırıyorum. Asla yıkayamam. Arkadaşım yer sofrası kurmuştu sofra bezinin üstüne koydu ekmeği. Onu yıkadığı makinede ayakkabı yıkıyor. Anneme biz mi tuhafız milletmi pis anlamadım derim hep.
ayakkabıyı napıcaz elimizde mi yıkayacağız?
hepsini dolduruyorum bi makine ayakkabı yıkıyorum.
ayy valla ben hayatı sizin gibi, siz de benim gibi yaşayamazmışız. :)

Yani ben anlamıyorum, makine zaten temizliyor. Milletin donundan ne olacak, o kadar derecede o kadar deterjanla onca dakika yikaniyor. Daha pislik mı kalır 😅
Bir de dünyadaki en pis şey idrar mi? Dağda kalsan açık yaraya isiyorsun streilize olsun diye, mahsur kalan insanlar idrarını içip hayatta kaliyor. yani insanin kendini soyutlayacagi, kesinkes değmemesi gereken bir şey değil bence. Hatta titiz insanların çok kullandığı porcözler ,leke çıkarıcılari,tuz ruhları çok daha zararlıdır insan hayatına,eminim.
Benim kedim bazen kıyafetlerimin üstüne pisliyor, diğer çamaşırlarımla beraber onu da atıyorum.
Ne olacak yani, cidden anlayamıyorum.
Parkta bahçede çimene oturuyoruz, Allah bilir kaç dakka önce kimin köpeği geldi isedi 😅
Bence hiç pis bir şey değil, otellerde falan nasıl bornozlari kullanıyorsunuz? Ya da nevresimlerini yanında götüren insanlardan misiniz?
Hiç hijyen takıntılı biri değilim,bir zararini da görmedim. Zaten evime gelecek yakınlıkta insanlar benim ne denli mikrop biri olduğumu bilirler, o yüzden sorun değil 😂

Titiz bir insan değilim zaten donlari ayrı yikamanin sebebi dondaki idrar değil ki , kız çocuklarının enfeksiyona çok açık olan cinsel organları yani derdim dondan tshirte idrar bulaşması değil, coraptan dona buluşacak olan mikrop , sonra o mikrobun kızımın vajinasina geçecek olması
Çamaşır makinasi bakteri yuvası, o yüzden ilk yorumumda yazdim burdaki yorum yapanların çoğu çamaşır makinesinin nasıl çalıştığını bilmiyor diye ama senin bilmemen çok sasirti beni 🙈🙈
Mikroplar çamaşır makinasinda ölmez, tam tersi ürer ve artar , bakterinin göre değişmekle beraber her bakteri 40 derecede ya da 60 derecede ölmez çoğalır
Yani şu forumdaki en titiz olmayan insanımdır, evim her zaman darma daginiktir , haftada bir süpürge açılır vs vs ama sağlığı korumak başka bir mevzu
Ayrıca otelim olduğu zamanlarda gördüklerimden sonra kesinlikle oteldeki havlulari carsaflari kullanmamya yeminliyim
Yüz havlusu poposundaki kakayi mı silen ararsin , çarşafla masturbasyon yapıp boşalan mı ararsın, o carsaflarda bilmemneresinin tüyünü alan adamlar mı ararsın, yani gördüklerimden sonra asla ve asla ne airbnb de ne otelde havlu ve carsaf kullanmam , 60 derece yıkamaya anca lekesi çıkar o insan atıklarının asla mikrobu çıkmaz. Adamların kıçını sildiği havluya millet yüzünü siliyor otelde

İyi ki bundan 40-45 yıl önceye denk gelmediniz. O zamanlar tuvalet kağıdı bile yoktu evlerde. Misafirliğe gittiğin evlerde kenarı işlemeli kumaşlar olurdu😂😂😂 . Çamaşır makineleri de bu dönemin makineleri gibi değildi. Buradaki bütün titiz hanımefendilerin bir kuşak öncesi bu şekilde yaşadı.
45 yaşındayım, taharet bezi ne demek biliyorum , şu zamanki bilinçle o zamandaki gibi yasamaya heveslenmiyorum , 45 sene önce insan ömrü de 60 seneydi
Siz öyle yaşayıp erken ölebilirsiniz, ben kendi ve çocuklarımın sağlığını korumakla gorevliyim

Öğğğğ ayakkabı makinada yıkanırmı ya sonra o makinaya nasıl çamaşır atıyorsunuz 🤔 beyaz kısımları sihirli süngerle silip boş bir fısfısa çözdürdüğünğz bulaşık makinası deterjanını doldurup üstüne sıkıp durulayacaksınız bu kadar

Ayrıca otelim olduğu zamanlarda gördüklerimden sonra kesinlikle oteldeki havlulari carsaflari kullanmamya yeminliyim
Yüz havlusu poposundaki kakayi mı silen ararsin , çarşafla masturbasyon yapıp boşalan mı ararsın, o carsaflarda bilmemneresinin tüyünü alan adamlar mı ararsın, yani gördüklerimden sonra asla ve asla ne airbnb de ne otelde havlu ve carsaf kullanmam , 60 derece yıkamaya anca lekesi çıkar o insan atıklarının asla mikrobu çıkmaz. Adamların kıçını sildiği havluya millet yüzünü siliyor otelde
Ben genelde otelde bile değil hostelde 8 kişilik odalarda, Couchsurfingde koltuğunu açan tanımadığım insanların evinde kalıyorum 😂
Hatta Belarusta bir evde kalmıştım, kucuk tuvalette sifon harici hiç su yoktu, ne taharet musluğu,ne lavabo. Yani totosunu temizleyen insan o elle kapısını açıp yandaki banyonun da kapısını açıp öyle elini temizleyecek (o da en iyi ihtimalle temizlerse😂)
Bundan bile birazcık igrendim. O kadarcik mikroptan pislikten korksam hayat benim için zor olurdu ya. İlk mesajimda da demiştim, beni böyle yaratan Rabbime Hamd-i senalar olsun:)))

Benim kızımın geçmeyen idrar yolu enfeksiyonunu bu şekilde geçirdim , eski kıyafetlerimizi kesip tek seferlik kullandırdım tekrar yıkamadım ama bence tuvalet kağıdından daha temiz bir yöntem

45 yaşındayım, taharet bezi ne demek biliyorum , şu zamanki bilinçle o zamandaki gibi yasamaya heveslenmiyorum , 45 sene önce insan ömrü de 60 seneydi
Siz öyle yaşayıp erken ölebilirsiniz, ben kendi ve çocuklarımın sağlığını korumakla gorevliyim
Sırf öğrenmek için soruyorum, çamaşırları ayırmama sebebim kurutma kullanmak.
Orada çok çok yüksek ısıya maruz kaldığından mikroplar ölüyordur diye düşünüyorum.
Hatalı mıyım?

Back