- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.823
- 208
Bir sarı bez birkaç ay gidiyor zaten. Atık sayılır mı tartışılır, hesaba alınacak bir atık değil yani. Çalışıyorsunuz diye hatırlıyorum, ben de çalışıyorum ve pratiklik çoook önemli. Neyse siz tiksinmişsiniz bir kere o yüzden vazgeçmezsiniz kendi bezlerinizdenNe diyeyim ben o çul çaputları baya aktif kullaniyorum ve mutfak atıklarım baya azaldı bu sekilde. Benim icin pratiklikten daha önemli atiksizlik.
Benim eşim de sarı bezden çok iğreniyor. Sarı bezle sildiğim bir yeri gider tekrar siler mesela. Ben de sarı yerine farklı renklerini alarak çözüm buldum çok anlamıyor artıkBu baya uçbi nokta benim icin yıllarca annem de aynı sizin gibi sarı bezi çamaşır suyunda bekletir kullanırdı cok iğrenirdim çocukken bile o sarı bezden ama kendim de ilk evlilik zaman i kullandım neyse ki sonra bıraktım. Ne diyeyim ben o çul çaputları baya aktif kullaniyorum ve mutfak atıklarım baya azaldı bu sekilde. Benim icin pratiklikten daha önemli atiksizlik.
Az önce makinaya çamaşır attım, bornoz ve havlularu makinada az yer kaldı paspasıda atsamıydım ki, çıkardı aradanVallahi tebirikler! Konu sahibide tam böyle bir cevap arıyordu o da oldu en temiz, konu sahibiyle siz oldunuz
Kağıt havlu daha hijyenik geliyor bana tezgah hariç masayı bile onla alırım, en son hafif ıslatır yemek masasını silerimBu baya uçbi nokta benim icin yıllarca annem de aynı sizin gibi sarı bezi çamaşır suyunda bekletir kullanırdı cok iğrenirdim çocukken bile o sarı bezden ama kendim de ilk evlilik zaman i kullandım neyse ki sonra bıraktım. Ne diyeyim ben o çul çaputları baya aktif kullaniyorum ve mutfak atıklarım baya azaldı bu sekilde. Benim icin pratiklikten daha önemli atiksizlik.
Nasıl birkaö ay gidiyorBir sarı bez birkaç ay gidiyor zaten. Atık sayılır mı tartışılır, hesaba alınacak bir atık değil yani. Çalışıyorsunuz diye hatırlıyorum, ben de çalışıyorum ve pratiklik çoook önemli. Neyse siz tiksinmişsiniz bir kere o yüzden vazgeçmezsiniz kendi bezlerinizden
Her bakteri ölmez, ayrıca paspastaki toz , kıl, saç vs de yıkayınca gitmez tam tersi makinadaki diğer çamaşırlara yapışır, ya da makinaya yapışırYıkanınca gitmiyor mu o bakteri ve mantarlar. Yıkanınca gitmiyorsa bir sonraki seferde kıyafetleri yıkamıyormusunuz aynı makinede. Ya da paspaslar için ayrı kıyafetler için ayrı makineniz olabilir
Misafirin var iki kazağı bir pantolonu, bir çorabı.
ona özel makina mi acicazcok ilginç.
Ben genelde gittiğim şehirlerde sevdiğim insanların evinde yatıya kalırim,makina acilacaksa sorarlar 'kirlin var mı?' diye (bugün bile yatili misafirim, daha yatmadan sordular, coraplarimi ve yolda giydiğim pantalonumu attim insanların makinasina)
Aynı şekilde bize iki günlük gelene de biz sorarız. Ne olacak ki misafirin kıyafetinden? Uranyum mu giyip gelmiş?
Valla her sayfada ayrı şaşırıyorum,yazık günah. Biz makina dolmadiysa çalıştırmayız bile, boşa elektirk harcamayalim diye insanlar corabini bile ayrı yıkıyor
Gercekten de insanların temizlik anlayışı cesit çeşit.
Kabuklu meyveyle başlayan yerde ne demek istediniz. Okudum okudum anlamadımEn delirdiğim şeydir.
Evim şuan leş, zaten asla temiz biri değilim ama masaya tezgaha gelmeden yediklerimiz ya, onları görünce ‘bu mu temiz’ diyorum!
Kabuklu meyve diye yıkamayan, yeşilliği akan suya tutan, erik üzüm gibi şeyleri yine yağmur yağarmışcasına su ile buluşturan, aynı kaşıkla yemek tatlarına bakan, aynı bıçakla birçok farklı türü kesip bir de aynı tahtayı kullanan off off.
Camı yeri pis olsun da şu yemek mevzusu hiç çekilmiyor…
Sofra bezinin üstüne ekmeği koymayacaksak neden sofra bezi var.. hepsi makineden temiz çıkıyorsa bı sorun yok bence. Atabilsem kendimi de makineye atıp yikicamBen ayrı yıkarım. Havlulaları da ayrı yıkarım. Bazı kadınlar makinede ayakkabı yıkıyor onlara da ayrı şaşırıyorum. Asla yıkayamam. Arkadaşım yer sofrası kurmuştu sofra bezinin üstüne koydu ekmeği. Onu yıkadığı makinede ayakkabı yıkıyor. Anneme biz mi tuhafız milletmi pis anlamadım derim hep.
Birgün kaynana dedi ki çamaşırın var mı yıkanacak diye. O zaman yeni evliyim bilmiyorum raconu tabi. Var dedim attim makineye, sanıyorum ki ben bilemem o yüzden dedi calistiriverecek makineyi. Meğer eşimle benim beyazlardan baska görümcemin, goruncemin kocasının, çocuklarının, kayinpederle kendi donlarini da atmış. Bir baktım hepimizin donu dönüyor makinede. O arada ativermis onları faketmedim. Bir daha da orada çamaşır yikatmadim biriktirip annemde yıkadım.EvetBu arada öyle temizlik takıntılı biri değilim ama çamaşır konusunda bu şekilde alışmışım.İç çamaşırlarını da eşimle benimkini ayrı ayrı yıkıyorum
O niye?İç çamaşırlarını da eşimle benimkini ayrı ayrı yıkıyorum
Her okuduğumuza inanmamız gereken bir konu daha olduğuna inaniyorum.Konu basligina bakip neden bu kadar cok yorum almis diye okudum konuyu.
Banyo paspasini, kilimleri, havlu-bornozlari ayri yikiyorum. Ama ic camasirlarini normal kiyafetlerden ayirmam, hatta ev kiyafetlerini bile ayri yikayanlari okuyunca sok oldum2 kisiyiz zaten evde ayda 2 defa mi yikayacagiz her seyi bu sekilde?
Neyse bugun de %50 pis oldugumu ogrendim.
Yok yikayanlar var .Eskiden bir komşumuz vardı aynı binada oturan eşinin pantolonlarini ayrı,kendi pantolonlarini ayrı,eteklerini ayrı,eşinin kazaklarini ayrı,kendisine ait olanı ayrı yikardi makinesi sürekli çalışırdı balkonda çamaşırı hiç eksik olmazdı kadının gözümle görmesem ben de inanmazdım ama var böyle kişiler.Her okuduğumuza inanmamız gereken bir konu daha olduğuna inaniyorum.
Ayrı yıkancak şeyler belli birde ayrı yıkanmayacaklar belli
İç çamaşırı ayrı yıkarım, yok çorapları ayrı yıkarım yok eşiminkini ayrı yıkarım falan filan
Hiç inandırıcı değil ayrıca sayı olarak geçtim kimin okadar vakti var? Tek tek onlar birikcekte yıkandackta, he he aynen.
Ya evde 5 tane çamaşır makinası var yada atmasyon.
Nedense kusmak istiyorumBirgün kaynana dedi ki çamaşırın var mı yıkanacak diye. O zaman yeni evliyim bilmiyorum raconu tabi. Var dedim attim makineye, sanıyorum ki ben bilemem o yüzden dedi calistiriverecek makineyi. Meğer eşimle benim beyazlardan baska görümcemin, goruncemin kocasının, çocuklarının, kayinpederle kendi donlarini da atmış. Bir baktım hepimizin donu dönüyor makinede. O arada ativermis onları faketmedim. Bir daha da orada çamaşır yikatmadim biriktirip annemde yıkadım.
Okuyunca bir fenalık geldi mi?
Ayy çok yaşa . Bir karış don bir karış çorap için haftalarca makine açmayı mı bekliycem. O sırada o ölmediğini düşündükleri bakteriler mantarlar haftalarca halay çekecekHer okuduğumuza inanmamız gereken bir konu daha olduğuna inaniyorum.
Ayrı yıkancak şeyler belli birde ayrı yıkanmayacaklar belli
İç çamaşırı ayrı yıkarım, yok çorapları ayrı yıkarım yok eşiminkini ayrı yıkarım falan filan
Hiç inandırıcı değil ayrıca sayı olarak geçtim kimin okadar vakti var? Tek tek onlar birikcekte yıkandackta, he he aynen.
Ya evde 5 tane çamaşır makinası var yada atmasyon.
Mutlaka vardır öyle vakti çok, başka işi olmayan insanlar. Hastalık derecesinde “temiz” olduğunu düşünenlerYok yikayanlar var .Eskiden bir komşumuz vardı aynı binada oturan eşinin pantolonlarini ayrı,kendi pantolonlarini ayrı,eteklerini ayrı,eşinin kazaklarini ayrı,kendisine ait olanı ayrı yikardi makinesi sürekli çalışırdı balkonda çamaşırı hiç eksik olmazdı kadının gözümle görmesem ben de inanmazdım ama var böyle kişiler.
Hayır makina beyazları zaten ortalama 2 saatde yıkıyorAyy çok yaşa . Bir karış don bir karış çorap için haftalarca makine açmayı mı bekliycem. O sırada o ölmediğini düşündükleri bakteriler mantarlar haftalarca halay çekecekvakti bol olan kumda oynasın. Tamam en temiz en titiz en mükemmel ev kadını onlar.. Bravoo size Konu kapanı dağılabilirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?