- 15 Şubat 2013
- 24.953
- En iyi cevaplar
- 1
- 94.371
- 798
Kız yakında şu savaşları çıkacak. İçmeye şu bulamiycaz. Misafiri bilmem de bu kadar kategorik çamaşır yıkamaya dünya rezervleri kurudu Allah canımı alsın gxgxgxgxMisafirin var iki kazağı bir pantolonu, bir çorabı.
ona özel makina mi acicazcok ilginç.
Ben genelde gittiğim şehirlerde sevdiğim insanların evinde yatıya kalırim,makina acilacaksa sorarlar 'kirlin var mı?' diye (bugün bile yatili misafirim, daha yatmadan sordular, coraplarimi ve yolda giydiğim pantalonumu attim insanların makinasina)
Aynı şekilde bize iki günlük gelene de biz sorarız. Ne olacak ki misafirin kıyafetinden? Uranyum mu giyip gelmiş?
Valla her sayfada ayrı şaşırıyorum,yazık günah. Biz makina dolmadiysa çalıştırmayız bile, boşa elektirk harcamayalim diye insanlar corabini bile ayrı yıkıyor
Gercekten de insanların temizlik anlayışı cesit çeşit.
Kuzucum, ben çamaşır yıkarken iç çamaşırı ayrı, çoraplar ayrı yıkamam sonuçta çamaşır makinesi temizlenebilen bir beyaz eşya belli aralıklarla boş makineye karbonat sirke ikilisini döküp sıcak suyla boş yıkama yaparsanız ne virüs kalır ne koku olur, şimdi şaşıranlar olacak :))) spor ayakkabıları da atar yıkarım, titiz değilim ama pis de değilim, tabii buradaki arkadaşlarımızın çamaşır yıkama alışkanlıklarına göre berbatımMisafirin var iki kazağı bir pantolonu, bir çorabı.
ona özel makina mi acicazcok ilginç.
Ben genelde gittiğim şehirlerde sevdiğim insanların evinde yatıya kalırim,makina acilacaksa sorarlar 'kirlin var mı?' diye (bugün bile yatili misafirim, daha yatmadan sordular, coraplarimi ve yolda giydiğim pantalonumu attim insanların makinasina)
Aynı şekilde bize iki günlük gelene de biz sorarız. Ne olacak ki misafirin kıyafetinden? Uranyum mu giyip gelmiş?
Valla her sayfada ayrı şaşırıyorum,yazık günah. Biz makina dolmadiysa çalıştırmayız bile, boşa elektirk harcamayalim diye insanlar corabini bile ayrı yıkıyor
Gercekten de insanların temizlik anlayışı cesit çeşit.
Doğru dedinKuzucum, ben çamaşır yıkarken iç çamaşırı ayrı, çoraplar ayrı yıkamam sonuçta çamaşır makinesi temizlenebilen bir beyaz eşya belli aralıklarla boş makineye karbonat sirke ikilisini döküp sıcak suyla boş yıkama yaparsanız ne virüs kalır ne koku olur, şimdi şaşıranlar olacak :))) spor ayakkabıları da atar yıkarım, titiz değilim ama pis de değilim, tabii buradaki arkadaşlarımızın çamaşır yıkama alışkanlıklarına göre berbatımmisafir çamaşırlarını ayrı yıkamak misafirin içini rahat ettirmek için tercih ettiğim bir şey, sonuçta misal iç çamaşırlarının yoğun olduğu bir çamaşır yıkıyorum diyelim, misafirim kendi çamaşırları bizimkilerle yıkansın istemiyordur, belki tiksiniyordur.
Yapmadığım bir şeyi yapmış gibi anlatamam, valla ben öyle her şeyi ayrı ayrı yıkamıyorum, he evet kilimler, yorganlar ayrı yıkanıyor, nevresimleri de keza ayrı yıkarım beyaz çoraplar için ayrı makine, iç çamaşırları için ayrı makine açmam, renklilerle beyazları ayırır tıkarım yıkanırDoğru dedinbana son gelen misafir 2 kazak verdi. Biri beyaz biri gri, ikisi de polar, bu polarlari ayrı mı yikasak renkler karışmasın dedi, he diyip attım 7 bilinmeyenli makineye valla ruhu duymadı
Yok şimdi Allah için misafirin çamaşırını kendi dönümü çorabımı katıp da yıkamam ama aynı türden kazak mazak vardi mesela ben illa ona ayrı makina olsun diye düşünmedim. Kendi polarlarimi da attım ama düşününce haklısın. Ayrı yıkamak istemesi mantıklı.Yapmadığım bir şeyi yapmış gibi anlatamam, valla ben öyle her şeyi ayrı ayrı yıkamıyorum, he evet kilimler, yorganlar ayrı yıkanıyor, nevresimleri de keza ayrı yıkarım beyaz çoraplar için ayrı makine, iç çamaşırları için ayrı makine açmam, renklilerle beyazları ayırır tıkarım yıkanırama işte misafiri anlıyorum ben hal hareketlerinden gelen kadın misafirse makineyi direkt ona bırakıyorum yıkanacak kıyafetin varsa at yıka diyorum, bizde 4 bacaklı da var, e onun cicileri de oluyor, hanımefendinin koltuğunun minderleri örtüleri vs oluyor, kimi insan tiksiniyor istemiyor, biz 4 bacaklımızı evlat bildiğimizden onun eşyalarını bizimkilerle yıkamak acayip gelmiyor, şimdi bana yemeğe misafir de gelmez evde köpek var diye :)))
Zaten kırk yılda bir yatılı misafirim geliyor, onda da onları mı kıracağım, her şeylerini ayrı yıkamakta bunu talep etmekte özgürler, titiz değilim ama misafirlerimin rahatlığını, temizlik kriterlerini önemserim, onların kullanacağı pike, nevresim, yastık, yorgan, hamam ve el yüz havluları ayrıdır hepsi misafir yatak odasındaki dolapta durur, yatıya gelmek isteyen olursa duyurulurYok şimdi Allah için misafirin çamaşırını kendi dönümü çorabımı katıp da yıkamam ama aynı türden kazak mazak vardi mesela ben illa ona ayrı makina olsun diye düşünmedim. Kendi polarlarimi da attım ama düşününce haklısın. Ayrı yıkamak istemesi mantıklı.
Yoo ben kirlenince atıyorumMutfak bezlerinin kuru temizleme mi yaptiriyosunuz siz?
Meraktan soruyorum mutfakta sadece sarı bez mi kullanıyorsunuz?Yoo ben kirlenince atıyorum
Sarı bez değil mi?
Bez dendiği için sarı bez dedimMeraktan soruyorum mutfakta sadece sarı bez mi kullanıyorsunuz?
Benim farkli boylardan 100e yakin el havlusu, kurutma bezi, ya da hamur örtüsü tarzı mutfak bezi diye nitelendirdiğim seyler var. Bi misafir agirlasam en az 20 parca kirlim cikiyor. Ben sürdürülebilir olmadığı için kağıt havlu cok az kullaniyorum acaba ondan mi diyeceğim ama bunlari bana Babaanem yaptı ceyizime hic bana sormadı bile. Onun evinde benimkinin 3 katı mutfak bezi vardır..halamın da öyle. Gerci ben o ikisinin de sarı bez kullandığını bilmem. Ben de bıraktım 2 sene once sarı bezi. Ama sarı bez kullanırken de el havlularımı kurutma bezlerimi kullanıyordum.
Vallahi tebirikler! Konu sahibide tam böyle bir cevap arıyordu o da oldu en temiz, konu sahibiyle siz oldunuzama iç camasirlarimi paspas ile birlikte atıyorum
Bu kadar çaput ne işe yarar ki… tezgahta sarı bez kullanıyorum, iki günde bir çamaşır suyunda bekletiyorum geceden sabaha kadar. Bazen lavaboda sıcak suda cifle yıkıyorum. Onca kumaştan çok daha kullanışlı ve pratik oluyorMeraktan soruyorum mutfakta sadece sarı bez mi kullanıyorsunuz?
Benim farkli boylardan 100e yakin el havlusu, kurutma bezi, ya da hamur örtüsü tarzı mutfak bezi diye nitelendirdiğim seyler var. Bi misafir agirlasam en az 20 parca kirlim cikiyor. Ben sürdürülebilir olmadığı için kağıt havlu cok az kullaniyorum acaba ondan mi diyeceğim ama bunlari bana Babaanem yaptı ceyizime hic bana sormadı bile. Onun evinde benimkinin 3 katı mutfak bezi vardır..halamın da öyle. Gerci ben o ikisinin de sarı bez kullandığını bilmem. Ben de bıraktım 2 sene once sarı bezi. Ama sarı bez kullanırken de el havlularımı kurutma bezlerimi kullanıyordum.
Bu baya uçbi nokta benim icin yıllarca annem de aynı sizin gibi sarı bezi çamaşır suyunda bekletir kullanırdı cok iğrenirdim çocukken bile o sarı bezden ama kendim de ilk evlilik zaman i kullandım neyse ki sonra bıraktım. Ne diyeyim ben o çul çaputları baya aktif kullaniyorum ve mutfak atıklarım baya azaldı bu sekilde. Benim icin pratiklikten daha önemli atiksizlik.Bu kadar çaput ne işe yarar ki… tezgahta sarı bez kullanıyorum, iki günde bir çamaşır suyunda bekletiyorum geceden sabaha kadar. Bazen lavaboda sıcak suda cifle yıkıyorum. Onca kumaştan çok daha kullanışlı ve pratik oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?