Bankaya para yatırmak istiyorum

Efsun64

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2012
3.996
4.795
Arkadaşlar elimdeki parayı bankaya yatırmayı düşünüyorum. Bu işler nasıl oluyor bana anlatabilir misiniz? Faizler ne durumda? Sizin bankada hesabınız var mı ? Faizler arttıkça benim hesabıma da etki ediyor mu yoksa bankaya para yatırdığım dönemdeki faizde sabit mi kalıyor ? Vade olayı nasıl oluyor? Vade dolmadan para çekmem gerekirse ne olacak gibi bir sürü detay soru cevabını bekliyor :)

paranı tl olarak vadeye bağlayabilirsin. bu parayla döviz alıp, döviz hesabına koyabilirsin. dövizi vadeye bağlayabilirsin.
vade oranları bankaya göre değişir. aylık (ki buna 32 gün denir) 45 günlük, 3 aylı vs istediğin kadar bağlayabilirsin.
vade sonuna kadar anapara bağlı kalır, vadesinden önce bozduğunda o dönem de alacağın faiz hakkını kaybedersin.
vade sonunda istersen, aldığın faizi kullanır, kalanı (anapara) tekrar bağlarsın. ya da faiz +anapara şeklinde bağlarsın.
gerçi sen hiç dokunmazsan o otomatik her ay bu işlemi gerçekleştirecek.

Şubeden hesabını vadeliye bağlarsan, faiz oranı daha düşük. internet üzerinden yaparsan 3 puan filan daha yüksek faiz alıyorsun. tutarları ve faiz oranlarını internetten öğrenebilirsin. bu anaparana ve süreye göre değişkendir.

bu arada en iyi faizi Enpara.com veriyor diye biliyorum.
dipnot: dinen faizi uygun görmüyorsan, altın veya döviz almanı öneririm. tabii şu an değil :KK66:

paranı tl olarak vadeye bağlayabilirsin. bu parayla döviz alıp, döviz hesabına koyabilirsin. dövizi vadeye bağlayabilirsin.
vade oranları bankaya göre değişir. aylık (ki buna 32 gün denir) 45 günlük, 3 aylı vs istediğin kadar bağlayabilirsin.
vade sonuna kadar anapara bağlı kalır, vadesinden önce bozduğunda o dönem de alacağın faiz hakkını kaybedersin.
vade sonunda istersen, aldığın faizi kullanır, kalanı (anapara) tekrar bağlarsın. ya da faiz +anapara şeklinde bağlarsın.
gerçi sen hiç dokunmazsan o otomatik her ay bu işlemi gerçekleştirecek.

Şubeden hesabını vadeliye bağlarsan, faiz oranı daha düşük. internet üzerinden yaparsan 3 puan filan daha yüksek faiz alıyorsun. tutarları ve faiz oranlarını internetten öğrenebilirsin. bu anaparana ve süreye göre değişkendir.

bu arada en iyi faizi Enpara.com veriyor diye biliyorum.
dipnot: dinen faizi uygun görmüyorsan, altın veya döviz almanı öneririm. tabii şu an değil :KK66:
Cok tesekkur ederim bilgiler icin :)
Evet faizi uygun gormuyorum ama zaten dort tarafimiz faiz :KK43:
Altini da dusukken esime cok dedim alalim diye ama ilgilenmedi sen ne istersen yap dedi ben de almadim bugun gram altinin 109 lara vardigini gordukce bin pisman oluyorum ama nafile... Benim alalim dedigimde 93 tu iki ay once falan... Nasip artik ne yapalim :)

rica ederim.
bizde gram altın alarak bankaya koyabilirdik, ama araba almayı düşündüğümüz için erteledik :KK43:

Cok tesekkur ederim bilgiler icin :)
Evet faizi uygun gormuyorum ama zaten dort tarafimiz faiz :KK43:
Altini da dusukken esime cok dedim alalim diye ama ilgilenmedi sen ne istersen yap dedi ben de almadim bugun gram altinin 109 lara vardigini gordukce bin pisman oluyorum ama nafile... Benim alalim dedigimde 93 tu iki ay once falan... Nasip artik ne yapalim :)
Canım bizim de biraz birikim var dolara mı altına koyalım mı koymayalım derken fiyatlar uçtu

Bende zamanında epey araştırmıştım vade olayı canımı sıkıyordu ama yeni bankacılık ürünleri var mesela Enpara, Cepteteb gibi şurada çok alternatif var. Hesap işletim ücreti alınmıyor olması da güzel kılıyor hizmetleri :) Ben Cepteteb'den hesap açmıştım. Paranı elde tutacağına hesabına yatıyorsun vade gibi dertleri olmuyor. Günlük olarak faiz kazanabiliyorsun. Araştırmanı tavsiye edebilirim :))

X