- 9 Şubat 2010
- 18.318
- 1
- 41.332
- 798
30 yaşındasınız zaten 40ı bulmanızı mı beklemeniz gerekiyor. Eve maddi destek sağlıyorsunuz büyük ihtimalle bu yüzden de bırakmıyorlar peşinizi, ayrılın evden, sevgilinizden eminseniz evlilik hazırlıklarına başlayın, yaza sade bir nikahla kurın yuvanızı, bu yaşta obların istediğini yapmak zorunda değilsiniz.Dugun umrumda degil zaten sevmemde hic
Ama bu konusmalar yapinca kiyametler kopuyor evde ben kendimi ne saniyormusum acelem neymis abimi bekleyecekmisim. Abim evlenincede aradan zaman gecmesi lazimmis falan
Maddi oldugunu sanmiyorum olayin. Ama ne oldugunuda anlamiyorum gercekten.Böyle saçmalık mu olur
Eve maddi yardum mı yapıyorsun ondan mı istemiyorlar acaba evlenmeni
Hayır değil tam tersi güzel birşeyMaddi oldugunu sanmiyorum olayin. Ama ne oldugunuda anlamiyorum gercekten.
Benim arkadaslarimda evleniyor nisanlaniyor. Aileleri nasil destek oluyor nasil mutlular goruyorum inanilmaz uzuluyorum.
Bizimkiler anca aa bu ne hevesmis boyle gorcez Biz seni demekten daha iyi bir sey soylemiyorlar
Evlenirken kim heves etmez ki mutlu olmayi istemek hevesli olmak kotu bisey mi?
Maddi oldugunu sanmiyorum olayin. Ama ne oldugunuda anlamiyorum gercekten.
Benim arkadaslarimda evleniyor nisanlaniyor. Aileleri nasil destek oluyor nasil mutlular goruyorum inanilmaz uzuluyorum.
Bizimkiler anca aa bu ne hevesmis boyle gorcez Biz seni demekten daha iyi bir sey soylemiyorlar
Böyke toksik ailelerde ve anne siddeti altinda büyüyen insanlar kolay kolay "size ne" diyemiyor maalesef. Senelerin travmatik baglari iste. Cocuk her zaman annesinin ilgisini ve sevgisini kazanmaya calisir. Konu sahibi burda bile gördügü siddeti aciklamaya calisiyor. Halbuki aciklanacak bir tarafi yok. Annesi zamaninda bütün stresini ve mutsuzlugunu cocuklarindan cikartmis. Belki tek kurban olarak o secildi. Konu sahibi bunlardan siyrilmak istiyorsa psikolojik destek almali. Öncelikle kendini korumak zorunda. Zamaninda bütün sınırları cignenen insana, sınır koymak basta zor geliyor. Hatta sanki suc isliyormus gibi hissedebilir, halbuki suc onda degiliyi de ailenize neden "size ne" demiyorsunuz
Diyorum. Defalarca soyledim. Ama aldigim cevap sen kendini ne b..k saniyorsundan oteye gecmiyoriyi de ailenize neden "size ne" demiyorsunuz
abiniz yaza evlenecekse evlensin kendi bilir düğününü derneğini
alın gününüzü kurun bu arada evinizi
yani 30 yaş üstü insanlar olarak aileden ne gibi bir onay bekliyorsunuz
özetle abiniz bu yaza evlense size de en erken seneye yaza mı izin verecekler
akrabalar ikinize ayrı ayrı takı takamaz endişesi mi var
yani siz Mayıs ta abi Haziran da evlense takı az olur vs diye mi düşünüyorlar
zaten pandemi takı vs beklenmesin
Sana benzer bir geçmişim var bizim evin tek teröristi annemdi çok şükür. Evlendikten sonra bile baskılarına maruz kaldım. Eşim sayesinde toparlandım kendime geldim. Ve zamanla birikenler yüzünden artık annemle iletişimim sıfıra yakın.Diyorum. Defalarca soyledim. Ama aldigim cevap sen kendini ne b..k saniyorsundan oteye gecmiyor
Psikolojik baskilarla o kadar sindirilmisim ki manipule edilmis mi ki nasil degistiricem bilmiyorum
Biz ne dersek yap sakin cevap verme hicbir seye o zaman iyi birisin aksi bisey olursa hayirsizin tekiyim
Sizin ailenize karşı öfkenizi vurup dökerek yapmanız tamamen öğrenilmiş bir davranış.cok yara aldığınız yazdiklarinizdan belli.gercekten zor insanlar.basariniza en önce set koyan kişi yine anneniz.cunkuMaddi durumum el veriyor ama evdeyken konusamam anlatamam rahatca acilamam. Onu bile gelir dinlerler o yuzden bitmesini istiyorum yuz yuze gitmek icin
Hevesli olmak kötü birşey değil..eğer eşiniz iyi biri olucaksa özgür olup iyi bir yuva kurmak okadar guzelki..çok garip ama bir anne evladını kiskanabilirmi? Yani komşu kızı boyle davransa sizi kıskanıyor cekemiyor mutlu olmanızı derdim ama anneniz için bişey diyemiyorum.saglikli bir ruha sahip değiller..seda annen değişmez onun değişmesini beklersen 60 yaşına gelirsin.sen degiseceksin kırıp dokmeyeceksin birey olucaksin ve kendi kararlarını verip yuvanı kuracaksın.Maddi oldugunu sanmiyorum olayin. Ama ne oldugunuda anlamiyorum gercekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?