banada yazık...

leylimley11223344

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2013
271
289
103
36
Merhaba arkadaşlar...bu yazıyı yazarken bile şu anda 1.5 yaşındaki kızımı ayağımda sallıyorum ve 9 gün önce doğum yaptım...bizim tavuk çiftliğimiz var normalde kaynanamların alt katında evimiz olmasına rahmen evimize yarım saat uzaklıktaki çiftlikte kalıyordum...sırf eşim hergün gel git uğraşmasın yorulmasın diye...doğum sonrası ben yine çiftlikte kalmayı planlıyordum ama kaynanam onlarda kalmam için çok ısrar etti ...el alem ne der işte orda yalnız başına olmaz bana gülerler illakide bizde kalacaksın dedi..bende bari kendi evimde kalayım dedim ama olmaz senin evinde soba yok boşuna soba almayalim bizde kal dedi...kaynanamlarin evi dogal gazli....aslında benim annemde cok ısrar etti ama eşim annesine ayıp olur diye annemlerde kalmama izin vermedi...bende gönlü olsun diye kabul ettim...neyse normal doğum yaptım cok şükür 2. Doğumum daha kolay oldu ama ne kadarda kolay olsa dogum sonuçta ....yırtıklarım oldu ve tabiki dikişlerim...afedersiniz ama totomun üstüne zor oturuyordum ....bi gün hastahanede kaldım eve geldigimde kızımın hali perisandı onu öyle görünce ilk şoku yaşadım zaten altıda pişik olmuş ...bas bas bağırıyodu..hemen onu temizledim uyuttum...kaynanamın yanina yatirdim ..bu arada biz geldikten 5 dakka sonra kaynanam başım agırıyo dedi yattı ....bütün gece bebek uyumadı onunla uğraştım kaynanam duydu ama hiç bakmaya gelmedi...neyseki sabaha karşı bebek tam uyuduki kapı açıldı saat 6.30 kaynanam kızın seni istiyo dedi kızımı odaya attı gitti .....ŞOK oldum..oysaki uyanınca yat kızım dese geri uyuyacaktı...neyse ertesi gün oldu kahvaltıya oturduk ...çayı biten bardağı önüme koyuyo mecbur kalkıp dolduruyorum...zaten zor oturup kalkıyorum bide kızım mızmız yapıyo ....kucağımda onla dolaşıyorum...sonra bebek ağladı ben emzirmeye gittim geldigimde sofrayı kaldırmış bulaşıklar tezgahta duruyodu,kendiside gitmiş yatmış ...napayım mecbur bulaşıkları yıkadım...kızımın karnını doyurdum..bu arada evde kaynanam....kayınpederim...eşimin dedesi ...iki tanede kaynım var yani bırakın pijama giymeyi tülbentimi geriye bile bağlayamıyordum....her tuvalete çıkışım zaten işkence ...kızım kapıda ağlıyo kaynanam duymamazlıktan geliyo....yani kısaca ne kızımla ne bebekle nede benle ilgilenmedi...hep hasta hep başı ağırıyo diye yatıyo ...evin işini yemeği temizligi ben yapıyorum bide 2 çocukla uğraşıyorum sütüm daha tam gelmedi ....dogum yaptığıma bile sevinemiyorum....hep ağlayasım var...eşimin eve gelesine kaynanam izin vermiyo...boşuna mazot yakmasinmış ....3 gündür onuda görmedim...bi odanın içinde hapis gibiyim...evin hizmetcisi gibi hissediyorum kendimi..kimse bana acımıyo...annemler üzülmesin diye hiçbirsey diyemiyorum...desem biliyorum cok kızacak ama annem tansiyon hastası onu üzmek istemiyorum...ciftlige gitmek istedigimi söyledim kaç kere.... her defasında orası soguk hasta edersin cocukları diyo...ama geçen kış kızım hic hasta olmadı...ben iki yavrumada bakarım kendimede bakarım en azından eşim yanımda olur....evin içinde rahat olurum..bebegimi istedigim gibi emziririm istedigim saatte uyurum...ama burda onların yanında hep oturmak zorundayım sabahta erkenden kalkıp kahvaltı hazırlıyorum...cok yorgunum...bunalımdayim....eşimde sesini çıkaramıyo ...annesinin gönlü olsunmuş...ama nereye kadar böyle devam edecek ...ne yapayım bilmiyorum....

Yok artik esinize soyleyin gelsin alsin sizin kaynana gelme diyince karisini cocuklarini gormeye gelmeyen adam yaparmi bunu tabi bilmem.
He birde lohusaligi birak normalde bile biri onume bos bardak koydumu yada cayimi doldur diye imada bulundumu ben farkedince istersem doldururum derim kimse emir veremez az kendinizi dik tutun.

yahu ne işinizin var o kadar erkeğin içinde lohusa halinizle.. eşinize söyleyin açık açık yok anlamıyorsa annenize söyleyin anlaşılan sizin kendinizi koruyacak gücünüz yok anneniz yapsın sizin yerinize bu işi.. gidin annenizde kalın çiftlik soğuksa..
ne derlerse desinler kulağınızı tıkayın..
zaten insan hassas oluyor birde bunlar çekilir mi .. neden kendinize eziyet ediyorsunuz çıkın gidin bir an önce..

Gerçekten size çok yazık.. Kaynanan seni hizmetçi gibi kullanmak için çağırmış 2 bebekle birde onlarla uğraşıyorsun o bakıma muhtaç mış sürekli baş ağrısıyla doğum sana çocuklara bakmayı bahane etmis. Sinir krizi geçirir insan bu durumda. Esinizi arayın gelsin sizi alsın.

Valla esine diyeceksin gonul olsun diye diye benim gonlum kirildi yeter yeni dogum yapmisim bana bakilacagina ben hizmet ediyorum rahat degilim burda gel beni al diyeceksin sesini cikarmak zorundasin esib cikaramiyorsa sessiz kaldikca daha cok eziyorlar insani Allah kotu merhametsiz vicdansizlarla karsilastirmasin Allah boyle kaynanalarida bildigi gibi yapsin !

Kaynanam kayınpederim cok asabi ve oteriter insanlar eşimede kızamıyorum gelse onuda benide azarlae çünkü hatta bana daha cok kızar sen mi çağırdın diye....

kızsınlar korkmayın.. dik durun biraz.. kendilerine hizmet ettirmeye adam arıyorlar ne kadar ayıp ya..
saygı hakedene gösterilir sizi hizmetçi gibi görene değil eşinin anası bile olsa ..

Kaynanam kayınpederim cok asabi ve oteriter insanlar eşimede kızamıyorum gelse onuda benide azarlae çünkü hatta bana daha cok kızar sen mi çağırdın diye....
Azarlasin takmayin gidin ordan ordu var evde resmen kac kisisiniz olan size olur.Mesajimi duzenledim bakin tekrar kendi kiymetinizi bilin lutfen.Bebeginizde hayirli olsun bu arada.

Ayyy valla beni sıkıntı bastı haaa niyr bu sabır kime bu sabır niye kendini ezdiriyosun az çirkef ol kocan da ne bıy bıy ağla kocana sızlan dayanamiyorum de burdan uzaga tasinalim de o kadinin evinin altında bile oturma kv ne de deki sanane mazot parası bizim sanane. Evet kizin ciftlikte üsür ama bi soba alırsaniz usumez canimm neryee kadar orda olacaksin niye kendine aci cwktiriyosun canim ya

Yemek yapmıyoki ben yapıyorum dogumumun ikinci günü kızları uyutunca bende uyuyayım dedim çunkü 3 gündür uyumamıstım...akşama ne yicez dedi bana....bende ne pişireyim diye sordum...bilmem yap bişeyler sonra uyursun dedi..yemegi yapana kadar kızım uyandı ve ben 5.günün sonunda ancak iki saat kesintisiz uyumuştum..topuk kanı vermeye gittik sağlık ocagındaki hemşire bile halime üzüldü...

offffff. eşiniz annesine ayıp olur diye kendi annenizde kalmanıza izin vermedi. siz de muhtemelen huyunu da suyunu da bildiğiniz kayınvalidenizin evinde kalmaya razı oldunuz gönlü olsun diye. eşiniz de 23 gündür kaynananız izin vermediği için yanınıza gelmiyo.

arayın eşinizi gelsin alsın sizi. ya kendi evinize gidin ya da annenizin evine. bu da olmuyorsa evde hiç bi iş yapmayın sadece odanızda takılın. e buna da yok derseniz bizim yapabileceğimiz bişey yok, sadece içinizi dökmüş oldunuz.

ay siz nasıl bir insansınız valla şaşırdım..
burdan beni sinir bastı..
akşama ne yiyelim dediğinde anne ne pişirirsen yeriz farketmez diyecektin.. ne pişireyim değil..

yaşadığınız duruma üzülmemek elde değil. neticede lohusa bir bayansınız.istirahat en tabii hakkınız ama bazı şeyler ayıp olur düşüncesiyle ertelenmemeli yada yapılmamalı. oldum olası şunu bilir şuna inanırım. yaşlıya çocuğa babaya anaya değil insana saygı duyulmalı. yaşam sekilleri,öğretileri yaşayışları ,davranışları farklı hayatlar sürüyoruz her birimiz.birimizin vereceği tepki diğerimize uymaz,diğerinin vereceği tepki bir diğerini aşar. çok problem yaratmayacak bir uslupla konuyu eşinizle paylaşmalısınız.çiftlikte kalmak anlattığınız konuya bakılırsa size daha az zahmet verecek ortamı ve psikolojiyi sağlıyor.o konuda ısrarcı olabilirseniz daha rahat ve mutlu olacağınıza inandırdım kendimi

ara hemen kocanı burda 10 dk bile kalmaya gücüm yok ya sen gel beni al yada annnemi çağırıyorum haberin olsun de.. kapa telefonu..adamın gönlü olcak diye bu kadar şeye katlanılmaz.. kocan senin gönlün olcak diye anasının kaprisine katlanıversin bir zahmet.. lohusa olan sensin anası değil..

Çiftlikte sobamız var zaten ayrıca orası sogukta degil çunku alt katta civcivler kaldıgı icin ev sıcak bile oluyo ama ben zaten kızlarımı hasta etmem gül gibi bakarım onun derdi ben gidersem kim hizmet edecek...kocamı cok seviyorum oda arada kalıyor o üzülmesin diye onada fazla bişey diyemiyorum....annem hergün arıyo onada günlük güneşlik anlatıyorum herşeyi ama bugün kızım uyumadı diye onun totosuna vurdum ve o daha 1.5 yaşında sırf işimi yetiştirmek için cocuguma vurdum ve ne o bunu haketmemişti...pskolojim cok bozuldu bebegi sevemiyorum...hemen emzireyim hemen uyusun diyorum ama sütümde yetmiyo...mama almayıda kaynanam kabul etmiyo biberona alışırmış diye...

Budur

ya sen hala yazıyormusun burda ara kocanı topla bavulunu giydir çocukları akşama ya evinde ol ya annende..
yetmez tabi sütün bu kadar strese yorgunluğa.. dinlencenki sütün olsun.. orda kaldığın her dakika bebeğinin sağlığından çalıyorsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…