• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana da destek olur musunuz :((

Merhaba cutemom,

Evet benim ikinci evliliğim bazen diyorum daha evleneli 6 ay oldu biraz kocanla evliliğini yaşa gez toz..Sonra da bebek isteği ağır basıyor..Bu kadınlardaki iç güdüyle alakalı bişey mi bilmiyorum..
İlk evliliğimde de bir kimyasal gebelik yaşadım..Bu konuda biraz fazla yıprandım ben onun hassaslığı galiba :(
Anlıyorum
fakat biraz tadını cıkarabilirdiniz şimdi nasıl rafa kaldırırsın bilmiyorum ama cocuk fedakarlık demek
hiç olmadı 1 seneden sonra keşke istemeye başlasaydınız diyeceğimde gecmiş artık zaman
ne diyelim Allah gönlüne göre versin

çalışıyormusun kendine farklı uğraş bul kafan dağılır

Evet çalışıyorum ama kafamı meşgul edebileceğim bir iş değil..
Resepsiyondayım misafir gelirse işim var çoğunlukla bütün gün boşum ve internette takılıyorum.
Durum böyle olunca da bütün gün hamilelikle ilgili siteler,deneyimler,tavsiyeler..Oku oku bu hale geldim :-/

Sana tavsiyem öncelikle bi sakin ol... 6 aylık evlilikte bu kadar hızlı davranma çocuk için. Önce bi evliliğin otursun, biraz gelecek için çalışın. ayrıca dr lar 1 yıl çiftlerin birbirine uyumu için beklemelerini söylerken sen neden bu kadar dramatize ettin olayı anlayamadım :31: Eskiden evlenen çift hemen çocuk yaparmış çünkü bu kadar zor değilmiş hayatları. Şimdiki şartlarda bebeğin geleceğine biraz yatırım yapmadan çocuk sahibi olmak gözü karalık gibi geliyor bana :27: Tavsiyem bu kadar dram yapma kendine. Rabbim bilir vaktini zamanını :ssz:

Canım daha 4 ay olmuş isteyeli ilk 6 ay zaten ancak gebe kalınır doktorlar 1 sene korunmasız ilişki önerirler tedaviye başlamak için 1 sene dolmadan kendinde eşinde testler yaptırmayın bir de rahat olacaksın bunun en iyi yolu kafaya takmamak gün hesap etmemek normal ilişkide bulunun ve bekleyin olur elbet. Daha şimdiden başkaları gebe diye ağlıyorsan dur bakalım ben 3.5 senedir istiyorum son bir senedir aktif tedaviye başladım canım. Sabret olacaktır elbet eşini de stres yapma.

tavsiyeleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar..

Bir yanım biraz ertele diyor..Bir yanım deli gibi istiyor..Bugün ne yapmak istediğime karar vericem sanırım.Ablamın bebeği ağustos ayında doğacak allahımın izniyle..Kendimi erteleyip onunla özlem gideririm belki bir süre..Bilemiyorum..

Merhaba arkadaşlar,

Hamile kalmanın bu kadar zor ve yıpratıcı olacağını hiç düşünmemiştim :(

4 aydır bebek istiyoruz ve olmadı ve bu süre içinde 2 yakın arkadaşım dün akşamda ablamdan hamilelik haberi aldım.Testi birlikte yaptık hemde nasıl güzel bir heyecanmış..Ben bu kadar isterken hep başkalarından bu haberi duymayı kaldıramıyorum :( Bu ay doktora gidip muayene de oldum hiç bir sorun olmadığını söyledi doktorum,deneyeceksiniz dedi..
Dün akşam ablamın hamileliğini öğrenip eve geldikten sonra resmen hüngür hüngür ağladım..Eşimde acaba bende mi bi sorun var demeye başladı onu da çok üzdüm :( Kıskanmak değil bu adı başka bişey..Seninde olacak neden bu kadar takıyorsun kafana diyorlar ama kendime engel olamıyorum :(

Ne yapmalıyım arkadaşlar?
Bebek isteğimi biraz erteleyip kendimi toparlamalı mıyım?
Yoksa denemelere devam mı edelim?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler..

Allah gönlünüze göre versin umarım en kısa zamanda kavuştursun bebeğinize.
Stres yapmamaya, şartlanmamaya çalışmalısınız bence. Hep bu konuyu düşünerek birliktelik yaşamanız hem sizi,hem eşinizi, hemde ilişkinizi yıpratır.
Zamanı vardır mutlaka , , sabırlı olmaktan başka çareniz yok ne yazıkki.
Allah yardımcınız olsun.

canım bende 8 ay bekledim tam...
aynen dediğin gibi ne çok ağlardım bende:( sürekli eşime bizim hiç çocuğumuz olmuycak, hiç annne olamıycam ben diyip duruyodum.
2 kez farklı hastanelere doktora gittim aynı senin dediğin gibi, bişey yok dediler.
en son eşime deim utana sıkıla hayatım sendmi bi gözüksen diye tereddütsüz kabul etti gittik hep bi engel çıktı doktor yoktu yada başka gün gelin falan diye.. ama o kapı önünde beklemek bile o kadar acıklıydı ki. yani eşimin çok üzüldüğünü hissedebiliyodum doktoru beklerken. neyse işte biz de böyle şeyler yaşadık..
neler yaptığıma gelince bu forumda gebelik bölümünde ovulasyon testi kısmı var en mantıklısı o geldi vee her gün ovulasyon testi yaptım... 3 ay falan olmadı onda da ama ben bırakmadım yapıyodum gene ama hep ordaki arkadaşlar da diyodu stres yapma falan diye. ve benm farkattim ki gerçekten çok stres yapıyodum. yani bunuds deniyorum olacak, olmalı diye. yüzümde bu hamilelik stresini yaşamadan önce 1 tane sivilce yoktu. bi anda yanaklarımı sivilceler bastı en son öss ye hazırlandığım zamanlardaki gibi sivilceler çıkmıştı stresten.
ovulasyon testindede olmayınca çok ağlıyodum, en son artık karar aldım testi yaptım ama öylesine... iyce kafamın içini boşalttım. vee çok şükür çift çizgiyi gördük. gebelik testinide lk kez ben yapmak istemedim eşim söyledi bu kadar gecikti bi alalım bence bu sefer oldu diye ve çok şükür. çünkü utanıyodum artık eczaneden test almaya:17: hep farklı farklı eczanelerden gebelik testi almaya çalışıyodum.
işte böyle, şimdi kızımızı bekliyoruz :49: biraz uzun oldu ama canım ovulasyon testini bi dene derim. bide stres yapma. tevekkül et. ben hep demekki bebeğimiz çok tatlı, çok hayırlı bi evlat olacak ki bizi bu kadar bekletiyo derdim:1: sende öyle de.. hayırlısını iste. bol bol dua et...
inşallah en kısa zamanda sende bu haberi alırsın....

canım bende 8 ay bekledim tam...
aynen dediğin gibi ne çok ağlardım bende:( sürekli eşime bizim hiç çocuğumuz olmuycak, hiç annne olamıycam ben diyip duruyodum.
2 kez farklı hastanelere doktora gittim aynı senin dediğin gibi, bişey yok dediler.
en son eşime deim utana sıkıla hayatım sendmi bi gözüksen diye tereddütsüz kabul etti gittik hep bi engel çıktı doktor yoktu yada başka gün gelin falan diye.. ama o kapı önünde beklemek bile o kadar acıklıydı ki. yani eşimin çok üzüldüğünü hissedebiliyodum doktoru beklerken. neyse işte biz de böyle şeyler yaşadık..
neler yaptığıma gelince bu forumda gebelik bölümünde ovulasyon testi kısmı var en mantıklısı o geldi vee her gün ovulasyon testi yaptım... 3 ay falan olmadı onda da ama ben bırakmadım yapıyodum gene ama hep ordaki arkadaşlar da diyodu stres yapma falan diye. ve benm farkattim ki gerçekten çok stres yapıyodum. yani bunuds deniyorum olacak, olmalı diye. yüzümde bu hamilelik stresini yaşamadan önce 1 tane sivilce yoktu. bi anda yanaklarımı sivilceler bastı en son öss ye hazırlandığım zamanlardaki gibi sivilceler çıkmıştı stresten.
ovulasyon testindede olmayınca çok ağlıyodum, en son artık karar aldım testi yaptım ama öylesine... iyce kafamın içini boşalttım. vee çok şükür çift çizgiyi gördük. gebelik testinide lk kez ben yapmak istemedim eşim söyledi bu kadar gecikti bi alalım bence bu sefer oldu diye ve çok şükür. çünkü utanıyodum artık eczaneden test almaya:17: hep farklı farklı eczanelerden gebelik testi almaya çalışıyodum.
işte böyle, şimdi kızımızı bekliyoruz :49: biraz uzun oldu ama canım ovulasyon testini bi dene derim. bide stres yapma. tevekkül et. ben hep demekki bebeğimiz çok tatlı, çok hayırlı bi evlat olacak ki bizi bu kadar bekletiyo derdim:1: sende öyle de.. hayırlısını iste. bol bol dua et...
inşallah en kısa zamanda sende bu haberi alırsın....

Kızın sağlıkla gelsin inşallah canım..Sende zorlu bir süreç atlatmışsın.Ben o ovülasyon testi işlerine de girersem hergün hergün daha çok takarım diye düşünüyorum o yüzden yapmadım hiç.Muhtemel yumurtlama zamanını hesaplıyorum internetten o bile stres yaptırıyo insana.Artık ona bile bakmasam mı acaba diyorum :) hayırlısı bakalım benimki ne zaman isterse o zaman gelecek sanırım ben ne kadar istesemde :)

birde eşimin babası sürekli bana mesaj veriyor..
geçen haftasonu bi yere kahvaltıya gittik benim arkamda bebek sandalyesi vardı.bana bak d... bebek sandalyesi dedi pis pis sırıtarak..Bahçesinde kedileri vardır kayınpederimin.Kedileri sevmekten bıktım artık bi torun sevmek istiyorum falan diyor...Bunlarda beni hep tetikliyo heveslendiriyo..Ay takmıycam artık valla yaa herkes istiyo nazlı miniğim gelmiyo ben napıyım :)

Daha erken olur elbet düşünmemeye çalış kendine farklı uğraşlar bul..
Bende 2,5 yıldır istiyorum gelmedi bir türlü meleğimiz..
Ben kafaya takmıyorum yanlızca çocuklu ortamlardan biraz uzak durmaya çalışıyorum..
Misafirlikte hep çocuklar konuşuluyor uyudu,uyandı,yemek şöyle yer,böyle oynar..
Bu konuşmalar çok normal ama psikolojim bozulmaya başlamıştı kendimi eksik hissettim..
Sabret bir sorun yoksa olacaktır..

Daha erken olur elbet düşünmemeye çalış kendine farklı uğraşlar bul..
Bende 2,5 yıldır istiyorum gelmedi bir türlü meleğimiz..
Ben kafaya takmıyorum yanlızca çocuklu ortamlardan biraz uzak durmaya çalışıyorum..
Misafirlikte hep çocuklar konuşuluyor uyudu,uyandı,yemek şöyle yer,böyle oynar..
Bu konuşmalar çok normal ama psikolojim bozulmaya başlamıştı kendimi eksik hissettim..
Sabret bir sorun yoksa olacaktır..

aynen arkadaşım hamilelik muhabbetleri çocuk muhabbetleri olan ortamlardan bende uzak durmak istiyorum ama en yakınım ablam hamile olunca pek uzak duramıycam malesef

Allahtan hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı evlat dileyin...

Şuan olmuyorsa senın bılmedıgın buyuk bır hayır vardır o işin içinde. Zamanı vardır daha doğru zamanı vardır ve zamanı gelince yine Allahın izni ile olacaktır.

Benim arkadaşımda 1 senedir istiyordu olmuuyordu. Başka arkadaşım 5 ay denedi ondan sonra olsu. Bir başka arkadaşım da 2 ayda oldu. Senin de farklı olacaktır bunda korkacak bir durum yok.

Arkadaşıma da doktor sorun yok demişti. Eşinde de kendınde de sorun yoktu ama 1 senedir olmuyordu. Sadece kızın yumurta çatlama dönemini takip ettiler ve buna başladıktan sonra 3. ayda hamile kaldı ilaca vs. gerek kalmadan.

Merhaba arkadaşlar,

Hamile kalmanın bu kadar zor ve yıpratıcı olacağını hiç düşünmemiştim :(

4 aydır bebek istiyoruz ve olmadı ve bu süre içinde 2 yakın arkadaşım dün akşamda ablamdan hamilelik haberi aldım.Testi birlikte yaptık hemde nasıl güzel bir heyecanmış..Ben bu kadar isterken hep başkalarından bu haberi duymayı kaldıramıyorum :( Bu ay doktora gidip muayene de oldum hiç bir sorun olmadığını söyledi doktorum,deneyeceksiniz dedi..
Dün akşam ablamın hamileliğini öğrenip eve geldikten sonra resmen hüngür hüngür ağladım..Eşimde acaba bende mi bi sorun var demeye başladı onu da çok üzdüm :( Kıskanmak değil bu adı başka bişey..Seninde olacak neden bu kadar takıyorsun kafana diyorlar ama kendime engel olamıyorum :(

Ne yapmalıyım arkadaşlar?
Bebek isteğimi biraz erteleyip kendimi toparlamalı mıyım?
Yoksa denemelere devam mı edelim?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler..

lütfen abartmayın sabredin dua edin.

kafana taktıkça olmayacagı kesin
bu kadar takıntıyla yaşarsan
kendini hamile gibi hissetmeye başlarsın yakında
buda sana zarar verir
yani bu düşünceyi kafandan at
beraber olurken hamile kalırım diye hamile kalacam bu sefer diye
eşinle beraber olma:34:
psikoloji çok önemli

Kızın sağlıkla gelsin inşallah canım..Sende zorlu bir süreç atlatmışsın.Ben o ovülasyon testi işlerine de girersem hergün hergün daha çok takarım diye düşünüyorum o yüzden yapmadım hiç.Muhtemel yumurtlama zamanını hesaplıyorum internetten o bile stres yaptırıyo insana.Artık ona bile bakmasam mı acaba diyorum :) hayırlısı bakalım benimki ne zaman isterse o zaman gelecek sanırım ben ne kadar istesemde :)
canım bence genede sen dene. sen elinden geleni yap sonra havale et gene de..
internet hesapları pek doğru olmuyo bak mesela adetten sonra 12. gün falan derler ya yumurtlama günü o kişiden kişiye değişiyo ben ancak onu ovulasyon testinde anlıyordum. yani mesela ben bazen adetten sonra 5. gün bazen de adetime 2 gün kala yumurtamın çatladığını görüyodum testte. sen dene gene bişey kaybetmessin tatlım inan ne kadar bişey yapmadan daha rahat stres yapmam desende en azından vicdanen rahatlarsın ve bişeyler yapmış olursun..

24 yaş,6 aylık bir evlilik.Nedir bu acele.Önce evliliğin bir otursun.Bak ikinci evlilikmişte.Önce bir evliliği sindir.Hayatı bu kadar çabuk tüketmeyen.Önce birbirinize eş olun,sonra bir çocuğun anası babası olmaya hazırlanın.Niye bue traftakilerle yarış hırsı.Diğer evlilerin oldu diye,ille de senin de olacak diye birşey mi var.Kimi kendini hazır hisseder kimi hissetmez.Kiminin şartları bir bebek olması için uygundur kimin değildir.Kimi erken olduğunu düşünür bekler,kimi o zamanı bitirmiştir.Allah kimine bugün nasibeder kimine yarın.Allah ın işine de çok karışıp kendini gereksiz yere üzmenin bir anlamı yok.

Birde benim ilk evliliğimde eşteki sıkıntından dolayı cocugumuzun olma ihtimali cok azdı 3. denemede oğluma güc bela hamile kaldım
fakat son 1 yıldır 1 kere korunurken 1 kerede hiç olmayacak adete 3-4 gün kala yaşadığım ilişkide hamile kaldım , ne kadar büyütürseniz kafaya takarsanız o kadar uzaklaşırsınız daha 4 ayda bence aglamak için çok erken diyorum ben

Bu ayda doğum kontrol hapıyla korundum fakat yine çok süpheliyim kendimden inşallah hamile değilimdir Allah isteyenlere nasip etsin

cnm merak ettim sadece. 2.ci çocuğunuza mı hamile kaldınız. ben öyle anladım. öyleyse doğurdunuzmu?

bizde 2,5 yıldır bebek istiyoruz ama olmadı. tüm testler yapıldı. eşimde de bende de problem yok ama olmuyo. 2 kere aşılama yapıldı yine olmadı. bende artık oluruna bıraktım. dr falan da gitmiyorum artık. çünkü yoruldum psikoljim bozuldu. kimin ne düşündüğü umurumda değil. olursa olur olmazsa rabbimin hikmetine diyeceğim bişey yok.
ama birde tedaviye başlarsan sakın kimseye söyleme. onların merakları insanı çok yıpratıyo. bu sürece kimseyi dahil etme.yalnız şuda bi gerçek daha çok yeni evlisin. bu kadar acele etme. oluruna bırak. evliliğin oturusun rahatça gezin tozun.
rabbim hakkımızda hayırlısını versin inş.

canım bence genede sen dene. sen elinden geleni yap sonra havale et gene de..
internet hesapları pek doğru olmuyo bak mesela adetten sonra 12. gün falan derler ya yumurtlama günü o kişiden kişiye değişiyo ben ancak onu ovulasyon testinde anlıyordum. yani mesela ben bazen adetten sonra 5. gün bazen de adetime 2 gün kala yumurtamın çatladığını görüyodum testte. sen dene gene bişey kaybetmessin tatlım inan ne kadar bişey yapmadan daha rahat stres yapmam desende en azından vicdanen rahatlarsın ve bişeyler yapmış olursun..

cnm bende gebelik planlıyorumda. o ovulasyon testini kadın doğum yapıyor dimi. yumurtlama günümü öğrenmek istiyorum. acilen hamile kalmam lazım :)
doktora ne diyim. yaparlarmı acep devlet hastanesi doktorları

bizde 2,5 yıldır bebek istiyoruz ama olmadı. tüm testler yapıldı. eşimde de bende de problem yok ama olmuyo. 2 kere aşılama yapıldı yine olmadı. bende artık oluruna bıraktım. dr falan da gitmiyorum artık. çünkü yoruldum psikoljim bozuldu. kimin ne düşündüğü umurumda değil. olursa olur olmazsa rabbimin hikmetine diyeceğim bişey yok.
ama birde tedaviye başlarsan sakın kimseye söyleme. onların merakları insanı çok yıpratıyo. bu sürece kimseyi dahil etme.yalnız şuda bi gerçek daha çok yeni evlisin. bu kadar acele etme. oluruna bırak. evliliğin oturusun rahatça gezin tozun.
rabbim hakkımızda hayırlısını versin inş.

cnm üzülme . benim teyzemde ne doktorlar, hocalar gezdi olmamış çocuk. hemde 7 sene
sonra bırakmış uğraşmayı. 7 sene sonunda çocuğu olmuş. 2 yıl sonrada 2.ci hemen uğraşmadan olmuş. dua et cnm , tevekkül et inşallah Allah sanada nasip eder...

Back