Bana Annenizi anlatın...

benimm annem derken bile gözerim doluyor çok seviyorum onuu..canım annem hep yanımda ol melegim benim..dünyalar tatlısı mis kokulu annem..............

bende gurbetteyim. canım annemi çok özlüyorum. vardı tabi hataları babama yaranmak için kıt kanağat harcardı babamın verdiği parayı ikinci bir kıyafetimiz olmadı kendinede harcamaz perişen gezerdi. çocukluğumda para sıkıntısından başka herşey mükemmeldi ama büyüdüm ve kapanma sohbetleri başladı saçını kapa yakanı kapa uzun kol giy. önceden elimden tutarak götürürdü çarşıya ama daha sonra yanımda yürüme çıplak kollarını görünce tiksiniyorum tü kusasım geliyor arkamdan gel gözüm görmesin demeye başladı. en büyük çözemediğimiz sorunumuz bu oldu şimdi öğretmenim hala bu konuda baskı yapar. eşimle ilk tanıştırdım kızımın kafasını kapa dedi. beni olduğum gibi kabul etsin istedim ama olmuyor işte sütümü helal etmem diyor. canım annem yinede beni babannemle dedemin zulmünden korudu okumam için elinden geleni yaptı.

maalesef ayni durumdayiz dediklerinin cogunda
bende 17 yasima kadar annemden degil bir gun bir an bile ayrilamazdim ayrilmadimda
ta ki o gune kadar..
benim cocuklugum cok sorunlu gecti, babam anneme ve bize cok eziyet etti alkol ve surekli (dinmek bilmeyen) siddetli olaylar yasanirdi evimizde
birgun geldi butun kardeslerim tek tek evden ayrildilar babamin zulmunden tek tek koca evine , erkek kardesim bile gidip gidip geldi halada oluyor diye duyumlar aliyorum..
veeeee.. sira geldi bana
16 yasinda idim daha, ve babam beni hic gormedigim birine vermek istedi ve nisanladi (bu arada ben Danimarkadayim ve o Turkiyede, hiiiiic gormemisim 1 yil gormeyecegim ve gordugum gunun haftasi falan evlendirecek)
Evin en buyugu ve zaman zaman kardeslerimi birakin - onlara zaten annelik ettim - anneme babama bile ebeveyn oldum zaman zaman..
Annem beni cok kollardi babamin yaptiklarina karsi ama nedense birden annemin annelik icgudusune biseyler olmustu artik o eski ANNEM degildi sanki

Devlet beni esirgemeye verdi mahkeme karari ile ve onlari en son gorusum oldu, birkac defa beni 7 yillik zaman zarfinda eve "kacirmaya" calismis olsalarda tabiki is isten gecti..
Ne yazikki benim annemde artik 6 cocugundan sadece 2 sine sevgi gosterebilir hale gelmis (ayni anda max 2!!)
birini atiyor digerini seviyor ertesi gunde tersine cevirir boylece doner bizim ailemizde sevgi carki!!

Eskiden anne dendiginde annem aklima gelirdi icim yanardi
Simdi bi kardesim var bana anne diyen zamaninda.. Ona icim yanar
1.5 ay once karnimda bebegimi kaybettim Anne dendiginde Bi goremedigim kucagima bile alamadigim kaybettigim bebegim ve kardesim aklima geliyor icin icin agliyorum :gitme::gitme:

Allahim akil fikir versin cumlemize Anne Baba desekte cok eksiklik yasatmislar bize cooook :gitme:
17-24 Sunu ogrendim bu yillardan
Insanin yetim olmasi icin annesi babasi olmus olmasi gerekmiyomus (ALLAH Korusun)
Annesi babasi hayatta olan yetimlerden olmusum ben....

Kusura bakmayin arkadaslar cok uzattim galiba.... :gitme:

---- Simdi ise dunyalar tatlisi bi esim var Allahima sukurler olsun aradigim mutlulugu buldum.... Allahim herkesi mutlu etsin sonsuza dek Insallah.... Amiiiiiiiiiiiiiin ----

Son düzenleme:
benim annem ;
ilk önce babamla ayrıldılar ben daha ilkokul 3 e giderken üç sene ayrı yaşadılar babamla hafta içleri babamda hafta sonları cumadan pazara annemde kalırdım her babamın yanına bırakışı ayrı bir hüzün ayrı bir sıkıntıydı benim için ki babamın çok iyi olmasına rağmen sonra yapamadılar birleştiler babamla bir sene boyunca en mutlu en güzel anlarımızı yaşadık sonra babam vefat etti ve sıkıntılar başladı çok fazla sevgisini göstermezdi sevip okşamazdı diye kızardım hep bağırırdı en küçük şeyde bile... hep ses tonunu yükseltir diye kızardım öfke duyardım anneme zamanla bende artık lise çağına geldiğimde bu kavgalar dahada büyüdü halbuki ben anlamamışım annem hayatla mücadele ediyordu dul bir bayan ve genç bir kız sahibi olarak hep beni korumaya çalışıyordu....şimdi anlıyorum evlendim bir kızım oldu daha çiçeği burnunda anne sayılırım kızım birbuçuk aylık olmak üzere... o zamanlar hep kızdığım hep öfkelendiğim annemi şimdi içime saklayasım geliyor başımı omzuna dayayıp uyumak geliyorr sürekli anladımki onca tavrı hep beni büyütürken çektiği sıkıntılardan ve hayat kavgasından ibaretmiş....keşke o zamanlar şimdi olsaydıda bende anneme destek olsaydımm......
annemi çok seviyorum allah başımdan eksik etmesin onu .....
ben anne olunca anladımmm .......

birtanem o benim...bekarken arkadasim sirdasim herseyim di...ama artik evliyim herseyimi anlatamiyorum onu uzmemek icin...uzgunken bile mutlu gorunmek zorundayim...bir derdim oldugunda ona anlatmak istiyorum tipki eskisi gibi...ama anlatamiyorum...hicbir sey eskisi gibi degil artik..ne ben eski benim nede hayatim eskisi gibi...coooo...k ozluyorum annem seni ...sana cok ihtiyacim var...keske yine senin kucuk kizin olsam...sukrediyorum yine halime...onemli,buyuk bir problemim yok coksukur...Allah annelerimize saglikli uzun omurler versin,basimizdan eksik etmesin insallah

Bazen düşünüyorumda ben büyüdükçe daha bir küçük kalıyorum hayatın içinde. :çok üzgünüm:
Çünkü biliyorum ki artık seninle aynı evi paylaşamayacağım. :çok üzgünüm:
Sabahları artık sen uyandırmıycaksın beni.:çok üzgünüm:
Sen uğurlamıycaksın beni işe giderken.:çok üzgünüm:
Baba evinden telli duvaklı çıkmak çok büyük gurur onur mutluluk....ama çok acı be anne... :gitme:
Ben sensiz napıcam.Senin olmadığın bir evde.
Kocam senin boşluğunu dolduramaz ki anne.
Hep dizinin dibinde sakla beni olur mu.
Hep kol kanat ger yine sen bana..:1hug:
Sensizliği düşünemem acıtır içimi.
Bir tek sevgin acıtmıyor anne.
Bir tek senin öptüğün,dokunduğun yer temiz kalıyor....Şeniz

Hep yanımda ol lütfen.
Yanıbaşımda
Yüreğimde
Tüm Benliğimde
ıyiki varsına.s.

*Bi tek annem olsun bana bişey olmazz...!*

ANNE olmak kutsaldir arkadaslar anne olmak aslinda hic koly bisey degildir.Anne demek koruyan,kollyn,gozeten,sakinan,seven,kotu her seye karsi aslan gibi kesilen HERKES ANNEDIR.CENNET ANALARIN AYAKLARININ ALTINDADIR sozu cok onemlidir bu sozun ne aanlma geldigini dusunelim.

O Benim Meleğim.. Babamın Yokluğunu Yıllarca Hissettirmemek İçin Maddi Manevi Elinden Gelen Herşeyi Yapan Kutsal Varlığım..
Tanrının Bana En Özel Ve En Değerli Hediyesi.. Yaşama Sevincim,Zorluklara Karşı Koyabilme Gücüm!
Elime İğne Batsa Benden Fazla Canı Yanar Bilirim..Ama Narin Yetiştirmemek İçin Hep Bir Set Koymuştur Duygularına..
Kelimelerle Anlatamadığım Anca İlerde Evlat Sahibi Olursam Anlayabileceğim Meleğim!
Şükürler Olsunki Annem Ve Babamdan Bunca Zaman Bişey Saklama Gereği Duymadım Diğer Arkadaşlarımın Yaptıkları Gibi Yapıp...
Çok Seviyorum Annecim Seni.. Dilerimki Senin Kadar Muhteşem Bir Anne Olurum!

Benim annemde iyidir,ama bende onun yanında,yakınında kalamıycam malesef.şimdiden acaba annemi ayda kaç defa görebilicem diye içimden düşünmeye başladım.Annem beni birisi üzdüğü zaman bana sımsıkı sarılıp 'yavrum!ben seni ne kadar çok istedim,ne kadar zor doğurdum' dediğinde gözyaşlarıma hakim olamazdım.Çünkü onlar eldi,anlamazdı,kıymet bilmezdi;ama o benim annem,beni o istedi en çok,o dualar etti Allah beni ona bağışlasın diye,o büyüttü,o giydirdi,o okuttu,okullara,kurslara o taşıdı,hastayken başımda o bekledi.'Sen ağlarken benim içim sızlıyor' der her zaman.Benim canım yanarsa,onun canı daha çok yanıyormuş öyle diyor.'Ben dışardan geldiklerinde daha megafondan çocuklarımın sesini duyunca anlarım üzgünler mi,mutlular mı' diyor.
Evet,bazen beni anlamıyor.Evet,zamana tam olarak ayak uyduramıyor.Tartışıyoruz,bağrışıyoruz,hatta ben ağlıyorum,isyan ediyorum 'uff bıktım artık sizden!'diyorum,o 'evlensende gitsen başımdan' diyor.Ama daha ben yanından gitmeden gözleri doluyor düşününce.'Beni ararsın,gel anne yanıma dersin diil mi?' diyor,gülüyorum.Nasıl demem?O benim annem.Ben ona yardımcıyım,o bana yardımcı.Ben onun dertortağıyım,o da benim sırdaşım.
Aslında ne kadar kızsamda bazen,tavır yapsamda onu anlıyorum.Çünkü ilerde bende anne olunca evladımı korumak kollamak isteyeceğim,belki dakika başı uyarağım,'öff anne!' dedirtene kadar tembihleyeceğim,her ne kadar genç olsamda,dinç olsamda,böyle bi devirde büyümüş,okumuş modern bi kız olsamda,belki bende bazı kurallarımı yıkamayacağım.
Annemi seviyorum,biliyorum o da beni seviyor.Hem ben onun ilk gözağrısıyım.Adaklarla,dualarla doğurduğu,sabırla beklediği kızıyım.Birgün bile başını önüne eğmedim.Bir kez olsun onu utandırmadım.İlk mutluluklarını,ilk mürvetlerini hep benimle yaşadı,hep benimle gördü.Bunların hepsi çok güzel,ama n'olur mutluluktanda olsa ağlama anne..hep gül,olur mu?:kedi:

herkesin annesi gibi benim annemde bambaşkadır.
gizli gücümdür benim
melektir, özeldir, aşktır:asigim:
anadolu kadınıdır,
her şeyi barındırır içinde,
sabırla bekler,çilekeştir.
benim annem herşeydir
çok severim Allah başımdan eksik etmesin :Saruboceq:
candır o
benim sebebimdir
iyi ki ben onun kızıyım iyiki o benim annem

şarkıda da dendiği gibi (bi tek annem olsun bana bişey olmaz):asigim:

annemmm benım annem herşeyimm cnm annem bazen onsuz asla yaşayam diyorum Allahım basımızdan eksık etmesın annemııı benım çilekeş annem rabbim bu dünyada da öbür dünyada da ayırmasn bizi inş..

Başlığı gördüm gözlerim doldu mafoldumben
Canım annem..
Herkesin annesi kendine dünyanın en mükemmel annesidir
Benimki de bana..
Sözlerin bitiği yerdedir annem mafoldumben

en güvendiğim,zor anlarımda yanımda,sonsuza kadar canımda olacak şans meleğim.cennet kokum,sıcak kucağım,sığınacak limanım,yolumu aydınlatan ışığım,çoooooook çok sevdiğim canım annem.allah onu başımızdan eksik etmesin.bütün mutluluklara layık,inşallah hepsine de sahip olur opuyorumnanaktan

Annem
küçüklüğümden beri beni ikinci plana atan sürekli oğluyla ilgilenen annem
sürekli babamın ailesine karşı koruduğum onun için tokatlar yediğim annem
sinirini stresini baylaştığım derdine ortak olduğum annem
harçlıklaırmı harcamayıp toplayıp verdiğim annem
abim evlendiğinde gelin kıskanmasın diye herşeyi onlara yapan annem
evlendiğimde gözyaşımı silmeyen annem
hakettiğim dairemin kirasını vermeyen annem
her işe beni koşturan ama yine beni kötü gören annem
bir aydır arayıp sormayan halin nedir demeyen annem
ben senin kızınmıyım? evladınmıyım?
benim annemsin diye senin yerine tokatları ben yedin bu muydu değerim, hep para kazandım hiç harcamadım bu muydu değerim.
galiba ben sizin evladınız değilim sizin tek evladınız oğlunuz peki benmi istedim kız olmayı beni nedne erkek doğurmadınız neden neden neden
30 yaşımdayım ama gönlüm küs size benim annem yokmuş meğer
Eğer bir gün anne olursam hiç ağlatmayacam onun için yaşayacağım kızda olsa erkekde olsa ayırmayacağım.
ışte benim annem

ne güzel şeyler yazmışınız ..ben sizin gibi yazamam ..ben annemden uzagım onu çok özlüyorum..ve onu çokk seviyorum..annem csnımsın benim seni çokk seviyorumm

Bu yazıları okurken gözlerim doldu...
Benim "annemm" dünyanın en iyi annesi ve ben böyle bir anneye sahip olduğum için çok şanslıyım..
Evlendikten sonra çok daha iyi anladım kıymetini..
Söylediğim her kötü söz için binlerce kez özür diledim canım annemden o da bana hiç bir anne çocuğuna kırılır mı dedi..
O benim için bir anneden çok bir dost sırdaş herşeyimi bilir hep yardımcı olmaya çalışır..
Varlığı bana huzur veriyor..
İyi ki varsın anneciğimm hep yanımda ol SENİ ÇOOKKK SEVİYORUMMMM

bana herkes anne olunca anneni anlayacaksın derdi.evet sonunda ben de anne oldum ve annemi hala anlayamadığımı farkettim.iki çeşit annelik çıktı karşıma biri annemin bana anneliği,diğeri benim oğluma olan anneliğim.ve şu durumda kafamda karşılaştırıp analizini yaptığımda diyorum ki annelik benim oğluma hislerim ve davranışım bence.annemin bana olan anneliği değil annelik.anne olduğumda bu cümleyi kurabiliyosam hala annemin nedenlerini çözememişsem demek ki yanlış bende değil onda.tek korkum var çocuğuma onun bana olduğu gibi bir anne olmak.bazen davranışlarımın ona benzediğini görüyorum ve frenliyorum kendimi hemen.ben yanlış bir anne modeli olmayacağım onun gibi.bir gün oğlum da benim için bir yerlerde bu cümleleri kurmasın diye annemin bana olan yanlışlarını ben oğluma doğru olarak uyguluyorum.annem bana yanlış anne modelini yaşattı ve ben bu sayede doğru bir anne oluyorum.onun bana hiç yapamadığı bir şeyi yapıyorum oğlumu sevdiğimi her fırsatta oğluma gösteriyorum.ona bunu hissettirecek davranışlar yapıyorum.en basiti oğlumu öpüyorum,başını okşuyorum.yüzüne sevgiyle bakıyorum.ona annecim demeden cümle kurmuyorum.bunlar belki basit geliyor size ama bu hareketlerin küçük bir çocuğun büyüyen dünyasındaki yerini ve o minik kalpteki önemini biliyorum.ve en önemlisi yanlış da yapsa herzaman onun yanında arkasında dağ gibi durduğumu ona gösteriyorum.hayat benim için şöyle zordu böyle zordu laflarına sığınıp bunları kendime mazaret olarak gösterip de oğluma sevgimi hissetircecek hareketlerimi sözlerimi ondan esirgemiyorum.oğlum hatalar yapsa da arkasında herzaman benim olduğumu hissettiriyorum yaşatıyorum oğluma.ben herzaman dağ gibi olucam evladımın arkasında.zor zamanında evladının arkasında yanında olmaktan kaçan ve mazeret olarak da kendin ettin kendin bul, hata yaptın arkanda değilim lafını kendime mazeret yapmıycam hiçbir zaman.oğlumun herzaman hata da yapsa yanında olucam ve oğlum bunu bilecek.annem herzaman arkamda yanımda diyebilecek.oğluma bu koskaca dünyada desteksiz tek başına yanlız bırakılmışlık hissini çaresizliğini yaşatmıycam bu hayatta.bak anne sayende yanlış bir anne modelinden doğru bir anne modeli çıkardım.bunun için sana teşekkür ederim sevgili annecim.

Annemmmmmm......canım annem......sevkat...merhamet..sevgi....sıcaklık...yardım....annem benim canım annem her daim yanıma kosan anne işim var yardıma gel dediğimde kızıma bak dediğinde kosan insan...9 aylık bebegim var 9 ay boyunca haftanın 3 günü bana kosmustur ablamda 2 küçük bebek var diğer günler ablama kosmustur abimin eşi hamile bulantıları var yemek yapamıyo ara arada ona kosar yemekler yapar ....hiç bir zaman hayır demez dayanamaz evlatlarına....onu coookkk seviyoruz....allah basımızdan eksik etmesin...allah anamızdan binlerce kez razı olsun...saglıkla sıhatle uzun ömürler versin....

Eskiden üzerim açılınca Annem her gece gelir üzerimizi kapatardı ben de karşılığında Anne yaaa ayaklarım üşüdü niye yorganımı kaldırıyosun derdim ..:umursamaz:

İşten gelir yemek yemeden ortalarda dolaşırdım -- annem yemek ye deyince de Anne kızardım bu kadar düzenli olmak ozrunda mı diye!:umursamaz:

Sabahlara kadar bilgisayar başından kalkmazdım - annem kızınca bana offffffffffffffffffffffff derdim offff offfff.:umursamaz:

Üzerimi ince giyince annemin üşürsün lafına kızardım anne derdim lahanaya mı döneyim!!:umursamaz:

Şimdi üzrim açık - kimse kapatmıyo - annem , sinirlenmek istiyorum ! :sinifsinif:
işten geliyorum kimse önüme yemek getirmez - Annem , çok acım mafoldumben
Sabahlara kadar bilgisayar başındayım - Annem , offf dedirtmeni özledim !!!mafoldumben
Üzerim yine ince - lahanaya dönüşmeye razıyım.:Saruboceq:

Annemi çok özler oldum !!!

Beni küçüleceğinden korkmadığım sevgiyle seven sensin!mafoldumben

kocamın sayesinde daha anne olmadan anneliği öğreniyorum :)
çünkü erkekler hep çocuk :):CüvCüv:​

Boğazım düğüm düğüm oldu şu an.....:sinifsinif:
O kadar gereksiz tepkiler veriyoruz ki onlara bazen, bir gülümsemek giidp sarılmak varken onlara..
Bizim için herkesi karşısına almış annem...
Ben üniversiteyi bitireyim diye 45 yaşından sonra çalışmaya başlayan annem...
Kendine senelerdir bir şey almayan, bir kere bile yüzü asılmayan annem...
Her akşam sıcak odada beni bırakıp kendi soğuk mutfakta uğraşan annem...
Senin çeyreğin kadar merhamaetli, sabırlı,hoşgörülü ,sevgi dolu bir evlat olabilir miyim acaba?
Allahım eksikliğiin gösteremsin, şu an ya odada uyuduğun gibi hep bileyim senin iyi ,mutlu olduğunu...
Rabbim Sana hep güzellikler yaşatsın, isteemdiğin kimse yanında olmasın dilerim....
Seni çok ama çok seviyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…