Bana Annenizi anlatın...

Annem sinirli bir insandı.. ama bilinçsiz bir annede değildi... Bazı konularda hatırladığım anılar beni rahatsız etse de genel olarak severim kendisini... Torununa yaklaştığı gibi harika bir anne değildi sadece bunu karşılaştırıyorum kafamda zaman zaman...

neye cesaret etsem beni geri çekti.

yurtdışına gidecektim kazanmıştım aman yapamazsın edemezsinler.

puanım yetmesine rağmen şehir dışı bi üniversitede okumak istediğimde burda kal sana ayrı ev tutarız araba alırız yalanları.. (tabi ki olmadı)

ders çalışmama asla saygı göstermediler, ne küçükken ne büyükken. tıp okurken en zorlu sınavlarımdan önce misafirler geldi. sabah kavgayla uyanırdım. ne zaman sınav dönemine girsem evden giderlerdi diğer eve, evde yemek yok, kendi yağımda kavrulurdum.

ne zaman hasta olsam, sanki benden ömrü boyunca biriktirdiğinin acısını çıkarır gibi burnumdan getirir. ameliyat olmuştum, gece kalkıp pansuman yapmam gerekiyordu, sabah zor uyanıyordum haliyle okul yoğunluk derken, bahaneden kavga çıkarıp beni evde yalnız bıraktı. aynı huy ablamda da var. yardımlarına ihtiyacım olduğu anda bana düşmanımın yapmayacağını yapıyorlar hani 40 yaşında insan olsam ki o yaşta bile insan ailesine ihtiyaç duyar hastalık gibi durumlarda hele yalnızsa, böyle kendi kendime yetemeyeceğimin bariz olduğu zamanlarda yapması özellikle koyuyor insana. şu an düşman gibi küs olduğum bir iki arkadaşım var, çok kötü niyetli insanlar ama eminim onlar bile bu durumdayken böyle vicdansızlık yapmazlar.

mesela hatırlıyorum erkek arkadaşımla ilk yılbaşı gecemizdi, arkadaşlarla bir restoranda yemek yiyip stres atacaktık. burnumdan getirdi annem. gitmeyeyim diye olay çıkardı. o kadar tutucu bi kadın ki aslında. çaktırmamaya çalışıyor ama yılbaşı çıkmama bile laf ediyordu aklınca. süslendim püslendim, güzel bi gece geçicek diye beklerken kavga gürültü beni deli gibi ağlattı, fotolarda bile gözlerim şimşiş. ama bunlar daha hiçbir şey. hobi gibi ve hani sevdiğim tarzda takılar yapıyordum kendi kendime, değişik değişik şeyler. akşam arkadaşımda kaldım. sabah geldiğimde yaptığım takıların hepsini kesmiş olduğunu gördüm.

annemden ben sadece, kavga, gürültü, birşeyleri yere fırlatma, zarar verme, söylenme, dırdır, tembellik, üşengeçlik gördüm. kendi ailemde anne olduğum zaman bunun tam tersi olmayı planlıyorum. insan bi insanı düşününce içinde sevgi ve minnet oluşmaz mı yav?

ablam var 35 yaşında bizle kalıyor. onun yemeği önüne geliyor her gün (ki öğretmen günde 3-4 saat çalışıyor maksimum sonra yorgunum diye yatıyor tüm gün), ben yemek var mı diye sorduğumda, akşam 8e kadar beklemek zorunda kalıyorum aç aç bişiler pişirsin diye. tek başıma olsam ya yaparım ya dışardan söylerim, ama böyle onlara mahkumum.

en çok bana koyansa, diğer eve taşınıp beni bi süre yalnız bırakıp çalışmama fırsat verecekleri halde, tepeme çöktüler ve mahvettiler çalışmamı. çünkü evde kavga gürültü eksik olmuyor, huzursuzluk diz boyu ama artık takmayacağım.

ablam şu anda çalışıyor diye evin patronu zannediyor kendini. sürekli benim harcadığım paraya takmış durumda (kendine ev almaya çalışıyor da!! anne evinde oturup aile parasını harcarsan tabi öğretmen maaşıyla ev almaya da takarsın) ki bir şey harcadığım yok. evde ne harcayabilir bi insan zaten? yediğimle elektrik parasıdır anca. dışarı çıktığımda da sevgilim karşılıyor her şeyi zaten, çocuğa da resmen yük oldum ailemin bu durumunu bildiği için laf etmesinler diye elimi cebime attırmıyor. ama tesadüfe bakın ki ablam buna da takıyor onun parasını yiyormuşum!

bana koyansa ablamın bu hale gelmesine annemin sebep olması. sana ne sen kendi hayatına bak diyeceğine, onu dizginleyeceğine, o da ablam gibi düşünmeye başladı ablam onu manipüle ediyor ve kullanıyor resmen. benden 6 yaş büyük bir kız aile evinde kalıp para kazandığı halde aile parasını harcayıp anne babasını hizmetçi gibi kullanınca sorun yok, ben sınava hazırlanırken aile parasını yiyorum(!) diye hanfendiye dokunuyor.

ailede kimseye karşı içimde sevgi kalmadı. keşke bu tus sürecim uzamasaydı da onların bu çirkin yüzünü görmeseydim. insanın ailesi bile başarılı/kariyerli/zengin olduğun zaman pek iyiler, ama en ufak bir yanlışında insanın burnundan getiriyorlar.

çok şükür kendime güveniyorum, çalışıcam ve kazanıcam tüm zorluklara rağmen. ablamı ve annemi mutlu etmeyeceğim. akademik olarak ilerleyip mümkünse yurtdışında bir üniversitede çalışmak istiyorum eğer ülkenin durumu kötüleşmeye devam ederse, yoksa gitmek istemem tabi. biliyorum ki öyle bir durumda yaptıkları tüm kötülükleri unutacaklar ve birden sevgili kızları olacağım, arkadaşlarına doktor kızlarıyla hava atacaklar(!) ha ablam içten içe hep nefret edip kıskanmış beni bunu yeni fark ediyorum, o mosmor olacaktır ve sırf o yüzden bile kazanıp da onu mor edesim var.

of be kulüp içimi döktüm çok yazdım.

kelimelere sigdirsam yetmez.. daha gencecik yasda hic bir hastaligi yokken..
sapa saglamken bi pazar sabahi babamin odaya dalipta kizim "annen ölüyor" iste o gün varya..
sanki kiymetler koptu icimde..

iste o sira dedimki hernekadarda ciddiye almadiysam durumun vahim oldugunu..

iste ozaman dedim kendime busefer öksüz kaldim..
hacda vinc kazasiyla seytan taslama kazasini atlatip 17 gün sonra yanimizda uyukudayken sabah namazindan sonra yataginda can vermesi.. insanin akli bugüne kadar anlamis degil..
herseye ammena diyen.. ellimden cok ceken bir karilce vardi evin direydi.. evin kirmizi gülü gitti ....
ya iste o gül siyahlasti siyah yapraklari döküldü ... o gül soldu gitti..
ALLAH bi nevi insanin icine bi sikinti verir.. ve bende 2015 ocak aylarindan beri o sikinti bitürlü gitmedi nasil dediler biz haca gitcez bu yil .. sanki basima birsey gelcek sanki ailemden biri ayrilcak..
sanki yaptigimiz onca seyler hatira kalcak düsünceleri beni cok takip etti 2015 yilinda..
Allahin kudreti öyle büyüki.. annesinin kizina yani bana okadar hisler vermiski.. ona ragmen tedbir almamam agzim agayimin baglanmasi... 1 sene öncesi annemin ölümünü rüyamda görmem.. ve o rüyaninda gercek olmasi... heleki o rüyada gördügüm evde meger köydeki dedemin eviymis.. hic gitmemistim...
annemin tabutunu oraya koyduklarindan sonra.. o hali o pencere o ev.. hepside birer birer rüyamdaki gerceklerdi.... bi sonbahar sabahi yanimizdan ayrilan 9 gün komada kalan...
daha torun sahibi yada dügün dernek görmeden yanimizdan ayrilan o gencecik insan 46 yas... hayal gibi geldi gecti.. .. öyle bir noktadayimki... mezarini bile özlüyorum...

kizlar nedir benim bu cilem ya sanki ben uvey evladim dugunume 3 gun kala gelen hicbirsyee karismayan ama iliskimin herseyine karismak isteyen bir annem var ben evlendigimde surekli ariyordum ozledim soyle boyle ne dese ii sen artik evlisin beni surekli arama esinle cocugunla ilggilen ben burdayim yok bi yaramazlik ki 30 dk uzaklikta oturuoz ki hep derki cok uzaksiniz gelemeyiz siz gelin ... ya anne gelin bak esimin aileside geldi desemde onlarimi kalkindiricam der ...Cocugum oldugunda ilk 6 ay yardimci olduki hersey onun istedigi gibi oldu ev aldim o dosedi bebegin kiyafetini o secti herseyi yapti ki sonradan dediki (ki bu alti ay boyunca hergun bebgi sikayet tetiki oglum coksakin cocuk aglamaz yemek ver yer verme yemez sakin yani) ben yapamam cocuga bakmak kocanin ailesine duser kocan tek cocuk onalrin gorevi dediki onlarda seve seve yapariz dedi ki cok guzel baktilar ogluma geldiler 8 ay burda kaldilar(ben yurtdisindayim) 6 ay oglumu goturduler turkiyeye simdi hamileyim ve yanima geldiler oglumla ki geri gidicekler 2 ay kalmak icin bende bayramda gidicem annem delirdi neden cocugunu gonderiosun sen nasil kadinsin annesin sadece sen mi calisiosun sen mi hamilesin cocuguna baksana isten cik gerekirse.. ben naSIL KALKICAM ALTINDAN YA SINIR OLUYORUM BENIM OGLUM ONUN CANI YAA baksa bile ssurekli sikayet surekli bi laf sokma kardesimin cocugu olursa onunkine bakicakmis olana bibak yardimci olda ondan sonra gerisi dusunuruz,,,ne yemegimi ne oturdugumu ne temizligimi hicbirseyimi begenmez sevmez hep bi kiyas sanki mutsuz olsam esim beni dovse durumum kotu olsa hosuna gidicek

anne mi nasıl anlatılırki o güzel insan canımdan öte anne olunca anlarsın der hep olmadan anlıyorm galiba şuan.. ama annemi tam nasıl sevdiğimi anlatacağım annesiz olanlar geliyor aklıma kuzenlerim gibi teyzemin yokluğu gibi anne yarım gibi. Sonra anne olup vicdansız olanlar geliyor aklıma .Allahım bu yüce duyguyu sadece taşıyabilenlere nasip etsin inşallah

Anne olduktan sonra anneme bir daha baktim.
Baktim ki benim annem düsündügümden baska bir insanmis.
Hep yardim eder saga sola ama bir kere bile kiziyle zaman gecirmez. Zorla oturturdum ynaima tatillerde.
Herkesin her isine kosar ama kiziyla oturup iki cift laf etmez.
Anne hep fedekar, anneler hep iyidir ya..
Yemisim öyle iyiligi.
Biktim hatta ben iyilikten.
Kizini doya doya sevmeyen annem baskasinin cocugunu sever.
Iyilik yapar. Bana yapilmayan iyilik hic umurumda degil.
Bu dünya baska bir yer annem.
Öyle olmuyor bu isler.
Sen ilk kendi aileni düsüneceksin, ezdirmeyeceksin.
Annemi hep haksizliga ugrayan, hep iyi ama ezilen bir melek olarak bildim hep.
Ama simdi diyorum ki salak ve gücsüz bir kadin.
Cok zoruma gidiyor.
Ben de anneyim artik oradan biliyorum.
Kizim en ufak bir seye üzülse dünyayi yakiyorum. Hicbirsey önemli degil. Onun sagligi önemli.
Bana annecim diyor konusmaya basladigindan beridir.
Babasini benim babacim annecim diye seviyor bu cocuk.
Dayanamiyorum ya, bizler nasil bir cocukluk gecimisiz.
Ya cocuk simarmasin ne demek. Cocuk sevgiden simartilmali. Cok sevildigini bilmeli. Kendine saygi duymali. Cok önemli temellerdir bunlar. Ya ben kendimi toarlayana kadar ne cok ugrastim. Savasiyorum da hala. Degersiz büyütüldüm, abimin beni dövmesine nasil kesin bir cözüm bulamaz anne. Ona buna birakirken is yaparken yaptigin icin ekmegini bile yiyemedik ki, simdi bana hic fedekar anneler diye gelmesin kimse. Bencil olaymis da cocuklarina sahip cikaymis.
Ne desem bos. Kafam da cok sey var. Bazen sinirimden kizima küserim sonra annemin bana yaptigi duygusal iskence oldugunu anladigim an aglayip öperim bebegimi. Ne sacma seyler yapiyoruz böyle.
Benim önceligim bebegim kocam. Benim ailem onlar.
Bana evlenirken artik evlendin onalra anne babam diyeceksin lafi bile dislanmis hissettirir. Ya sen annesin nasil gönül rahatliyigla baskasina bana davrandigin gibi davran derdin. Kültür de degil bu kusura bakmasin kimse, teslimiyetci kadinlarin büyütülme sekli. O anandir babandir, kocanlar. Yok öyle birsey. Benim tek annem var. Öyle de böyle de tek o.
Kizimin de tek annesi var. Ilerde cani isterse kayinvalidesine der. Ama bana kalsa cok gereksiz birsey. Anne demeden de sevilmeyecekler sanki.. Uzadi da uzadi. Ben de anneyim ve kafam cok karisik. Ama tek emin oldugun sey kayitsiz sartsiz hata yapsam da onu doya doya sevmek, sarilmak.

katiliyorum sana her konuda benimde bi oglum var canimi veririrm oglum icin yeterki o mutlu olsun bilmiyorum ya hep ayip gunah millet cocugunu ove ove bitiremeez benimkide ben seni biliyorum milletide bilyiorum der isin icinden cikar hic yanimda olmadi ne ev tasimamda ne dugunumde ne dogumumda nede hastaligimda allah kocamdan razi olsun ki anne derim ben kaynanama ondan gorudgum iiligi kendi anamdan gormedim sicaklik sevgi ...

Su konu bende de var. Ben seni biliyorum. E biliyorsan agzindan da bir duyalim dimi. Millet kizini överken kendi kizin yokmus gibi yyasama. Ben seni biliyorum, ne gerek var konusmaya. Konusma ama ortamda konusulurken de uyum sagla. Sigir gibi hissediyordum kendimi. Bi benim annem beni övemezdi

Annem. Anlatamamki kelimeler yetmez.

Annem benim için anlatilamayacak kadar ozel, güzel.

aynen ya ne over ne yaptigimi begenir yemege gelir ay sen oylemi pisirdin boylemi temizlik yaptin bu cocuk boyle mi giydrilir kocana boyle mi dedin herseyin icinde artik inan elim telfona bile gitmio aramiyorum arayinca sinirden agliyorum uzuluyorum cook en iisi aramamak kafam rahat ya ben ev;lendim hergun ariodum dediki ne ariosun hergun ben yerimde =sagsalim duruom isine cocuguna bak arama siksik dediya anaya bak millet kizini hergun iki uc kez arar isine kosAR YEMEGINI yapar coccuguna bakar benimkisi cocuga iki dk bakar cok yaramaz al sunu derki oglum cok sakindir kirmaz etmez oyle asla cocuk yani sikilicak yaramazzlikta yapar 3 yaasinda ne yapsin yani senin gibi otursun mu butun gun eve gelirim cocugu azarlar al artik bak ogluna der sanki komsunun kiziyim ben bi de derki burasi senin evin bisiler yapta yoiyek lan butun gun evdeydin eline mi yapisir bisi yapsan... milletin anasi tencere tencere yapar yazlik kislik ayarlar,.. ne diyorum allahim yuzumu esimden cocuklarimdan guldursun insllah ...

Annem beni ölse bile terketmez dediğim kadındı. Lakin başka bir adam için terketti, çekti gitti.. Bu saatten sonra kendime bile güvenmeyişimin sebebidir.

Benim annem canım annem kalbimin kraliçesi kızımda prensesi. Hem arkadaşım hem annem Rabbim ona sağlıklı uzun ömürler versin tüm aileme tabi ,hepsi benim cnm. Hep zor zamanlarimin kurtarıcısı oldu, mutlu günlerimde gülücüğüm oldu iyi ki benim annem olmuş çok seviyorum onu.

Babam öldüğünden beri kardeşimle bana hem analık hem babalık yaptı üvey baba elinde harap olmayalım diye evlenmedi çocuklarıma nasıl davranır dıye hep bizi düsündü yerı geldı cok zorluk cektık yıyecek ekmek bulamadık ama naptı ettı doyurdu karnımızı bu yaşlara getırdı bu zamana kadar hıc ayrılmadık arkadas gıbıyız bır yere gıtcez beraber bırsey alcaz beraber aşk acısı cektıgımde kucagında ağladıgım destegım dayanağım dugunum yaklastıkca bır hüzün kaplıyor ıcımı ondan ayrılmak korkutuyor benı bız hep can yoldaşı olduk bırbırımıze Allahım annemı basımızdan eksık etmesin sağlık sıhhat versın onu cok sevıyorum off duygulandım yaa

Ben de annemi anlamıyorum sanki ailece üzerimize kara bulutlar çöktü ama en karanlık yerde ben duruyor gibiyim. Düşünüyorum da hep biraz mesafeli kalmış bir şeyler. Erkek kardeşim hep daha önde olmuş. Ne düzgün bir çeyizim oldu ne yolunda giden aile ilişkim. Ailemle aynı şehirde oturuyorum bir zamanlar uzak sayılır derdim annem haklı derdim gelmeyince. Şimdi 5 dk mesafedeyim kapımı açmaz kardeşimin bir derdi yoksa. Kardeşim ezelden beri sorumsuzdur. Alır harcar ödemez borcu bi şekilde bana kalır. Derdi hiç bitmez. Annemse hep onun yanında. Ne yaparsa yapsın anne desin çare bulur. 3,5 yıl önce eşimden boşandım. Boşandıktan 6 ay sonra hiç hesapta yokken memur oldum atandım. Daha ilk maaşımı almadan kardeşim para istedi. 15 bin bul kredi çek dedi. Daha 20 gün bile olmamışken atanalı. Üstelik evliliğim kredi yüzünden bitmişken. Çekemem dedim kıyametler koptu. Tehditler savurdu bir sürü. Bir şekilde konu kapandı. Kardeşimle barıştık. Öyle yada böyle her gelişinde 50 100 koparır ya görmezden geldim. Yeter ki huzur versin diye sustum. Evlendi boşandı dertleri sırtımdan geçti bir şekilde. Kardeşim ya başka kimim varki dedim olsun dedim ama kendime yaptım kötülüğü. Bir oğlum var okul için daha da yakına taşındım. Taşınırken masraf yaptım bir sonraki maaşta sıkıntı çekerim ama kapatırım dedim. Tam bu sırada yine para istedi. Annem ben işe gitmeden geldi sabahın köründe kredi çek dedi. Anlattım bak masraf yaptım nasıl öderim. Eski eşimin bana bıraktığı borç için zaten kredi çektim. Sen çek biz öderiz taksitleri dedi. 2000 lira çektim verdim. Gün geldi ses yok ikinci ay yine yok. 3 5 derken artık maaş utana sıkıla yardım et dedim kardeşime. Bana böyle yapa yapa kaybediyorsun işte dedi. Ne yaptım deyince de kızım vercem ben senin paranı dedi. Kötü durumdayım deyince de bak başının çaresine dedi. Sen bi yolunu bulursun kızım vercem ben senin paranı dedi. Bu zaten canıma yetti. Annem ise lafını bile etmiyor artık. Anne param yok deyince de ne yapıyorsanız bu paraları diyor. Şimdi böyle oldu. Ben utanıyorum onlar sormuyor ne halin var diye. Deterjan istedim baban kızarsa diyor. Eline bi şey alıp gelmez sormaz. Oğlumun ihtiyaçlarını büyük ölçüde kıstım her yer bomboş sırf borç öder hale geldim. Oğlum allaha şükürler olsun ki sürekli isteyen bir çocuk değil. Ama bir sürü şeyi eksik. Doğru düzgün bir hayat kurmak istedim kurdum da. Ama ailem annem kardeşim hayatımı içinden çıkılmaz hale getirdi. Şimdi duyuyorum ki eski eşiyle evleniyormuş yine. Ve ben bir kez daha ne kadar dışlandığımı görmüş oldum. Bütün bu olan bitenden babamın haberi yok.olsa bile bir faydası olmayacak onu da biliyorum.diyeceği laf belli. Vermeseydin. Bana mı sordun. Bana ne. Zamanında oğlumu okula almaya giderlerdi. Bir gün babam aradı çocuk okulda yok dedi. Daha saat gelmedi ki dedim telefonu suratıma kapadı. Bir süre sonra aradım açmadı 4. De açtı eve dönmüş. Oğlum nerde dedim yok dedi. Bana ne ne yaparsa yapsın... o gün fe geçirecektim nerdeyse iş yerinde. O kadar kötü oldum ki hala biraz üzülsem ensem uyuşuyor. Sözde bu adam konuşurken torunları için yaşıyor. Ben bunlara ne yaptım anlamadım. Ne yaptım da böyle oldu bilmiyorum. Hiç bir şey zoruma gitmiyor da en çok beni üzen annemin hali tavrı. Ben çocuğum için ayakta durmaya çalışırken sürekli baltalanıyorum. Şimdi kara kara nasıl düze çıkarım bunu düşünüyorum. Kimseye el açmadan kötü duruma düşmeden ne yaparım bilmiyorum. Şunu biliyorum ki ailem var ama kimsem yok

Annem, bir farklı kadın,Ayla Hanım, siyah saçlı deli kadın babamın deyişiyle... 3 çocuğunu da sıkı bir otoriteye bağlı tutmuş, can sıkıntısından kütüphanedeki bütün kitapları indirip tekrar dizen, akşam arkadaşıyla dışarıya gitmek isteyip "Ablam mıyım ben anne erkek adamım. Gidip gelebilirim" diyen abime "Senin ondan ne farkın var" diyerek 1 ay dışarı yollamayacak raddeye kolay gelebilen kadın. Torunlarını piyanosunun başına oturtup öğreten, bildiğini gösterircesine Fransızca konuşan kadın. Babamla nasıl evlendiğini merak ederdim, babam gibi sempatik ve komik bir adamla nasıl evlendi diye. Bize sürekli sarılmazdı. Ondan çok korktuğumuz için ütülü elbiselerle, sımsıkı bağlı saçlarla dolanırdık. Ablamla saçlarımızı kestirmiştik omuz hizasında, saçımızı bağlamamak için. Derken ablam okul okullarını dereceyle bitirdi, ondan beklemediğimiz bir şekilde okulunu bitirir bitirmez evlendi, çalışmadı 2 çocuğu oldu. Annem ona hiçbir şey demedi, kendi bilir,dedi. Abim tıp okudu, evlendi boşandı, bir kere de nişanlanıp ayrıldı. Öyle klasik kayınvalideler gibi yapmadı. Abimin karısı annem yüzünden olay çıkardı annem abim boşanana kadar evine bile gitmedi. Ben ailenin en başarısız çocuğuyum galiba... Ne okul birincisi oldum ne doktor. Teyzem çellist. 5 yıl bana ders verdi sonra bıraktım. Annem piyano öğretti. Üniversiteyi bitirince anneme neden bize karşı bu kadar disiplinli olduğunu sordum. Cevabı oldukça kısaydı "Çocuklarımla gurur duyabilmek istediğim için. Başardım"

Canım annem, sevgisine, kokusuna doyamadığım, sadece 10 yıl sarılabildiğim, öpebilidiğim herkesten, her şeyden öte tuttuğum nur yüzlü canım Annem... Benim için, fedakar, karşılıksız seven tek insandı. Sadece çocukları için yaşadı, ölene kadar kendi için hiç bir şey düşünmedi çocuklarının geleceğinden başka... Çektiklerine sadece bizim için katlanan sabrı sonsuz olan en iyi anneydi benim için... Kaybedeli seneler olsa da hâlâ acısı taptaze. Anneciğimi her rüyamda gördüğümde sabahında ağlamaktan kendimi alamam ve hâlâ çok ama çok özlüyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin. Bu dünyada çektiğin acıların mükafatını kat kat versin sana Rabbim canım annem...

Canim annem demeyi cok isterdim. Evlatliktan reddetmiyorlar ama ellerden beter davraniyor. Ben ailemi annemi reddetmek istiyorum. Cocuk degilim. 33 yasindayim. Ne yasattiniz bana da ben hic birinizi hic gormek istemiyorum. Senede bir gun gorunce de bir yabanciyla konusuyor gibi hissediyorum.

Allah sükürler olsun bir melek annem var.. Şuan yükü daha fazla... Ama halen haline şükür ediyor bol bol dua ediyor ve dua larla ayakta diye dusunuyorum... Annemle sade giyim konusunda anlasamazdik annem etek elbise isterdi tek kizim haklıda bende erkek gibi giyinmek .. Özel konularimizda dertlesmezdik cunku ben cekinirdim herhalde annemde cekinirdi.. Bogaza gelirsek hic eksimiz olmazdi.. Sabah kahvaltimizi uni ye kadar hazirladı.. Aksam yememiz zamaninda olurdu.. Kiyafetlerimiz yikanir serilirdi toparlanir durulurdu..hic de sikayetcide olmadi offff bıktım artık diye... Simdi torunlari oldu onlar icin elinden geleni aliyor ve yoluyor sagolasin.. Bu yaz gorusemedik şu arabanin borcu bitsin insallah giderim annemin yanına.. Onu cok ozledim kokusunu kucak kucak yatmayi sarılmayi tabiki torunlar izin verirse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…