Bana Annenizi anlatın...

Annem Annemmm.. nasil anlatayim ki annemi...

bazi arkadaslarinda anlattigi gibi, hicbirseyimi begenmeyen.

Yemek yaparim begenmez
Temizlik yaparim begenmez
HIcbirseyimi begenmez :)
Sinirlidir..

16 Yasinda evlenip,köyden alip tek basina ucaga bindirilip hic bilmedigi bir Ülkeye ve eve getirilmis..Herseyle ve herseye karsi savasan güclü bir Kadindir benim Annem.
Boyun ve Bel fitigi olmasina ragmen, cocuklari icin temizliklerde sürünen bir kadindir ...

amaa canim annem benim icin herzaman herseyin en iyisini istemis ve bunun icin cabalamistir.. Benim icin cok gözyasi dökmüstür

Bizde annemle canimli cicimli hic olmadik. Annem olmamizi isterdi belki ama ben oldum olasi soguk bir Insanim. Öyle annemde olsa kaynasamam. BAzi arkadaslarimada cok imrenirim nasil annecigim diye sarilir öperler.

ne olursa olsun Annem benim herseyimmm kimsenin onu üzmesine izin vermem.

benim annem pasaklıdır temızlık yapmasını pek beceremez dıdısır durur ısın kolayını gosterırım pazar gunlerı ben yaparım ama ıste huylu huyundan vazgecmıyor.kafasına koydugu onun dogrusur yaptıgı yanlısta olsa.

benım annem guler yuzludur gulumseme hıc eksık olmaz yuzunden herkeze guler herkezle konusur dost canlısıdır.bol bol kıtap okur gazete okur ordakı makalelerı yırtar cufalın ıcıne doldurur belkıde 10 15 senelık gazete yıgını vardır evımızde okumayı bekleyen.

kızar kavga ederız ama cok severız bırbırımızı canım annem benım.iyiki varsın omrucede ol.koca gobeklım

annem 17 yaşında evlemiş 3 çocuk annesi ama hala bizimle kardeş sanılacak kadar genç görünen bi hatundur...
fiziği duruşu giyinişi kendine bakması makyajı süsü püsü derken bizi solda sıfır bırakır...
hayatta en kızdığı şey kızlarının bakımsız makyajsız fln olmasıdır...
sürekli bi temizlik halindedir...
süper kahve falı bakar...
babamdan çok çekmiştir...
güler yüzlüüdür...
zaten adıda güler....
çocuklarına yıllarca hem annelik hem babalık yapmıştır....
herkesle iyi anlaşır.....
asla ağlamaz.........
tatlı kek kurabiye konusunda sıfırdır...
ama olay yemek oldumu üstüne bi tek yengemi tanırım...

şu anda ANNEYIM...

Gece kızım uyandığında yanına gıdıyorum.. başını öpüp kokluyorum.. saçlarının kokusunu içime çekmeye doyamıyorum... doyamam da biliyorum...

ve aklıma hep aynı şeyler geliyor nedense.. engel olamıyorum bunları düşünmeye..
acaba diyorum; annemde benım başımı böyle okşamış, sevmişmiydi.?.. saçlarımı böyle koklamışmıydı.?. her halimde "canım yavrum" diye sarılmişmıydı??... yaramazlık yapınca gulerek sarılıp öpmüşmüydü?..

annem beni sarılıp öpmezdı.. hep dogmadan ölesice derdi.. yarın el ogluna hizmet edeceksın deyip tersler dururdu.. ve bana söylenmiş binlerce acı cümle.. beynimin içinde dolanıp duruyor... ben anneme dügün günümde bile sarılmadım.. annemın el emegı bır havlum bile olmadı.. çunku el oglunun elını silecegı havluyu bana örmeye zamanı olmadıgını söylerdi... ama kendı kız kardeşine 50 havlu yaptı..

bana hep anne olunca anlarsın derlerdi.. anladım.. anne olunca anladım..

anladım ki...
anladımki.. bır evlat nasıl hasretle koklanırmış.. yavrunun kırdıgı bardak ne kadar değerli olurmuş.. onun yediği yemek ne de tatlıymış.. hele saçlarını okşamak.. ne guzel bır duyguymuş. akşama kadar her fırsatta defalarca sarılıp öpüyorum yavrumu.. her yaramazlıgına gülerek bakıyorum.. sevda ile, aşkla sarılıyorum..

anne olunca anladım... annem aslında benı hiç sevmemiş.. hiç kabul etmemiş... ayladır görüşmediğim annemı özlemediğimi fark ediyorum... oysa en zor zamanları geçirirken bır anne şevkatıne ihtiyacım oldugu zamanlarda bıle ihtiyaç duymayacak kadar yoksun bır duygu bende.. meger hiç annem olmamiş ki.. özleyeyım.. hasret olayım..

ANNE OLUNCA ANLADIM... BENIM HİÇ ANNEM OLMAMIŞ Kİ....

Son düzenleme:
ANNE OLUNCA ANLADIM... BENIM HİÇ ANNEM OLMAMIŞ Kİ....

Gözlerim yaşararak okudum canım. Allah evladının güzel günlerini göstersin, birbirinize bağışlasın.
Maalesef bazı kadınlar doğurunca annelik kibrine bürünüyor,
cennetin ayaklarının altına serilmişliği ile,
kendilerini evlatlarının imparatoricesi ilan ediyorlar.

annemm ahh anemmmmm .......seni anlatması zor ancak yaşayanlar daha iyi bilirler ..anlatmaya çalışıcaım bakalım...

annem genç yaşında ewlenmiş dünyalar iyisi bi kadın....yaşamı boyunca çok göz yaşı dökmüş sıkıntılardan dolayı hastalık çekmiş çocuklarına hem analık hem babalık yapmış bi kadın ....her yaşa uyum sağlayabilen 7den 70e herkezin sewgisini kazanmış birisidir....etrafındakilere neşe saçan mutlu eden iyi bir dost sırdaş arkadaş ....bana annelik tarafından çok arkadaşlık tarafını gösteren dünya tatlısı birisidir....ben hep arkadaş oldum annemle ..ewet çok tartıştık ama çok pişmanım şimdi düşündüğümde hep dediklerinde haklıydı ....işte cahillik zamanlarım....ben herşeyimi her yaşadığımı paylaşırdım annemle ..bütün zorlukları beraber göğüs gerdik..bana dürüst olmayı, yalan sölememeyi ,yerine göre nasıl dawranmamı,hayatın kötülükleriyle nasıl başa çıkabileceğimi,kısacası herşeyi annem öğretti bana ....iyiki senin kızın olmuşum güzel annemmm ..ay yüzlü güzel annem ...hamarat titiz becerikli ew kadınlığında 1 numara yanii ...wee çok kıskanılan birisidir...ama annem düşmanlarına bile el uzatan bi yapısı wardır..kin tutmazz hayatta....gideer kendisi barışır...küs kalmak günahtır derdi her zamann...işte bi onu becereemedim annem...senin gibi iyilik meleği olamadım annemm...

seni çok sewiyorum herşeyimmm........

Biliyormusun yazdıkların benim hayatıma o kadar benziyorki. Annem temiz titiz çalışkan ama... ama işte...
Bu yaşa geldim çocukluğumda annemle ilgili tek güzel anım yok. Hep dayak atmıştır, herkesin hırsını, fakirliği, hastalığın hıncını benden almıştır.
Sokakta dayak yediğim utandığım anlar, okulda beni rezil eden bir anne. Hep inatçı sinirli dediği dedik bir anne.
Arkadaşlarımın annelerinde sevgi aradım hep. Şimdi nişanlıyım kayınvalideme bakıyorum. Nişanlıma nasıl sevgi dolu.
Kötü oluyorum. Garip oluyorum. Bu duyguların tarifi yok. Öyle boğuluyorumki kayınvalideme bu sevgisinden dolayıda gıcık oluyorum.
Psikolojim bozulmuş artık. Ben annemden hiç böyle sevgi görmedim bağlılığım yok nişanlım annesine düşkün gördükçede kötü oluyorum.
Ama ben çocuklarımı sevgiyle büyütücem inş.

Annem keşke bu yazıyı okusa. Anne keşke beni öpüp sarılsaydın, beni birgün okuldan almaya gelseydin, okula giderken bir gün bana kahvaltı hazırlasaydın, birgün eve geldiğimde yemek hazır olsaydı... keşke beni sopa, sobanın demiri, terlik vs. dövmeseydin, keşke beni arkadaşlarımın yanında hep rencide edip utandırmasaydın, keşke beni çocuk yaşta evlendirmeye çalışıpta psikolojimi bozmasaydın, keşke ben sana bir derdimi anlattığımda ilk fırsatta yüzüme vurmasaydın anne...

Annem benim varlık sebebim... Öyle bir ilişki ki bizimkisi anne evlat değil; ayrı bir şeyyyy...En yakın arkadaşım, dostum, sırdaşım... Allahım onu bizim başımızdan eksik etmesin. Mücadeleci, savaşçı, güçlü, yenilmez... O benim devam ve devasammmm! Allahım onu başımızdan eksik etmne!!!!!!!!!!!!!!1

benim saplantım, yaşam kaynağım, geçmişim, geleceğim, herşeyim. neredeyse 20 yaşıma geldim hala kardeşimden kıskanıyorum, onsuz bir kaç gün geçirince depresyona giriyorum, saatlerce nette takılınca özlüyorum. herşeyimi onunla planlıyorum o kadar mükemmel birisi ki...
hayatım boyunca onun gibi biri olmayacak, bunu bildikçe daha da daha da çok seviyorum onu.

annem biraz sinirlidir onun dışındaki tüm özellikleri dozunda. neden bu kadar iyisin diye sorarım çoğu zaman. genç görünümlüdür, şık giyinir.
ama sağlığına dikkat etmez çok tezcanlıdır, hemen her şey olsun diye kendini hırpalar. futbola bayılır, dizi izlemezanaçtır da arkadaşlık da eder.

ona sayfalarca şiir, sevgi sözleri yazabilirim. her gün dakika başı sarılmamdan bunalmış durumda zaten annelerimizin olması ne büyük ayrıcalık.

Son düzenleme:
Annem ben 9yasındayken babamla ayrıldılar 33 yasındaydı ablam13 abım 17yasındaymıs annemın kımsesı yoktu annesı babası vefat etmıstı tek basına kalakaldı kadıncagız ev tuttu tek basına asgarı ucretle 3 cocuk buyuttu coooooooooooooook zor bızım hem annemız hem babamız oldu hayatın yukunu agırlıgından olsa gerek asırı sınırlıdır canım annem sınırlendımı kotu konusur ablamla bıze cok kızdıgında fırca atarken sizi alan alsında s..ine karaları baglasın derditabı ben sımdı evlendım bana pek bısey dıyemıyo ozledıgınden dahada bı ıyıyız ya benım annem anlatmakla bıtmez cok seker espırılı bı kadındır benım annemle anne kız ılıskısı olmadı hıcbızaman hep arkadas gıbıyız herseyımı anlatırım hep hıcbıseyımı saklamam benım cok calıskandır emeklı olmasına ragmen halan calısıyor cok azımlıdır hırslıdır hayrıye benım annemın adı ben hayriş derim

hayriş sen benım herseyımsın annemsin babasım kankimsin seni çooooooooook seviyorum ALLAH SENIN YOKLUGUNU BIZE GOSTERMESIN ALLAH SENDEN ONCE BENIM CANIMI ALSIN HERZAMAN BOLE DUA EDIYORUM

Nasıl anlatsam ki...Annem beni hayatım,dostum,arkadaşım,yardımcım,canım,ciğerim... O kadar zorluklar çekmiş ki.. Tek bana tutunmuş. Bazen düşünüyorum onu bırakıp nasıl evlenirim diye. Sonra diyorum ben nereye o oaraya.. 16 yaşıma geldim hala tek kişilik yatağımda ikimiz yatarız şapur şupur öperiz birbirimizi .. arada kavga ettiğimizde oluyor şikayet ediyorum bazen ama konuşup bitiriveriyoruz hemen kırgınlıkları. Sanırım işin sırrı burda. Konuşabiliyoruz. Dinliyoruz birbirimizi..
Fiziğide süperdir anneciğimin kimse yaşını tahmin edemez oysa kendine pek özen gösteren biride değildir. Ne giysem diye hep bana sorar.. Hem kendi ailesinden hem babamdan hem babamın ilk evliliğinden olan çocuklarından hemde babamın ailesinden açok çekmiştir. Anlayacağınız hep sıkıntılı yaşam..
Ama esprilidir annecim hep güler..
Yemek yapmayı sevmez ama yapınca ne yapsa mükemmel olur
Çok pratik, tezcanlıdır.
Yıllarca benim için gündelikçilik yapmıştır.
Kısacası bambaşkadır çok fazla merhametlidir. Çooooooooooooook seviyorum çooooooooooook

Son düzenleme:
Annem.. Başında kocası olmasına rağmen hayatın zorluklarına, mücadelesine tek başına göğüs geren, gençliğini el kapılarında çalışarak geçiren, aldığı üç kuruşla iki çocuk büyüten ve bir koca besleyen bir kadındı annem. Genç yaşlarında çok ezilmiş, hor görülmüş bir insan.. Sırf evlatlarım ele muhtaç olmasın, benim çektiklerimi çekmesin diye kendini onlara adamış bir kahraman benim gözümde annem. Kin tutmaz, kendisine yapılan kötülükleri çabuk unutur, insanları kolay affeder, Allah'tan başka kimseden korkmaz annem. Ve hep şükreder Allah'a, onca mücadeleye rağmen çocuklarımı ele güne muhtaç etmeden büyüttüm, hayata hazırladım diye. Annen için söyleyecek tek cümlen nedir derseniz, Allah ondan her zaman razı olsun derim. Gerçekten cenneti fazlasıyla ayakları altında bulunduran bir insan...Kız evlat genelde babaya düşkündür derler ama bende tam tersi, annem benim her şeyim, yaşam kaynağım...Allah onu başımızdan eksik etmesin. Benim annem kanatsız bir melek...

annem.. mukemmeliyetci, bana hayatim boyunca sahip olacagim bir OKB hediye etmis olan, her iste kusursuz oldugunu dusunen, asla hata kabul etmeyen , zavalli babami hayattan bezdirtmis insan yine de seviyoruz biz onu oyle de..

Hasta... orası kesinde tedaviye yanaşmaz asla !
Kendiyle kavgalı bir insandır. Hep menfidir. Teşvik etmez tenkid eder.
Kocasını ve çocuklarını kendi için ayakbağı olarak görür.
Pistir. Sürekli tv izler. Odasını b.k götürür yine temizlemez.
Herkes yapmak için uğraşır o yıkmak ...
Bu hayatta bana öğrettiği tek şey onun gibi olmamaktır!

maalesef beim annemle beim aramda hiçbir zaman iyi olmadı olamadı kendi aramıza çektiği set yüzünden.çocukluğumdan beri hep kızar bağırır döverdi( bişey kırsam yanlışlıkla yada döksem hemen döverdi çok kötü bir şekilde..hep hakaret hep bağırma..başkalarının yanında aşağılama.genç kız oldum ilk regl olduğum gün söylediğimde aman bide seninlemi uğraşacağım dedi bana,yıllar geçti hiç unutmuyorum..hiç yanımda olmadı hiç bir zaman sevgisini göstermedi..bunca şeye rağmen yinede çok seviyordum öpüyordum ama o beni hep itekliyordu,istemiyordu..babam ise annen sizi benden daha çok seviyor diyordu ama sevgisini göstermiyor diyordu..ama ben anlayamıyordum neden nedenn..sevgiyi gösterememek bir bahanemi sizce bence değil,helede anne için.insan çocuğunu sevmezmi??
genç kızken araları iyi olan anne-kızlara ne kadar çok özenirdim..birlikte alışvereşe giden kızlara annesiyle beraber yemek yapan kızlara benim annem evde yemek tatlı yapmama izin vermiyordu.ben evlenince yemek yapmayı öğrendim..abim ilede ben mevzu olunca her zaman abimden yana oluyordu...abim evlendi eve gelin geldi hep onların yanında beni aşağılıyordu,küçük düşürüyordu o yüzden yengemde annemi sevmiyor biliyorum,şuan görüşmüyorlar zaten.ben geldim 30 yaşıma,15 yıl öncede evlendim ben evlendikten sonra kıymete bindim hergün beni aramalr sormalar saatlerce tlf da konuşmak istemesi..ama geç kaldı,,keşke bunları biz aynı evde iken yapsaydı o zamanlar daha çok zamanımız vardı birbirimizi daha iyi anlayabilirdik daha çok paylaşımımız anılarımız olurdu ama ben evlendikten sonra yaptı..yakın bir zamanda da yengemle tartışması oldu o zaman banada ağır laflar söyledi.o gün bugün çok soğudum tlf da sesini duymak bile istemiyorum görüşmek istemiyorum ama mecburum çünkü anne nede olsa..insanın ailesi iel ilişkisi nasıl ise hayata bakış açısıda orantılı oluyor.ben şuan o kadar umutsuz mutsuz hiçbirşeyden zevk alamayan biriyim sebebide sadece annem bana hep sevgisizliği layık gördüğü için...

Anne.... kelimelere sığmayacak kadar geniş bir mutluluk kaynagı.. canım cigerim herseyim annem. En yakın arkadasım dostum sırtımdan vurmayan tek insan.. Hayatımdaki yerini hiçkimseye bırakmayacak kadar derin sevgisiyle yüreğimde kurdugu bir taht varki asla paha biçilemez. Ömrüm ona feda canım annem. Allah basımızda eksik etmesin onları..

Anneciğimi böyle bir iki cümleyle anlatamam ki.
Canımdır,güvendiğimdir,sırdaşım,arkadaşımdır.
Hakkı ödenmez,sevmeye ömür yetmez...
:106:

meleğim,huzurum canımın içi annem.yazılmıyo ki yetmiyo ne desem hakkında.uzun uzun hayırlı ömrün olsun canım annem benim.doyamam ki sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…