• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana akıl verin lütfen yoksa bu adamı öldürcem...

herkese merhaba.
ben de eşimde aynı iş yerinde çalışıyoruz 3 yaşındada bi oğlum var 4,5 yıldır evliyim. oğlum kreşe gidiyor sabah beraber çıkıyoz akşam beraber dönüyoruz yani eşimle şartlarımız eşit ki çoğu zaman ben ondan daha yoğun çalışıyorum. Evin bütün işi yemeği temizliği ütüsü çamaşırı bende elini hiç bir işe attığı yok. Geçen cumartesi yaşadığım olayı anlatmak istiyorum. Cumartesi sabah uyandık oğlumla tabi eşim uyanmadı uyuyor. Oğlumla kahvaltımızı yaptık bende adet olmuşum acayip sancım var o halde kalktım bütün evi dip bucak temizledim. Tuvalet banyo çamaşırları bi yandan makinaya atıyom biyandan kuruyanları topluyom bu aradada oğlum hastaydı sürekli bişiler istiyordu iki arada bi derede onun istediklerinide yapıyordum. Mutfak dolabı balkon temizliği buzdolabı temizliği derken saat öğleden sonra 4,30 oldu (bu kadar yaptığım iş konusunda ayrıntı vermemin nedeni ne kadar yorulduğumu anlatabilmek için) bu arada eşim hala uyuyo yani saat 4,30 oldu ve o hala uyuyo tabi çamaşır yerleştirmek için yatak odasına girip çıkarken gördümki eşim yatağın içinde elinde telefonla oynuyo beynimden aşağı kaynar sular döküldü ben o kadar iş yaparken beyefendi keyif çatıyo ama yinede bişi demedim. Beyimiz kalktı kahvaltı hazırladım bişiler yapmadınmı kahvaltıya dedi (her haftasonu börek poğaça vb. şeyler yapıyom ya alıştı ) yok yapmadım vaktim olmadı dedim. Yemeğini yedi sofrayı toplamak yine bana düştü. Dışarı çıkacaktık gömleğimle pantolonumu ütülesene dedi tamam dedim tam ütülüyom oğlanı yıkamamız lazım gel oğlanı yıkayalım dedi bende elimde ütü var sen yıka dedim ben tek başıma yıkayamam beraber yıkayalım dedi. Vaktimiz yok o zaman gel sen ütüyü yap ben çocuğu yıkayım dedim. Vay senmisin bunu diyen ben ne bilirim ütü yapmayı bilmem ne bir sürü şey söyledi. Sabahtan beri eşek gibi iş yapmışım eline sağlık diyeceğine bide bi sürü söylendi. Kaç gündür o kadar kötüyümki her zaman böyleydi hiç bi zaman iş yapmazdı ama cumartesi günkü olay bardağı taşıran son damla oldu. Gözümden o kadar düştüki görmek bile istemiyom ondan midem bulanıyor o derece. Böyle bir adamla napcam ben akıl verin bana. Şimdiden hepinize teşekkürler.

Çok şükür eşim her konuya el atar, ben yaparsam o da yapar. Ama zaman zaman misal iş mi yapıyorum o bu sırada salonda oturup televizyon izleyebiliyor. Aradan saatler de geçse kalkıp nerde bu kadın demeyebiliyor. Daha önce çok kez dile getirdim, hatta mektup bile yazmışlığım var, kendimi hizmetçi gibi hissettiriyorsun diye. 3.5 yıllık evliyiz, sonuç olarak öğrendiğim; söyleyeceksin, yoksa akıllarına gelmiyor. Bir de ben şunları şunları yaptım sen de bunları yapar mısın demeyecek, yapmayacak, birlikte yapmayı bekleyeceksin. Aynı anda yapılmazsa yaptığın ile kalıyorsun. Çok şükür şu aralar bu tarz şeyler yaşamıyoruz, zaten hamileyim ve yaklaşık olarak 2 aydır da belim ağrıyor (ağrıyor hafif kalıyor ya neyse). O yüzden süpürme işini eşim yapıyor daha çok, geçen hafta (sadece görünen yerleri süpürdüğü için) tek tek söyledim şuraları da süpür diye. Söylemeyi unuttuğum yerleri süpürmemiş bile :)

Çok uzun tuttum, özetle demek istediğim yardım istiyorsan talep edecek, hatta zorla elde edeceksin. Siz evin hizmetçisi ya da çocuğun bakıcısı değilsiniz, üzerinizdeki görevleri azaltın. Akşama kadar uyuyorsa, hatta uyuyor numarası yapıyorsa bi zahmet kendi kahvaltısını da kendisi hazırlayıversin.

Ya da en güzeli erkenden kaldırın ve temizliğe onu da dahil edin. Bir şeyi ne kadar çok yaparsan o kadar çok vazifenmiş imajını yapıştırıverirler.

O zaman söyleyin işten çıkın hem işte çalış gel evde çalış kolay mı öyle ?
Ya da sizde yapmayın görsün bakalım nasıl oluyomuş !
16.30da kalkıp bide bişey yapmadın mı diye mı soruyo. Ya ev hanımı ya iş hanımı kendisi karar versin.

Evet haklısnız asıl suç bende ben çok yüz verdim şimdide söyleyince ben suçlu oluyom

Acilen oturup konuşmayı deneyin tatlı dille
Yani insafa gelsin bir kere şartlarınız aynı ve siz sabah kalkar iekn 16:30 gibi bir saate kadar yatmak rahatlığının göstergesi
Sizin insifiyatiniz!!!
Bir de o saate kadar yatmak ne ya ,insan gününün tadını çıkarır
Al çocuklarını karını çık gezmeye !!
Şaşırıyorum cidden ya ...
Size de ayrıca kolaylıklar diliyorum..

Öncelikle neden bu kadar işi tek başınıza yapıyorsunuz.
Misal en kötü 12 gibi kaldırıp çocuğun sorumluluğunu ona verip işleri yapsanız. En kötü diyorum çünkü bu bile bir lütuf. Ama bu şekilde yapmış olsanız ne olurdu?
çocukla ilgilenmekten anladığı bilgisayardan pepe videoları açmak çocukla ilgilenmeyi bile tam anlamıyla yapmıyo

O zaman söyleyin işten çıkın hem işte çalış gel evde çalış kolay mı öyle ?
Ya da sizde yapmayın görsün bakalım nasıl oluyomuş !
16.30da kalkıp bide bişey yapmadın mı diye mı soruyo. Ya ev hanımı ya iş hanımı kendisi karar versin.
ahhh keşke devlet memuru olmasaydım çoktan bırakmıştım işi ama maalesef bırakamıyom :(

Acilen oturup konuşmayı deneyin tatlı dille
Yani insafa gelsin bir kere şartlarınız aynı ve siz sabah kalkar iekn 16:30 gibi bir saate kadar yatmak rahatlığının göstergesi
Sizin insifiyatiniz!!!
Bir de o saate kadar yatmak ne ya ,insan gününün tadını çıkarır
Al çocuklarını karını çık gezmeye !!
Şaşırıyorum cidden ya ...
Size de ayrıca kolaylıklar diliyorum..
Sağolun

Bide çocuk 1 haftadır hasta bir yandanda yemeğiydi ilacıydı onlarla uğraşıyom bişey yemiyo başka bişi yapıyom ama özel olarak evet ilgilenemedim oğlumla onunda zamanından çalmış oldum

Lütfen yardımcı olayını hemen hallet.
Boş zamanlarında da çocuğunla oyunlar kur, resimler yap
canınız isterse yiyin istemezse yemeyin :)
Çıkın gezin..
Hem sana hem çocuğuna hayat daha da güzelleşecek, emin ol.

ahhh keşke devlet memuru olmasaydım çoktan bırakmıştım işi ama maalesef bırakamıyom :KK43:

Lütfen asla böyle bir şey demeyin. Gerekirse 2 yıl ücretsiz izninizi alın ama bu cümleyi kurmayın. Bu adamın ipi ile kuyuya inilip iş bırakılır mı? İşiniz başınıza gelen en iyi şey haberiniz yok.

Peki evliliğiniz boyunca hiç iş yaptı mı? Yani evi bir kere süpürdü mü?
12 de uyandırıp işlerin bir kısmını ona verseniz ne olurdu?
evlendiğimiz ilk zamanlarda süpürme işini yapıyordu ama toplasanız 5 ay kadar ondada sürekli söyleniyordu sonra hamile kaldım çocuk oldu doğum iznine ayrıldım evdeydim falan derken yapmadı

Merhaba, neden iş bolumu yapmiyorsunuz? Hatayi siz kendiniz yapmissiniz, tum evin sorumlulugunu tek basina ustlenmişsiniz.

Uykusunu bölmeyip de hazir kahvalti sofrasina gelmeyen adama neden kalkinca bir daha sofra hazirliyorsunuz ki?

Akil istemişsiniz madem, ben kendi evimizdeki duzenden bahsedeyim. Balkon ve tuvalet temizligi, çöplerin atimi, gunluk alisveris, evin supurulmesi ve camasir asilmasi eşime aittir.

Camasirlari yikamak ve kaldirmak, bulasiklari yikamak ve toz almak bana aittir.

Genel temizligi ve yemegi de beraber yapariz. Kahvalti icin de hic oyle kocam uyusun ben hazirlayayim demem. Oldu beyefendiler keyif yapacak yatakta, biz hizmetcilik. O yataktan ayni anda cikilacak arkadaş :lülülü:

Lütfen yardımcı olayını hemen hallet.
Boş zamanlarında da çocuğunla oyunlar kur, resimler yap
canınız isterse yiyin istemezse yemeyin :)
Çıkın gezin..
Hem sana hem çocuğuna hayat daha da güzelleşecek, emin ol.
inşll dediğiniz gibi olur bende artık oğlumu kendimi düşüncem

evlendiğimiz ilk zamanlarda süpürme işini yapıyordu ama toplasanız 5 ay kadar ondada sürekli söyleniyordu sonra hamile kaldım çocuk oldu doğum iznine ayrıldım evdeydim falan derken yapmadı

Tamam en azından bir dönem yapmış. Şimdi o günlere geri döndürme zamanı. Eşek değilse burada yazdıklarınız gibi sabahtan beri neler yaptığınızı anlatırsanız anlar diye düşünmek istiyorum. Yani azıcık vicdanı olan bir insan bunu görür. Bence bir konuşun ve en kötü bir yardımcıyı kesin tutun. Ama onun dışında da yemek hazırlamadıri toplamadır, çocuğun bakımıdır bunları da sizin üzerinizden biraz almalı. O noktaya da gelirsiniz inşallah.

Merhaba, neden iş bolumu yapmiyorsunuz? Hatayi siz kendiniz yapmissiniz, tum evin sorumlulugunu tek basina ustlenmişsiniz.

Uykusunu bölmeyip de hazir kahvalti sofrasina gelmeyen adama neden kalkinca bir daha sofra hazirliyorsunuz ki?

Akil istemişsiniz madem, ben kendi evimizdeki duzenden bahsedeyim. Balkon ve tuvalet temizligi, çöplerin atimi, gunluk alisveris, evin supurulmesi ve camasir asilmasi eşime aittir.

Camasirlari yikamak ve kaldirmak, bulasiklari yikamak ve toz almak bana aittir.

Genel temizligi ve yemegi de beraber yapariz. Kahvalti icin de hic oyle kocam uyusun ben hazirlayayim demem. Oldu beyefendiler keyif yapacak yatakta, biz hizmetcilik. O yataktan ayni anda cikilacak arkadaş :lülülü:
Maşallah size siz baştan düzeni oluşturmuşsunuz benimki sonradan düzelirmi sizce

Kesinlikle haklısınız..
Benzer durumlarda uzandım, ben de yattım, dışardan yemek söyledim..
Bana yardım et değil de
"Tatlııııımmmm, koşşşş..şunu bi alır mısın.çmiöpü atar mısın, bitanem hadi gel sofrayı kuralım, babası oğlunu iki dk. Tut ben d şu işi bi hallediyim hemen" tarzı yaklaşımlar arada işe yarıyordu..

Maşallah size siz baştan düzeni oluşturmuşsunuz benimki sonradan düzelirmi sizce

Duzelir bence. Ben 1 yili geckin bir suredir evliyim. İlk baslarda her seyi kendim yapmaya calistim sizin gibi. Ama dogal olarak yetisemedim. Eşime yavaş yavaş sorumluluklar yuklemeye başladim. Bazen her şeyden elimi etegimi çekmem de eşimin bana yardimci olmasini kolaylaştirdi. Siz de birakin bi sure, her seyi mukemmel yapmaya calismayin.

Mesela cöp atmak esimin gorevi. Şuan bana çöp atmak aşiri zor gelir. Neden çunku böyle aliştik, bizim duzenimiz bu. Sizin esiniz de ilk baslarda zorlanacaktir ama yavaş yavaş sorumluluklari yuklerseniz alismasi daha kolay olur.

anım acıkcası suc senin sen yüz vermisisim en bastan paylasacaktın işleri . sonucta sende insansın

masllah diyim kendime de esime anne babası hiç iş yaptırmaz ama bizim evde yapması gereken seyler var. mesela abimde anne evinde iş yapmazdı yengeö yaptırıyor.
erkek temizlikte yapar kahvaltıda hazırlar gemekte yapar cocugada bakar bakmalı
gördüğün iyi olmus bundan sonra ona yumusaklıkla bazı görevler ver. mesela temizlik var ikimiz yapalım yoruluyırum de o süpürsün sen sil . mesela camasır atılacak de yapamm derse asılacak dersin.

kahvaltıya ne yapalım de hadi su seyi sen yap bugunde iyi jissetmiyorum de.
temizliğe yardım etmesse inat ederse kadın cagıralım de.
ütüyü ögret arada müsahama göster ama yinede oda yapsın.

ve en önemlsi işe girişme kendi üstüne alma herseyi

ahhh keşke devlet memuru olmasaydım çoktan bırakmıştım işi ama maalesef bırakamıyom :KK43:
Ooo daha iyi. Istifa etmeyi dusunuyorum diye tehtid edin. Tehtid gibi degil de sanki boyle bir karar almissiniz gibi soyleyin. Olumsuz davranislar karsi tarafi daha da kinlendirir. Evime ve cocuguma daha cok zaman ayirmak istiyorum aslinda kadinlarin calismasi galiba cok dogru bir sey degil, kadin evde durmali gibi seyler soyleyin. Gercekten kendi dusuncenizmis gibi. Tabi esiniz de dunden raziysa bir ise yaramaz ama isten cikmaniz onu korkutacaksa ise yarayabilir.

herkese merhaba.
ben de eşimde aynı iş yerinde çalışıyoruz 3 yaşındada bi oğlum var 4,5 yıldır evliyim. oğlum kreşe gidiyor sabah beraber çıkıyoz akşam beraber dönüyoruz yani eşimle şartlarımız eşit ki çoğu zaman ben ondan daha yoğun çalışıyorum. Evin bütün işi yemeği temizliği ütüsü çamaşırı bende elini hiç bir işe attığı yok. Geçen cumartesi yaşadığım olayı anlatmak istiyorum. Cumartesi sabah uyandık oğlumla tabi eşim uyanmadı uyuyor. Oğlumla kahvaltımızı yaptık bende adet olmuşum acayip sancım var o halde kalktım bütün evi dip bucak temizledim. Tuvalet banyo çamaşırları bi yandan makinaya atıyom biyandan kuruyanları topluyom bu aradada oğlum hastaydı sürekli bişiler istiyordu iki arada bi derede onun istediklerinide yapıyordum. Mutfak dolabı balkon temizliği buzdolabı temizliği derken saat öğleden sonra 4,30 oldu (bu kadar yaptığım iş konusunda ayrıntı vermemin nedeni ne kadar yorulduğumu anlatabilmek için) bu arada eşim hala uyuyo yani saat 4,30 oldu ve o hala uyuyo tabi çamaşır yerleştirmek için yatak odasına girip çıkarken gördümki eşim yatağın içinde elinde telefonla oynuyo beynimden aşağı kaynar sular döküldü ben o kadar iş yaparken beyefendi keyif çatıyo ama yinede bişi demedim. Beyimiz kalktı kahvaltı hazırladım bişiler yapmadınmı kahvaltıya dedi (her haftasonu börek poğaça vb. şeyler yapıyom ya alıştı ) yok yapmadım vaktim olmadı dedim. Yemeğini yedi sofrayı toplamak yine bana düştü. Dışarı çıkacaktık gömleğimle pantolonumu ütülesene dedi tamam dedim tam ütülüyom oğlanı yıkamamız lazım gel oğlanı yıkayalım dedi bende elimde ütü var sen yıka dedim ben tek başıma yıkayamam beraber yıkayalım dedi. Vaktimiz yok o zaman gel sen ütüyü yap ben çocuğu yıkayım dedim. Vay senmisin bunu diyen ben ne bilirim ütü yapmayı bilmem ne bir sürü şey söyledi. Sabahtan beri eşek gibi iş yapmışım eline sağlık diyeceğine bide bi sürü söylendi. Kaç gündür o kadar kötüyümki her zaman böyleydi hiç bi zaman iş yapmazdı ama cumartesi günkü olay bardağı taşıran son damla oldu. Gözümden o kadar düştüki görmek bile istemiyom ondan midem bulanıyor o derece. Böyle bir adamla napcam ben akıl verin bana. Şimdiden hepinize teşekkürler.
Suc sizde.

Calisiyorsunuz hem de evde butun isleri tek basiniza ustlenmissiniz. Alismis sicak yemek, utulu kiyafetler , kek borek , temiz ev, cocugun sorumlulugu... Her seyi sizin yapmaniza alismis sorumlulugun S sini vermemissiniz.

Temizlige yardimci kadin getirin ikinizde calisirken butce ayirmak zor olmaz. Evde onun belli basli sorumluluklari olsun.

Siz soylemezseniz beklemeyin bosuna.

Bu kadar işten sonra benim kocam bana böyle hiddetlenecek o ütüyü onun boğazına kadar sokarım.Yüz verip tepenize çıkarmayın arkadaşım.14 aylık kızım var.Bende doğum izninden itibaren çalışmıyorum evdeyim.İşleri ben yapıyorum tabii ama eşim çalıştığı halde herşeye yardım eder.Etmekde zorunda.

Back