Evlilikte yaşadığın her zorlukta haklısın maalesef. Sebepleri bin türlü. Genel olarak; aile kültürünüz farklı. sen okumuşsun, çalışmayı düşünmüşsün sonraki hayatında. Çekirdek aile, kendine ait bir ev gibi bir yaşam tarzı istemişsin.
Onların Da normali, herkesin aynı evde kaldığı, gelinin çalışmayıp diğer herkesle aynı yerde kalıp, Hizmet etmekten memnun olduğu ortak kazanç, ortak yaşantı bir hayat.
Var mi böyle aileler? var. Geçen gün bir tanıdığım ailesindeki kızların hep kalabalık aile içinde büyüdüğünü, evlenirken bir yatak odası aldırdığını, 6 senedir kayınvalide kayınpederine çok güzel baktığını, Kirk yıllık hanımdan daha iyi temizlik yaptığını ve büyürken evden dışarı adım atmadıkları İçin çok terbiyeli olduklarını öve öve bitiremiyordu. Öyle bir aile yapısı içinde büyümüşler, öyle bir yaşantı zor gelmiyor onlar İçin. Eşinin küsmesi de ondan. Çünkü öyle bir ailede gelin Bu yaptıklarını normal sayar ve eşini başkalarının yanında eleştirmez. temizliği, hizmet etmesi ve herkese ayak uydurması gelin için övgü sebebidir.
Sizin aileniz de muhtemelen erkek kız okur, meslek sahibi olur, kendi evi, kendi yaşantısı olur, büyüklerle görüşülür ama herkesin kendine ait bir yaşantısı olur, çok müdahale edilmez şeklinde bir aile. Kızımızın, işi, temizliği, aile düzeni kendine aittir anlayışı var.
Siz çok farklı beklentilerle evlenmişsiniz. Eğer öyle bir yaşantı istiyorsa, eşin öyle bir kızla evlenmeliydi. Okumuş, meslek sahibi olmuş bir kızın paşa paşa onun yaşam tarzını benimsemesini beklemek büyük hata.
muhtemelen ben erkeğim, maddi sıkıntısı yok, alışır gider benim hayatıma diye düşündü. Şu anda da bir iki pürüz çıkarsa da, alışacak zamanla diye düşünüyor. Kendi yaşantıları Garİp gelmiyor onlara.
o sebeple gözünüzü açın biraz. İnsan evliliğin başında biraz saf oluyor. Hele küçük bir aileden geliyorsa, ben mi anormalim diye sorguluyor. İsteklerinizin anormal olduğunu düşünmeyin. Eşinizin de onaylamasını beklemeyin. Ona bırakırsanız, asla tamam demiyecektir.
Dediğim gibi, bunlar eşiNizin kötü bir adam olduğunu göstermez. Belki çok seviyor sizi. Bir sürü artı özelliği olabilir ama onun aile anlayışı çok farklı sizinkine göre. Siz de hep bir beklenti içinde sürdürüp gidecek, çocuk olunca oraya iyice bağlanmak zorunda olacak, sonunda hayal kırıklığı yaşayacaksınız.
şu anda yapmanız gereken en temel şey, çalışmak. Eşinizin çalışma hakkı olduğu gibi, kendi çalışma hakkınızı kullanmak. Ne güzel mesleğiniz var. Evet çalışma şartları zor. Evet, şu anda evde olduğunuzdan daha zorlanacaksınız çalışırken. Hem ev, hem iş olacak. Ama uzun vadede siz kazançlı olacaksınız.
Her zaman bir çıkış kapınız, ve de özgüveniniz olacak. Eşinizin ailesiyle daha az zaman geçireceksiniz ve aranızda biraz daha mesafe oluşacak, ortamınız farklı olduğu İçin. Siz ve ailenizle çok yüzgöz olamayacaklar. Geçmişe baktığınızda keşke çalışsaydım demeyeceksiniz.
dediğim gibi eşinizin onayını almayı beklemeyin. O nasıl kendi hayatını diretmeye normal görüyorsa, siz de benim hayat beklentim de bu diyebilin. Çocuk mevzusunda korunmaya dikkat edin. Kendi düzeninizi kurana kadar. Bu sırada ayrılıp ayrılmamak, sizi olduğunuz gibi kabul edip etmemek de eşinize kalmış.
aileniz arkanızda ne güzel. Hapsolduğunuz bir evlilikte değil, istediğiniz bir evlilikte kalın.