• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bambaşka bir hayattan bambaşka bir hayata geçtim.

Yazınızdan öyle anlaşıyor. Dediğiniz gibi o onların hayatı ve kadın kabul etmiş sürdürüyor. Siz de kendi kaderinizi kabul etmiş sürdürüyorsunuz. Okumuşsunuz ama özü cahil koca yüzünden boşa gidiyor, yeni evlisiniz yalan yüzünden ve eşinizin keyfi için sülalecek oturuyorsunuz, yanınızda gaz çıkaran, küfür eden insanlarla berabersiniz aynı çatı altında... İkinizin de durumu birbirinden kötü. Ne var bu eşlerinizde merak ettim. Para için mi evlendiniz şimdi de dönemiyorsunuz? Konuyu dahi evin bedelini yazarak açmışsınız.
evin bedelini yazmamdaki amaç oturmayacağım bir ev olması. Bu kadar paraya ev alındıysa oturmayı planlıyordur diye düşünüyorum geçicidir diye düşnüyorum yani düşünüyordum. klişe ama mutlu olmadıktan sonra trilyonlar işe yaramıyor malesef. maddiyat için evlenmiş olsaydım şuan maddi olarak keyfim yerinde şikayet etmezdim.

Eşiniz aileye bağımlı olduğu için maldan mülkten uzaklaşmamak için merkezdeki evde oturmuyor anlaşılan, o alanı terketmek istemiyor. Merkeze 20 dakika olan bi tarım köyündeyim, herkesin çok güzel yerlerde ikinci üçüncü evleri olmasına rağmen kimse köyü bırakmıyor kimse topraktan uzaklaşmak istemiyor. Ben kamuda memurum işe gidip geliyorum , ekonomi özgürlüğüm var , geniş aile eline bakmıyorum dolayısıyla kendi evimiz var ama çalışmayan kadınların hali tam da anlattığınız gibi.

Uzaklaşamazsınız ancak atanırsanız mecburi bi şekilde bi alan açarsınız kendinize.

Eşim çalışmamı istemiyordan sonrasını okumadım kusura bakmayın. Sizin yerinize üniversite okuyup çalışacak Bi birinin hakkına geçmişsiniz resmen kontenjanı boşa doldurmuşsunuz. yazık anne babanız ne koşullarda okuttu sizi elin adamı gelip çalışma diyo çalışmıyorsunuz

merhabalar. Ben 5 aylık evliyim. Belki canımdan daha çok sevdiğim bi adamla evlendim. 4 senelil flörtten sonra açıkçası onun ısrarı isteği ile evlendim. Evlendikten sonra ben her vaadinin her söylediğinin yalan olduğunu öğrendim. Kendileri tarımla uğraşıyorlar ve maddi durumları iyi. Yılın 3 4 ayı merkezde 8 9 ayı ise merkeze bir saat mesafede bi kasabada yaşıyoruz. merkezde evim var çok güzel bir evim var hatta. Bu sene satış fiyatı 600. 220 metre kare.yani o konuda hakkını yiyemem. Kasabada ise kendi evimiz yok. Bİr evde 8 kişi yaşıyoruz. Annesi babası kardeşleri ve kardeşinin eşi.Bana seneye evi yapacağım demişti şimdi yapmam 4 5 sene diyor. evlenmeden önce kasabda devamlı yaşamayağız gidip geleceğiz diyordu öyle birşey yok burada yaşıyoruz. Kayınvalidem de çok iyi bana kayınvalidelik yapıyor diyemem. Ama aile yapılarımız o kadar farklı çok zorluk çekiyorum. Melesa gayet rahat bir şekilde davranıyorlar evde gelin var demiyorlar. küfürler rahat oturmalar özür dileyerek söylüyorum kayınpederim benim yanımda gaz çıkarabiliyor mesela. Kadın sadece yemek yapmak kocasına hizmet etmek için var burada. Ben böyle büyümedim. kasaba nedir bilmem. Hwmşireyim ben.Sırf gurundan çalışmamı istemiyor diye çalışmıyorum. 2 gün önce de bi tartışma oldu ve çok ileri gitti eşim kaba davrandı kaba konuştu. bende ailemi aradım. Geldiler 4 5 saat konuşuldu. ama öyle insanlar ki öyle cahiller ki dinlemeyi bile bilmiyorlar. bi ara tartışma çok fena alevlendi. çok karıştı ortalık. Ailem böyle olduklarını bilmiyordu ve şoka girdiler nasıl insanlar bunlar diye. Bende içimde ne var ne yoksa döktüm. en son gitmek istedim eşim gitmeme müsade etmedi. Zorla durmuyorum şuan Allah var. Ama ailem gittiğinden beri yüzüme bakmıyor sen beni rezil ettin yüzüm yerlere geçti diyor. Eşim kinci biri. Ben seni affedemem diyor. Bu böyle nasıl gidecek peki diyorum. gittiği yerer kadar diyor. o zaman niye gitmeme müsade etmedin diyorum. gitmek gibi bi niyetin varsa götürürüm diyor. Ben herkesin için de bana söylediği onca yalanı söyleyince zoruna gitti tabi ama bu durumu nasıl aşacağım bilmiyorumBana değer verdiğini biliyorum. ben de çok değer veriyorum. ama mutsuzum sadece değer görmek istiyorum sadece onun için ne kadar fedakarlık yaptıpımı bilsin istiyorum bunu azıcık hissetsem bu kdar mutsuz olmam. gitmek istiyorum buradan ama yalnız değil onunla birlikte ne yapmalıyım bilmiyorum. 2 gündüğr o kadar kötüyüm ki çıkmazdayım ki ölümü bile düşündüm sonra kendine gel dedim . Ama işin içinden çıkamıyorum. Herkes gini bir evliliğim olsun istiyorum çalışmak mühim değil ama gerçekten sıradan bir hayat istiyorum ne fazla ne eksik. Evde akşama kadar onu bekleyip yemek yapmak istiyorum mesela. O kadar basit şeyler ki istediğim ama olmuyor.
Evim var, güzel evim var demişsiniz. Orda bir ev var uzakta, gitmesem de kalmasam da o ev benim evidir hesabı. Yazık kendinizi böyle mi avutuyorsunuz?

Hadi siz sünepe bir adamın lafına bakıp çalışmamayı kendinize yakışırdınız, ananız babanız demedi mi "kızım biz seni ne emeklerle, ne hayallerle okuttuk, öyle şey mi olur" diye? O kadar mı bulunmaz bir kocaydı bu?

Eşine saygısı olan adam hanımının yanında gaz çıkaran babasına bir destur derdi ama sizinkinin erkekliği anca size, onda o omurga yok.

Pazar pazar delirtti beni konunuz. Kızlar okusun diyoruz da, böyle olacaksa okumanın ne anlamı, kıymeti var ki?

Nerde çokluk demiş atalarımız bişeye kalkışıyorsan savunduğun şeyin arkasında duracaksın.Duramıyosanda şartlar uygunlaşana kadar ortama ayak uyduracaksın.
Eşinle konuş bunlardan rahatsızım aile birliğimiz için şunları yapalım de.Baktın olmuyor niye babanın evine gidicen hemen şehirde evin varmış ben evime gidiyorum işimede başlıyorum benimle mutlu olmak istiyosan şimdiye kadar ben sana ayak uydurdum denedim şimdide sen benim için dene de ve bunu yap.Gelirse kendi bilir gelmezse veya ayrılmak istersede en azından ben elimden geleni yaptım dersin yapmadığı için kabahatli o olur.
Mesleğini yap bir bayan için sosyal güvence emeklilik ne kadar önemli farkındasındır heralde...
Kim ne der bırak sen nasıl mutlu olacaksın ona bak.Keşkelerin olmasın ama fevri olma kaş yaparken göz çıkarma..Mutsuz bir insan kimseyi mutlu edemez unutma..

Sonuc olarak bu kadar insan size bir seyler anlatmaya calisiyor siz ne yapmayi dusunuyorsunuz?

Evde kocamı bekleyip yemek yapmak istiyorum yerine biran önce çalışmak istiyorum deyin Allahaskina! Ne sevgisi ne aşkı 8 kişi aynı evde hayat mi bu
Demiyor iste bende onu bekliyorum konu sahibinden gercekten ailesi yuzune bakmak istememekte sonuna kadar hakli.
Allahim benimde kizim olucak kinamak istemiyorum :KK43:

merhabalar. Ben 5 aylık evliyim. Belki canımdan daha çok sevdiğim bi adamla evlendim. 4 senelil flörtten sonra açıkçası onun ısrarı isteği ile evlendim. Evlendikten sonra ben her vaadinin her söylediğinin yalan olduğunu öğrendim. Kendileri tarımla uğraşıyorlar ve maddi durumları iyi. Yılın 3 4 ayı merkezde 8 9 ayı ise merkeze bir saat mesafede bi kasabada yaşıyoruz. merkezde evim var çok güzel bir evim var hatta. Bu sene satış fiyatı 600. 220 metre kare.yani o konuda hakkını yiyemem. Kasabada ise kendi evimiz yok. Bİr evde 8 kişi yaşıyoruz. Annesi babası kardeşleri ve kardeşinin eşi.Bana seneye evi yapacağım demişti şimdi yapmam 4 5 sene diyor. evlenmeden önce kasabda devamlı yaşamayağız gidip geleceğiz diyordu öyle birşey yok burada yaşıyoruz. Kayınvalidem de çok iyi bana kayınvalidelik yapıyor diyemem. Ama aile yapılarımız o kadar farklı çok zorluk çekiyorum. Melesa gayet rahat bir şekilde davranıyorlar evde gelin var demiyorlar. küfürler rahat oturmalar özür dileyerek söylüyorum kayınpederim benim yanımda gaz çıkarabiliyor mesela. Kadın sadece yemek yapmak kocasına hizmet etmek için var burada. Ben böyle büyümedim. kasaba nedir bilmem. Hwmşireyim ben.Sırf gurundan çalışmamı istemiyor diye çalışmıyorum. 2 gün önce de bi tartışma oldu ve çok ileri gitti eşim kaba davrandı kaba konuştu. bende ailemi aradım. Geldiler 4 5 saat konuşuldu. ama öyle insanlar ki öyle cahiller ki dinlemeyi bile bilmiyorlar. bi ara tartışma çok fena alevlendi. çok karıştı ortalık. Ailem böyle olduklarını bilmiyordu ve şoka girdiler nasıl insanlar bunlar diye. Bende içimde ne var ne yoksa döktüm. en son gitmek istedim eşim gitmeme müsade etmedi. Zorla durmuyorum şuan Allah var. Ama ailem gittiğinden beri yüzüme bakmıyor sen beni rezil ettin yüzüm yerlere geçti diyor. Eşim kinci biri. Ben seni affedemem diyor. Bu böyle nasıl gidecek peki diyorum. gittiği yerer kadar diyor. o zaman niye gitmeme müsade etmedin diyorum. gitmek gibi bi niyetin varsa götürürüm diyor. Ben herkesin için de bana söylediği onca yalanı söyleyince zoruna gitti tabi ama bu durumu nasıl aşacağım bilmiyorumBana değer verdiğini biliyorum. ben de çok değer veriyorum. ama mutsuzum sadece değer görmek istiyorum sadece onun için ne kadar fedakarlık yaptıpımı bilsin istiyorum bunu azıcık hissetsem bu kdar mutsuz olmam. gitmek istiyorum buradan ama yalnız değil onunla birlikte ne yapmalıyım bilmiyorum. 2 gündüğr o kadar kötüyüm ki çıkmazdayım ki ölümü bile düşündüm sonra kendine gel dedim . Ama işin içinden çıkamıyorum. Herkes gini bir evliliğim olsun istiyorum çalışmak mühim değil ama gerçekten sıradan bir hayat istiyorum ne fazla ne eksik. Evde akşama kadar onu bekleyip yemek yapmak istiyorum mesela. O kadar basit şeyler ki istediğim ama olmuyor.
Ne olumu ya,gittigi yere kadarmis,uzaklari yakin et sen de,cek git,arkana da bakma.
Gelirse belki,gelmezse fizana kadar yolu var...

Bir adamın kendisi iyi ailesi kötüyse, ancak ailesinden uzak ayrı şehirde falan olması lazım evlenmek için. O da bir yere kadar gider, eninde sonunda bir yerden patlar. Aile yapısı taban tabana zıtsa evliliği sorunsuz yürütmek çok zor. Siz gitmiş aralarına yerleşmişsiniz. Kaldı ki sizin adam da ailesinden farklı görünmüyor. İşinizi bırakmamalıydınız. Bu devirde mis gibi işi bırakıp kasabaya medeniyetsiz bir ailenin yanına yerleşmek nasıl bi hatadır, evden çıkayım arkadaşlarımla görüşeyim uzaklaşayım deseniz o da yok.
İlla ben eşimden memnunum diyorsanız da oturun konuşun, ben evlenirken bu şartlarda yaşayacağımı bilmiyordum, mutsuzum, alışık olduğum bir ortam değil, bu ortamda ilişkimizin huzurunu koruyamayız, ayrı evde olursak daha huzurlu olacağız diye. Onu sevseniz de bu şekilde yapamadığınızı anlatın yani. İstiyorsa o da bazı konularda fedakarlık yapsın, kasabaya merkezdeki evinizden gidip gelsin aile huzurunuz için.

aynennnnn böyle mesele ayrı ev değil. MEsele yalanlar. Bana verdiği vaadin birini yerine getirseydi bu kadar gğüvensiz olmazdım.
Daha size verdiği sözlerden kendi ailesinin bile haberi yokmuş. Sözünde duracak adam bunları ailesine aktarır. Sizin eşiniz ailesine sonsuza dek sizinleyiz diyip size de sırf evlenmek için tam tersi şeyleri söylemiş. Art niyet bu başka izahı yok. Ayrıca bir yerde eşinizden bahsederken iş miş istemiyorum ailemle gül konuş yeter benzeri bişeyler yazmışsınız. Yani burada bile ailem diyo kendisi. Aman aileme iyi ol, gül, gönüllerini hoş beş et kafasında. Boşuna bişeyler beklemeyin. Tek sorun ailesi değil. Hatta bence tek sorun eşiniz...

Ipleri bu kadar baskasinin ellerine birakmamaliyiz. Niçin hemen ölüm geliyor ki akliniza bu kadar mi caresizsiniz. Elinizde mesleginiz var bosanirsiniz gül gibi de gecinirsiniz. Aklim almıyor canima kiyacagim diyenleri insanlar neler yaşıyor yine ayakta kalıyor bir koca için canınıza kıymak içler acısı. Değer dediginiz sey nasil olur biliyor musunuz? Sizi dinlemesine sorunlarinizi cozmesine bakarak. Ama esiniz olacak sahsin maddi imkanlari olmasina ragmen sizi olmayacak bir ortamda barindiriyor. Herkesin kendi hayati olmali. Ha maddi durumu olmaz o zaman sevdigin icin sabir gosterirsin. Bazen kendi elimizle hayatımızı baskalarinin ellerine bırakıpta halimize oturup üzülmemeliyiz. Zararin neresinden donseniz kardır. Gururundan calismamak nedir yahu calisan kadinlarin esleri gurursuz mu? Bakin ben o kadar okudum doktor oldum kocam ya da ailesi benim hayatima karisacak öyle mi bu benim kendime yapacagim ennbuyuk kötülüktur ha kendiniz calismayi istemezsiniz isinize gelmez o baska is. Öyle bir yazmissiniz ki calisma konusunda dahi onlara hak veriyor gibisiniz. Az silkelenin bi yahu. Evliliginize sahip çıkın ama ortak hareket ederek yapin bunu. Baştan nasil durursaniz sonrasi oraya gider. Az agirliginizi koyun.

Demiyor iste bende onu bekliyorum konu sahibinden gercekten ailesi yuzune bakmak istememekte sonuna kadar hakli.
Allahim benimde kizim olucak kinamak istemiyorum :KK43:
Benim.kizim var ve Allah korusun ilerde böyle olursa deliririm.

Sana yalan söyleyen seni zerre önemsemeyen adama mesleğini bırakıp akşama kadar yemek yapmayı mı hayal ediyosun. Ne desek ki biz şimdi akıl tutulması bu herhalde.

Boşanmayın. Çalışın, çalışın, çalışın!

Evlilikte yaşadığın her zorlukta haklısın maalesef. Sebepleri bin türlü. Genel olarak; aile kültürünüz farklı. sen okumuşsun, çalışmayı düşünmüşsün sonraki hayatında. Çekirdek aile, kendine ait bir ev gibi bir yaşam tarzı istemişsin.

Onların Da normali, herkesin aynı evde kaldığı, gelinin çalışmayıp diğer herkesle aynı yerde kalıp, Hizmet etmekten memnun olduğu ortak kazanç, ortak yaşantı bir hayat.

Var mi böyle aileler? var. Geçen gün bir tanıdığım ailesindeki kızların hep kalabalık aile içinde büyüdüğünü, evlenirken bir yatak odası aldırdığını, 6 senedir kayınvalide kayınpederine çok güzel baktığını, Kirk yıllık hanımdan daha iyi temizlik yaptığını ve büyürken evden dışarı adım atmadıkları İçin çok terbiyeli olduklarını öve öve bitiremiyordu. Öyle bir aile yapısı içinde büyümüşler, öyle bir yaşantı zor gelmiyor onlar İçin. Eşinin küsmesi de ondan. Çünkü öyle bir ailede gelin Bu yaptıklarını normal sayar ve eşini başkalarının yanında eleştirmez. temizliği, hizmet etmesi ve herkese ayak uydurması gelin için övgü sebebidir.

Sizin aileniz de muhtemelen erkek kız okur, meslek sahibi olur, kendi evi, kendi yaşantısı olur, büyüklerle görüşülür ama herkesin kendine ait bir yaşantısı olur, çok müdahale edilmez şeklinde bir aile. Kızımızın, işi, temizliği, aile düzeni kendine aittir anlayışı var.

Siz çok farklı beklentilerle evlenmişsiniz. Eğer öyle bir yaşantı istiyorsa, eşin öyle bir kızla evlenmeliydi. Okumuş, meslek sahibi olmuş bir kızın paşa paşa onun yaşam tarzını benimsemesini beklemek büyük hata.

muhtemelen ben erkeğim, maddi sıkıntısı yok, alışır gider benim hayatıma diye düşündü. Şu anda da bir iki pürüz çıkarsa da, alışacak zamanla diye düşünüyor. Kendi yaşantıları Garİp gelmiyor onlara.

o sebeple gözünüzü açın biraz. İnsan evliliğin başında biraz saf oluyor. Hele küçük bir aileden geliyorsa, ben mi anormalim diye sorguluyor. İsteklerinizin anormal olduğunu düşünmeyin. Eşinizin de onaylamasını beklemeyin. Ona bırakırsanız, asla tamam demiyecektir.

Dediğim gibi, bunlar eşiNizin kötü bir adam olduğunu göstermez. Belki çok seviyor sizi. Bir sürü artı özelliği olabilir ama onun aile anlayışı çok farklı sizinkine göre. Siz de hep bir beklenti içinde sürdürüp gidecek, çocuk olunca oraya iyice bağlanmak zorunda olacak, sonunda hayal kırıklığı yaşayacaksınız.

şu anda yapmanız gereken en temel şey, çalışmak. Eşinizin çalışma hakkı olduğu gibi, kendi çalışma hakkınızı kullanmak. Ne güzel mesleğiniz var. Evet çalışma şartları zor. Evet, şu anda evde olduğunuzdan daha zorlanacaksınız çalışırken. Hem ev, hem iş olacak. Ama uzun vadede siz kazançlı olacaksınız.

Her zaman bir çıkış kapınız, ve de özgüveniniz olacak. Eşinizin ailesiyle daha az zaman geçireceksiniz ve aranızda biraz daha mesafe oluşacak, ortamınız farklı olduğu İçin. Siz ve ailenizle çok yüzgöz olamayacaklar. Geçmişe baktığınızda keşke çalışsaydım demeyeceksiniz.

dediğim gibi eşinizin onayını almayı beklemeyin. O nasıl kendi hayatını diretmeye normal görüyorsa, siz de benim hayat beklentim de bu diyebilin. Çocuk mevzusunda korunmaya dikkat edin. Kendi düzeninizi kurana kadar. Bu sırada ayrılıp ayrılmamak, sizi olduğunuz gibi kabul edip etmemek de eşinize kalmış.

aileniz arkanızda ne güzel. Hapsolduğunuz bir evlilikte değil, istediğiniz bir evlilikte kalın.

Bana değer verdiğini biliyorum diyorsunuz, sonraki cümlenizde değer görmek istiyorum yazmışsınız. Okurken bile size ne kadar değersiz hissettirmişler üzüldüm açıkçası. Evlenmeden önce verilen sözlerin evlendikten sonra tutulmaması yalan söylemektir bana göre. Size eşiniz yalan söylemiş açıkçası. Hemşiresiniz ve çalışmamayı kabul edip aylarca bir evin içinde 8kişiye hizmet etmeyi nasıl kabul ettiniz? Eşine, ailesine hizmet etmek kötü bişey değil elbette ama bu kadar uzun süre bu kadar çok kişiye niye kölelik edesiniz? Ayrılın ayrılmayın demiyorum ama kendinize yazık etmeyin, bir çıkar yol bulun, belki merkezdeki evinizde kalabilirsiniz, ayda bir kasabaya gidip 1hafta kalırsınız. Umarım hayatınız düzene girer 🙏

Flört döneminde bu adamın sehirde kaldığını görmüyormuydunuz?
Keske bastan 8-9 ay kasabada kalmayi kabul etmeseydiniz.
Belkide ailenizin yanına gitmek en doğru karar olur. Sonrada dönmek icin şartinız ayrı bir ev olur ve ondan izin almadan işe başlarsiniz. Para kazanan kadından erkekler korktuğu için kadınlarin calismasini istemiyorlar. Para kazansan seni ezemez şimdi ki gibi. Hatta ozaman kendin ev tutarsın sonra beğenirse beyefendi senin yanına taşınir beğenmezse yol gösterirsin.
Allah yardımcınız olsun.

Böyle büyük büyük vaatlere göz boyamalara hala nasıl kanıyor insanlar ya , mükemmel biriydi demişsiniz bu başlı başına sorun yani bir insanın hiç falsosu yoksa insan bi tereddüt eder , nerde gerçekten mükemmel insan . Ikincisi onu yaparım bunu yaparım diyor da bu adam saksıda yetişmedi bunun ailesi acaba musade edecek mi dediklerini yapmasına diye düşünür insan . Ha bir de zaten çalışmani istemiyorum demesi çok gururlu olduğunu değil, elinizi kolunuzu bağlayıp özgürlüğünüzü kısıtlamak istediğini gösteriyor . Ki öyle de olmuş k.çını tutamayan insanların içinde ne isim var benim gelmiyorum bile diyemiyorsunuz.

Back