• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bambaşka bir hayattan bambaşka bir hayata geçtim.

Hayale bak akşama kadar koca bekleyip yemek yapmak🤦🏻‍♀️ Üstelik meslek sahibi kadınsınız. Bence tam kayın ailenize göre bir gelinsiniz ama aileniz sizi öyle yetiştirmediği için zor geliyor herhalde. Bu kafayla alışırsınız zamanla merak etmeyin.

Ayrılmak istemiyorsan diger seçenegi söylüyorum. Öncelikle cebinde seni bi kac ay geçindirecek paran olmali. Biriktir biraz cunku hemen is bulamayabilirsin ve kocan hemen kivama gelmeyebilir. Faturalarini ve mutfak masrafını düşünerek biriktir.
Yeterli miktara ulaşınca topla esyalarini bin git evine. Ertesi gün hemen is başvurularına basla.

Hemen bulabilirsen ne guzel olur. Esine de de ki "ben kendi evimizde yasiyorum bundan sonra, canin isterse gelirsin"

hizmetçilikten kastım temizlik ve yemek değil. Çalışan olsun olmasın tmeizlik ve yemek yapmayan insan var mı. Benim onu söylememdeki maksat eşiyle arasındaki muhabbetten ötürü. Eşi asla oturmasın diye sürekli kasıtlı olarak iş yaptırıyor öğlen sildiği yeri akşama tekrar sildiriyor mesela sürekli ayakkabılarını boyatıyor. Lavabo bir gün temizlenmediğinde olay çıkartıyor yani bunun gibi bir sürü örnek onların hayatı olduğu için aça aça yazmak anlatmak istemem. Ayırca ben yemeğimi de temizliğimide yapıyorum. Öyle gamsız bir insan da değilim. Eşimin kurduğu cüğmleyi yazdım sadece temizlik yemek yapmıyorum demedim siza yazarken karnıyarık yaptım mesela :)

iyi de işte sıkıntı burada

8 kişi yaşarken 8 kişilik yemek ve temizlik yaparsın iki kişi yaşarken iki kişilik

elti der ki neden her gün ben lavabo ovuyorum o da gelin değil mi

çocuğu yok mu eltinin mesela

ben çocuğa bakacağım yeni gelin temizliği yapsın der en basiti

çözüm çok basit

gideceksin evine gelirse gelir gelmezse kendi bilir

Beni de överler. Ama çaılşmamı istemezler babası her fırsatta gururlana gururlana anlatır etrafa. ah salak ben ah
İlerde çocuğunuz olursa böyle zihniyetli insanların arasında büyüyecek. Siz farklı yetiştiğiniz için farkındasınız ama çocuğunuz da onlar gibi gaz çıkaracak kadının çalışmamasını iyi bir şey sanacak.iyi düşün. Maddi durumları iyiyse alsınlar bir ev. Ayrıca bu kadar yalan söyleyen bir insana nasıl güveneceksiniz?

1 saatlik mesafe nedir ki ? Bizim istanbulda karşıdan karşıya geçmemiz en az 40 dk.Bence siz merkezde yaşayın eşiniz gidiş geliş yapsın.Bu ortamda ilişkiniz asla sağlıklı kalmaz.

Benim kp de istemezdi çalışmamı
Üniversite mezunuyum eşim öğretmen
Evlenmeden önce çalışıyordum evlenince bıraktım ama kp istediği için değil kendi tercihim oldu esim bana bıraktı sonra cocuklar oldu pişman mıyım hayır çok şükür gayet memnunum 3 çocuğum ile eşim ve evim ile ilgileniyorum ama pişman olsaydım düşünmeden çalışırdım

merkezdeki evinizi satın kasabadan ev alın , çalışabileceğiniz bir yer var mı kasabada onu da değerlendiremiyorum gerçi buradan da... yani yılın 3-4 ayı için orada duran kocaman bir evin anlamı yok. evinizi ayırmak konusunda eşinizle net konuşun. size verilen sözlere güvenip bir şeyleri kabul ettiğinizi, ailesiyle yaşamak için kendisiyle evlenmediğinizi belirtin. ailesinin standartlarının size uymadığını evlenmeden önce de bunu anlamış olması gerektğini belirtin.

yok olmuyorsa da toplayın eşyanızı merkezdeki evinize gidin. benim evim burası diye. biraz uzaklık belki iyi gelir.

bir benzerini yaşıyorum konunun da ölmeyi düşünmeniz olmamış sadece. aileniz bunun için emek vermedi size. ha bir de ailenize karşı eşinizi siz rezil etmediniz, adam olup verdiği sözleri tutsaydı hiçbir rezillik yaşanmazdı yani suçlamayı kabullenmeyin.

Bir de nasıl kasaba orası

Eşim doğulu hani ülkenin en ücra kabul edilen bölgeleri

onların köyünde dahi satılık ev var

Annem 65 yaşında o çocukken dedemin işi gereği ilçe ilçe gezmişler

Her ilçede kiralık ev varmış 55 yıl önce

Kiralık ev yok satılık ev yok arsa alıp ev yapacağız

Eviniz var mis gibi, gidin oturun

onlar gelip ikna etsin sizi kasabaya gitmeye, neden siz eşinizi şehre ikna etmeye çalışasınız

Bir de akşam kasabadaki eve kaçta geliyor sabah kaçta çıkıyor da bir saatlik yol uzun geliyor

Kış gelip iş bitince de size taşınırsınız 8 kişi o nedenle ev büyük

Eşiniz size "gururumdan" dediği anda bitirmeliydiniz her şeyi. Aileniz sizi okutmuş meslek sahibi yapmış hırbonun teki gelip gururumdan çalışmayacaksın demiş kabul etmişsiniz. Ailenizin yerinde olsam zoruma giderdi. Sizin zorunuza gitmemiş zira.

Ben büyük şehirde yaşıyorum. Her gün işe gidiş gelişim 1 saat. Küçük şehirde yaşayankar 1 saati ne kadar abartıyor. Gidip gelinecek bir yol gayet.

Bir de mesajınız çelişki dolu. Önce değer veriyor bana biliyorum yazmışsınız. Sonra da değer görmek istiyorum demişsiniz. Ama sizin gördüğünüz şey değer değil, kendi ailesine peşkeş çekmiş sizi.

Benim ailem asla beni bırakmazdı orada. Toparlanın vr kendinize gelin. Şehirdeki evinize geçin hemen. Sizi seven peşinizden gelir

5 aylık evliyseniz

Yılın 3 4 ayı merkezde 8 9 ayı ise merkeze bir saat mesafede bi kasabada yaşıyoruz cümlesini aciklarmisiniz

Tüm bu olanları etraflıca eşinizle konuşun derim. aile yapısı bana çok sıkıntılı geldi.
En doğrusu bir işe girip ,merkezde yaşamanız ve bu süreçte durumlar değişene kadar korunarak çocuk yapmamanız olur.

Burda yazılanları dinlermisin bilmem.biz evlilik olarak da yaş olarakta senden daha tecrübeli insanlarız.sakin ama sakın çocuk yapma.esin seni o hayata alıştırmaya çalışıyor.ya sen onu yola getireceksin ya da o seni.cocugun olursa adama hepten baglanirsin.elin kolun bağlanır.
Oradan kurtulman ise cekecegin reste bakar.
Başka türlü o kabile hayatından kurtulamazsin.haa bu arada kayınvalidem iyi diyorsunya bende öyle derdim eskiden.en ufak bir terslikte bak gör o iyiliğini.hersey seni orada tutabilmek için

Hemsire olacagim ama meslegimi yapmiyorum diye uzulecegim yerde kocami evde bekleyip yemek yapmayisima uzulecegim.ne diyim ki cok sevdiginiz belli valla. Ben olsam babami dahi dusunmem

Back