• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin memleketine taşınma :(

Hayırlı günler mutlu pazarlar hatunlarHoppa

Biz İstanbul da oturuyoruz. Doğma büyüme buradayız. Eşimle evleneli 4 sene olacak. Eşim memleketi Trabzon a gitmek istiyor orada yerleşip ömrünü geçirmek hayali var. Şimdi şöyle bir durum söz konusu eşimle dün 2. Çocuk konusunu konuştuk ve ortak kararla 2. bebegimizi yapmaya karar verdik.

Eşimin şöyle bir isteği oldu bugün sabah kahvaltı da çocuğu Trabzon a gidelim orada yapalım :KK14: yani ne diyeceğimi bilemedim eşimin akrabaları ailesi herkes burada benim ailem özellikle annen nasıl bırakır giderim hem kızımız onların ilk torunu üstüne titriyorlar ben bunu onlara söyleyemem olmaz ben gitmek istemiyorum dedim bozuldu ve üzüldü eşim. :KK42:

Kızlar ne desem bilmiyorum eşim bir kaç gündür citlatiyor ama bugün teklifini getirdi ikinci çocuk olmadan gidelim diyor. Ama ailem annem herkes burada ben ne diyeceğimi bilmiyorum.

Eşimi kırmadan burada kalmaya nasıl ikna edebilirim size danışmak istedim.

Not: Eşim memleketine çok aşık bir insan. Burada ev kiraları pahalı olduğu için oraya gitmek istiyor ama oranın merkezinde kiralar da öyle ucuz değil eşim diyor ki kendi memleketim olsun ben çalışır öderim diyor ama işte dediğim gibi ailem benim için çok önemli faktör bir evin tek kızıyım. Annem babam olmasa bugün bile çıkar giderim ama işte kafam karıştı eşim ısrar ediyor gidelim diye :KK43::cry:

Farkında olmadan konu açtım sandım 4 yıllık evliyim bi kızım var esim ikinciyi istiyor ve aylardır memleketine gitmek için ısrar ediyor. Bu kadar tesadüf olamaz... Memleketi de Giresun bu arada. Yapamam ben de gerçekten ama kırmadan nasıl söylerim bilmiyorum. Takipteyim :KK43:
Al birtane de benden, birkaç yıl önce İstanbuldan karadenize geldik, hemde hiç aklımızda yokken, işler sarpa sardı, durumumuz çok kötüydü köye gitmekten başka yolumuz yoktu.
Maddi olarak evet köyde çok çok daha kolay geçinmek, servis ücreti yok, pazar desen yarı yarıya, elektrik,su vb. desen öyle.

Biraz durumu düzeltince şehre indik ama ne fark eder uzakta işte benim burada hiçkimsem yok ailemden.
Ama Sevdiklerini geride bırakmak anlatılmaz yaşanır. Psikolojim bozuldu Şükür ki hasar almadan kısa sürede toparladım eşimin desteğiyle. Çocuklara destek olmak için hep ayakta kalmaya çalıştım.
Hani o gurbet dedikleri şey laftan gelirdi ciddi ciddi burnunun direği sızım sızım sızlıyormuş..
Alıştıkmı evet alışıyorsun buna da alışıp daha bir olgunlaşıyosun. Doğup büyüdüğün yerleri Kaldırım taşına kadar özlüyosun...
Lakin İstanbul deyince gözlerim hala dolu dolu oluyor.

Benim kızımda ilk torun en çok alıştıklarıydı. Annemlerde en az bizim kadar üzüldüler.
İstanbulda doğdum büyüdüm, hem de İstanbul aşığıyım.. Eğer elimde olsaydı ve eşim seçenek sunabilseydi ki o zaman biraz aceleye geldik, üç kuruşun hesabını yaparken; asla gelmezdim heralde.
Anadolu yakasında köy gibi yerlere giderdim, en azından kilometreler olmazdı aramızda...

10 kere dşünüp 1 defa karar verin derim.
Allah yardımcınız olsun.

Evet o konuda hak veriyorum eşine belki daha iyi şartlarda yaşarız ama ne eşimin ailesinden kimse ne benim ailemden kimse yok orada. Eşime madem gitmek istiyorsun Samsuna gidelim dedim olmaz orası ne alaka diyor sen bize gelin geldin dedi.

Sen bize gelin geldin??? Bu kısım garip olmuş, yani kadın erkeğe ayak uydurmak zorunda değil evlendi diye ama genel olarak İstanbul diğer illere göre daha pahalı, epeyce zorlukları da var, doğma büyüme İstanbul'luyuz eşimle, üstelikte tek bir ilçede doğduk büyüdük evlendik, bizim için dünya o ilçeden ibaretti, ailelerimiz, tüm dostlarımızın olduğu yeri bırakmak zor oldu ama çıkıp gittik İstanbul'dan.

Gidin ya da gitmeyin diyemem, bu ortak verilmesi gereken bir karar lakin kestirip atmadan enine boyuna konuşun değerlendirin Trabzon'a yerleşme fikrini.

Trabzonda yaşam çok zor hersey cok pahali.is imkanları ise kisitli.kesin kararıysa is bul öyle de.

Siz çalışmıyor musunuz? Her şeyi bırakıp kalkıp gidebilecek misiniz hemen? Erkeklerdeki memleket sevdasına bayılıyorum ha. Ne oluyorsa memlekette olunca. Hayır annesi babası da orda değilmiş. Bu erkek milleti ne kadar romantik böyle, sorsan duygusal olan bizlerizdir. Çocuğunuz var, ikinciyi istiyorsunuz. Yardıma ihtiyacınız olsa bir Allahın kulu olmayacak yanınızda. Bunları hiç düşünmüyor değil mi, çünkü umrunda değil. Ne kadar bencil. :KK12:

TRabzon'da iş imkânlarının ne kadar kısıtlı olduğundan, bulunan işlerin de gayet düşük ücretli olduğundan haberi yok galiba eşinizin...
mesleği ne bilmiyorum ama iş bulurum çalışırım demekle olmuyor,önce bir iş bulsun çalışmaya başlasın öyle siz de gidersiniz gidecekseniz...
merkezde kiralar öyle ucuz değil, Arapların gözdesi oldu son zamanlarda TRabzon ve baya pahalılaştı özellikle emlak konusunda... kıyafet vs desen öyle...
ilçelerinde oturursanız daha uygundur tabi ki ama dediğim gibi alınan maaş-harcanan para dengesi çok değişmez, istanbul'da asgari ücret civarı kazanmıyorsa...

aileden uzak yaşamak konusunda ise, oluyor aileden uzak da bir şekilde. İstanbul'da doğdum büyüdüm şimdi köyden hallice bir ilçede yaşıyorum eşimin mesleği sebebiyle. hastane var, doktor yok...

son olarak ne demek sen bize gelin geldin(!) gideceğim varsa da o laftan sonra gitmezdim ben açıkçası

Hayırlı günler mutlu pazarlar hatunlarHoppa

Biz İstanbul da oturuyoruz. Doğma büyüme buradayız. Eşimle evleneli 4 sene olacak. Eşim memleketi Trabzon a gitmek istiyor orada yerleşip ömrünü geçirmek hayali var. Şimdi şöyle bir durum söz konusu eşimle dün 2. Çocuk konusunu konuştuk ve ortak kararla 2. bebegimizi yapmaya karar verdik.

Eşimin şöyle bir isteği oldu bugün sabah kahvaltı da çocuğu Trabzon a gidelim orada yapalım :KK14: yani ne diyeceğimi bilemedim eşimin akrabaları ailesi herkes burada benim ailem özellikle annen nasıl bırakır giderim hem kızımız onların ilk torunu üstüne titriyorlar ben bunu onlara söyleyemem olmaz ben gitmek istemiyorum dedim bozuldu ve üzüldü eşim. :KK42:

Kızlar ne desem bilmiyorum eşim bir kaç gündür citlatiyor ama bugün teklifini getirdi ikinci çocuk olmadan gidelim diyor. Ama ailem annem herkes burada ben ne diyeceğimi bilmiyorum.

Eşimi kırmadan burada kalmaya nasıl ikna edebilirim size danışmak istedim.

Not: Eşim memleketine çok aşık bir insan. Burada ev kiraları pahalı olduğu için oraya gitmek istiyor ama oranın merkezinde kiralar da öyle ucuz değil eşim diyor ki kendi memleketim olsun ben çalışır öderim diyor ama işte dediğim gibi ailem benim için çok önemli faktör bir evin tek kızıyım. Annem babam olmasa bugün bile çıkar giderim ama işte kafam karıştı eşim ısrar ediyor gidelim diye :KK43::cry:
Arkanizdan esinin ailesi de gelip yerlesmezse ben de birsey bilmiyorum

Öyle ya da böyle esimizin olduğu memlekete geliyoruz.ben de 3 senedir elazığdaydim.ısrarla memleketine gelmek istedi.çok şükür 1 buçuk senedir bingoldeyiz.bir sıkıntı da yok.bazen iyiki de gelmişim diyorum.bu arada ben de giresunluyum.trabzon iyidir büyükşehir oldu hatta.yapacak bir şey yok mecbur alisacaksiniz.hem aileniz hem siz

Öyle ya da böyle esimizin olduğu memlekete geliyoruz.ben de 3 senedir elazığdaydim.ısrarla memleketine gelmek istedi.çok şükür 1 buçuk senedir bingoldeyiz.bir sıkıntı da yok.bazen iyiki de gelmişim diyorum.bu arada ben de giresunluyum.trabzon iyidir büyükşehir oldu hatta.yapacak bir şey yok mecbur alisacaksiniz.hem aileniz hem siz
Giresunlu olan benim kız :KK48:

Niye mecbur ?

Hayır memleketim memleketim diyor sonuçya eşimin tarafından da kimse yok Trabzon da. Bi + Samsunda teyzeleri kuzenleri var benim dayımlar var yani Samsun daha cazip değil mi :)
Bence eşin akrabalardan uzak yaşamak istiyor gibi öyle anladım tek başına istiyor oraya gidince işi hazır mı peki önemli olan iş bence.

Ben eşimle beraber görevim sebebiyle 16 yıl Trabzon da yaşadım. İnsanları muhteşem ama hayat şartları zor. Araplar her tarafı işgal etmiş durumda. Kiralar, gıda, giyim aşırı derecede pahalı. Maddi anlamda rahat edeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. 16 yılda hiç birikim yapamadık, bir arabamız var o kadar. Maddi olarak sizi İstanbul dan daha fazla zorlar. Eşine bunları anlat.

Bence bebek doğduktan sonra biraz büyüsün öyle gidin tabii hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun.bizim de öyle bir düşüncemiz var istanbuldan orduya gitmeyi istiyoruz benim de niyetim var artik.eşimin annesi babası orduda ama hiç sıkıntı değil benim için .kendi aileme de yakın olacağım amasyaya nasip olurda tabii.
inşallah tayinim çıkar o biraz sıkıntı işte.

Bizde ailelerden uzak yaşıyoruz ama bunu bile isteye yapıyoruz tasınsak bile başka bir şehre bu ailelerimizin olduğu şehir olmaz ortak karar veririz. Yurtdısı planımız var mesela ama ikimiz içinde oluru olan bir yere bakıyoruz.

Sizin ne istediğiniz önemli kısaca. Eşiniz trabzonu isteyebilir, tek hayalide olabilir ama sizinle ortak hayal kurmak zorunda. O istediğini söylemiş sizde istemediğinizi söyleyeceksiniz ortak yolda yoksa konu kapanacak. Evlilik fedakarlık ama burada iş iş icin sağlık için gibi bir durum yok.

Ikinizinde ailesi orada değilse bence çok mantıksız bir fikir.Sonuçta bebek olunca annelere ihtiyacınız olacak.Bence eşin senin nabzıni yokluyor.Isteksiz olduğunu görünce hiç zorlayacağını sanmıyorum.

Eşin trabzonu ne zamandır görmüyor? Ben ünide Trabzon’da idim mezun olalı 5-6 sene oluyor. Ben gittiğimde tanıyamadım trabzonu , eşinin hatırladığı Trabzon’dan eser kalmadığına Eminim. Uzungöl’e bir gitsin de son durumu görsün :KK43: İstanbul’u bilmiyorum ama Trabzon’da ev fiyatları da son derece çıldırmış durumda.

Hani ikiniz de trabzonlu olsanız aileniz akrabalarınız orda olsa memlekettir gidin derim ama kimse Yokmuş madem , düzeniniz de oturmuş İstanbul’da , anlamsız isteklerin peşine düşmeyin derim.

Eşini ikna etmek için yazın Trabzon’a gidin ve son durumu görün diyorum

Son düzenleme:
Trabzon’da ucuz bir şehir değil
Bende alışkanlıklarımdan kolay kopamam eşim ile aynı memleketteyiz ailelerden ayrıyız çok zor oluyor çocuklarla tek başına başka bir ilde yaşamak ama memlekete dönermiyiz muhabbeti yaptığımızda istemem diyorum
Hakikaten de istemiyorum akraba ilişkilerini çok seviyorum ama yinede cazip gelmiyor

Back