• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bambaşka bir hayattan bambaşka bir hayata geçtim.

Eşiniz tam bir yalancı.

Çalışip çalışmama kararınızı nasıl eşinize bırakmanız da büyük hata.

Evlilik verilen sözler üzerine kurulmaz. Bazı şeyler ortadadır, siz görmek istemişsinizdir. Evi seneye yaparım lafına falan bakmayacaktiniz.

Bu şekilde yaşamaya devam edecekseniz dönün ailenizin evine, kendi anne babanızla yaşayın. Bir evde sekiz kişi yaşamak nedir?

Aslında en durmaktaki en büyük sebebimde eşim. Ailesi gibi değil. Mesela bana yemek yapma temizlik te yapma sadece ailemle gül iyi geçin bana yetiyor diyor. Onlar senin her dediğini anlamaz doğruları her zman söylemek zorunda değilsin diyor. Mesela ben abisinin eşi gibi yaşamıyorum bu evde o hizmetçi gibi yaşıyor resmen ben öyle bi konuma ne kendim giriyorum nede eşim sokuyor. Ama aynı ev ve bu ister istemex bize yansıyor ben yapmasam bile. Diyorum ki bende onlar gibi değil işte bi kaç sene sabret. evin yapılınca rahat edersin. ailem gelince evi muhakkak seneye yapacağız dediler. bilmiyorum bureya bunları yazarken bile kendimi kötğ hissediyorum aslında küçük hissediyorum. Çünkü bu konuma düşecek bi insan değilim diyordum hep. güçlü ayakları üzerinde durmasını bilen bi insandım. Ünideyken ailemden para almamak için çalıştım mesela. kimseye eyvallah etmeyen biriydim. SEvgi mi diyim ne diyim bilmiyorum. Aslında en başta kendimi affedemiyorum bu kadar fedakarlığı nasıl yaptım gözüm nasıl karardı diye.

Flört döneminde asla böyle bi insan olduğunu bilmiyordum. Ve çalışma konusu da dahil hiç bir konuda problem çıkarmamıştı. Hatta o kadar mükemmel bir insandı ki . Asında hala öyle nazik biri kaba biri değil yada aile gibi değil görmemiş ve cahil değil beni güzel seviyor. herşey evlendikten sonra oldu. Hatta yüzüne söylüyorum şuan ki hayatımın sadece bir kısmı görseydim evlenmezdim diye. nişanlıyken bari görseydim vazgeçerdim. Hoş şuan da vazgeçebilirim ama düzelir belki yeni evliyiz hayatımız dğüzene girer belki diye sabrediyordum
Allahım kolaylık versin inşallah.

Merhaba,

Bence sizde de biraz problem var evinizin metrekaresi ve fiyatını buraya yazmanız bizim için gereksiz bir bilgi. O zaman siz eşinizin maddi durumu için onunla birliktesiniz? Yanlış mı anlıyorum ben? Bakın hayat zaten çok zor ve evlilik bu hayatı daha da zorlaştırmak için yapılmamalı burada ailelerin önünde maddi durumların konuşulması bana verdiği vaadleri yerine getirmedi, yalan söyledi gibi sözler sarfetmek çok yanlış keşke bunlar olmadan önce eşinizi karşınıza alıp durumu ona suçlamadan söyleseydiniz. "Hayatım biliyorum 1 saatlik mesafe çok yakın değil ama evimize gidip gelmek için çok uzak bir mesafede değil ben ikimizin baş başa yaşadığı hayatımızı seninle yaşamak istiyorum" gibi cümleler kursaydınız başta olay buralara gelmezdi. Bakın evlilik gibi bir kararı alırken çok iyi düşünmek gerek evlilikten doğan sorunları aşarkende biraz kendimize de bakmamız gerek sizin tavırlarınız yanlış. Eşinizin ailesi hakkında hiç bir şey diyemem aile yapılarınız farklı ama bunu bilerek evlendiniz haddimi aşmak istemem ama bunlar çözülmeyecek problemler değil eşinizin babasının yanınızda osurması, küfür etmesi çok yanlış ama bu onun ayıbı siz o yaşta bir adamı düzeltemezsiniz. Lütfen eşinizle tatlı dille suçlamadan konuşun ve ailenize durumu yansıtmayın inanin güzel bir evlilik yaşamak hayatı daha anlamlı kılar. Maddi vaadler gelip geçer önemli olan duygulardır. Umarım size bir şeyler anlatabilmisimdir.

Eşiniz niye rahatını bozsun? Bir yaptırımı yok ki.
Çalışmanıza izin vermemiş, çalışmamışsınız. Cepte.
Aileni çağırmışsın biraz ortalık şenlenmiş, sonra geri dönmüşler siz hala aynı. Cepte.
Biraz sitem etmişsiniz, "Böyle yürür mü" demişsiniz o da sizi suçlamış, sallamış sorun süpürülmüş. Cepte.

Eee?
Siz bundan sonra "Beni anlasın" diye sessiz sinema oynarken, aydınlanma mı gelecek eşinize?

Aslında en durmaktaki en büyük sebebimde eşim. Ailesi gibi değil. Mesela bana yemek yapma temizlik te yapma sadece ailemle gül iyi geçin bana yetiyor diyor. Onlar senin her dediğini anlamaz doğruları her zman söylemek zorunda değilsin diyor. Mesela ben abisinin eşi gibi yaşamıyorum bu evde o hizmetçi gibi yaşıyor resmen ben öyle bi konuma ne kendim giriyorum nede eşim sokuyor. Ama aynı ev ve bu ister istemex bize yansıyor ben yapmasam bile. Diyorum ki bende onlar gibi değil işte bi kaç sene sabret. evin yapılınca rahat edersin. ailem gelince evi muhakkak seneye yapacağız dediler. bilmiyorum bureya bunları yazarken bile kendimi kötğ hissediyorum aslında küçük hissediyorum. Çünkü bu konuma düşecek bi insan değilim diyordum hep. güçlü ayakları üzerinde durmasını bilen bi insandım. Ünideyken ailemden para almamak için çalıştım mesela. kimseye eyvallah etmeyen biriydim. SEvgi mi diyim ne diyim bilmiyorum. Aslında en başta kendimi affedemiyorum bu kadar fedakarlığı nasıl yaptım gözüm nasıl karardı diye.
Yapmayın yahu eşiniz size değer verse, ailesinden farklı olsa sizi o evde 8 kişi yaşamaya mecbur etmez.
En güzel zamanlarınızı koloni şeklinde yaşayarak geçiriyorsunuz.

Sizde her dediğini yapıyorsunuz.
Çalışma demiş çalışmamissiniz, ailemle yaşayacağız diyor yaşıyoruz öyle yada böyle.

Eltinizden bir farkınız yok.
Temizlik yapmayınca değişmiyor hiçbirsey.
O evde yaşıyorsanız bir işin ucundan da tutmak zorundasınız ayrıca.

bunu kabul etmiyor git gel yapmam diyor. zor olur diyor. Birde işler ortak ve ben git gel yaparak çok fazla yardımcı olamam diyor
Öyle bir yapar ki

Madem öyle neden şehirde ev almış kasabada alıp ayrı eviniz olsaydı orada otursaydınız

Ben bir şeyleri eksik anlattığınızı düşünüyorum nedense

4 sene beraberlik nasıl görmediniz bu adamın bu kadar kaba zihniyette sahip olduğunu ?

Gururundan çalıştırmıyor ne demek , bir de aynı evde 8 kişi yaşamak kaldı mı artık böyle Kabil’e gibi yaşayan aileler

Bence mesleğiniz de var , daha fazla dayanamıyorum ya kendi düzenimizi kuralım ya da ben gidiyorum deyin.

Merhaba,

Bence sizde de biraz problem var evinizin metrekaresi ve fiyatını buraya yazmanız bizim için gereksiz bir bilgi. O zaman siz eşinizin maddi durumu için onunla birliktesiniz? Yanlış mı anlıyorum ben? Bakın hayat zaten çok zor ve evlilik bu hayatı daha da zorlaştırmak için yapılmamalı burada ailelerin önünde maddi durumların konuşulması bana verdiği vaadleri yerine getirmedi, yalan söyledi gibi sözler sarfetmek çok yanlış keşke bunlar olmadan önce eşinizi karşınıza alıp durumu ona suçlamadan söyleseydiniz. "Hayatım biliyorum 1 saatlik mesafe çok yakın değil ama evimize gidip gelmek için çok uzak bir mesafede değil ben ikimizin baş başa yaşadığı hayatımızı seninle yaşamak istiyorum" gibi cümleler kursaydınız başta olay buralara gelmezdi. Bakın evlilik gibi bir kararı alırken çok iyi düşünmek gerek evlilikten doğan sorunları aşarkende biraz kendimize de bakmamız gerek sizin tavırlarınız yanlış. Eşinizin ailesi hakkında hiç bir şey diyemem aile yapılarınız farklı ama bunu bilerek evlendiniz haddimi aşmak istemem ama bunlar çözülmeyecek problemler değil eşinizin babasının yanınızda osurması, küfür etmesi çok yanlış ama bu onun ayıbı siz o yaşta bir adamı düzeltemezsiniz. Lütfen eşinizle tatlı dille suçlamadan konuşun ve ailenize durumu yansıtmayın inanin güzel bir evlilik yaşamak hayatı daha anlamlı kılar. Maddi vaadler gelip geçer önemli olan duygulardır. Umarım size bir şeyler anlatabilmisimdir.
ben onu maddiyat için yazmadım aslında ben evlenmeden önce durumlarının bu kadar iyi olduğunu bile bilmiyordum ailelerin tanışma aşamasında araştırırken duydu ailem. Bende iyi bir aileden geliyorum maddiyat için evlenmemi gerektirecek bir durum yok yani .Ayrıca o kadar iyi konuşum ki aylarca size anlatamam bu patlama aşamasıydı. Her imkanı sundum gidip gelmek zor oluyorsa arada gidelim kalalım dedim. bir iki gün ben kalayım dedim.ayda bi gidelim kalalım dedim ve bunları şart olarak sunmadım ters tepmesin diye. sorun ki şu bana verdiği vaadlerden ailesinin bile haberi yok. Ben aslında onlar bilsin öğrensin diye söyledim hoş neye yaradı o ayrı bir konuda

Bir insan neden gururundan eşinin çalışmasını istemez? Bunun gururu nedir? Aksine eşimin ne güzel bir mesleği var diye sizle gurur duyması lazım. Ki özellikle şu pandemi döneminde en önemli çalışanlar sağlıkçılar, ben de bir sağlıkçıyım. Yeni nişanlandım, nişanlım ve kayınvalide adayım (kayınbabam vefat etmiş) beni ve mesleğimi her fırsatta över, çalışmamı/kendi ayaklarım üstünde durabilmemi yüceltirler. Belki ailemden bile çok. Sizde de öyle olmalıydı çünkü çok güzel bir mesleğiniz var. Kaldı ki sizin evimde eşimi bekleyip yemek yapmak istiyorum demenize de çok şaşırdım. Boşuna mı o kadar okudunuz?

Öyle bir yapar ki

Madem öyle neden şehirde ev almış kasabada alıp ayrı eviniz olsaydı orada otursaydınız

Ben bir şeyleri eksik anlattığınızı düşünüyorum nedense
aynı şeyi söyledim. Burada arsa bulamadıklarını arsa aradıklarını söyledi arsa buldukları an evi yapacağını söyyledi. Burada kiralık ev bulamazsınız boş ev yok yani illa ev yaptırmak zorunda. Mesela bunun gerçek olup olamdığını da bilmiyorum. O kdar çok yalan geçti ki aramızda hiçbirşeye güvenemiyorum

Bir insan neden gururundan eşinin çalışmasını istemez? Bunun gururu nedir? Aksine eşimin ne güzel bir mesleği var diye sizle gurur duyması lazım. Ki özellikle şu pandemi döneminde en önemli çalışanlar sağlıkçılar, ben de bir sağlıkçıyım. Yeni nişanlandım, nişanlım ve kayınvalide adayım (kayınbabam vefat etmiş) beni ve mesleğimi her fırsatta över, çalışmamı/kendi ayaklarım üstünde durabilmemi yüceltirler. Belki ailemden bile çok. Sizde de öyle olmalıydı çünkü çok güzel bir mesleğiniz var. Kaldı ki sizin evimde eşimi bekleyip yemek yapmak istiyorum demenize de çok şaşırdım. Boşuna mı o kadar okudunuz?
Beni de överler. Ama çaılşmamı istemezler babası her fırsatta gururlana gururlana anlatır etrafa. ah salak ben ah

bilmiyorum Bana değer verdiğini biliyorum. ben de çok değer veriyorum. ama mutsuzum Diyorsunuz bu hayat mi ? evlilik bu değil. Hem meslegin var hem calismiyosun boyle her dedigini yaptigin için değersizsin ve kocan sana deger ver mi yor !

Aayyyyyni benim esimin ailesi . Seviye yerlerde. Sizin gibi birlikte yasama durumumuz yok ama ilerde ayni sehirde olursak surekli gorusmek zorunda kalacagim. Hic istemiyorum.. Kimse icin mesleginizden vazgecmeyin. Kim bilir ne emeklerle ne zorluklarla o unvana sahip oldunuz hemsiresiniz. Esiniz birgun yaninizda olmazsa meslegi biraktiginiza cok uzulursunuz. Allah sabir versin

Beni de överler. Ama çaılşmamı istemezler babası her fırsatta gururlana gururlana anlatır etrafa. ah salak ben ah
Size üzüldüm ama kızdım da. Gerçi benim kızmamın ne manası var zaten dertleri çeken sizsiniz. Ama yanlış anlamayın cidden gurur duyup övünseler çalışmanız sorun olmazdı. Maddi açıdan ihtiyaç olmayabilir ancak çalışmak manevi bir ihtiyaç, bir kendini gerçekleştirme aracıdır. Bakın ben bir birey olarak hayattayım, işleyen demirim, kendime bakabiliyorum demektir. Mesela yanlış anlaşılmasın ama benim ailem de varlıklı, nişanlımın ailesi de gayet iyi durumda. Ben çalışmasam hatta eşim de çalışmasa bile geçinebiliriz. Ama olay asla bu değil. Bence siz ayrı evinize geçin ve çalışın.

Son düzenleme:
Esi calisan adamlar gurursuz mu? Bu ne sacma bir cümle. Sizde gidecek cesaret yok, bari bu bahanelerin arkasina sığınmayın. Insan mutsuzsa sevginin ne anlami var. Ortada bir zorunluluk olmadigi halde sizi orada yasamaya mecbur birakmis, hala seviyorum da bırakamıyorum diyorsunuz. Saçmalık!!!

Şu halinizden yakınip da hiçbisey yapmaya niyetinizin olmamasına çok sinir oldum. "Onu da söyledim, bunu da söyledim" neye yaradı? Tamam illlaaa boşanin da demiyorum ama, nasıl bu kadar kabullendiniz yalanciligi, çalışmamayi. Aklım almiyo. Bu evliliğe hiç kendi ağırlığınızı koyamamissiniz farkında mısınız, o bahsettiğiniz hizmet etmek için varolan gelinlerden hizmet etmemeniz dışında hicbi farkınız yok. Kendinize gelin

Back