• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bambaşka bir hayattan bambaşka bir hayata geçtim.

merhabalar. Ben 5 aylık evliyim. Belki canımdan daha çok sevdiğim bi adamla evlendim. 4 senelil flörtten sonra açıkçası onun ısrarı isteği ile evlendim. Evlendikten sonra ben her vaadinin her söylediğinin yalan olduğunu öğrendim. Kendileri tarımla uğraşıyorlar ve maddi durumları iyi. Yılın 3 4 ayı merkezde 8 9 ayı ise merkeze bir saat mesafede bi kasabada yaşıyoruz. merkezde evim var çok güzel bir evim var hatta. Bu sene satış fiyatı 600. 220 metre kare.yani o konuda hakkını yiyemem. Kasabada ise kendi evimiz yok. Bİr evde 8 kişi yaşıyoruz. Annesi babası kardeşleri ve kardeşinin eşi.Bana seneye evi yapacağım demişti şimdi yapmam 4 5 sene diyor. evlenmeden önce kasabda devamlı yaşamayağız gidip geleceğiz diyordu öyle birşey yok burada yaşıyoruz. Kayınvalidem de çok iyi bana kayınvalidelik yapıyor diyemem. Ama aile yapılarımız o kadar farklı çok zorluk çekiyorum. Melesa gayet rahat bir şekilde davranıyorlar evde gelin var demiyorlar. küfürler rahat oturmalar özür dileyerek söylüyorum kayınpederim benim yanımda gaz çıkarabiliyor mesela. Kadın sadece yemek yapmak kocasına hizmet etmek için var burada. Ben böyle büyümedim. kasaba nedir bilmem. Hwmşireyim ben.Sırf gurundan çalışmamı istemiyor diye çalışmıyorum. 2 gün önce de bi tartışma oldu ve çok ileri gitti eşim kaba davrandı kaba konuştu. bende ailemi aradım. Geldiler 4 5 saat konuşuldu. ama öyle insanlar ki öyle cahiller ki dinlemeyi bile bilmiyorlar. bi ara tartışma çok fena alevlendi. çok karıştı ortalık. Ailem böyle olduklarını bilmiyordu ve şoka girdiler nasıl insanlar bunlar diye. Bende içimde ne var ne yoksa döktüm. en son gitmek istedim eşim gitmeme müsade etmedi. Zorla durmuyorum şuan Allah var. Ama ailem gittiğinden beri yüzüme bakmıyor sen beni rezil ettin yüzüm yerlere geçti diyor. Eşim kinci biri. Ben seni affedemem diyor. Bu böyle nasıl gidecek peki diyorum. gittiği yerer kadar diyor. o zaman niye gitmeme müsade etmedin diyorum. gitmek gibi bi niyetin varsa götürürüm diyor. Ben herkesin için de bana söylediği onca yalanı söyleyince zoruna gitti tabi ama bu durumu nasıl aşacağım bilmiyorumBana değer verdiğini biliyorum. ben de çok değer veriyorum. ama mutsuzum sadece değer görmek istiyorum sadece onun için ne kadar fedakarlık yaptıpımı bilsin istiyorum bunu azıcık hissetsem bu kdar mutsuz olmam. gitmek istiyorum buradan ama yalnız değil onunla birlikte ne yapmalıyım bilmiyorum. 2 gündüğr o kadar kötüyüm ki çıkmazdayım ki ölümü bile düşündüm sonra kendine gel dedim . Ama işin içinden çıkamıyorum. Herkes gini bir evliliğim olsun istiyorum çalışmak mühim değil ama gerçekten sıradan bir hayat istiyorum ne fazla ne eksik. Evde akşama kadar onu bekleyip yemek yapmak istiyorum mesela. O kadar basit şeyler ki istediğim ama olmuyor.

sanki işinize dönmeniz lazim gibi hissettim.
bu konuda diretin bence..bu sayede kasaba dediginiz yerde değil evinizde kalırsınız..yani bi silkelenip kendinize gelin ve rest çekin.
o zaman iki surat asar, bi kaç laf sokar ama daha değerli olursunuz zira ona mecbur olmayisiniz inadını kırar sanıyorum.
ailem beni okuttu meslek sahibi yaptı babanın kugurlerini gazını duymak için hemşire olmadim ben diyebilin mesela..

Kusura bakmayın ama suçu ona buna atmakla olmuyor, burada en büyük suçlu sizsiniz, zira tarım hayvancılıkla geçinen, kendileri kasabada kendi ailesi ile beraber evli abisi ile kalan insanın böyle bir hayatı olduğunu tahmin etmeniz gerekirdi, ikinci olarak çalışmaya başlamadan evlenmemeliydiniz, şimdi bir işiniz olsa adam sizi çanta gibi oraya buraya savuramazdı, şimdi de yapacağınız şey belli, adam size kabul edersen hayat bu yoksa ananın evi orada, götürürüm derken, nasıl bir çıkış bulmayı düşünüyorsunuz, ya bu hayatı kabul edecek, cübbür cemaaat yaşayacaksınız ya da boşanacaksınız, zira o koca daha sizin önünüzde evli abisi varken ve ona köyde ayrı ev açılmamışken ne size köyde ayrı ev açar, ne başka yol bulur, zira onun kendine böyle rahatlıklar sağlaması demek, diğer gelinin kazan kaldırması demek, ne eşiniz ne maddi gücün asıl kaynağı olan kayınpederiniz buna yanaşmaz, boşuna kendinizi kandırmayın.

Çok özür dilerim ama kocam bile yanımda gaz çıkarmaya cürret edemez ki kayınpeder çıkartsın. Ben bir başkasının b.k kokusunu çekmek zorunda mıyım ya bu ne pislik. Ne yani kayınpeder gaz yapıyor geri kalan 7 kişi bu adamın çıkardığı gazı mı koklayıp soluyorsunuz? Konunuzun geri kalanı da zaten siz evlenmemişsiniz köle alınmışsınız.

Çıkmazdayım ölümü bile düşündüm demişsiniz, neden bir erkek için üstelik çıkış yolunuz da varken ölümü düşünüyorsunuz ki, rica ediyorum kendi değerinizi bilin, eş ve ailesini düşünüp ölümü düşüneceğinize, size bir şey olması halinde yüreği kavrularak sizle birlikte diri diri mezara girecek ailenizi düşünün biraz, siz ölürseniz eşiniz ibret alıp ömür boyu yas mı tutacak? Düğün dernekle yeni bir eş bulur ailesi.

Ayrıca genel olarak yazıyorum, meslek sahibi olup da sırf eşi istemedi diye işini bırakan kadınları hiç anlamayacağım, bunun mantıklı bir açıklaması varsa dinlemek isterim zira bana göre bir mantığı yok, eş istiyor kadın mesleği bırakıyor, onca yıl okumuşluk, kariyer hayalleri, ailenin emekleri bir sözle kenara atılıyor.

Babanizdan maddi destek gormemissiniz diye oturayim kocamin parasiyla gecineyim yemegini utusunu yapayim biraz rahat edeyim demissiniz de ters tepmis kabul edin.

Siz bunca sene flort ederken ne konustunuz cidden cok merak ediyorum. Bi insan bi anda degismez sizin ataerkil zihniyette biriyle birlikte olmaniz isinize gelmis ses etmemissiniz babanizdan beklediginizi ondan gormek istemissiniz size baksin kol kanat gersin diye. Ama simdiki durumlar artik caninizi sikmaya basladigi icin bi seylerin ters gittigini ancak idrak etmissiniz.

Bence ilk yapmaniz gereken sey nasil bi hayat istediginize karar vermeniz ve bunun icin de sonuna kadar diretmeniz. İzin almadan sormadan. Taviz verdikce deger gormez daha cok sayginliginizi kaybedersiniz. Guclu durun ki insanlar sizi yok sayip sizin adiniza kararlar vermesin.

merhabalar. Ben 5 aylık evliyim. Belki canımdan daha çok sevdiğim bi adamla evlendim. 4 senelil flörtten sonra açıkçası onun ısrarı isteği ile evlendim. Evlendikten sonra ben her vaadinin her söylediğinin yalan olduğunu öğrendim. Kendileri tarımla uğraşıyorlar ve maddi durumları iyi. Yılın 3 4 ayı merkezde 8 9 ayı ise merkeze bir saat mesafede bi kasabada yaşıyoruz. merkezde evim var çok güzel bir evim var hatta. Bu sene satış fiyatı 600. 220 metre kare.yani o konuda hakkını yiyemem. Kasabada ise kendi evimiz yok. Bİr evde 8 kişi yaşıyoruz. Annesi babası kardeşleri ve kardeşinin eşi.Bana seneye evi yapacağım demişti şimdi yapmam 4 5 sene diyor. evlenmeden önce kasabda devamlı yaşamayağız gidip geleceğiz diyordu öyle birşey yok burada yaşıyoruz. Kayınvalidem de çok iyi bana kayınvalidelik yapıyor diyemem. Ama aile yapılarımız o kadar farklı çok zorluk çekiyorum. Melesa gayet rahat bir şekilde davranıyorlar evde gelin var demiyorlar. küfürler rahat oturmalar özür dileyerek söylüyorum kayınpederim benim yanımda gaz çıkarabiliyor mesela. Kadın sadece yemek yapmak kocasına hizmet etmek için var burada. Ben böyle büyümedim. kasaba nedir bilmem. Hwmşireyim ben.Sırf gurundan çalışmamı istemiyor diye çalışmıyorum. 2 gün önce de bi tartışma oldu ve çok ileri gitti eşim kaba davrandı kaba konuştu. bende ailemi aradım. Geldiler 4 5 saat konuşuldu. ama öyle insanlar ki öyle cahiller ki dinlemeyi bile bilmiyorlar. bi ara tartışma çok fena alevlendi. çok karıştı ortalık. Ailem böyle olduklarını bilmiyordu ve şoka girdiler nasıl insanlar bunlar diye. Bende içimde ne var ne yoksa döktüm. en son gitmek istedim eşim gitmeme müsade etmedi. Zorla durmuyorum şuan Allah var. Ama ailem gittiğinden beri yüzüme bakmıyor sen beni rezil ettin yüzüm yerlere geçti diyor. Eşim kinci biri. Ben seni affedemem diyor. Bu böyle nasıl gidecek peki diyorum. gittiği yerer kadar diyor. o zaman niye gitmeme müsade etmedin diyorum. gitmek gibi bi niyetin varsa götürürüm diyor. Ben herkesin için de bana söylediği onca yalanı söyleyince zoruna gitti tabi ama bu durumu nasıl aşacağım bilmiyorumBana değer verdiğini biliyorum. ben de çok değer veriyorum. ama mutsuzum sadece değer görmek istiyorum sadece onun için ne kadar fedakarlık yaptıpımı bilsin istiyorum bunu azıcık hissetsem bu kdar mutsuz olmam. gitmek istiyorum buradan ama yalnız değil onunla birlikte ne yapmalıyım bilmiyorum. 2 gündüğr o kadar kötüyüm ki çıkmazdayım ki ölümü bile düşündüm sonra kendine gel dedim . Ama işin içinden çıkamıyorum. Herkes gini bir evliliğim olsun istiyorum çalışmak mühim değil ama gerçekten sıradan bir hayat istiyorum ne fazla ne eksik. Evde akşama kadar onu bekleyip yemek yapmak istiyorum mesela. O kadar basit şeyler ki istediğim ama olmuyor.
Hastayim su esim kaba davrandi kotu konustu deyip bana deger veriyor eminim diyen tiplere 😤 Ailenle gitmryeceksen ne diye cagiriyorsun cocuk gbi gelin aramizi bulun demeyemi cagirdin ustelik elinde meslegin var tutup kayinpederin gaz cikarmasini dinliyorsun bence ailen seninde bole bi rezillle nasil goz yumdugunu dusunuyo suan onlar oyuzden sokda🙄Ne diyelm Allah yardimcin olsn

Neden tartıştınız? Ne yaptı yani açar mısınız biraz kaba davranışı neydi? Size vurdu gibi geldi bana. O kadar ailenizi çapırdıgınıza göre baya büyümüş olaylar. Hem kaba davranan ? O hemde sizi affetmeyecekmiş. Neyi affetmiyomuş.sizi kandıran o herseyi yapan o ama o sizi affetmiyor. Lütfen gözünüzü açın biraz.daha hala adama nasıl gidecek bu diye sormayın

Evlenmeden konuşuldu mu bilmiyorum ama calıştırmam diyen adamla evlenilmez bence hele ki sizin gibi mesleği olan bir kadına diyemez bunu. Ne güzel yıllarca okuyup meslek sahibi olmuşsunuz yazik değil mi size ailenizin emeğine? 8 kişilik evde yaşiyorsunuz.

Yaninda osuran kayinpederin ve senin aileni arayip kendi tartismanizi ailelerinize tasiman bunlarin ikisi kapisir. Ayni osurugun ayni kokusu. Benzer sacmaliklar.

Esini ve ailesini biliyordun önceden bence. Sadece farkli hayallerin vardi sanirim. Yoksa insanlar birgünde degismez..

Esinin söyledikleri illa yalan olmasi gerekmiyor. Belki o da farkli olucagini tahmin etti ama git gel yapmalar gözünde büyümüs olabilir.

Evinize gidin. Ise de gir cok istiyorsan..
Gerci aksama kadar esimi bekleyip yemek yapmak istiyorum demissin. Calismaya da pek hevesin yok sanirim

Niye gidip gelinmezmiş. İnsanlar ne kadar çok yol çekiyor her gün. Odadaki arkadaşım sabah 1 saat akşam 1 saat günde 2 saat yol gidiyor. Siz pasif kalmışsınız. İşe girin ben şehirde kalıcam deyin. Biraz restinizi çekin yaşınız da gençtir. İlerde pişman olacağınız şeyler yapmayın. Millet aylarca görmeden Doğu görevi yapıyor doğuda. Sonradan bulmuş gibi davranmayın kocayı.

Çalışmak için neden eşinden izin alıyorsun?
Bana evlendikten sonra eşim çalışmayı bırakcaksın gel benimle kasabaya anamgille cümbür cemaat yaşayacağız dese adliyeye götürürdüm direk.Sen neden bunu yapamadın?

Neden kendini ezdiriyorsun cahil insanlara?Neden cahil bi insanla evlendin bir hemşire olarak?Flört ederken böyle değildi diyorsun ama insan hiç olmadı kalitesini illaki belli eder.Sana sorulacak çok soru var

Neden fedakarlık yapıyosun mesela?Karşındaki öküz aaa çok fedakarmış canım karım diye senin kıymetini mi bilecek sanıyorsun?

Sen fedakarlık yapmıyorsun sen kendi hakkına giriyorsun,yıllarca sen oku güzel yerlere gel mutlu bir hayatın olsun diye çırpınan ailenin hakkına giriyorsun
.Kızları köylü zır cahil insanlara akşama kadar yemek yapsın, kayınpederinin osuruğunu koklasın diye okutmadı seni ailen.Valla kaba oldu ama kusura bakma belki silkelenir de kendine gelirsin

8 kişi aynı evde niye yaşıyorsunuz mülteci misiniz😶
Koyde böyle yasamlar var
Mesela esımın 2 erkek kardeşi köyde tarımla uğraşıyor ıkıkatlı evdeler
Altlı üstlü ama yemeıcme hepsı bır
Kadının bırı evde yemek yapıyor dıgerı ve adamlar tarlada çalışıyor

Calismak önemli degil en kilit cümle bu konuda.Calisirsan söz sahibi olursun,esin seni bir kasabaya,bir sehre sürükleyemez bunun bal gibi farkinda o yuzden calistirmiyor.Canini sokakta mi buldun sekiz kisi ayni evde durup,hizmet edip,kayinpederin gazina varana cekiyorsun.Ben bu evde kalama deyip,evine git resti cek,bu kadar da yüz eğmesine aldanma.Kandirmasaydi evlenmeden once kalınacak ev konusunda.Esin hiç masum degil.

Konudaki cümleleri analiz edince kendi fikrim olarak senin bir bağımlı ilişki yaşadığına karar verdim...Yapmadığım bişi kalmasın, her şeyi deneyeyim demek te sadece bi avuntudur bağımlı için...Berbat bi adamla oldugunu biliyordur ama sürekli bu tarz bahanelerle süre verir ve ayrılmaz...

Eşin de büyük ihtimal narsist...
Bugünlük bi dönemlik bişi değil bu, yıllar içinde oyle bir manipülasyona uğramışsın ki işini bile bırakmışsın onu mutlu etmek için...
1 saat kadar yakın evine bile resti çekip gidemiyorsun.. çünkü seni pasifize etmiş, kaybetme korkusu yaşıyorsun..hiçbir otoriten yok bu ilişkide....hemşireliği bırak dediğinde gülüp gecmeliydin ne bırakması diye...

Karsıdaki ne yaparsa yapsın, bu ilişkide kasabada olmayı ve bu hayatı sen seçiyorsun su anda...Kaybetmekten çok korkuyorsun onu

Eşiniz size şuan sadece manipüle ediyor sizi iyice kontrol altına almak için yapmanız gereken tek şey bu sefer gerçekten gitmek ve kendisi ile iletişime gecmemek emin olunuz ayağına gelecek ve herşeyi değiştirmek için size söz verecek şans verip vermemek sizin elinizde dediklerimi yaparsınız kesinlikle kpps girip mesleğini yapmaya başlayın şart koşun paşa beye.

Back