Balıkkesir'i nasıl bilirsiniz?

Ben balikesir edremitte okudum allahiiiiiiiiiim eger ileride cok param olursa akcaydan ev alicam hayalim edremit harika biryer insanlari cana yakin kucuk yer oldugu icin carsi pazardaki esnaflarla tanisikliginiz oluyor supppppppper biyer ben cok seviyorum deniz hava kazdaglari harika biryer pazari mukemmel kiyafet ve yiyecek konusunda da ucuzz allahim ozledim bak simdi yaaaaaa denizide harikadir

Sadece Bursa'ya giderken falan içinden geçmişliğim var, çevreyolu mudur nedir orası bilmem belki diğer kısımları farklıdır ama bana çok donuk çok cansız bir şehirmiş gibi geldi. Hatta eşimle konusunu ettik, burada yaşıyor olabilirdik of ne sıkıcı olurdu diye. Ama dediğim gibi merkezini falan hiç görmedim.

çeşmeyi görmüş biri olarak balıkkesir harika diyebilirim.tatil için merkez değil sanırım.denizi nasıl güzel doğasıda .dağ gezileri var turlarala.dünyada oksijen bakımından 3.yer olarak biliyorum kaz dağlarını.akçay altınoluk,sarımsaklı ,ayvalık benim gördüklerim güzeldi...bazı köyleride ayrıca nefismiş.çamlıbel köyü denize balkon gibi duran bir köymüş.şelaleleri,doğasi,organik ucuz beslenme şansı.istanbula yakın oluşu...cazip bence.ama yazın nem durumu istanbula benzer,terletiyor sahil...çeşmenin özel rahat bir havası var...

arkadaşın yazdıklarına bende bir kaç şey ekleyim...arkadaşımın kızı 4 yıl önce ing.öğretmeni olarak atandı...doğma büyme ist.kızı zaman içinde çok alıştı hatta oralı biriyle evlenip ev aldı ve yerleşti...sorduğumda hayat daha kolay daha ucuz insanların da çoğunlukla memur olduğundan seviyeli insanlar olduğunu istanbulun yorucu bir şehir olduğunu söyler...memnun hemde çok arkadaşım evini ben alıcağım yeer ki gel istanbula dedi ama kabul etmedi...demekki mutlu ve huzurlu bir şehir..sizin içinde hayırlı olsun inş.gittiiniz yerde mutlu olursunuz

Merhabalar ilk yazım buraya nasipmiş Donuk denmiş ,yaşanmaz denmiş , sıkıcı denmiş ..Şöyle söyleyim bir semti var akşam 8 den sonra hayat biter bir semti var sabaha kadar çık dolaş naparsan yap kimse karışmaz ..Nezih bir yerdir ilçelerini bilemem evet dursunbey tutucu genelde tayinli gidenlerin yadırgadığı bir yer genel ilçelerde öyle diye düşünüyorum merkez kadar rahat edemezsiniz.Körfezde de aynı şey geçerli sahil kenarı rahattır diyip aldanmayın sakın araştırın güzelce derim.Ama uzun lafın kısası güzeldir balıkesir temiz şehir ve merkez kesinlikle tutucu değilll en basiti yaz günü toplu taşımada 5 dk gözlem yapın çok kolay çıkar ortaya.Her kez birbirine saygılıdır en başta..İstanbulla kıyas edilemez tabi bende balıkesirli olarak; istanbul için gezilecek bir yer derim yani göreceli kimine göre yaşanılır kimine göre kısa zamanlı seyehat ..Allah gönlünüze göre versin.

bu bilgiler ışığında öncelikle bu yaz gidip bir kalmak istiyorum...görmediğim yerleri gezerim.sevmiştim ztn.soğuk olması kafama takılıyor biraz.tşk ederim size bütün arkadaşlara hem duyarlı oldukları için hemde usluplarıyla.

gönende yaşıyorum balıkesirin ilçesi..kiralar 250 den 500 e kadar genel olarak ben göneni seviyorum ama dedikodu çok heryerde olduğu gibi ve çok lüskse meraklılar gerçi ben buralıyım ama istanbulda 7-8 sene kalınca gönene döndüğmde adaptasyon yaşadım ama alışıncada çok güzel çok beğeniyorum öyle aktivite olarak yapıcak bişey yok ama parkı var kaplıcası bandırma yakın biga yakın denikent yakın erdektte öyle vaktiniz olursa gezmeyede başka yerlere rahatlıkla gidebilirsiniz..aslında ilk zaman zorluk nereye gitseniz çekersiniz hepimiz öyle sağlam 2 komşu edindimi gerisi kolay ama burada kıyafetler pahalı pazarda normal

canım ben Balıkesir'i iyi bilirim. Ailem tam 15 senedir oradalar, ben İstanbul'dayım. Bizimkiler Ören'de oturuyor ve Ören çok güzel bir yerdir. Bahar geldi mi hele o kadar güzel olur ki her yeri, çok mutlu yaşarsınız ama sosyal aktivite açısından sıfırdır diyebilirim. Sinema filan bulunabilir en fazla o da seni tatmin etmez yani İstanbul'dan sonra. Balıkesir merkez de güzeldir ama İStanbulla kıyaslanamaz elbette. insanları da biraz içe kapalıdır alışmakta zorluk çekebilirsin ama yine de sıcaktır insanları. Başka sormak istediğin bir şey olursa sor cevaplarım seve seve, ne açıdan sorduğunu tam kestiremiyorum şimdi aklıma gelmiyor o yüzden spesifik detyaylar :)

Ben de Balıkesirliyim ailem balıkesir merkez de oturur ben işimden dolayı Bodrum da oturuyorum. Balıkesir in merkezi ucuzdur, en başta kiralar ulaşım ucuzdur. orda yaşamak bana göre çok rahat bir çok imkan vardır.E istanbula göre daha sakin küçük biyer tabiki. ilçelerine gelince bandırma, erdek, ayvalık, burhaniye yazlık mekanlardır buraları yazın elbette daha güzel oluyor.Edremit, gönen buralarıda daha sakin ama güzeldir. hafta sonları için planlar yapıp gidilecek, hatta günübirlik dahi gidilecek yazlık mekanları çoktur.Ören ve sarımsaklının denizi çok güzeldir mesela. bursaya, izmire 2 saattir mesafesi. havasına gelince havası istanbul gibi aynı fazla bi fark yok aralarında.

ben yazları yani yılın 3 3,5 ayı balıkesir akçaydayım.kışın da merkez ören ve edremit altınoluğa göre daha hareketlidir.ben sizin yerinizde olsam merkezi tercih ederdim iş imkanı açısından.merkezle ören akçay vb arası çok yakın değildir ama araba olduktan sonra aşırı problem olmaz diye düşünüyorum.bu arada balıkesirliler çok tehlikeli araba kullanırlar...

ben ayvalıkta oturuyorum havası çok güzel ve doğası çok güzel
ama belediye hizmetleri sıfır sık sık kışın bille sular kesiliyor yazın yazlıkçılar geldğinde ise su kesintileri hat safhada
artı hiç ucuz bir şehir değil belediye otobüsüne bile 2tl ist. da otobüse hiç binmedim kaç tl bilmiyorum ama pazar desen market manavıyla aynı nerdeyse ki bu yazın dahada artıyor dışarıda çok sayıda ewsiz hayvan var onlar için çok üzülüyorum ama tüm hayvanlar çöpleri dışarıya öyle bir saçıyorlarki açlıktan çevre kirliliğide hat safhada anlayacağın bir dr.a gideceğiz mesela burda iyi dr şartları yok bir saat yolla edremite gidiyoruz....
yani burası güzel ama iyi muhitte oturur ve imkanların iyi olursa ve arabanda olursa altında iyi...
haa birde yazın çok sayıda hırsızlık da oluyor
diğer ilçeleri ise bileicem...
ama burhaniye ve altınova maddi açıdan ayvalığa göre daha ekonomik

Antalya'yı öneririm :))

söyledikleriniz ilginç,bilmiyordum.ist.benim akbil 175 kuruş basıyor.sularda pek kesilmez,elektirikte öyle.tamiratlar çok hızlı.burhaniye ve örenin denizi güzelmiş orayı merak etttim.ayvalığa giderken burhaniyeden geçtik,nedense ısınmadım.ayvalığı sevmiştim ama.cennet tepesine çıktık.hayırlısı bakalım ne olacak...

burhaniye ören de güzel oranında mavi bayrağı var plajın ama orası hakkında ayrıntılı bir bilgim yok buraya göre daha ucuz oldğnu biliyorum sadece
ayvalık güzel yer kötü değil de işte tatil için güzel bir yer ben sürekli yaşamak için şartlarından memnun değilim
haa ewlerinkiralarıda bence fazla yazlık mantığa göre yapılmış dar ewler var ben yeni ewliyim ve tayinciyiz kirada oturuyoruz mecburen eşyalarımız sıkış tıkış sobalı evlerin kiraları 500 550 benim eşyalarım ewe sığmadı mesela ki tüm yaz ew aaradıktan sonra en uygun ve geniş ewi seçmemize rağmen
geniş ewlerde nadiren var ama kiralar el yakıyor

Son düzenleme:
Ben Balıkesirliyim. Burda doğdum büyüdüm. Okuduğum ve gezip gördüğüm yerler itibariyle daha bi sevdim Balıkesir'i. Beğenmiyordum önceden ama inanın mumla aradım. Öncelikle dört mevsimi yaşayabileceğiniz bir yer yani merkezde iseniz. Sahil beldeleri daha ılıman geçiyor daha çok ege bölgesinin özelliklerini taşıyor. Öğrenci nufüsu fazla olduğu için sokaklar yollar hep kalabalıktır. Yeni yeni gelişiyo bazı bakımlardan malesef kötü yanı bu ama artık büyük şehir olacağı için o eksiği de kapatmaya çalışıyorlar zaten. Merkeze yakın bir yerde Atatürk parkı var bakımlı ve her kesime hitap edebilecek bir yer. İster çimlere yayıl otur istersen kafelere git. Çarşıda alışveriş yapabileceğiniz, yemek yiyebileceğiniz, çay kahve içebileceğiniz güzel mekanlar var. Çarşıda aradığınızı bulamadınız diyelim avm var. Ulaşım açısından toplu taşıma merkezinden her yere dolmuş taksi, otobüs, minibüsler gidiyor sık sık sıkıntı çekmeyeceğiniz bir noktada bu. Zaten maksimum 15 20 dakikada otobüsle falan gitmek istediğiniz yerdesiniz uzun uzadıya şehir içi otobüs yolculuğu yok :) Çok sıkıldınız diyelim merkezde eğlenmek için güzel mekanlar var. Yada şehir hayatından uzaklaşayım deniz kum güneş dediniz çok değil 1, 1 buçuk saat mesafede cennet gibi tatil beldeleri sizi bekliyor olacak. Eski tarihi evleri mevcut, hatta bazıları restore edildi, şayet fotoğrafa ya da eski binalara ilginiz varsa. Kısaca büyük şehir yoğunluğundan kalabalığından bunalanlar genelde yazları tatil amaçları kullanırlar ama emeklilik zamanlarında bir çoğu İstanbul Ankara gibi merkezleri terkedip gelip yazlıklarına yerleşirler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…