Balıkkesir'i nasıl bilirsiniz?

Balıkesir'liyim ve İstanbul'da oturuyorum. ikisi birbirinden çok farklı şehirler.5 yıldır İstanbul'da yaşıyorum.ilk geldiğim zamanlar hep memleketime gitme hayaliyle yaşardım. Şimdi buraya çok alıştım. Balıkesir'e gidince çok küçük bir şehir geliyor. yarım saattte tüm çarşıyı dolaşıp alışverişimi bitirebiliyorum. evet küçük ama sıkıcı değil. ortamın olduktan sonra her yer cennet bence. orada daha rahat geçinirsiniz. ama alışıncaya kadar her yer zor.

ewet çok doğru.avrupa yakasından anadolu yakasına taşındık alışıncaya kadar canım çıktı düşününki başka ve küçük şehir..

ben balıkesirde doğdum büyüdüm merkezde
insanları yazmışlar buraya
insanları kıyaslayamazsınız ki istanbul da izmirde olupta kültürsüz olan insan yok mu her yerde var
siz zaten kültürlü biriyseniz karşınıza çıkan kişilerde sizin seviyenizde olur
ben 23 yaşındayım 17 yaşında istanbula gittim okumak için
balıkesirden sonra acayip büyük bi şehir gördüm ha hoşuma gitmedi mi gitti tabi
ama ailemle orda yaşasam maddi açıdan çok büyük sıkıntı olurdu
burda birikim çok rahat yapabilirsiniz
gerçekten tam bi emekli şehri kiralar ucuz satılık evler bile ucuz gıda fiyatları düşük çünkü köylü halkı üretim yapıyor.
giyim desen aynı şekilde maddi açıdan zorlanılcak bi şehir değil rahatlıkla müstakil bi ev alıp keyfinize bakabilirsiniz
hastane ulaşımı da zor değildir. trafik sorunu olmadığı için :KK9:
bi arkadaşımız akçay için ankaradan bile soğuk yazmış
kışın bi çok kez gitmişliğim var yazlık beldelerine inanın ankara dan daha soğuk bi batı memleketi yoktur.
küçük bi şehir kendi halinde diyelim ama büyük şehir olacak- mış bu yıl başbakan öyle demiş
yazları çok güzel piknik yapma imkanı çok var yeşillik oluyor. her yer bina değil ayrıca 1 saatlik mesafeyle denize gidebilirsiniz kaplıcaları vardır kışın da onların keyfi çıkar...
balıkesir merkez ile ilgili sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım
oldukça sorarım çok teşekkür ederim.istanbulun imkanları çoktur ama parası olan keyfini sürüyor...balıkkesirin bir çok yerine 2 yıla kadar tayin çıkmaz...puanıda alçak değil yani...çıkabilen yerleri için yazın çok soru sorcam valla

Balıkesir güzel aslında ama güzel görmek isteyene :) Yani siz lüks şatafatlı bir hayat arıyorsanız balıkesir pek uygun değil. Ufak bir yer ve soğuk :) Balıkesir olcağına bursa oluversin :)

Biliyormusunuz anadoluda bizim şartlarımızda insanlar daha güzel yaşıyo,denemeye değer...arada bir çılgınlık yapmak lazımbirde ben köyde müstakil evde hayvanlarımla büyüdüm aslıma dönmek istiyorum sanki.Bursaya gelince bilmemki hiç düşünmedimki

Bazı arkadaşlar benim kışın soğuk demem üzerinde durmuşlar. Ankara elbette çok soğuk kışları fakat doğalgaz bulunmaz bir nimet. Bizimkiler Akçayda klimayla ısınmaya çalışmışlardı soba vs ile uğraşamayacaklarından. Yatarken 3-4 kat giyinip yattıklarını ona rağmen sabah kalktıklarında bile yatağın soğuk olduğunu söylüyorlardı :)) Bunun dışında Akçay çok güzel halen yazları ordayız.

Son düzenleme:
135 tl ye villa neredeymiş ki? balıkesiri karış karış bilirim...eli yüzü düzgün bir evde,orta ya da üstü nezih bir semtte oturmak istiyorsanız kiralar 400 tl den başlar...:KK6:

ayrıca sıkıcı biryer değildir...istediğiniz tüm alışverişi araç kullanmadan yapabilirsiniz...

komşuluk hala var...

yazın çok sıcak olmaz,kışınsa doğru düzgün mont bile giymeye gerek kalmadan yaz gelir...

haberlede duyduklarınıza her zaman şaşırma imkanı veren huzurlu bir şehir...:KK16:

ben balıkesir edremitliym balıkesri geri biryer bence dumanlı sisli bi havası var ama edremit sahane hemde heryere yakın akcay8 km altınoluk 20km ören 13km istediğinz zman gezersinz yazkız kalabalıkdır edremit yasanabilinicek bir yerdir ben evlenip bursaya yerlestm hala arıyorum ama edremiti cok seviyorum

135 tl ye villa neredeymiş ki? balıkesiri karış karış bilirim...eli yüzü düzgün bir evde,orta ya da üstü nezih bir semtte oturmak istiyorsanız kiralar 400 tl den başlar...:KK6:

ayrıca sıkıcı biryer değildir...istediğiniz tüm alışverişi araç kullanmadan yapabilirsiniz...

komşuluk hala var...

yazın çok sıcak olmaz,kışınsa doğru düzgün mont bile giymeye gerek kalmadan yaz gelir...

haberlede duyduklarınıza her zaman şaşırma imkanı veren huzurlu bir şehir...:KK16:

mont giymeye gerek olmazmı okadar değil cok soğuk2gün önce geldm dondum resmen

komşuluk hala var...

emlak net sabırla bak çok güzel evler var.edremit ve çevresine bakmıştım akçay,sarımsaklı...

mont giymeye gerek olmazmı okadar değil cok soğuk2gün önce geldm dondum resmen

şu aralar soğuk tabi...bütün memleketi kar kapladı :KK1: gerçekten sağlam soğuk çok az olur...genellikle yumuşaktır havası...

emlak net sabırla bak çok güzel evler var.edremit ve çevresine bakmıştım akçay,sarımsaklı...

satılık demiştim 135 bin yanlış yazdım galiba sarı bahçeli bir evdi edremit akçay o civarda birde sıfır amerikan mutfaklı vardı onu beğenmiştim oda dubleks

ilçeleri bilmem ama merkezde yok öyle ucuz evler...bandırma biraz daha sosyal merkeze göre...denizi yeter...dursunbeyi düşünme bile,köy mahiyetinde bir ilçe...

akçay ve altınoluk arası araçla 5 dk...ama kışın gerçekten hayat yok,sıkıntıdan patlarsınız...

edremit,deniz 10-15 dk yakınında...diğerlerine göre daha hareketli...yaz ve kış sabit yaşayanları çok...

bandırma,edremitten daha gelişmiş ama insanlarının soğuk olduğunu söylerler...

burhaniye,edremit benzeri,daha küçük şirin bir yer...

gönen,sındırgı,dursunbey,ivrindi vs. hiç düşünme...bence ilçe olmayı bile haketmiyorlar...

ayvalık...gerçekten bir seçim yapma şansım olsaydı seçeceğim tek ilçe...denize bakan bir evde yaz ve kış yıllarca yaşayabilirdim...kışın manzarası,sakinliği,insanları,cunda adası,yazın kumsalı ve denizi....:KK16:

ufak bir il etkinlik yok fazla ucuzluğuna ucuz küçük bir çarşısı var yarım saatte gez dolaş rüzgarı bol memleket

Ben bir Balıkesirli olarak,huzurlu ve sakin bir yaşam istiyorsanız eğer memlleketimi öneriyorum.3 yıl Akçay'da öğretmenlik yaptım sonra Ankara'ya geldim fakat Akçay'ın o tertemiz havasını ve manzarasını nasıl özlüyorum bilemezsiniz.Üstelik tüm meyve ve sebzeler çok taze ve organik,insanlar sıcaktır.Merkezi biraz daha kapalı bir yapıdadır fakat yazlık yerlerini kesinlikle öneririm,Akçay,Güre,Altınoluk,Edremit vb.Fakat şunu da eklemeliyim ki kira fiyatları bahsettiğiniz kadar ucuz değil:)

Tam yaşanılacak şehir..Hareketli ama güvenlii..

Son düzenleme:
X