Balıkkesir'i nasıl bilirsiniz?

balıkesir güzeldir ya ben severim.hem uygun fiyatlar orada kışın biraz rüzgarlı ve soguk olur ama yazında malum beldelere yakınlıgıdan tadından yenmez :KK70:
bir de zaten balıkesir ile istanbul arası feribotla 2 saat çok sıkılırsanız bir hafta sonu atlayıp gelebilirsiniz yani.insanları konusunuda genelleme yapmak olmaz çünkü kişiyle alakalı bir durum ama yaşanılmayacak bir yer degil.hele de yeşili dogayı seviyorsanız baharları piknik yazları erdek vs çok güzel olur.

ist.da parasız yaşamaktansa balıkesirde paralı yaşamayı tercih ederim ist.da ev kirasına evin masraflaerına bütün maaş gidicek ve siz hiç gezip eğlenemiycekseniz ne anlamı var ist.da oturmanın eğer il değiştirme imkanınız varsa ii araştırıp kiraların ve geçinmenin uygun olduğu bi yerde hayat kurabilirsiniz

Balıkesir güzel aslında ama güzel görmek isteyene :) Yani siz lüks şatafatlı bir hayat arıyorsanız balıkesir pek uygun değil. Ufak bir yer ve soğuk :) Balıkesir olcağına bursa oluversin :)

Biz Ankara'da yaşıyoruz. Akçay'da 2 tane evimiz var. Ablamlar emekli olunca Akçay'da yaşamaya karar verdiler. Ancak 2 kış zor yaşadılar( aşırı soğuktan) Hem de büyükşehirden sonra orada yaşamaya alışamadılar. Tekrar Ankara'ya geldiler.. Çok iyi düşünmek lazım yaşanılacak yer hakkında.

ızmır ı onermıyorum ben sahsen .kıralar pahalı ve ıs olanakları dusuk.

Hanı bende calısacagım desenız,meslegı olan dahı ıs bulamıyor...

Balıkesır olabılır,ıstanbula da yakın hem...

Bır arkadas demısya ıstanbul cok pahalı...
Inanın bende ıstanbula cok yakınım
ve burası ıstanbuldan daha pahalı,hayat sartları falan...ama ıste ne yapacaksın alıstık bırkere vutun duzenımız burada

merhaba arkadaşım ben balıkesir merkezde yaşıyorumm 2,5 yıldır..yaşanabilecek bir şehir mi bu sizin beklentilerinizle orantılı.. tam memur şehri derler burada Balıkesir'e..yiyecek ,giyecek ucuz yani her bütçeye göre bulabileceğiniz şeyler var.. Sosyal hayat derseniz kışın biraz sıkıntılı..bikaç avm var sadece.. yazın güzel ama yeşill,havası tertemiz, ilçeleri yakın hafta sonları atlayıp arabanıza kısa tatiller yapabileceğiniz bi yer.. Eğer arkadaş çevreniz ,ortamınız güzel olursa inanın tüm olumsuzluklar gözünüzde olmaz.. Halkı hakkında bişey diyemiycem her yerin iyisi de kötüsü de vardır. Benim karşıma hep iyileri çıktı çok şükür şimdilik memnunuz.. Umarım hakkınızda hayırlısı olur..

Biz Ankara'da yaşıyoruz. Akçay'da 2 tane evimiz var. Ablamlar emekli olunca Akçay'da yaşamaya karar verdiler. Ancak 2 kış zor yaşadılar( aşırı soğuktan) Hem de büyükşehirden sonra orada yaşamaya alışamadılar. Tekrar Ankara'ya geldiler.. Çok iyi düşünmek lazım yaşanılacak yer hakkında.

aşırı soğuk mu ? hemde Ankara ile kıyaslayınca ? ilginç...

altınolukta yaşıyorum. edremitte doğdum büyüdüm.. gençliğim akçayda geçti.. her fırsatta balıkesir merkeze giderim ve huzur verir bana orası.. ama ben buralı olduğum içindir belkide.. büyük şehir hep keşmekeş gelmiştir zaten bana..

sahil beldelerinin balıkesir merkeze olan uzaklıkları;
edremit-90 km
akçay-100 km
altınoluk-115 km
burhaniye-105 km (burhaniye merkezde deniz yoktur,iskele denilen mahallesinde ve örende 5-10 km mesafeli olan yerde deniz vardır.)

ben seviyorum buralarda yaşamayı. şartlar ucuz evet. sebze meyve ucuz. sahil beldeleri kışın emeklilere kalıyor.ama daha bi sessiz daha bi huzur dolu oluyor.. merkezi de yazın sahillere taşınıyor. kışın kalabalık.

sormak istediğin başka şeyler olursa yardımcı olurum,bir balıkesirli ve balıkesirde yaşayan biri olarak.

Sırf 135 liraya villa demişsiniz ya, onun için bile tası tarağı toplayıp gidebilirim. :KK1:
Bu kadar ucuz mu orası? Oh bahçe, müstakil ev, organik gıda, sahil kenarı falan direkt cennet gibi bir izlenim yarattı. Çocuk büyütmek bile büyük şehre göre daha kolay ve güvenli olacaktır diye de düşündüm.
Ben de atanmaya çalışıyorum, bu yazdıklarınız olduktan sonra Balıkesir olsun diye dua edeceğim neredeyse ama özel sektör için iş olanakları nasıldır mesela merak ettim.Ben öğretmen olarak gitsem de, eşim mühendis, o nasıl iş bulur o ayrı konu tabii bizim için.

ben uludağ üni de 4 sene okumama rağmen istanbuldan evlendim bursaya geldim hala daha alışamadım 13 ay oldu bunalıyorum...eşimin ailesi balıkesirli oraya sık gidiyoruz ve bence bunalıma girersiniz:KK43:ama yazın çok güzel:)

ist.da parasız yaşamaktansa balıkesirde paralı yaşamayı tercih ederim ist.da ev kirasına evin masraflaerına bütün maaş gidicek ve siz hiç gezip eğlenemiycekseniz ne anlamı var ist.da oturmanın eğer il değiştirme imkanınız varsa ii araştırıp kiraların ve geçinmenin uygun olduğu bi yerde hayat kurabilirsiniz

Haklısınız ben emlak netten bakıyorum çook balıkkesir antalya kiralıkta ,ev satışı olarakta hem ucuz hem seçenek çok.üstelik güzel yerleri.tripleks bahçe içinde manzaralı deniz bile evler ucuz hakikaten

3 yıl yasadım balıkesirr merkezdee valla bence merkez sıkıcı küçükk
ama ılcelerı cennett yanıı herbırı bırbırınden guzel ılcelerı ayvalıkk bırr numara tabıkı :KK66:

ben uludağ üni de 4 sene okumama rağmen istanbuldan evlendim bursaya geldim hala daha alışamadım 13 ay oldu bunalıyorum...eşimin ailesi balıkesirli oraya sık gidiyoruz ve bence bunalıma girersiniz:KK43:ama yazın çok güzel:)

bursayı seven başka türlü seviyor,uludağa yazın gitmiştim otel olan bölümler tadilatta terkedilmiş gibiydi,ama dağ yol boyunca güzeldi.bana bursada güzel sevimli geldi.istanbuldan gittim diyorsunuz ya ondan sebep olmasın.Ben karadenizliyim oraya gidince akrabalar lise arkadaşlarım vakit güzel geçiyor.ortamda önemli.ama ben bir sürü risk alıyorum memleketide değil daha güzel sıcak ucuz bir şehir arıyorum.

bursayı seven başka türlü seviyor,uludağa yazın gitmiştim otel olan bölümler tadilatta terkedilmiş gibiydi,ama dağ yol boyunca güzeldi.bana bursada güzel sevimli geldi.istanbuldan gittim diyorsunuz ya ondan sebep olmasın.Ben karadenizliyim oraya gidince akrabalar lise arkadaşlarım vakit güzel geçiyor.ortamda önemli.ama ben bir sürü risk alıyorum memleketide değil daha güzel sıcak ucuz bir şehir arıyorum.

Merkezi de gezseydiniz keşke. Yeşilimizi, Heykelimizi,Mudanyamızı,Cumalıkızık'ımızı.. Elbet ülkemizin bütün illeri çok güzeldir ama yapılan binbir katlı tokilere, dikilen onca gökdelene rağmen bile hala Bursa'nın o tarihi, etnik havası bambaşka... :KK16:

ben balıkesirde doğdum büyüdüm merkezde
insanları yazmışlar buraya
insanları kıyaslayamazsınız ki istanbul da izmirde olupta kültürsüz olan insan yok mu her yerde var
siz zaten kültürlü biriyseniz karşınıza çıkan kişilerde sizin seviyenizde olur
ben 23 yaşındayım 17 yaşında istanbula gittim okumak için
balıkesirden sonra acayip büyük bi şehir gördüm ha hoşuma gitmedi mi gitti tabi
ama ailemle orda yaşasam maddi açıdan çok büyük sıkıntı olurdu
burda birikim çok rahat yapabilirsiniz
gerçekten tam bi emekli şehri kiralar ucuz satılık evler bile ucuz gıda fiyatları düşük çünkü köylü halkı üretim yapıyor.
giyim desen aynı şekilde maddi açıdan zorlanılcak bi şehir değil rahatlıkla müstakil bi ev alıp keyfinize bakabilirsiniz
hastane ulaşımı da zor değildir. trafik sorunu olmadığı için :KK9:
bi arkadaşımız akçay için ankaradan bile soğuk yazmış
kışın bi çok kez gitmişliğim var yazlık beldelerine inanın ankara dan daha soğuk bi batı memleketi yoktur.
küçük bi şehir kendi halinde diyelim ama büyük şehir olacak- mış bu yıl başbakan öyle demiş
yazları çok güzel piknik yapma imkanı çok var yeşillik oluyor. her yer bina değil ayrıca 1 saatlik mesafeyle denize gidebilirsiniz kaplıcaları vardır kışın da onların keyfi çıkar...
balıkesir merkez ile ilgili sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım

Son düzenleme:
Balıkesir'liyim ve İstanbul'da oturuyorum. ikisi birbirinden çok farklı şehirler.5 yıldır İstanbul'da yaşıyorum.ilk geldiğim zamanlar hep memleketime gitme hayaliyle yaşardım. Şimdi buraya çok alıştım. Balıkesir'e gidince çok küçük bir şehir geliyor. yarım saattte tüm çarşıyı dolaşıp alışverişimi bitirebiliyorum. evet küçük ama sıkıcı değil. ortamın olduktan sonra her yer cennet bence. orada daha rahat geçinirsiniz. ama alışıncaya kadar her yer zor.

bir dönem balıkesirde okumuş ve balıkesire istanbuldan gitmiş biri olarak alışabilirsiniz diyorum,tabiki ortamda çok önemli ama huzurlu bir yer bence heleki istanbulun karmaşasından sonra başlarda biraz boş gibi gelebilir ama zamanla seveceğinizi düşünüyorum :)

Merkezi de gezseydiniz keşke. Yeşilimizi, Heykelimizi,Mudanyamızı,Cumalıkızık'ımızı.. Elbet ülkemizin bütün illeri çok güzeldir ama yapılan binbir katlı tokilere, dikilen onca gökdelene rağmen bile hala Bursa'nın o tarihi, etnik havası bambaşka... :KK16:

bu yaz gelicez yine mudanyada kalıcaz bir gece orasıda güzel görünüyordu.merkezde bir tur attık gezemedik.gaziemirdi sanırım ordada kalıcaz.akrabalar var sevdiğim...izlenimlerimi yazarım ben burda ama ben sevdim bursayı.

Merkezi de gezseydiniz keşke. Yeşilimizi, Heykelimizi,Mudanyamızı,Cumalıkızık'ımızı.. Elbet ülkemizin bütün illeri çok güzeldir ama yapılan binbir katlı tokilere, dikilen onca gökdelene rağmen bile hala Bursa'nın o tarihi, etnik havası bambaşka... :KK16:[/QUcumalıkazık evet içimizde kaldı

bir dönem balıkesirde okumuş ve balıkesire istanbuldan gitmiş biri olarak alışabilirsiniz diyorum,tabiki ortamda çok önemli ama huzurlu bir yer bence heleki istanbulun karmaşasından sonra başlarda biraz boş gibi gelebilir ama zamanla seveceğinizi düşünüyorum :)

ülkemizi gezmeye başladıkça öyle çok sevdimki...Doğu bile çok çok güzel.ülkemiz bir cennet blünmek yerine kardeş olup gücümüze güç katmalıyız.

X