Sebze Yemekleri Bal Kabağı Mücveri-Komili Ayçiçek Yağı Sponsorluğunda

Oriana

Kızlarım 🧡🧡🧡🤲🏻 26.01.2022👭08.06.2024🧍‍♀️
Pro Üye
Anneler Kulübü
14 Haziran 2019
13.277
47.006
Hepinize merhaba hanımlar yeni yıl yaklaşırken tamda mevsiminde olduğumuz bal kabaklarını değerlendirmek istedim çok seveceğinize eminim biz lezzetine bayıldık Tarife geçiyorum

Malzemeler :

• 350 gr soyulmuş bal kabağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 tutam maydanoz
  • 2 tutam dereotu
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı :

Bal kabağı mücveri için; öncelikle 350 gr soyulmuş bal kabağını rendenin iri tarafı ile sadece yukardan aşağı doğru tek yön olacak şekilde rendeleyin. Böylece kabaklarınız sulanmaz ve suyunu sıkma ihtiyacı duymazsınız.

Rendelediğiniz kabakları derin bir kap içine koyun. Eğer kabaklarınız sulu ise eliniz ile mutlaka suyunu sıkıp, kaba koyun.

Rendelenmiş kabakların üzerine 1 adet küçük boy olabildiğince ince ince doğranmış soğan, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 2 tutam ince ince doğranmış maydanoz ve 2 tutam ince ince doğranmış dereotu ekleyin.

Ardından malzemelerin üzerine 2 adet yumurta kırın. Son olarak 5 yemek kaşığı kadar un, damak tadınıza göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber koyun.

Tüm mücver harcını kaşık yardımı ile iyice karıştırın.

Daha sonra geniş bir tava içine sıvı yağ koyup, kızdırın. Bal kabaklı mücver karışımından 1 yemek kaşığı kadar alıp, yağın içine koyun. Üzerlerine biraz bastırıp, hafifçe inceltin.
Her iki tarafını güzelce kızarana kadar pişirin. Bal kabaklı mücveri kalın yaparsanız içi pişmez ve böylece çiğ kabak tadı alırsınız. Mutlaka orta incelikte yapmaya özen gösterin.

Bal kabağı mücveri piştikten sonra havlu kağıt serili bir tabak üzerine alıp, fazla yağının süzülmesini sağlayın.

Şimdi sunumunu yapma zamanı afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş
Ben buna bayılıyorumMuhteşem bir görsel şölen olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
32.haftadan prenseslere selam olsun

Canımmm ne güzel olmuş balkabagıyla ilkkez duydum amaa nefis gözüküyor ellerine sağlıkk boll şanss orimmm

Ellerine emeğine sağlık canım
Sunumun yine yıkılıyor
Yarışmada başarılar diliyorum

Ellerine sağlık kuzuuu enfes olmuş başarılar

Oy benim bebeklerim mamalar mı yapmış oy sizi ben yerim ki çok güzel gözüküyor canımın içi, ellerine sağlık başarılar dilerim canım merviskom

Sunuma tek kelime ile
Şahane olmuş orişimmmmm

Ellerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş
Ben buna bayılıyorumMuhteşem bir görsel şölen olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
32.haftadan prenseslere selam olsun
Nevoşumm teşekkür ederim fıstıgımm bizimde favorimiz oldu bu tarif artık sayende yeni bir tarif daha ogrendim sagolasınn kızlar bile cok sevdi bence kıpır kıpırlar

Canımmm ne güzel olmuş balkabagıyla ilkkez duydum amaa nefis gözüküyor ellerine sağlıkk boll şanss orimmm
Teşekkür eserim kuzum kesinlikle dene bende ilk kez denedim ama tadı bir harika, diğer kabakla yapılan mücverden hıc bır farkı yok daha guzel hatta

Reactions: Jou
Oy benim bebeklerim mamalar mı yapmış oy sizi ben yerim ki çok güzel gözüküyor canımın içi, ellerine sağlık başarılar dilerim canım merviskom
Sosyalimm teşekkür ederizz bugun mutfakta oyalandık biraz hepimize basarılar kuzucum

Öylemiii tatlı gibi olmuyorr demekkii o zamann
Hayır asla tatlı olmuyor bildiğin mücver ama insanın yedikce yıyesı gelıyor aksam yemegı için yapmıstım oğlen bitti

Reactions: Jou
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…