Deniz manzarası bulamadm evin çatılarının manzarası vardıCam kasedeki sunumunu cok begendim canim eline saglik
Yaaaa teşekkür ederim yorumun içinGörüntüsü pastanede satılanlar gibi olmuş. Bu yufkadan hep tatlı türü denedim, hiç börek denememiştim ama galiba denicem ☺ ellerine sağlık. Yarışmada başarılar dilerim.
Deneyeceğim en kısa zamandaDeniz manzarası bulamadm evin çatılarının manzarası vardıdedim bari böyle yapaym
Seninde eline sağlık, teşekkür ederim
Yaaaa teşekkür ederim yorumun için
Deneyin mutlaka, gerçekten tadıda cok güzel ve hafif oluyor
Teşekkür ederim prenses lilimEllerine sağlık baloncuğum , harbi çıtır çıtır nefisss olmuş
Yedikçe yedirtiyo bu mübarek ben hiç bulaşmasam iyi olacak, en son şubatta yapmıştım sanırım
Kız ben senin böreğinin yedikçe yedirttiğinden bahsettim, aynı börekle bide ben mi katılayım yarışmayaTeşekkür ederim prenses lilim
Sen yap yarışmaya katıl, gözümüz gönlümüz doysub sayende
Sonra komşulara dağıt
Ne böreği yapacan bilmiyorum ama enfes olacağına eminim peşin peşin söyleyeyim dedim,Kız ben senin böreğinin yedikçe yedirttiğinden bahsettim, aynı börekle bide ben mi katılayım yarışmaya
Sen böreğimi yapınca bidaha söyle de gururum okşansınNe böreği yapacan bilmiyorum ama enfes olacağına eminim peşin peşin söyleyeyim dedim,
Hep kendimizi öyle avutuyoruz balımEllerine sağlık baloncukummm
Önemli olan gönüllerin birincisi olmak diye bi klişe söylicem ama eminim böreğin de çok güzel olmuşturbaşarılar dilerim
Belkii bigün şuralarda bi yerlerde madalyamız filan olur belkiiiiHep kendimizi öyle avutuyoruz balım
Görünen şampiyon olmakta hakkımız
Şaka tabi maksat eğlenmek
Teşekkür ederim
Ben sonunculuk madalyamı kmseye brakmamBelkii bigün şuralarda bi yerlerde madalyamız filan olur belkiiii
Elinze sağlık güzel olmuş başlarlar dilerimSelaaammmm gönlüllerin birincisi, KK'nın vazgeçilmez sonuncusu geldiiiiiiiiiiiiii
size üstü çıtırmı çıtır, tadı enfesmi enfes bir börekle geldim
Hadi başlayalım
MALZEMELER
Eki Görüntüle 2645695
1- 1 paket baklavalık yufka
2- 1 su bardağı yoğurt
3- yarım su bardağı süt
4- yarım çay bardağı sıvı yağ
5- 2 yumurta akı ( sarısını üstüne sürülecek)
6- İç harcı için Peynir ve Maydanoz (isteğe bağlı çökelekte kullanabilirsiniz)
7- Üzeri için siyah ve beyaz susam (isteğe bağlı çörek otu kullanabilirsiniz)
YAPILIŞI
Öncelikle sosu için tüm malzemeleri çırpıp hazır ediyoruz
Tezgaha 2 tane baklava yufkası seriyoruz. Üzerine fırça yardımıyla sos sürüyoruz
Üzerine tekrar 2 yufka da serilip tekrar sos sürüyoruz, en son 2 tane daha yufka serilip ona da aynı işlemi yapıyoruz.
Eki Görüntüle 2645696
Uzun olan tarafa peynirli harç konup rulo şeklinde sarıyoruz
Yani toplamda 6 yufkada bir iç koyup sarıyoruz 2 ser kat olan yufkanın aralarına da sos sürüyoruz
3 veya 4 parçaya kesiyoruz daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyuyoruz.
Son olarak artan harcımızın içine yumurta sarısını ekleyip çırptıktan sonra böreklerimizin üzerine bolca sürüyoruz
Eki Görüntüle 2645697 Eki Görüntüle 2645698
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dk pişiriyoruz
baklavalık yufkalar çok ince olduğu için çok fazla soslamanız işinizi zorlaştırabilir bu yüzden çok ıslatmamaya dikkat edin
AFİYET OLSUN
Eki Görüntüle 2645699 Eki Görüntüle 2645700 Eki Görüntüle 2645701 Eki Görüntüle 2645702
teşekkür ederimElinze sağlık güzel olmuş başlarlar dilerim
hemde nasılllllllllllllŞöyle ısırınca kirinti dökülüyor mu
Çok nefis gözüküyor eline emeğine sağlık :)) başarılar dilerim
heee baloncukkkkkkk ne güzel ama baloncuk sonuncu demi seni gidi senibaloncuukkkkkkk
sen ne kadar güzel bişey yapmışsın böyle
ellerine sağlık canım balım güzelim,başarılar diliyorum
yapayım kuzumEllerine sağlık olsada yesemmm
ben o günleri görebileceğimi düşünmüyorum ama bende çok isterim kraliçemCanım ellerine sağlık.
Kara bahtım kör talihim kırıldı gitti diyecegin günü gormeyi çok isterim. Yarışmada başarılar diliyorum. Sade ve cok şık bir sunumla enfes görünüyor çıtırlarin.
eee kader kısmet bu işlerheee baloncukkkkkkk ne güzel ama baloncuk sonuncu demi seni gidi seni
şaka tabiki.. teşekkür ederim ablacım
yapayım kuzum
teşekkür ederim
ben o günleri görebileceğimi düşünmüyorum ama bende çok isterim kraliçem
teşekkür ederimmmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?