Öncelikle adamın birşey demesine gerek yok, siz kendinize o kadar değer vermiyorsunuz ki, bakire olsanız dahi bu ilişkide değer göremezsiniz (sizin kafanızda bekaret eşittir değerlilik olduğu için diyorum)
İkinci olarak buradaki bazı bu zihniyette olup, yetiştirilme tarzına ve aile yapısına bunu bağlayanlara değinmek isterim. Evet aile birçok şeyi belirliyor hayatımızda ama kendi kişiliğimizdeki, kafa yapımızdaki her sorunu aileye ve ortama bağlamak ne kadar mantıklı?
Ben mesela doğuluyum.Hatta sitedeki en doğulu ve kırsallı kişi ben olabilirim
öyle ataerkil bir ailede büyüdümki yıl olmuş 2021 bizim oralarda daha yeni yeni kadınlar babadan miras hakkını alıyor öyle söyleyeyim. Şimdi 26 yaşında olan ben de mi bu kafada olayım, üzerime hiçbirşey koymayayım ve ama ailem böyle diyeyim?
Bekaret hala oralarda önemli. Keza benim ailem içinde ama ben böyle birşey yaşasam ne kimseye laf ettiririm ailem dahil ne de elin adamına ettiririm.Hele kendime buradan değer biçicem falan yok artık...
Kendinize değer verin, ayaklarınızın üzerinde durun ve asla yaptıklarınız için o zaman hayatınızda bile olmayan birine hesap vermeyin.
Evet bu tabuları ve kafa yapısını aşmak zor ama hepsi sizin elinizde. Etrafınızdaki tek tip kadınları görüp buradan sonuç bulmaya çalışmayın.
Kendimden örnek vermem gerekirse. O küçük ve muhafazakar ilden çıkıp bir metropole üniversite için geldiğimde ben de kadınları, aileleri hep kendi çevremdekiler gibi sanırdım aksini görmemiştim. Sonra 2 yıl gibi bir süre bir feminist kuruluşun gönüllüsü olmuştum. Her yaştan o kadar güçlü o kadar özgüvenli o kadar özgür kadını birarada görmek beni şoka sokmuştu. Kadınlar için benim zihnimdeki dünyadan başka bir hayatın gerçekten varolduğunu orada görmüştüm. Okudum, işe başladım ve tüm ısrarlara rağmen o şehre bir daha dönmedim okuduğum şehirde kaldım. Büyük konuşmayayım ama asla da dönmem.Ve benim o ailem ve akrabalarım benim hayatım hususunda müdahale edici bir söz söylemeye çekinir. Bu haddi ben onlara veemiyorum çünkü. Siz de kimseye vermeyin.
Şimdi bu yazdıklarım kocamla anlaşamıyorum diye konu açan üyeye aaa ben çok iyi anlaşırıyorum diye cevap veren üye gibi oldu ama...
Bunları şu yüzden yazdım. Aile yapını ve yetiştiğin ortamı tahmin ediyorum. Keza kafandaki kadın erkek ilişkisini de, kafanda neyi nasıl kodladığını da tahmin ediyorum. Ama tüm bunları değiştirmenin senin elinde olduğunu, ve tüm o kafanda kodlamaların hepsinin yanlış olduğunu bil diye yazıyorum.