- 9 Mart 2015
- 7.403
- 10.650
- Konu Sahibi Nazlisaglam93
Evliliğin en önemli yapı taşlarından biri olan cinselliği evlilik sonrasına bırakmak bana uygun değil. Tabiki evlenmeden önce seviştim,cinsel uyum olmasa muhtemelen ayrılırdık.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bir alıntı daha yapıyorum; yazdığım dönüşüm-gelişim sürecinin bir ispatı olsun;
Ben bundan belki 15 sene önce, kütüğü Yozgat, Kütahya, Malatya, Ankara vs. olan kadınların bunları böyle açıkça dile getirebildiklerine pek şahit olmazdım, demek ki o eşikten atlanılmış. Sırada "Bekaret üzerinden kadına kıymet biçen kafaların" temizlenmesinde. :)
Ve cidden verdiğin oranlar Türkiye gerçeğini yansıtmıyor.
Ülkem "Genelevden kadın çıkaran yiğit erkek" Türk filmlerini 70-80lerde gördü.
Kanlı çarşaf asılan günlerden, erkeğin gerdek üzerine konuşmadığı günlere geldik bile.
Bunlar hep bir ayak.
Ve diğer yorumunda şunu demişsin ya:
"Ama ben evli değilken bir erkekle sevişme tercihiyle baş başa kalsaydım bunu kabul etmezdim. Ve bunu asla bir hapis olarak görmüyorum. Her beden sahibinin emri altında ve diğerlerinden bağımsız bir cumhuriyettir. "
Zaten feminizm de bunu söylüyor "Senin bedenin, senin kararın" :)
Bu kararını çevre baskısı ile bilinçaltındaki -erkekler böyle kabul etmez, kıymetim gider, erkeklerin çoğu zaten sevişip sevişip bakire kız ile evlenmek istiyorlar bu Türkiye gerçeği- fikrinle oluşturmadığını ve özgür aldığını düşünerek yazıyorum, ya da öyle mi acaba? Onu sen bilirsin.
Kimileri bu alt fikir ile farkında olmadan bekaretini korumaya çalışıyor; zihindeki hapis böyle bir şey.
OlurSaygı duymak istiyorsan saygı duyacaksın genişlik falan sallamicaksın
Bekaret tabusunu aşmak, bence gelişmişlik göstergesidir evet. Bakire değil diye kadını dövüp sövmemek, öldürmemek, ertesi sabah kolundan tutup baba evine geri götürmemek, bir şekilde evlilik devam etse de yıllarca bunu burnundan getirmemek *bence* gelişmişlik göstergesidir.Benim esas problemim, bekaret tabusunu aşmanın, ilerleme ölçüsü; uygarlık metresi, gelişmişlik göstergesi olarak lanse edilmesi.
Burdaki hemcinslerimiz kadin dusmani erkeklerden daha beter surekli kendilerinden farkli olana hakaret edip duruyorlar. Bir birlerne saygilari yokBekaret tabusunu aşmak, bence gelişmişlik göstergesidir evet. Bakire değil diye kadını dövüp sövmemek, öldürmemek, ertesi sabah kolundan tutup baba evine geri götürmemek, bir şekilde evlilik devam etse de yıllarca bunu burnundan getirmemek *bence* gelişmişlik göstergesidir.
Bekaret tabusu olmayan bir toplum demek değildir ki herkes sevişsin, sabahlar olmasın. Hayır. Bu kişinin kendi tercihidir, isterse sevişir, isterse evlenene kadar bekler. Bekareti hakkında kendisi dışında kimse söz sahibi değildir.
Ama bekaret tabusu olmayan bir toplum, bakire kalmayı tercih etmeyen kadınların da kendi kararları nedeniyle sözlü veya fiziksel şiddete maruz kalmadığı, itilip kakılmadığı hatta öldürülmediği bir toplum demek. Bu nedenle evet, bu tabuyu aşmak ilerlemektir.
Şu sayfalarda bile sırf sevişmeyi tercih edip bakire kalmadı diye çaktırmadan aşağılayan mesajlar var mesela. Üstelik bu sadece sanal ortam, üstelik hemcinslerimiz.
Can-ı gönülden tövbe ettikten sonra Allah olmamış gibi kabul ediyor o günahı. Faninin birinin haddi değil birinin günahını yüze vurmak.Ben bu konuda geri kafalıyım. İleride herhangi bir tartısma da yüzüme vurulacak bir hataymış gibi görüyorum evlilik öncesi ilişki yaşamayı. Ve Müslüman ülkesindeki Türk kızlarına da yakıştıramıyorum. Tercih meselesi..
Yallah Arabistan’a burası laik ülke asla müslüman ülkesi olmayacakBen bu konuda geri kafalıyım. İleride herhangi bir tartısma da yüzüme vurulacak bir hataymış gibi görüyorum evlilik öncesi ilişki yaşamayı. Ve Müslüman ülkesindeki Türk kızlarına da yakıştıramıyorum. Tercih meselesi..
Boşversene bunun gibi kadınlar ezilmeye köle olmaya layıkCan-ı gönülden tövbe ettikten sonra Allah olmamış gibi kabul ediyor o günahı. Faninin birinin haddi değil birinin günahını yüze vurmak.
Bedenimi nikahım olmadan acmadım diye mi ezilmeye köle olmaya mahkumum çok komiksiniz.Boşversene bunun gibi kadınlar ezilmeye köle olmaya layık
Nikah? herkes bu toplumun ve dinin kurallarına uymayacak nikah denen saçmalığa taktınız evlenip mutlu yok hala nikah ne diyim bir zar parçasına önem veren toplum...Bedenimi nikahım olmadan acmadım diye mi ezilmeye köle olmaya mahkumum çok komiksiniz.
Rabbim tüm töğbeleri kabul etsin. Hatadan dönüp tekrar hata yaptırmasın bunda hemfikiriz. Ama ileride ne olacagı mechul anlatmak istediğimi umarım anlayanlardansınız.Can-ı gönülden tövbe ettikten sonra Allah olmamış gibi kabul ediyor o günahı. Faninin birinin haddi değil birinin günahını yüze vurmak.
Ne demek yani yüze vuruşacak bişey? Bi adam baştan kabul ediyorsa birdaha eşşek gibi lafını etmeyecek!!!Bedenimi nikahım olmadan acmadım diye mi ezilmeye köle olmaya mahkumum çok komiksiniz.
Anlaşıldı senin yaş 35 üstü eski kafadan belli tamam teyzem ellerinden öperimRabbim tüm töğbeleri kabul etsin. Hatadan dönüp tekrar hata yaptırmasın bunda hemfikiriz. Ama ileride ne olacagı mechul anlatmak istediğimi umarım anlayanlardansınız.