Bakire olmadan evlenen var mi

Bir alıntı daha yapıyorum; yazdığım dönüşüm-gelişim sürecinin bir ispatı olsun;
Ben bundan belki 15 sene önce, kütüğü Yozgat, Kütahya, Malatya, Ankara vs. olan kadınların bunları böyle açıkça dile getirebildiklerine pek şahit olmazdım, demek ki o eşikten atlanılmış. Sırada "Bekaret üzerinden kadına kıymet biçen kafaların" temizlenmesinde. :)

Ve cidden verdiğin oranlar Türkiye gerçeğini yansıtmıyor.
Ülkem "Genelevden kadın çıkaran yiğit erkek" Türk filmlerini 70-80lerde gördü.
Kanlı çarşaf asılan günlerden, erkeğin gerdek üzerine konuşmadığı günlere geldik bile.
Bunlar hep bir ayak.

Ve diğer yorumunda şunu demişsin ya:
"Ama ben evli değilken bir erkekle sevişme tercihiyle baş başa kalsaydım bunu kabul etmezdim. Ve bunu asla bir hapis olarak görmüyorum. Her beden sahibinin emri altında ve diğerlerinden bağımsız bir cumhuriyettir. "

Zaten feminizm de bunu söylüyor "Senin bedenin, senin kararın" :)
Bu kararını çevre baskısı ile bilinçaltındaki -erkekler böyle kabul etmez, kıymetim gider, erkeklerin çoğu zaten sevişip sevişip bakire kız ile evlenmek istiyorlar bu Türkiye gerçeği- fikrinle oluşturmadığını ve özgür aldığını düşünerek yazıyorum, ya da öyle mi acaba? Onu sen bilirsin.
Kimileri bu alt fikir ile farkında olmadan bekaretini korumaya çalışıyor; zihindeki hapis böyle bir şey.

Bahsettiğiniz parametrelerin farkındayım ve değişen parametreleri pek tabi kabul ediyorum.
Oranlar ve yüzdeleri sizin için seksen yapalım herkes doksana takılmış :)
Dünya ve dolayısıyla Türkiye de değişiyor ve dönüşüyor. Bunları gerçekten söylemeli miyim bilmiyorum. Büyük şehirde yaşıyorum. O ‘benim çevrem, benim kuzenler, benim şehrim’ denilen şehirlerde yaşıyorum, bahsettiğiniz kuzenlerden, çevreden tanıdıklarım var. Fakat Türkiye’nin ekserisinin bedeniyle ‘o çevre’ gibi takılsa da ruhen bahsettiğim kodlara ruhunu ve aklını kaptırmış kişilerden oluştuğunu düşünüyorum. Çoğu mu öyledir azı mı böyledir görece bir tartışma. Ve kısırlaşıyor giderek.

Fakat tek problem erkekler buna takılır mı, neden takılmamalı, niçin herkesin hayatına kimse karışamaz değil.
Benim esas problemim, bekaret tabusunu aşmanın, ilerleme ölçüsü; uygarlık metresi, gelişmişlik göstergesi olarak lanse edilmesi.
Lafım size değil fakat, Ne münasebet?
Kadınlar bin yıllar boyunca Çilleri olanı cadı diye yakan, adet gördüğü için kirli ve pis sayan zihniyete bakire olmamak bir özgürlüktür diye mi meydan okumalı?
Bu, meydan okuma şeklinde bir özgürlük sembolü mü yapılmalı?

Feminizme hiç girmeyelim. Zira kadınları kendisine yabancılaştıran ve esasında köleleştiren (ruhen) bir izm benim için.
Gerekirse günlerce konuşabilirim hakkında fakat yeni bir çıkmaz sokağa girmeye gerek yok.

Hapisten kastınızı şimdi anladım ve bu, bilince sürekli mesaj gönderen alt yazıların birer hapis olduğu kanaatinize katılıyorum.
Fakat şuna katılmıyorum ve karşı çıkıyorum ki, bekaret mevzuna toplumsal kodlarla değil kişisel kararıyla sahip çıkan, bir tabu haline getirmeyip yalnızca kendince sahip olduğu prensip ve anlayışa göre bunu kendi hayatına uygun görmeyen kişiler var.
Ve siz bekaret mevzunu aşmak -aynı zamanda- gerekli bir değişim derseniz o zaman özgürlükten ve kişisel kararlardan bahsedemezsiniz. Birşey ‘gerekli’ hale geldiyse orada bireysellik çizgilerinin üzerinde silgiyle dolaşmaya başlamışsınız demektir.
Zorunlu dönüşüm, eyvallah.
Fakat benim için gerekli bir değişim değil.

Hâlâ şu konuları tartışılıyor 😖
Bu konular göreceli birşey. Dindar isen müslüman isen evlilik öncesi ilişki zaten zinadir büyük günahtır yasaktır. Bu düşüncedeysen karşıdakine göre davranmazsın.
Ailen tutucu çevren tutusuysa elbette kabul etmez ayiplanirsin. Ve o erkek genelde bunun icin seninle evlenmez evlenirsede başına kakar .
Mezhebin genişse cevren rahatsa bu fikirdeyse hiçbirşey olmaz zaten alisiklardir . Ve o erkek seni genelde bırakmaz.
Dediğim gibi senin karşının ve çevrenin nasıl anlayışta olduğuna bağlıdır. O yüzen kasidakinin tavrina gore hareket etme tavsiyem vicdanın ne diyorsa kararının arkasında duracak şekilde hareket et .

İsteyen sevişir istemeyen bekler ama ilk sevişmenin ilk öpüşmenin heyecanı,duygusu,kalp çarpıntısı bi başka oluyor ya😍benim pişmanlığım keşke ilkim eşim olsaydı bu duyguları onunla yaşasaydım. Bekaret diye tutturan erkeklerden nefret ediyorum 2 damla kan neyin kanıtı kızlık zarına dokunmadan her şeyi yapanlar var onu napcaz?

Bence sizinle bakire olmadığıniz için evlenmeyen adamdan zaten siz uzaklasin. Hani sadece evlenme konusunda değil arkadaş ortaminizda bile bulunmasın boyle tipler. Çünkü diyelim ki öyle beyinsiz bi adam sizinle evlendi, evliliğinizin geri kalanında "sen zaten bakire de değildin" falan diye hakaretler dinlersiniz. Ben bakire değilim, şuan uzun süreli bi ilişkin var evlenmeyi düşünüyoruz ondan önce de bakire değildim. Bi kere bile "sen bakire değilsin" tatavasi yapsaydi s...ederdim oylelerinin isi yok hayatımda. Bastan dik durup "yaptiysam yaptım sanane" diyebilmelisin

Benim esas problemim, bekaret tabusunu aşmanın, ilerleme ölçüsü; uygarlık metresi, gelişmişlik göstergesi olarak lanse edilmesi.
Bekaret tabusunu aşmak, bence gelişmişlik göstergesidir evet. Bakire değil diye kadını dövüp sövmemek, öldürmemek, ertesi sabah kolundan tutup baba evine geri götürmemek, bir şekilde evlilik devam etse de yıllarca bunu burnundan getirmemek *bence* gelişmişlik göstergesidir.

Bekaret tabusu olmayan bir toplum demek değildir ki herkes sevişsin, sabahlar olmasın. Hayır. Bu kişinin kendi tercihidir, isterse sevişir, isterse evlenene kadar bekler. Bekareti hakkında kendisi dışında kimse söz sahibi değildir.
Ama bekaret tabusu olmayan bir toplum, bakire kalmayı tercih etmeyen kadınların da kendi kararları nedeniyle sözlü veya fiziksel şiddete maruz kalmadığı, itilip kakılmadığı hatta öldürülmediği bir toplum demek. Bu nedenle evet, bu tabuyu aşmak ilerlemektir.

Şu sayfalarda bile sırf sevişmeyi tercih edip bakire kalmadı diye çaktırmadan aşağılayan mesajlar var mesela. Üstelik bu sadece sanal ortam, üstelik hemcinslerimiz.

Bekaret tabusunu aşmak, bence gelişmişlik göstergesidir evet. Bakire değil diye kadını dövüp sövmemek, öldürmemek, ertesi sabah kolundan tutup baba evine geri götürmemek, bir şekilde evlilik devam etse de yıllarca bunu burnundan getirmemek *bence* gelişmişlik göstergesidir.

Bekaret tabusu olmayan bir toplum demek değildir ki herkes sevişsin, sabahlar olmasın. Hayır. Bu kişinin kendi tercihidir, isterse sevişir, isterse evlenene kadar bekler. Bekareti hakkında kendisi dışında kimse söz sahibi değildir.
Ama bekaret tabusu olmayan bir toplum, bakire kalmayı tercih etmeyen kadınların da kendi kararları nedeniyle sözlü veya fiziksel şiddete maruz kalmadığı, itilip kakılmadığı hatta öldürülmediği bir toplum demek. Bu nedenle evet, bu tabuyu aşmak ilerlemektir.

Şu sayfalarda bile sırf sevişmeyi tercih edip bakire kalmadı diye çaktırmadan aşağılayan mesajlar var mesela. Üstelik bu sadece sanal ortam, üstelik hemcinslerimiz.
Burdaki hemcinslerimiz kadin dusmani erkeklerden daha beter:KK70: surekli kendilerinden farkli olana hakaret edip duruyorlar. Bir birlerne saygilari yok

Ben bu konuda geri kafalıyım. İleride herhangi bir tartısma da yüzüme vurulacak bir hataymış gibi görüyorum evlilik öncesi ilişki yaşamayı. Ve Müslüman ülkesindeki Türk kızlarına da yakıştıramıyorum. Tercih meselesi..
Can-ı gönülden tövbe ettikten sonra Allah olmamış gibi kabul ediyor o günahı. Faninin birinin haddi değil birinin günahını yüze vurmak.

Ben bu konuda geri kafalıyım. İleride herhangi bir tartısma da yüzüme vurulacak bir hataymış gibi görüyorum evlilik öncesi ilişki yaşamayı. Ve Müslüman ülkesindeki Türk kızlarına da yakıştıramıyorum. Tercih meselesi..
Yallah Arabistan’a burası laik ülke asla müslüman ülkesi olmayacak

Valla ben değilim bakire evlenseydimde değişen bir şey olmayacaktı hiç kanamam olmadı ve zerre umrumda değil bana bu konuyu açan adamla işim olmaz ben bir bireyim ve vücut hayat benim! Kimse beni ile yaramaz bir et parçasıyla yargılanamaz din ve topluma uymak zorunda değilim

Bedenimi nikahım olmadan acmadım diye mi ezilmeye köle olmaya mahkumum çok komiksiniz. 😒
Nikah? 😅 herkes bu toplumun ve dinin kurallarına uymayacak nikah denen saçmalığa taktınız evlenip mutlu yok hala nikah 😅 ne diyim bir zar parçasına önem veren toplum...

Can-ı gönülden tövbe ettikten sonra Allah olmamış gibi kabul ediyor o günahı. Faninin birinin haddi değil birinin günahını yüze vurmak.
Rabbim tüm töğbeleri kabul etsin. Hatadan dönüp tekrar hata yaptırmasın bunda hemfikiriz. Ama ileride ne olacagı mechul anlatmak istediğimi umarım anlayanlardansınız.

Cevremde bakire olmayip evlenen o kadar cok ki. Gercekten 'insan' olan bunu sorun etmiyor. Ancak benim cevremdekiler uzun iliskilerinde iliski yasayanlar. Yani bana gore de 3 ay ciktigiyla, sonra ondan sonraki tanistigiyla hemen iliski yasamak cirkin geliyor.
Tabii bu bana gore olan kismi.

Rabbim tüm töğbeleri kabul etsin. Hatadan dönüp tekrar hata yaptırmasın bunda hemfikiriz. Ama ileride ne olacagı mechul anlatmak istediğimi umarım anlayanlardansınız.
Anlaşıldı senin yaş 35 üstü eski kafadan belli tamam teyzem ellerinden öperim

X