Bakımlı Olma Topiği :)

-ağda yaptım
-kaşlarımı aldım
-saçlara daxmix+çam terebentin sürdüm
-tırnak güçlendirici oje sürdüm.
-topuklarıma krem sürdüm.
bu şekildeydim dün:KK70:

Catlaklarim icin bircok krem, peeling denedim ama ne yazik ki sonuc alamadim. Catlaklar eger kirmiziysa yani yeni olusmussa yok etme imkani var. Ama benimkiler kirmizi degil ve dunya haritasi gibi artik, umudum bitti bitiyor, kahve peelingine baslayalim beraber. Yine de bir umut.:süslü:
hem ç.atlak hem selülite iyi geliyor sanırım dimi? biara denemiştim çok iyi gelmişti sonra devam etmedim.tamam başlayalımmm

Benimde bakım günlerim pazar akşamları;
-Öncelikle manikürü mü artık keserek değil iterek yapıyorum çünkü çok fazla sert çıkmaya başladı deriler öneririm size de, ayrıca her gün oje sürdüğüm için tırnaklarım sararıyor limonla ovuyorum çok iyi geliyor ve sonrasında french yapmak tırnakları bakımlı gösteriyor,
-Saçlarımı boyatmayı bıraktım ve keratin bakımı yaptırdım kuaförüm de, böylelikle artık daha düz ve sağlıklı saçlarım var onlar için ayrıca bakım yapmıyorum 4 ay sonra bakımı yenileyeceğim,
-Her gün kahve telvesiyle yüzümü yıkayıp nemlendirici kremimi ve dudak kremimi sürüyorum,
-En önemlisi cilt ve diş temizliği. Makyajla asla uyumuyorum,
-Vücudum çok kuru o yüzden sadece duştan sonra değil her gün nemlendirici krem sürüyorum,
-Makyaj olarakta bence kesinlikle rimel, allık, ruj çok canlı gösteriyor.

Gül suyu markası önerebilir misiniz bana?

-ağda yaptım
-kaşlarımı aldım
-saçlara daxmix+çam terebentin sürdüm
-tırnak güçlendirici oje sürdüm.
-topuklarıma krem sürdüm.
bu şekildeydim dün:KK70:

Oooh süpersib mis gibi :KK49:

hem ç.atlak hem selülite iyi geliyor sanırım dimi? biara denemiştim çok iyi gelmişti sonra devam etmedim.tamam başlayalımmm
Ben dün başladımmm :halay:
Ohh ne güzel bizlere de ilham kaynağı oldun..Durmak yok bakıma devam.Güzel olalım güzel kokalim..:21:
:KK9:
Benimde bakım günlerim pazar akşamları;
-Öncelikle manikürü mü artık keserek değil iterek yapıyorum çünkü çok fazla sert çıkmaya başladı deriler öneririm size de, ayrıca her gün oje sürdüğüm için tırnaklarım sararıyor limonla ovuyorum çok iyi geliyor ve sonrasında french yapmak tırnakları bakımlı gösteriyor,
-Saçlarımı boyatmayı bıraktım ve keratin bakımı yaptırdım kuaförüm de, böylelikle artık daha düz ve sağlıklı saçlarım var onlar için ayrıca bakım yapmıyorum 4 ay sonra bakımı yenileyeceğim,
-Her gün kahve telvesiyle yüzümü yıkayıp nemlendirici kremimi ve dudak kremimi sürüyorum,
-En önemlisi cilt ve diş temizliği. Makyajla asla uyumuyorum,
-Vücudum çok kuru o yüzden sadece duştan sonra değil her gün nemlendirici krem sürüyorum,
-Makyaj olarakta bence kesinlikle rimel, allık, ruj çok canlı gösteriyor.

Gül suyu markası önerebilir misiniz bana?
Hoşgeldin canım yine gayet bakımlı bir hatun gelmiş :KK37:
Hepimize ilham ol yaptıklarını paylaş.. bende yakında cillop gibi olcam hissediyorum :KK73:

Bugün cuma bakım günüm biliyorsunuz :KK36:
Günlük duşumu aldım kahve telvesiyle vücuduma masaj yaptım :KK6:
Kendi çapımba manikür pedikür yaptım :-)
3.5 lt suyumu içtim :KK31:
Diş bakımımı aksatmam zaten :KK66:
Garnierle yüzümü yıkayıp yatcam :KK37:

Sizler neler yapıyorsunuz :KK19:

İyi akşamlar =)
Diş fırçalama kısmını unutursam aa bu natsume dişimi fırçalamıyor pis demeyin bana :KK70: günlük rutinim haline geldiği için unutabilirim ama fırçalıyorum yani :KK70:
Sabah duştayken elektrikler kesildi. Saç kurutma makinasına güvenip de evden çıkmama yarım saat kala girmiştim duşa bir de:KK43: hal böyle olunca saçlarımı kurutamadım ve topuz yapıverdim şipşako_O gözlerime normalde eyeliner ve rimel sürerim ben ama gözümle ilgili rahatsızlığım olduğu için makyaj yasak bir süredir ( gözlerim küçük kirpiklerim farkedilemeyecek kadar kısa olduğu için kalbimde yaradır göz makyajı yapamıyor olmak) Ama temiz tutmak için iki kere kirpik şampuanı ile yıkadım gözlerimi:super:
Güneş kremi ve allık sürüp gittim okula (genelde bu kadar makyaj anlayışım):super:
Biraz önce de garnier 3ü1 arada ile yüzümü temizledim, kremledim. :super:
Kizlar bu arada sirkeli şu ciltteki lekelere iyi geliyormuş. Ben banyo yaparken son durulama suyuna koyup başımdan döküyorum.Hem saçları parlatiyor,kaşıntı varsa iyi geliyor,kepekli saçlara iyi,hem de vücuttaki negatif enerjiyi attığını biliyorum.Aynı zamanda sirkeli suyla evinizini silerseniz nazara da iyiymiş. Sözün özü sirkenin faydası çok. Özellikle elma sirkesi.
Bunu ben de duymuştum bu aklam yapsam mı diye bile düşündüm ama peelingvari bir işlem yaptığım için yarına bırakmaya karar verdim. Saçlardaki etkisi çok iyi gerçekten denemiştim :) saçlar için bir de mayonezli maske vardı yumuşacık yapıyor saçları, deneyebilirsiniz.
İnternette araştırırken limonun da cilt için çok faydalı olduğunu okudum. ara ara deneyebilirim.

İyi akşamlar =)
Diş fırçalama kısmını unutursam aa bu natsume dişimi fırçalamıyor pis demeyin bana :KK70: günlük rutinim haline geldiği için unutabilirim ama fırçalıyorum yani :KK70:
Sabah duştayken elektrikler kesildi. Saç kurutma makinasına güvenip de evden çıkmama yarım saat kala girmiştim duşa bir de:KK43: hal böyle olunca saçlarımı kurutamadım ve topuz yapıverdim şipşako_O gözlerime normalde eyeliner ve rimel sürerim ben ama gözümle ilgili rahatsızlığım olduğu için makyaj yasak bir süredir ( gözlerim küçük kirpiklerim farkedilemeyecek kadar kısa olduğu için kalbimde yaradır göz makyajı yapamıyor olmak) Ama temiz tutmak için iki kere kirpik şampuanı ile yıkadım gözlerimi:super:
Güneş kremi ve allık sürüp gittim okula (genelde bu kadar makyaj anlayışım):super:

Bunu ben de duymuştum bu aklam yapsam mı diye bile düşündüm ama peelingvari bir işlem yaptığım için yarına bırakmaya karar verdim. Saçlardaki etkisi çok iyi gerçekten denemiştim :) saçlar için bir de mayonezli maske vardı yumuşacık yapıyor saçları, deneyebilirsiniz.
İnternette araştırırken limonun da cilt için çok faydalı olduğunu okudum. ara ara deneyebilirim.
Evet mayonezli maskeyi ben de duymuştum denemedim ama.Benim sivilcelerim sönmüyor ya.:KK43: Cildim çok iyiyken son aylarda sivilce çıkmaya başladı.

Evet mayonezli maskeyi ben de duymuştum denemedim ama.Benim sivilcelerim sönmüyor ya.:KK43: Cildim çok iyiyken son aylarda sivilce çıkmaya başladı.
Sivilceler enteresan ergenlik döneminde bi tane sivilcem çıktığını hatırlamam son bir iki yıldır başıma geliyor sivilce. Bir keresinde kiste çevirmişti hastanede neşter ile içini boşaltmıştı doktor :KK43: o zamandan beri korkarım bu şeylerden. 1 ay ağır bi ilaç kullanmam gerekmişti, birkaç tane de bu ilacın yan etkileriyle başa çıkmak için merhem ve hap kullandım. Bugünlerde pek çıkmıyor ama şükürler olsun ki vücut gözümden atmaya çalışıyor iltihabını onu da yapamıyor yine neştere başvuruyorlar :KK43:
Mayonezi denemeni tavsiye ederim ben memnun kalmıştım ama yıkarken suyun ılık olmasına dikkat etmek gerekiyor sıcak suda daha zor temizleniyor mayonez saçtan. İçindeki yumurtalardan dolayı.
Sivilceler için bir arkadaş merhem kullanmıştı, hemşireydi kendisi. Cildi soyarak yenileyen bir ilaç kullandı ama güneşe çıkmamak ve sadece sivilce üzerine kullanmak gerekiyormuş ve yanlış hatırlamıyorsam yanık kremi eşliğinde kullanmıştı. En son geçen hafta gördüğümüzde cildi tertemizdi.

İyi akşamlar =)

Tamam canım :KK70:
Canım kirpiklerin için herhangi bir bakım uygulaman yasak mı ? Benimde kaşlarım be kirpiklerim hamileyken çok döküldü bende tekrar gürleşmesi için bişey yapmak istiyorum kaşlarımı boyamaktan sıkıldım :KK43:
Yarın gelicem inş :) düzene sokayım kendimi damlarım buraya

Canım düzene sokmana gerek yok ben çok mu düzenliyim sanki yavaş yavaş ilerliyorum :KK66: kendini bi düzenim olcak sıkarak işe başlama. Yavaş yabaş başla.
Burda hep beraber düzenli olmayo başarıcaz kimse de belli bi rutin yok şuan zaten..

Tamam canım :KK70:
Canım kirpiklerin için herhangi bir bakım uygulaman yasak mı ? Benimde kaşlarım be kirpiklerim hamileyken çok döküldü bende tekrar gürleşmesi için bişey yapmak istiyorum kaşlarımı boyamaktan sıkıldım :KK43:..
Kirpik diplerim açıkta olduğu için kanalların tıkanmasına daha müsaitmiş benim gözlerim buna benzer bir açıklama yaptılar. Sürekli temiz tutulması için de kirpik şampuanı aldık doktorun tavsiyesi ile eczaneden günde üç dört defa aklıma geldikçe sadece onu kullanabiliyorum. o tıkanan kanallar zamanla kiste dönüşüyormuş eğer iltihap şeklinde dışarı uç vermezse.

Ben de öncesinde kaşımı ve kirpiklerimi boyuyordum artık yapamıyorum. Başka yöntem de bilmiyorum. Badem yağı güçlendirir falan diyorlar kökleri ama inanmıyorum ben ona.

Kirpik diplerim açıkta olduğu için kanalların tıkanmasına daha müsaitmiş benim gözlerim buna benzer bir açıklama yaptılar. Sürekli temiz tutulması için de kirpik şampuanı aldık doktorun tavsiyesi ile eczaneden günde üç dört defa aklıma geldikçe sadece onu kullanabiliyorum. o tıkanan kanallar zamanla kiste dönüşüyormuş eğer iltihap şeklinde dışarı uç vermezse.

Ben de öncesinde kaşımı ve kirpiklerimi boyuyordum artık yapamıyorum. Başka yöntem de bilmiyorum. Badem yağı güçlendirir falan diyorlar kökleri ama inanmıyorum ben ona.

Eeose kaş kirpik serumu vardı reklamlarda çıkıyodu öyle bişey mi alsak acaba??

merhaba kızlar banada ilham verdiniz. kendimi çok saldım benimde 1 yaşında bebeğim var ve çalışıyorum tesettürlüyüm aslında giyim ve temizlik dışında nasıl bakımlı gözükeceğimi bilmiyorum. yani süsü püüsü makyajı çoks everim ama tesettürlü oldugum için az ve öz yapıyorum. temiz giyiniyorum beğenilen bi kadınımda yinede kendimi bakımlı hissetmiyorum. bikni bölgesindeki kıl olayını çzömem lazım. ve sizce tesettürlü bakımlı bayan nasıl olmalı

Meraba,

Ben Dubai'de yaşıyorum ve burada anladım ki tesettürlü olmak paçoz olmaya mazeret olarak birtek Türkiyede gösteriliyor. Araplar müslüman kadının da kendine hem evde hem de dışarda bakması gerektiğini savunuyolar hatta hem kara çarşaflı hem dudakları rujlu tırnakları ojeli kadınlar görebiliyosunuz burda. Onlar dini bilmiyor mu sanki? Bizim kültürümüzde nedense tesettürlü kadın güzel makyaj yapmıyor kendine yakıştıramıyor oysaki hiç alakası yok. Müslüman kadın paçoz olmalıdır kendine bakmamalıdır diye birşey Kuranda yazmıyor. Aslında bu bizim Türk erkeklerinin bakış açısından kaynaklanıyor makyaj yapan kadın sanki aranan kadınmış gibi kendi bakış açılarını değiştirsinler bence.

İyi günler

İyi akşamlar =)

Yaa mayonezin kokusunu kafamdan çıkaramadım ben. Koku gitsin diye 5 kere şampuan yaptım keçe gibi oldu saçım :kusmuk:

Meraba,

Ben Dubai'de yaşıyorum ve burada anladım ki tesettürlü olmak paçoz olmaya mazeret olarak birtek Türkiyede gösteriliyor. Araplar müslüman kadının da kendine hem evde hem de dışarda bakması gerektiğini savunuyolar hatta hem kara çarşaflı hem dudakları rujlu tırnakları ojeli kadınlar görebiliyosunuz burda. Onlar dini bilmiyor mu sanki? Bizim kültürümüzde nedense tesettürlü kadın güzel makyaj yapmıyor kendine yakıştıramıyor oysaki hiç alakası yok. Müslüman kadın paçoz olmalıdır kendine bakmamalıdır diye birşey Kuranda yazmıyor. Aslında bu bizim Türk erkeklerinin bakış açısından kaynaklanıyor makyaj yapan kadın sanki aranan kadınmış gibi kendi bakış açılarını değiştirsinler bence.

İyi günler
Tesettürlü olmanın asıl manası benim bildiğim kendine baktırmamak erkeklere güzel görünmemektir. Eş hariç tabii. Ben dışarda makyaj yapıyorum o ayrı mesele.. en doğrusunu yapabilmek isterim bir gün elbette.. ama makyaj yapmayan tesettürlü kadıba paçoz denmez. Tesettürün amacı gizlenmek olduğu için zaten makyajı dışarda yapmamak en doğru olanı aslında. Kara çarşafın altında oje sürüp ruj sürüp dışarı çıkmak yanlış ve tesettürü lekeleyen bi davranış bence. Benim bildiğim öyle.
Ama tabikide ev içinde ve uygun ortamlarda bakınlı olmak en güzeli bizimde burda amacımız bu zaten.
Ama burda tesettürlü kadın dışarı çıkarken makyaj yapmalı paçoz olmamalı diyemeyiz bence. Bu tercih meselesi. Kimisi yapar yapmak istemeyen yapmaz.
İyi günler.

Tesettürlü olmanın asıl manası benim bildiğim kendine baktırmamak erkeklere güzel görünmemektir. Eş hariç tabii. Ben dışarda makyaj yapıyorum o ayrı mesele.. en doğrusunu yapabilmek isterim bir gün elbette.. ama makyaj yapmayan tesettürlü kadıba paçoz denmez. Tesettürün amacı gizlenmek olduğu için zaten makyajı dışarda yapmamak en doğru olanı aslında. Kara çarşafın altında oje sürüp ruj sürüp dışarı çıkmak yanlış ve tesettürü lekeleyen bi davranış bence. Benim bildiğim öyle.
Ama tabikide ev içinde ve uygun ortamlarda bakınlı olmak en güzeli bizimde burda amacımız bu zaten.
Ama burda tesettürlü kadın dışarı çıkarken makyaj yapmalı paçoz olmamalı diyemeyiz bence. Bu tercih meselesi. Kimisi yapar yapmak istemeyen yapmaz.
İyi günler.
Zaten makyajlı olmak ve bakımlı olmak arasında çok büyük fark var :KK66: Burası da bakımlı olma topiği zaten :)

X