Merhaba kızlar, sizlerle bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum. 3 ve 8 yaşlarında iki çocuğum var 24 yaşında da bir bakıcımız. Bakıcımız yeni evli çocuğu filan yok. 2 ay oldu başlayalı zaten evimize yakın tanıdık aracılığıyla bulduk. Genç olması kızımın ona çabuk ısınmasını sağladı daha önceki bakıcmıız 50 yaşındaydı ve kızım bir türlü sevememiş ve anlaşamamıştı. Neyse buraya kadar her şey normal fakat bakıcımız başlayalı 2 ay olmasına rağmen sürekli bir mazeretle izin alıyor. Başladığının ilk haftası kayınvalidem kalp krizi geçirdi dedi neyseki cumartesi olmuş pazartesi geldi gelemeyebilirim demişti ama geldi. İkinci hafta yarım gün izin istedi iskiye gideceğim dedi tamam dedim. Üçüncü hafta anneannesi kalp krizi geçirmiş yine bir gün gelmedi. Bir gün bodrum katta oturduğu için evini lağım basmış o gün de tam gün gelmedi. Bir gün öğleden sonra izin istedi doktora gideceğim dedi. Neyse ben tüm bunlardan sonra konuştum kendisiyle bu şekilde olmayacağını bende zaten mecbur olmasam bakacak kimsem olsa bakıcı tutmayacağımı gelmedğii zaman benimde zor durumda kaldığımı filan anlattım. Tamam dedi dün akşam saat 5 gibi beni aradı işyerimi abla ben çok kötüyüm sürekli kusuyorum erken gelebilir misin dedi bende gittim. Sonra o çıktı akşam 10 gibi eşi aradı bir önceki akşam içtiği sütten zehirlenmiş doktora götürdük serum filan taktılar yarın durumu ne olur bilemiyorum dedi. Bende tamam sabah yine durumuna göre arasın beni dedim. Sonra düşündüm ve bana inandırıcı gelmedi saten 6'yı geçiyordu bizden çıktığında ne ara doktora gitti tamam gitmiş olabilir ama serumu ne çabuk taktılar ne çabuk bitti ve 10'da tekrar eve geldi. Bir de serum takılınca zaten toparlıyor insan benim kızımda 3 yaşında zehirlenme olayı yaşadı ve biliyorum. Mesaj attım ona yarın toparlanabilirsen gelmeye çalış bende çok zor durumda kalıyorum işyerinden izin alamıyorum dedim. Saat 11 gibi beni aradı (bu arada saat 10'da konuşacak hali yoktu ama 11'de bülbül gibi şakıyordu). Bana abla biliyorum çok izin aldım ama ben istermiydim böyle olsun her şey üst üste geldi. Şimdi de zehirlendim ben zehirlenmeyi bu hale gelmeyi istermiydim ama gelecek durumum yok yarın hiçbir şey yemedim sürekli kusuyorum ve bağırsaklarımı bozdum dedi. Seni kovacağım desen yine gelecek durumum yok dedi sonra da bana ne diyorsun dedi bende ne dememi bekliyorsun ki ne diyeyim gelemem diyorsan peki dedim istersen yarın akşam geleyim konuşalım dedi bende sen yarın dinlen perşembe günü gelince konuşuruz dedim. Yarın akşamda gelebilirim dedi bende sen bilirsin dedim. İşi bırakmak mı istiyor yoksa hastalık konusunda anlayışsız bir insan gibi mi görüyor beni anlamadım. Ama doktora gittiğine doktorun zehirlenme teşhisi koyduğuna inanmıyorum. Nedenine gelince dediğim gibi serum öyle 1-2 saatte bitecek bir şey değil ayrıca 11'de benimle konuştuğunda alttan-üstten bir gidiyorum dedi doktora gitmiş olsaydı gerçekten doktor o halde onu zaten eve göndermezdi. Bu konuda yanılıyor muyum? Ve işi bırakmak mı istiyor anlayamadım bu akşam ya da yarın sabah geldiğinde nasıl bir konuşma yapmalıyım bu konuda bana yardımcı olursanız çok memnun olacağım.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
bakıcıyla nasıl bir konuşma yapmalıyım
- Konu Sahibi sudem5
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?şu bakıcıların bu kadar rahat olmasına çok sinir oluyorum, o kadar çok bakıcı problemi duydum ki bugune kadar... biz nasıl işimize sahip çıkıyorsak, izin alma konusunda nasıl hassas davranıyorsak onlarda öyle olmak zorunda... bakıcınız kendisi izin alarak sizin izin sürenizden de çalıyor... bu arada sütü içtikten 2-3 saat sonra rahatsızlanırdı yani normal şartlarda önceki gece hastaneye gitmesi gerekliydi diye düşünüyorum... başka bakabilecek kimse yok mu acaba... yada parası mı az geliyor...
şu bakıcıların bu kadar rahat olmasına çok sinir oluyorum, o kadar çok bakıcı problemi duydum ki bugune kadar... biz nasıl işimize sahip çıkıyorsak, izin alma konusunda nasıl hassas davranıyorsak onlarda öyle olmak zorunda... bakıcınız kendisi izin alarak sizin izin sürenizden de çalıyor... bu arada sütü içtikten 2-3 saat sonra rahatsızlanırdı yani normal şartlarda önceki gece hastaneye gitmesi gerekliydi diye düşünüyorum... başka bakabilecek kimse yok mu acaba... yada parası mı az geliyor...
İlgin için teşekkür ederim. Maalesef şu an için yok eğer olmazsa tekrar bakıcı arayışına gireceğim, parasının az geldiğini düşünmüyorum geçen gün kendi bile söyledi bir kadınla konuştum şu kadar bakıyormuş ben kendi maaşımı söylemekten çekindim işimi gelip elimden alır diye dedi.
peki çocuklarla arası iyi mi güzel ilgileniyor mu? çocuklar onu seviyor mu?
Evet kızım genç olmasından dolayı seviyor ama güzel ilgilenme konusuna gelince oğluma çorba yapmayı dahi bilmiyor hiçbir tecrübesi yok her şeyi ben ya sabah yapıyorum ya da akşamdan hazırlıyorum sadece yediriyor ve uyutuyor hepsi bu.
Evet kızım genç olmasından dolayı seviyor ama güzel ilgilenme konusuna gelince oğluma çorba yapmayı dahi bilmiyor hiçbir tecrübesi yok her şeyi ben ya sabah yapıyorum ya da akşamdan hazırlıyorum sadece yediriyor ve uyutuyor hepsi bu.
demek ki kötü davranmıyor en azından bu da bir artıdır.. ama siz yinede konuşun kendi işlerinizin aksadığını, çok zor durumda kaldığınızı anlatabilirsiniz.. sanırım çalışmak biraz zor geliyor bakıcınıza evinde zaman geçirmek istiyor olabilir yaşıda küçük gezmek tozmak isteyebilir..
- 13 Haziran 2011
- 12.656
- 7.691
- 448
ben olaya şu yönden bakmak istedim. hani demişisniz ya ne çabuk doktora gitti ne çabuk döndü. biz kaç kereler acile gittik malesef. doktorların yaptığı bir serum 20 dakika.... yetmezse bir serum daha 20 dakika.... ondan sonra tabiri caize yallah.... ilgi alaka sadece bu kadar acillerde malesef.
hani gunahını almayın belkide doğrudur diyorum
hani gunahını almayın belkide doğrudur diyorum
ben olsam bu kadar da sabır göstermezdin malesef, sonuçta size sevabına gelmiyo karşılığını veriyosunuz.. başka bi iş yerinde çalışsa bu kadar tolerans göstercekler miydi, hayır.. biraz da sizin yakınlığınızdan yüz bulmuş bu kadar rahat davranıyo gibi geldi bana.. hem bi insan sütten ne kadar zehirlenipte ne kadar kötü olabilir ki.. sonuçta 1 litre süt içmedi bu insan sütten bi yudum alsan bozuk olduğunu anlarsın, hadi bi bardak içti diyelim, serumda yediyse ertesi güne gayet iyi olabilir gibime geliyo.. uzman değilim ama bence böyle..
- 16 Ekim 2010
- 1.591
- 193
- 163
canım yazdıklarında haklısın kimse böyle bi bakıcı istemez..lakin serum meselesi belki gerçek olabilir.. yetişkinlere takılan serumun yarım saatte bile bittiğini gördüm çünkü..ama sürekli izin isteyince insana inandırıcı gelmiyor tabi ki.. daha iyi birini bulab,leceğini düşünüyorsan kesinlikle bitirmelisin.. ama nasıl söylersin bilmiyorum bazıları acındırır kendini o zaman da sen üzülürsün.. kolay gelsin
- 3 Şubat 2012
- 4.218
- 693
- 398
bence bakıcınız işe gelmemek için bahane arıyor ,benim annemde yıllarca cocuk baktı
özel durumlar dısında izin almadı uzak mesafede calıstıgı da oldu 7.30 da halkalıda iş bası yapıyordu
baştan şarları bildiği halde böyle kaytarması cok saçma yerinizde olsam bakıcı arayısına girerim
özel sektörde calısıyorum gecen hafta baya rahatsızlandım üşüme,kusma vs
cmt işe gelemedim kaç kişiye hesap verdim telefon üstüne telefon
bu devirde iş bulmak kolay değil ya işine sahip cıkar yada bırakır bu insanları anlayamıyorum
özel durumlar dısında izin almadı uzak mesafede calıstıgı da oldu 7.30 da halkalıda iş bası yapıyordu
baştan şarları bildiği halde böyle kaytarması cok saçma yerinizde olsam bakıcı arayısına girerim
özel sektörde calısıyorum gecen hafta baya rahatsızlandım üşüme,kusma vs
cmt işe gelemedim kaç kişiye hesap verdim telefon üstüne telefon
bu devirde iş bulmak kolay değil ya işine sahip cıkar yada bırakır bu insanları anlayamıyorum
merhaba bende bir çocuk annesiyim bakıcınız için yorum yapmıcam zira yanlış anlamalara meyil vermeyeyim
ama 3 yaşında bir çocuk evde yetişkinle kalmak yerine kreşte daha aktif olur diye düşünüyorum nasıl olsa aynı parayı veriyoruz hiç değilse akranlarıyla bir arada olur
Çok haklısınız bunu ben de çok düşündüm fakat 8 yaşında ikinci sınıfa giden kızım ne olacak öğlene kadar onun hazırlanması ve okula gönderilmesi gerekiyor işte elimi kolumu kızım bağlıyor zaten tek çocuk olsa hiç bakıcılarla uğraşmayacağım.
Çok haklısınız bunu ben de çok düşündüm fakat 8 yaşında ikinci sınıfa giden kızım ne olacak öğlene kadar onun hazırlanması ve okula gönderilmesi gerekiyor işte elimi kolumu kızım bağlıyor zaten tek çocuk olsa hiç bakıcılarla uğraşmayacağım.
o zaman durum başka tabi ben onu tam gün gidiyo diye düşündüm benimde bir dönem bakıcı tecrübem oldu fazla iyi niyette fazla sert olmakta çözüm değil ikiside ters etki edebiliyor keşke çocuklarımızın yanında olabilsek ama malesef
bakıcı zor iş valla seni çok iyi anlıyorum benimde 3 yaşında bebeğim var ve bakıcımz 5aylıktan beri bakıyo bazen insan çocuğu için nelere katlanıyo ben çok sabırlı bir insan değilim ama çocuğum için nelere katlanıyorum ben dahi kendime hayret ediyorum,bakıcımız sadece bebeğimle ilgileniyor evde başka hiçbir iş yapmıyor hatta bebeğimin yediği yemeğn tabağnı kendi içtiği suyun bardağını dahi kaldırmaz,2 buçuk yıldır bakıyo,ilk sene ara tatilde gelmedi ben ona rağmen 15 günlük parasını kesmedim çevremdekiler ayy sakın kesme dediler bende onları dinledim sonra okullar açıldı ben öğrtmenm,iki haftaya bi işi çıkıyo zaten bebeğe 8den 3 e kadar bakıyo ben tabi sevk alıyorum rapor alıyorum onun gelmediği zamanlarda parasını yine kesmiyorum....yaz tatilinde 1 ay daha gel dedim tamam dedi sonra 1 hafta geldi 2.hafta bekledim gelmedi aramadıda ben aradım düğün var vs.. bahaneler sıraladı bende gelde maaşını vereyim dedim parasını kestim yani sadece 1 haftalık verdim,okullar açılınca surat astı yok benim bir tanıdığım varda o da bebeğine bakmamı istiyoda falan falan bende sen bilirsin o zaman ben başka birine bakmaya başlycam dedim tutuştu valla bazı şeyleri alttan alıyorum da hem milletin verdiği paranın 2 katını veriyorum hem baktığı saatler çok kısa hem iş istemiyorum daha da bana uyuzluk yapıyo sadece bebeğim sevdiği için katlanıyorum yoksa içten içe deli oluyorum ,şimdi 2buçuk yıl oldu işte arada gene uyuzluk yapar vay ben pek iyi bakıyomda vay herkes beni istiyoda :)) şimdi huyunu öğrendim ya hiçç dinlemiyorum cevapta vermiyorum seneyede baksın sonra ona güle güle....YANİ GÜZELİM İŞİNE NASIL GELİYOSA ÖYLE DAVRAN SENİ ZOR DURUMDA BIRAKIYOSA VE HEP BIRAKMAK ZORUNDA KALACAKSA KESİNLİKLE DEĞİŞTİRMELİİN BEBEĞİN SEVSE BİLE SONUÇTA SENDE ÇALIŞIYOSUN SORUMLULUK SAHİBİ BİRİNİ BUL,YADA AÇIK AÇIK KONUŞ PARASINI KES YANİ ANLASIN ...BAŞTA BÖYLE DAVRANIRSAN TAVİZ TAVİZİ DOĞURUR BEN EN BAŞTA YAPSAYDIM UYARSAYDIM 1 SENE SİNİR OLMAZDIM .KONUŞTUM TAVRIMI KOYDUM BİRDAHA YAPAMADI,şimdide ikinciyi düşün diyo ee nede olsa 1 sene sonra bebek bakmycağını okula başlycağnı biliyo bende kısmet deyip geçtim:)))Allah kolaylık versin merhametle vicdanlı kullarıyla muhattap etsin bizleri ve bebişlerimizi
bakıcı zor iş valla seni çok iyi anlıyorum benimde 3 yaşında bebeğim var ve bakıcımz 5aylıktan beri bakıyo bazen insan çocuğu için nelere katlanıyo ben çok sabırlı bir insan değilim ama çocuğum için nelere katlanıyorum ben dahi kendime hayret ediyorum,bakıcımız sadece bebeğimle ilgileniyor evde başka hiçbir iş yapmıyor hatta bebeğimin yediği yemeğn tabağnı kendi içtiği suyun bardağını dahi kaldırmaz,2 buçuk yıldır bakıyo,ilk sene ara tatilde gelmedi ben ona rağmen 15 günlük parasını kesmedim çevremdekiler ayy sakın kesme dediler bende onları dinledim sonra okullar açıldı ben öğrtmenm,iki haftaya bi işi çıkıyo zaten bebeğe 8den 3 e kadar bakıyo ben tabi sevk alıyorum rapor alıyorum onun gelmediği zamanlarda parasını yine kesmiyorum....yaz tatilinde 1 ay daha gel dedim tamam dedi sonra 1 hafta geldi 2.hafta bekledim gelmedi aramadıda ben aradım düğün var vs.. bahaneler sıraladı bende gelde maaşını vereyim dedim parasını kestim yani sadece 1 haftalık verdim,okullar açılınca surat astı yok benim bir tanıdığım varda o da bebeğine bakmamı istiyoda falan falan bende sen bilirsin o zaman ben başka birine bakmaya başlycam dedim tutuştu valla bazı şeyleri alttan alıyorum da hem milletin verdiği paranın 2 katını veriyorum hem baktığı saatler çok kısa hem iş istemiyorum daha da bana uyuzluk yapıyo sadece bebeğim sevdiği için katlanıyorum yoksa içten içe deli oluyorum ,şimdi 2buçuk yıl oldu işte arada gene uyuzluk yapar vay ben pek iyi bakıyomda vay herkes beni istiyoda :)) şimdi huyunu öğrendim ya hiçç dinlemiyorum cevapta vermiyorum seneyede baksın sonra ona güle güle....YANİ GÜZELİM İŞİNE NASIL GELİYOSA ÖYLE DAVRAN SENİ ZOR DURUMDA BIRAKIYOSA VE HEP BIRAKMAK ZORUNDA KALACAKSA KESİNLİKLE DEĞİŞTİRMELİİN BEBEĞİN SEVSE BİLE SONUÇTA SENDE ÇALIŞIYOSUN SORUMLULUK SAHİBİ BİRİNİ BUL,YADA AÇIK AÇIK KONUŞ PARASINI KES YANİ ANLASIN ...BAŞTA BÖYLE DAVRANIRSAN TAVİZ TAVİZİ DOĞURUR BEN EN BAŞTA YAPSAYDIM UYARSAYDIM 1 SENE SİNİR OLMAZDIM .KONUŞTUM TAVRIMI KOYDUM BİRDAHA YAPAMADI,şimdide ikinciyi düşün diyo ee nede olsa 1 sene sonra bebek bakmycağını okula başlycağnı biliyo bende kısmet deyip geçtim:)))Allah kolaylık versin merhametle vicdanlı kullarıyla muhattap etsin bizleri ve bebişlerimizi
Amin canım gerçekten çok zor allah iyi insanlarla karşılaştırsın.
Evet arkadaşlar, dün konuştum bakıcımla ve konuşma esnasında çok tutarsız biri olduğunu fark ettim ve kesin bir dille bugünden itibaren istemiyorum gelmene gerek yok yolun açık olsun dedim. Size anlatayım nedenini; yaklaşık 2-3 hafta önce eve gittiğimde kızım babasına ve bana bir şey konuşmak istediğini söyledi. Bizde oturup dinledik ben kulaklarıma inanamadım. Bakıcı telefonla konuşuyormuş mutfak balkonunda kapıyı da kapatıyormuş kızım da ödev yapıyor o sırada odasında küçük oğlumsa allaha emanet bu durumda, neyse kızım bir şey sormak için gitmiş balkona abla şunu yapamadım filan demiş bakıcı telefonu kapatmış 5 dakika telefonda konuşturmuyorsunuz insanı deyip telefonu mutfak tezgâhının üzerine atmış telefonu parçalara ayrılmış tabii. Ve kızım bize bunları söyledikten sonra tamam telefonla konuşuyor anne ama sürekli telefonla konuşuyor ben ne zaman sorayım peki 5 dakika bizim yanımızdaysa yarım saat telefonla konuşmak için balkonda demez mi iyice çıldırdım tabii. Bir de kızımı servise indirirken karşı binadan bir komşu görmüş ve bana anlattı bu bakıcıya dikkat et çocuklara biraz fazla bağırıyor dedi. Bende baştan birbirimize karşı açık olalım demiştim ve ertesi gün geldiğinde tüm bunları açıkça konuştum (tabii o gece sabaha kadar sinirden uyuyamadım o ayrı eşimde aynı şekilde) Böyle böyle bir şey olmuş der demez yemin billah etti yok benim elimde sorun var da bazen kendi kendine istem dışı ataklar oluyorda falan filan dedi ve kendini acındırırak ağlamaya başladı bende ağlama gerek yok dedim madem böyle bir durumun var sude korkmuş hatta bana anne telefonu atınca ben odaya gittim beni dövecek sandım dedi sudeye bunu söyleyebilirdin kusura bakma elimden kaydı filan diye çocuğa açıklamasını yapabilirdin dedim. Tamam madem elimden kaydı diyorsun çocuğun korktuğunu fark etmedim etseydim kesin söylerdim istemeden olduğunu diyorsun bundan sonra daha dikkatli ol çünkü böyle bir şey bilerek yapılırsa asla affetmem çok büyük bir terbiyesizliktir çünkü bu dedim. Konu kapandı bir de apartmanın önünde bağırmasını söyledim hayır ben bağırmıyorum filan tabii yine kendini savunmaya geçti. Ben tamam sonuçta çocuklardan böyle bir şikayet gelmediği sürece milletin lafına çok aldırış etmem dedim (bu arada kızım da oğlumda sıkı tembihli herhangi bir kötü davranmada bağırmada hakatette akşam hemen söylüyorlar çünkü onlara daha ilk baştan söylemezseniz haberim olmaz ve size öyle davranmaya devam eder ama benim haberim olursa bunu bir daha yapamaz çünkü yapmasına izin vermem demiştim çocukların aklına yer etti şimdi her şeyi anlatıyorlar) Dün bana bu iki konuyu söylüyor yok efendim yapmadığı şeylerle suçlanmış artık kızımı servise bindirmek için aşağıya indiğinde etrafı kolluyormuş bende açtım ağzımı yumdum gözüümü bu sefer neden etrafı kolluyorsun kendinden emin olan insan etrafı kollama gereği duymaz dedim telefon atma olayına da bu kadar gocunduğuna göre demek ki gerçekten bilerek ve isteyerek attın demek ki dedim ve çalışmak zordur ve sorumluluk ister dedim ayrıca sen değil bizimle hiçbir yerde kolay kolay çalışamazsın. Burada iki ay çocuklara baktım tecrübe sahibi oldum diye düşünüyorsan yanılıyorsun benim yerimde başkası olsa seni değil iki ay iki gün bile tutmazdı çocuğa çorba yapmasını bile bilmiyorsun her şeyi ben hazırlıyordum sen yediriyordun sadece dedim senden ne bir ev işi ne başka bir şey istemedim tek istediğim çocuklara bakmandı sen onu da yapamadın dedim. Bana telefonda ben çocukları ve sizi çok sevdim yeni birini bulana kadar devam edeyim filan dedi ama kabul etmedim bu saatten sonra çocuklara iyi davranacağından emin olamazdım çünkü yok gerek yok dedim elbet birini bulurum bulana kadar anneanne-babaanne idare eder dedim (Zaten annem 3 tane torunla geliniyle aynı evde oturuyor, kayınvalidem de engelli kaynıma bakıyor o yüzden bakıcı mecburiyetim) artık seni evime alamam bu saatten sonra dedim ve öylece kapattım telefonu. Yani anlayacağınız daha önce 3 bakıcım oldu ama bunun gibisini görmedim. Bundan önceki 50 yaşındaydı ve çocuklarla öyle güzel ilgileniyor oynuyordu ki sağlık sorunlarından dolayı ayrılmak zorunda kaldı. Hala çocukları görmeye gelir ve oğlum çok düşkündür geçen gün bana ablam gittiyse gitsin zezem (teyzem) gelsin benim zezem var o baksın bize dedi. Kadında bunu duyunca ağladı. Bir tek kızım yaşından dolayı anlaşmazlığa düşüyordu ama yine de çok memnundum. Kısmet allah bundan sonra iyi insanlarla karşılaştırır inşallah dua edin benim için kızlar, dualarınıza çok ihtiyacım var yine yeni bakıcı yine maceralar:)
Valla bence yol verdiginiz iyi olmus.benimde bakicim 24 yasindaydi.Ama sagolsun cok güzel ilgilendi.abla kardes gibi olmustuk.3 sene boyunca bir yada iki gün izin aldi diyebilirim.Simdi onunda bir kizi var..allah bagislasin.Bakici isi zor.valla benim arkadasin bir bakicisi vardi 70 yasinda ama inan ki o kadar memnundu ki...