Bakıcımız Sürekli Telefon İle Haşır Neşir Ne Yapmalı ?

Cocuk zaten kendi halinde oyun oynuyorsa bakicinin telefonla konusmasinda ne gibi bi sorun var? Yanlis anlamayin meraktan soruyorum. Gunun her dakikasi cocukla oyun oynamasi mi gerekiyor?
 
Abartmıyorsunuz, onun işi çoçuğunuzu gözetmek telefonla konuşmak değil.
Her şeyin bir sınırı var.
Hiç bir işyerinde hiç bir çalışana böyle bir özgürlük tanınmaz.Ne münasebet?
Açıkca konuşup sizin evinizin onun işyeri olduğunu hatırlatın.
Kendine bir zaman aralığı belirlesin,
mesela günde 3 defa ve konuşma süresi 10 dakikayı aşmasın.
 
Cocuk zaten kendi halinde oyun oynuyorsa bakicinin telefonla konusmasinda ne gibi bi sorun var? Yanlis anlamayin meraktan soruyorum. Gunun her dakikasi cocukla oyun oynamasi mi gerekiyor?
Küçük çocuğunuz var mı bilmiyorum ama çocuk bakmak ciddi bir iştir.
Dikkatsizliğe,başka bir işe dalmaya gelmez.
Üstelik sözkonusu hanımın işi bu ve bu iş için ücret alıyor.
Böyle bir lakaytlık kabul edilemez.
Emanet çocuk bu kendi çocuğu değil.
Evet çocuk uyumadığı sürece günün her dakikası ona göz kulak olmak zorunda.
 
Bana cok acimasizca geliyor suan bu dusunce. Tabiki cocuk ortada dolanirken telefonla konusmasin ama cocuk kendi basina yerde arabalariyla oynarken gozunu bi saniye ayirmadan basinda beklemesi, ne bileyim. Anne baba boyle yapiyor mu tabiki yapmiyor sirf para verdik diye olusuyor bu dusunce bence.
 
ahhh bakıcılar ahhhh
3 yaşına kızımı 4 bakıcı değiştirerek sonunda kreşe verdim mecbur

açık bir şekilde konuşun fazla sertlenmemeye çalışın
Allah yardımcınız olsun
 
Bence telefonla konusurken islerini de halledebiliyorsa sikinti yok. Ben eskiden hem gazete okurdum hem telefonla konusurdum araliksiz cagri merkezinde calisiyordum hemde arkadasimla sohbet ediyordum. Nasil yapiyordum bende bilmiyorum :)))) ama ona dolayli anlatmagin bence cok gicik bir uyari tarzi bu ben cok sinir olurum. Onun yerine "ayse seni cok begeniyorum herseyinden memnunum yalniz telefonda cok duruyosun . Telefonda bir gun sohbete dalar da cocuga bisey olursa kotu bozusuruz he " diyin . Psikolojik olarak sorumluluk hissedecektir. Bu zamanda ben bakiciya hic ama hic guvenemem yine iyi bulmussunuz
 
Haklısınız orası iş yeri onun için kim iş yerinde o denli telefonla konuşabilir ki olmaz yani. Benim annem de bakıyordu bi ara acil değilse kapat işteyim der direk kapatırdı yani asla konuşamazdık. O sıra çocuğa bi şey olsa ölürüm kahrımdan derdi
 
Madem çocukta alıştı bence sabredin . Zaten kreşe 1 yılı kalmış . Kavga çıksa basıp gitse yine uğraşacaksınız .Yenisini bul , güven, emanet et, çocuk alışsın .Yazarken yoruluyor insan biliyorum çünkü o yoldan geçtim .
 
İplerin kopma ihtimali varsa idare eden taraf siz olun.
Bakıcı değiştirmenin zorluğunu yaşamışsınız.
Keşke dört dörtlük olsa, riske atmayın kadını da böyle kabul edin.
 
Tabii ki gözünü bir saniye ayırmasın demiyorum bu zaten mümkün değil.
Ama dakikalarca telefonla da konuşmasın.
Yaptığı işin ciddiyetinin farkında olsun.
Şöyle düşünelim ben okul öncesi öğretmeniyim diyelim ki 10 kişilik bir sınıfım var.
Çocuklar serbest zamanda kendi hallerinde oyun oynarken ortalık sakin gerekçesiyle ben dakikalarca eşimle telefonda sohbet edebilir miyim? Konuştum diyelim müdürüm bunu hoş görür mü? Bir sabreder iki sabreder sonra uyarır.
Veya mağazada satış danışmanıyım,sabah erken saatlerde fazla müşteri yok diye bir köşede uzun telefon görüşmesi yapabilir miyim?
Bunlara evet diyorsak bakıcı da varsın sohbet etsin telefonda yakınlarıyla...
 

Sert söyleme niye sert söylüyorsun. Sabah gelince bir 5 dk konuşalım de mutfağa geç. Sana çok bağlandı seni çok seviyor. Keza biz de öyle ailemizden bir birey gibi görüyoruz. Bakıcı demek sadece yemek yedirmek alt değiştirmek uyutmak değil. Sen de 2. Annesi gibisin aslında. Bu sebeple çocuğun gün içinde gelişimine daha çok şey katmanı bekliyorum. Onunla gün içinde bol bol konuşmanı ve oynamanı bekliyorum. Özellikle telefon konuşmalarına sınırlama getirmen gerekiyor. Acil durumlar dışında görüşme yapma ve görüşmen gerektiği durumlarda da 5 dk dan uzun sürmesin. Gün içinde oğlumla bol bol oyun kurup oynaman lazım ve ilginin hep onun üstünde olması gerekiyor. Diye anlatmalısın. Tatlı dile gerek yok. Lafı çevirmeye gerek yok sert konuşmaya gerek yok.
 
Kısa süreler ile konuşabilir ama 1 saat konuşmuş. O sırada da çocuğa yemek yediriyor. Aslında çocukla iletisim halinde olması onunla konuşması oynaması vs gerekiyor. Bu şekilde çocuk ilgisiz kalmış oluyor. Çocuğun gelişimi açısından sıkıntı yaratir
 
Ben onlara da evet diyorum işte. Ama kurallar ve bu kurallarin saçmaligi aşikar. Oradaki kurallari yikmak maalesef bizim elimizde degil ama bakici da kendini kurumsal bir firmada hissetmesin yani bence.
 
Ben onlara da evet diyorum işte. Ama kurallar ve bu kurallarin saçmaligi aşikar. Oradaki kurallari yikmak maalesef bizim elimizde degil ama bakici da kendini kurumsal bir firmada hissetmesin yani bence.
Kusura bakmayın size katılmıyorum hele de herkesin telefon bağımlısı olduğu günümüzde.
Ayrıca kurallar niye saçma olsun?
Herkes işyerinde istediği gibi hareket ederse ortaya çıkan kaosu kim yönetecek?
Siz belki bilinçli birisiniz, işyerinde mola-telefon görüşmesi gibi durumlarda dozu ayarlayabiliyorsunuzdur.
Herkesin bu bilince ve iş ahlakına sahip olduğunu düşünebilir miyiz?

Ayrıca çocuk bakımı çok özel ve extra fedakarlık isteyen bir iş,yeğenime üç yıldır aynı hanım bakıyor hem de nasıl güzel bakıyor.
Kitap okur,sulu boya yaptırır,hamur oynarlar,bloklarla inşaat yaparlar.
Her gün parka çıkarır.
38 aylık yeğenimin konuşması o kadar düzgün ki hepsinde bu hanımın etkisi büyük.
Çocuk bakımı ve eğitimi böyle olur.

Ama ben sadece çocuğu yedirip içireyim, göz kulak olayım, o oynarken tv izleyeyim,eşimle dostumla telefonda muhabbet edeyim anlayışı bana göre yanlış.

Bu sadece bakıcı için değil annelik anlayışımız içerisinde de yanlış. Yani 'para veriyoruz kadın böyle yapmaya mecbur' anlayışında değilim.

Anne olduğunuzda ve çocuğunuzu birine emanet etmeniz gerektiğinde veya anaokuluna gittiğinde fikrinizin değişeceğinden hiç şüphem yok.
Hele bebeklik çağı ve okul öncesi dönemi hiç dalgınlığa gelmez gözünüz, kulağınız hep açık olmalı.
 

Sırf para veriliyor diye bu duşuncenin oluşması normal değil mi zaten :) Hani iyilik olsun diye bakmıyor ki,bir iş yapıyor sonuçta...Yaptığı işin hakkını vermeli bu sebeple...Çocuk kendi kendine de oynasa, bu kadar uzamamali konuşma.Belki çocuk birşey soracak,belki bir şey söyleyecek,belki birşey isteyecek...Her an çocuğun beklentilerine cevap verebilecek pozisyonda olmalı...Annesi kendi bunu yapmayabilir,ama bu o bakicinin işi,o yapacak :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…