Bakıcımız Sürekli Telefon İle Haşır Neşir Ne Yapmalı ?

Sırf para veriliyor diye bu duşuncenin oluşması normal değil mi zaten :) Hani iyilik olsun diye bakmıyor ki,bir iş yapıyor sonuçta...Yaptığı işin hakkını vermeli bu sebeple...Çocuk kendi kendine de oynasa, bu kadar uzamamali konuşma.Belki çocuk birşey soracak,belki bir şey söyleyecek,belki birşey isteyecek...Her an çocuğun beklentilerine cevap verebilecek pozisyonda olmalı...Annesi kendi bunu yapmayabilir,ama bu o bakicinin işi,o yapacak :)
Sanırım itiraz eden arkadaşımız henüz çok genç.
O yüzden daha duygusal bakıyor konuya.

Kusura bakmayın size katılmıyorum hele de herkesin telefon bağımlısı olduğu günümüzde.
Ayrıca kurallar niye saçma olsun?
Herkes işyerinde istediği gibi hareket ederse ortaya çıkan kaosu kim yönetecek?
Siz belki bilinçli birisiniz, işyerinde mola-telefon görüşmesi gibi durumlarda dozu ayarlayabiliyorsunuzdur.
Herkesin bu bilince ve iş ahlakına sahip olduğunu düşünebilir miyiz?

Ayrıca çocuk bakımı çok özel ve extra fedakarlık isteyen bir iş,yeğenime üç yıldır aynı hanım bakıyor hem de nasıl güzel bakıyor.
Kitap okur,sulu boya yaptırır,hamur oynarlar,bloklarla inşaat yaparlar.
Her gün parka çıkarır.
38 aylık yeğenimin konuşması o kadar düzgün ki hepsinde bu hanımın etkisi büyük.
Çocuk bakımı ve eğitimi böyle olur.

Ama ben sadece çocuğu yedirip içireyim, göz kulak olayım, o oynarken tv izleyeyim,eşimle dostumla telefonda muhabbet edeyim anlayışı bana göre yanlış.

Bu sadece bakıcı için değil annelik anlayışımız içerisinde de yanlış. Yani 'para veriyoruz kadın böyle yapmaya mecbur' anlayışında değilim.

Anne olduğunuzda ve çocuğunuzu birine emanet etmeniz gerektiğinde veya anaokuluna gittiğinde fikrinizin değişeceğinden hiç şüphem yok.
Hele bebeklik çağı ve okul öncesi dönemi hiç dalgınlığa gelmez gözünüz, kulağınız hep açık olmalı.
+100000

O kadar güzel açıklamışsiniz ki.
Ayrica işimizi düzgün yapmamız için kurumsal firmada çalışmamıza gerek yok...Hak yemekten korkacak kadar vicdanlı olmamiz yeterli.

Bir ise giriyorsan hakkını vereceksin arkadaş ! İster temizlik olsun,ister çocuk bakımı,ister üst düzey yöneticilik..."İşten nasıl kaytaririm"dan , "nasıl daha verimli olabilirim" e geçtiğimiz vakit,herşey çok daha güzel olacak.

Cocuk zaten kendi halinde oyun oynuyorsa bakicinin telefonla konusmasinda ne gibi bi sorun var? Yanlis anlamayin meraktan soruyorum. Gunun her dakikasi cocukla oyun oynamasi mi gerekiyor?
Şimdi şöyle bizde masa başı çalışırken yaptığımız işler bir süre sonra monotonlastigi için elimizde telefonla aynı işi yine yapabiliriz ama yapmıyoruz. Çünkü hem etik değil hemde ister istemez dikkat dağınıklığı yaratıyor. Çocuk o sıra balkona çıksa konuştuğu konuya odaklanıp balkona çıktığını farketmez gibi gibi bir sürü senaryo türetilebilir.

Konu sahibi çok haklisin ancak söz konusu evlat olunca yapacağınız konuşma ona yansirmi düşüncesi sizi engelleyebilir ki haklisinizda. Illa söyleyecekseniz sert üsluptan uzak, bir sıkıntı mi var diye konuya girmeniz daha makul. Devir öyle kötü ki cocuguma zarar vermesin yeter anlayışıyla çocuk baktiriyoruz artık..

Canımı sıkan tatsız bir durum var eşimlede konuştuk bu konuyu ama bir çare bulamadık
ben birazda sinirli bir insanım konuştuğum zaman kısa ve sert konuşurum o yüzden cocuğumuz için idare etmeye çalışıyorum bakıcı ablamız 6 aydır bizimle (daha önce kayınvalidem bakıyordu sağlık sıkıntıları oldu ne yazıkki halen devam ediyor ) . genel anlamda memnunum kamera sistemimiz var evde şimdiye kadar bir yanlışını görmedim. çok birşey katamıyor genellikle biz akşamları birşeyler öğretiyoruz vs ama oglumuz çok seviyor çok alıştı sabahları geldiği zaman kucağına atlıyor çok mutlu bizimde gözümüz arkada değil bu bakıcıyı bulana kadar 3 bakıcı değiştirdik kabus gibiydi..
bakıcı işi çok zor :KK43: bulması güvenmesi emanet etmesi herşeyi ayrı bir dert.. gelen çoğu zaman durmuyor vs..
ben herşeyine anlayış göstermeye çalışıyorum idare ediyorum oda bizi idare ediyor..
Tek sıkıntı sürekli telefonla konuşması, tabiki konuşabilir oda bir insan onunda hayatı cocukları eşi var
lakin çok abartıyor bu durumu oglumuz uyurken konuşması zaten sıkıntı değil bizim için
ama gün içerisinde çok konuşuyor ben rahatsız olmaya başladım.
ben mesela hem telefonla konuşurken hemde cocukla ilgilenemiyorum, ilgilensen bile nasıl ilgileneceksin ?
bugün saat 9 dan 10 a kadar sırf telefon konuşması vardı.. o arada oğluma kahvaltı yaptırdı evi toparladı vs.. o telefonla konuşurken oglum kendi halinde motor sürüyor arabaları ile oynuyor yada bir köşede oturuyor..
daha sonra ara ara yine oldu..
son zamanlarda iyice arttı bu durum bir kaç kez tatlı dille ikaz ettim birilerini örnek gösterdim birşeyleri çarpıtarak söyledim ama sonuç vermedi.
sizce ne yapmalıyız ? bu telefonla konuşma konusunu görmezden gelmelimiyim bilmiyorum siz olsanız ne yapardınız ?
belki alsam karşıma açıkca söylesem kötü olacak herşey sonrası uğraş dur.. yeni birini bul, alıştır düzene sok vs.
kreşe seneye gidecek bu arada..
şu an yaşı küçük ve özel kreşlerde bizim burada 3 yaş ve üstü alıyorlar
yanlış bir adım atmak istemiyorum.
ama bu telefon konusu çok canımı sıkmaya başladı bilmiyorum belkide ben abartıyorum yada çok hassasım
ara ara ilgilenirken zaten lafım sözüm yoktu şimdi elinden düşmez oldu
iki arada bir derede kaldım anlayacağınız.
Benimde önceki oturdugum sitede komşumun bakicisi vardi. Bakici degil sekreter sanki saatlerce konuşurdu bahçede görurdüm. Geçende arabayi parkettigim müstakil bi evin önünde yaşli bir teyze ve bakicisi oturuyor. Bakici egilmiş telefona dalmiş teyzenin canı sıkılmış benimle sohbet ediyor. Ne olucak bu bakıcıların hali bende bilmiyorum valla

Canımı sıkan tatsız bir durum var eşimlede konuştuk bu konuyu ama bir çare bulamadık
ben birazda sinirli bir insanım konuştuğum zaman kısa ve sert konuşurum o yüzden cocuğumuz için idare etmeye çalışıyorum bakıcı ablamız 6 aydır bizimle (daha önce kayınvalidem bakıyordu sağlık sıkıntıları oldu ne yazıkki halen devam ediyor ) . genel anlamda memnunum kamera sistemimiz var evde şimdiye kadar bir yanlışını görmedim. çok birşey katamıyor genellikle biz akşamları birşeyler öğretiyoruz vs ama oglumuz çok seviyor çok alıştı sabahları geldiği zaman kucağına atlıyor çok mutlu bizimde gözümüz arkada değil bu bakıcıyı bulana kadar 3 bakıcı değiştirdik kabus gibiydi..
bakıcı işi çok zor :KK43: bulması güvenmesi emanet etmesi herşeyi ayrı bir dert.. gelen çoğu zaman durmuyor vs..
ben herşeyine anlayış göstermeye çalışıyorum idare ediyorum oda bizi idare ediyor..
Tek sıkıntı sürekli telefonla konuşması, tabiki konuşabilir oda bir insan onunda hayatı cocukları eşi var
lakin çok abartıyor bu durumu oglumuz uyurken konuşması zaten sıkıntı değil bizim için
ama gün içerisinde çok konuşuyor ben rahatsız olmaya başladım.
ben mesela hem telefonla konuşurken hemde cocukla ilgilenemiyorum, ilgilensen bile nasıl ilgileneceksin ?
bugün saat 9 dan 10 a kadar sırf telefon konuşması vardı.. o arada oğluma kahvaltı yaptırdı evi toparladı vs.. o telefonla konuşurken oglum kendi halinde motor sürüyor arabaları ile oynuyor yada bir köşede oturuyor..
daha sonra ara ara yine oldu..
son zamanlarda iyice arttı bu durum bir kaç kez tatlı dille ikaz ettim birilerini örnek gösterdim birşeyleri çarpıtarak söyledim ama sonuç vermedi.
sizce ne yapmalıyız ? bu telefonla konuşma konusunu görmezden gelmelimiyim bilmiyorum siz olsanız ne yapardınız ?
belki alsam karşıma açıkca söylesem kötü olacak herşey sonrası uğraş dur.. yeni birini bul, alıştır düzene sok vs.
kreşe seneye gidecek bu arada..
şu an yaşı küçük ve özel kreşlerde bizim burada 3 yaş ve üstü alıyorlar
yanlış bir adım atmak istemiyorum.
ama bu telefon konusu çok canımı sıkmaya başladı bilmiyorum belkide ben abartıyorum yada çok hassasım
ara ara ilgilenirken zaten lafım sözüm yoktu şimdi elinden düşmez oldu
iki arada bir derede kaldım anlayacağınız.
Bir kere daha uyarın bu şekilde devam ederse maaşından kesiceğinizi söyleyin.Konuşursa da kesin.Bir daha emin olun konuşmaz

Madem çocukta alıştı bence sabredin . Zaten kreşe 1 yılı kalmış . Kavga çıksa basıp gitse yine uğraşacaksınız .Yenisini bul , güven, emanet et, çocuk alışsın .Yazarken yoruluyor insan biliyorum çünkü o yoldan geçtim .
ah canm ah eşimde böyle diyor bırak cocuğu ihmal etmiyor alıştı bir düzenimiz var konuşsun diyor.. şimdi yeniden bir düzen kur yeni birini bul çok zor dayanacak gücüm kalmadı

İplerin kopma ihtimali varsa idare eden taraf siz olun.
Bakıcı değiştirmenin zorluğunu yaşamışsınız.
Keşke dört dörtlük olsa, riske atmayın kadını da böyle kabul edin.
eşimde böyle düşünüyor bırak konuşsun ne yapalm gelen gideni aratıyor diğerleri çok mu iyi olacak cocuk alıştı iyi kötü bir düzen var diyor..

X