Bakıcımız Sürekli Telefon İle Haşır Neşir Ne Yapmalı ?

Ponciginannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2018
692
374
33
Canımı sıkan tatsız bir durum var eşimlede konuştuk bu konuyu ama bir çare bulamadık
ben birazda sinirli bir insanım konuştuğum zaman kısa ve sert konuşurum o yüzden cocuğumuz için idare etmeye çalışıyorum bakıcı ablamız 6 aydır bizimle (daha önce kayınvalidem bakıyordu sağlık sıkıntıları oldu ne yazıkki halen devam ediyor ) . genel anlamda memnunum kamera sistemimiz var evde şimdiye kadar bir yanlışını görmedim. çok birşey katamıyor genellikle biz akşamları birşeyler öğretiyoruz vs ama oglumuz çok seviyor çok alıştı sabahları geldiği zaman kucağına atlıyor çok mutlu bizimde gözümüz arkada değil bu bakıcıyı bulana kadar 3 bakıcı değiştirdik kabus gibiydi..
bakıcı işi çok zor bulması güvenmesi emanet etmesi herşeyi ayrı bir dert.. gelen çoğu zaman durmuyor vs..
ben herşeyine anlayış göstermeye çalışıyorum idare ediyorum oda bizi idare ediyor..
Tek sıkıntı sürekli telefonla konuşması, tabiki konuşabilir oda bir insan onunda hayatı cocukları eşi var
lakin çok abartıyor bu durumu oglumuz uyurken konuşması zaten sıkıntı değil bizim için
ama gün içerisinde çok konuşuyor ben rahatsız olmaya başladım.
ben mesela hem telefonla konuşurken hemde cocukla ilgilenemiyorum, ilgilensen bile nasıl ilgileneceksin ?
bugün saat 9 dan 10 a kadar sırf telefon konuşması vardı.. o arada oğluma kahvaltı yaptırdı evi toparladı vs.. o telefonla konuşurken oglum kendi halinde motor sürüyor arabaları ile oynuyor yada bir köşede oturuyor..
daha sonra ara ara yine oldu..
son zamanlarda iyice arttı bu durum bir kaç kez tatlı dille ikaz ettim birilerini örnek gösterdim birşeyleri çarpıtarak söyledim ama sonuç vermedi.
sizce ne yapmalıyız ? bu telefonla konuşma konusunu görmezden gelmelimiyim bilmiyorum siz olsanız ne yapardınız ?
belki alsam karşıma açıkca söylesem kötü olacak herşey sonrası uğraş dur.. yeni birini bul, alıştır düzene sok vs.
kreşe seneye gidecek bu arada..
şu an yaşı küçük ve özel kreşlerde bizim burada 3 yaş ve üstü alıyorlar
yanlış bir adım atmak istemiyorum.
ama bu telefon konusu çok canımı sıkmaya başladı bilmiyorum belkide ben abartıyorum yada çok hassasım
ara ara ilgilenirken zaten lafım sözüm yoktu şimdi elinden düşmez oldu
iki arada bir derede kaldım anlayacağınız.

Son düzenleme:
Seniçok iyi anlıyorum. Birbaşkasını örnek göstererek çözmeye çalışsan, işte x hanım, arkafaşımın bakıcısı çok tel ile uğraşıyormuş ne kadar yanlış falan filan.
o yoluda denedim canm bir kaç kez tatlı dil ile ikaz ettim sonuç vermedi böylede denedim yine olmadı.. şimdi söylersem sert söylemek zorunda kalacağım bu seferde herşey kötü olur.. oglum cok bağlandı yeni birine alışması düzene sokmak çok zor yıpratıcı inanın psikolojim kaldırmıyor

Ah canımmm bnm bakıcı hikayelerim romannolur. Üçüzlerim var. Biliyorum durumu maalesef. Ben son çareyi sahib......com a ilan vererek bulfum. Herrrr şeyi yazdım, şu para, şu saat, tel de de konuştum şunlar şunlar olmayacak. O kadar çokkk arAyan olduki, şimdi çok çok memnunum. Ne kadar veriyodun bilmiyorum ama daha az rakamı yazıp, iki kişi alsan. Birbirlerinden de çekinip (ispiyon olur vs) telle falan oynamıyorlar.

Hayır abartmıyorsunuz sizi iyi anlıyorum evet yeni bakıcı herşeyi başa sarmak olabilir şu noktaya kolay gelmediginize eminim zaten söylemişsiniz de. Ama ben de olsam çok takılırdım çocuk uyurken hadi neyse ama uyanıkken asla olmamalı acil bi durum olmadığı sürece. Laftan anlamıyorsa diğer seçenek malesef değiştirmek siz çaktırmadan cevrenizde yine de bir arayın bakıcı baştan şart koşun hatta yazılı bir şekilde verin eline. Bir önceki bakiciyla yollarımızı bu sebepten ayırdık diyin

Bakıcınızla açık açık konuşmalısınız, aynı durumu vakti zamanında bende yaşadım. Hiç lafı dolandırmadan direkt söyledim, telefonla konuşmanda sıkıntı yok, eşin arar bir yakının arar ona bir şey diyemem ama sürekli hale getirdin ve ben bundan fazlasıyla rahatsızlık duyuyorum. Telefonu alıp bazen mutfağa gidiyorsun o sırada çocuk içeride düşse bunu bana nasıl açıklamayı düşünüyorsun dedim. Çocuk uyuduğunda ya da acil bir durum olduğunda konuşursun ama keyfi dedikodu yapmak için olmaz, sonuçta benim çalıştığım yerde de böyle bir şeye izin verilmez. Orası benim iş yerim burası da senin iş yerin öyle değil mi? demiştim. O konuşmadan sonra daha dikkatli olmaya başlamıştı.

sanrm bende böyle bir konuşma yapmalıyım okadar yıprandık ki bu bakıcılar yüzünden insanlarla bile konuşamaz hale geldim

Acaba ailevi bir sorunu falan mi varda sık görüşme yapıyor. Alın karşınıza sorun acik acik. "X cok sik telefon gorusmesi yapiyorsun. Herhangi bir sorunun problemin mi var ?" diye giris sorun.

Bu insanlari da anlamiyorum kaç saat telde ne konusurlar :-s ben oyle saatlerce elimde telefon konuşamam yani. Bir de iş yerindeyken çekinirim. Madem söylediniz olmadı oğlunuz da çok alıştı yapacak bir sey yok ya göz yimacaksınız ya da çıkatacaksinız.
Şunu yapsanız: mesela telde konusuyor cocuk da yalniz oyun oynuyor. X hanim telefon acil mi veya ne zaman kapatacaksinız? Bir cevap verecektir. Çocuğa sunu yaptirabilir misiniz gibi bir diyalog kursanız o zaman kapatmasi getektiğini anlar mi acep?

Maşallah ne uslu çocuğunuz var

Benim kendi çocuğum beni 10 dakika konuşturmazdı

Yani acil bir şey olur vs tabii konuşulur da sürekli ne konuşuyor

Bence açıkça bir sıkıntı yardımcı olabileceğim bir şey var mı bugün kanerada dikkatimi çekti çok telefon ile görüştün hayırdır bir sorun mu ailecek vs gibi giriş yapın

Sonra da burası iş yeri, işin çocuk

uyurken vs neyse de çocuk oynarken yerken içerken hoş olmuyor tabii konuşulur da biz sürekli konuşsak patronlar kızar sen de düşün mağazaya girdin alışveriş yapıyorsun tezgahtar hep telefon ile konulursa olur mu vs diye anlatın

Çocugun yanında telefon kullanamamaya karar verdik diyebilirsin.
Biz yeğenim için bunu uyguluyoruz zaten, o varken kimse almıyor eline çünkü hemen, oyununu bırakıp telefona yöneliyor ve hep bişeyler izlemek oyun oynamak istiyor 4 yaşındaGerçekten çok olumsuz etkiliyor yaş ilerledikçe ."Artık telefonu onun göremeyeceği zamanlarda kullan çok acil bişey olursa tabiki konuş ama süreyi kısa tut" diyebilirsin...

Sizinle aynı şeyi düşündüm biliyor musunuz. benimde oğlum telde konuşurken elimden çeker bana ver diye. mümkün değil konuşamam. vermezsem ağlama krizine girer.

Siz çalışırken işyerinizde işiniz gücünüz varken keyfi telefon görüşmesi yapmıyorsanız bakıcınızda yapamaz sonuçta hayrına bakmıyor çocuğunuza,parasını alıyor bu sebeple uyarın acıkça.
Bebeğiniz uyurken konuşsun ,çok elzem birşey olmadıkça konuşmasın,bunda yanlış birşey yok olması gereken bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…