• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ücreti

Bu sene ev sahibim küçük oğluma ve büyük oğluma bakacak.
Ücret olarak 1400 bu konuda çok çok şanslıyım hem üst katta oturuyorlar hemde kadın tanıdık biri.
Bakan kişinin yol parasını yemek parasını ve sigortasını gözeterek ücret belirle
Tam Gün mü bakacak hangi şehirdesiniz

Benim yardımcı ablam günde 4 saat geliyo 2 çocuk evdede sadece silme süpürme (çocukların olabileceği alanlarda) yapıyor 1000 tl veriyorum

Benim evime gelen eski yardımcım cocuk bakıyor suanda bebek.
1800+sigorta imiş. Sabah 8 akşam 5 sanırım saatleri 4 te olabilir.
Anlaşmalarında ev temizliği yemek çamaşır olmamasına ragmen kadin onlari yaptırıp bir de ekstradan para vermiyormus..işi bırakacak.
Ben size şöyle bir hesap yapayım.
Ben haftada 2 yardımcı alıyorum 300 TL veriyorum
Günlük 150 TL
Yemek ve ütü de yapiyor.
Bu kişi her gün evime gelse. Hergun ev işi aynı olmaz mesela. Ben bu kişiye ayda 3 bin TL verirdim. Günlük 100.
Ben bakıcı alsam ona da ufak tefek isleri yapmasını isterim mesela haftada 2 kez yerleri silip toz alabilir.
Kesinlikle 4 bin lira veririm.
Yalniz sizin çalışma saatleriniz azmış. Bence 1400 az bir paraymis gecen sene. Suan 3 cocuga bakacak asgari ücret verin en azından. Cocuk bakmak gercekten zor. Bir de kadın etrafı toplasa yemek yapsa. Belki titiz biridir yani gözü pislik görse temizler.
Ben 2 çocuğuna 900 TL ye geçen sene baktiran da biliyorum. Ama gerçekten vicdansizlik ya. Bence asgari ücret uygundur. Asgari ücrette çalışma saatleri 8 saat oluyor ama 3 cocuk var sonuçta..

1200 mü ??
Bundan 7 yıl önce annem sadece 1 çocuğa günde 6 saat baktı 1000 TL +sigorta aldı.
İnsanların emeklerini bu kadar da sömürmeyin artık.
1200 lira asgari ücretin yarisi neredeyse cok komik bir para. Bu paraya çalışan insan varmi ki? Hayret ettim doğrusu. Bizim memlekette en çok temizlikçi bakıcı gibi ınsanların emekleri sömürülüyor gercekten.

Çevremdeki örnekleri size vereyim konu sahibi siz oradan bir fiyat belirlersiniz:

Sitedeki komşumun üç çocuğu var ikisi ilkokul çağında bir tanesi iki buçuk yaşında, bakıcısı sabah 7de geliyor akşam beş gibi gidiyor, çocukları dışarı çıkarıp oyun oynatma ilgilenme, evi silip süpürme yemeğe yardım etme filan hepsini yapıyor, sigortası yok aldığı maaş:900

Bir tane arkadaşımın da üç tane çocuğu var ikisi ilkokul çağında bir tanesi 8 aylık. Sabah 8 akşam 5 ev işine yardım etme de dahil sigortasız aldığı ücret:1000

Bir arkadaşım daha var ikizleri var 15 aylıklar. Ev işleri yaptırmıyor sadece çocukların bakımıyla ilgileniyor sigortasız aldığı maaş:1100

Bir arkadaşım daha var onun da iki tane çocuğu var birisi 5 yaşında ancadır, diğeri ilkokul çağında. Sabah 8 akşam 5 sigortasız aldığı maas: 1200

Yaşadığınız şehire göre de farklılık gösterebilir ama benim yaşadığım şehirde bakıcı fiyatları aşağı yukarı böyle

1200 lira asgari ücretin yarisi neredeyse cok komik bir para. Bu paraya çalışan insan varmi ki? Hayret ettim doğrusu. Bizim memlekette en çok temizlikçi bakıcı gibi ınsanların emekleri sömürülüyor gercekten.
Ooo baksana yorumlara 900 lerden bahsediliyor 3 çocuk artı ev işleri hem de sigortasız...

Ne diyelim Allah herkese kolaylık versin.

Asgari ucretin 3/2 sini vermelisiniz bence,
3 çocuk konusunu dusunup, cok da zorlanmayacagina karar verip kabul etmiştir herhalde.

Benim bakıcıma ben 2900TL+sigorta veriyorum. İşin ilginç yanı artık ikisi de kreşe başladı (2 ve 4 yaşındalar) ama bakıcımız, eve yardımcı olarak bizimle devam ediyor. Maaşını düşürmedim.
Geçenlerde çocuklar boğaz enf geçirdiler, evde iki gün onlara baktı. Karantina zamanı aracımızla evinden aldık, evine bıraktık biz çalışırken iki çocuğa da baktı.
Kayınvalidemin yazlığına bizimle geldi, yine çocuklara baktı.
İşimiz düşer yatıya kalır ya da çocukları kendi evine alır.. Elim ayağım gibi, ne evimde ne çocuklarımda aklım kalır, allah razı olsun.

Malum hastalık sezonu başlar yakında, kadıncağız evden çok çocuk bakabilir bu sene.

Zam oranını da eşime yapılan orana göre ayarlıyorum. Eşim yüzde kaç alırsa, o kadar arttırıyorum.

Çevremdeki örnekleri size vereyim konu sahibi siz oradan bir fiyat belirlersiniz:

Sitedeki komşumun üç çocuğu var ikisi ilkokul çağında bir tanesi iki buçuk yaşında, bakıcısı sabah 7de geliyor akşam beş gibi gidiyor, çocukları dışarı çıkarıp oyun oynatma ilgilenme, evi silip süpürme yemeğe yardım etme filan hepsini yapıyor, sigortası yok aldığı maaş:900

Bir tane arkadaşımın da üç tane çocuğu var ikisi ilkokul çağında bir tanesi 8 aylık. Sabah 8 akşam 5 ev işine yardım etme de dahil sigortasız aldığı ücret:1000

Bir arkadaşım daha var ikizleri var 15 aylıklar. Ev işleri yaptırmıyor sadece çocukların bakımıyla ilgileniyor sigortasız aldığı maaş:1100

Bir arkadaşım daha var onun da iki tane çocuğu var birisi 5 yaşında ancadır, diğeri ilkokul çağında. Sabah 8 akşam 5 sigortasız aldığı maas: 1200

Yaşadığınız şehire göre de farklılık gösterebilir ama benim yaşadığım şehirde bakıcı fiyatları aşağı yukarı böyle
Yasadıgıniz sehırde fiyatlar mı boyle? arkadaslarınız mı vıcdansız?
Uc cocuk sabahtan aksama kadar eve tum ev isleri yemek dahil sigorta yok, 900tl nedır.
Cok sasırdım.

Yasadıgıniz sehırde fiyatlar mı boyle? arkadaslarınız mı vıcdansız?
Uc cocuk sabahtan aksama kadar eve tum ev isleri yemek dahil sigorta yok, 900tl nedır.
Cok sasırdım.
Kesinlikle katılıyorum vicdansızlık hem üç çocuk hem ev temizliği en az 2500 vermeli en azz

Konu sahibinin iki çocuğu ve yarım gün bakılacaktı temizlik falanda yoktu.. Ama bu üç çocuk tam gün artı temizlik yemek falan da var
Konu sahibinin 3 çocuğu var. Eskiden de yemek ve temizlik yokmuş. Sadece arada yapıyor yazmış konu sahibi.

Size göre yüksek fiyat yazan üyeleri ya bakıcıdırlar ya da provoke amaçlı yazıyorlar diye de suçladınız.

Konu sahibinin 3 çocuğu var. Eskiden de yemek ve temizlik yokmuş. Sadece arada yapıyor yazmış konu sahibi.

Size göre yüksek fiyat yazan üyeleri ya bakıcıdırlar ya da provoke amaçlı yazıyorlar diye de suçladınız.
İşte yazmış eskiden kreşe de gidiyormuş çocuklar.. Yani şimdi sıkıntı ne anlamadım 😂

İşte yazmış eskiden kreşe de gidiyormuş çocuklar.. Yani şimdi sıkıntı ne anlamadım 😂
Siz okuduğunuzu anladınız mı ?
eskiden ikizler kreşe gidiyormuş sadece küçük olana bakılıyormuş. 1400 TL veriyormuş.

Konu sahibi diyor ki şimdi ikizler kreşe gitmeyecek. 3 çocuğa bakacak bakıcı. Siz diyorsunuz ki 1200 iyidir ya da 1400 :)

benneyanginlargordum benneyanginlargordum e de 3 çocuk artı temizlik yemeğe en az en azzz 2500 vermeli yazınca dedim ki konu sahibine neden 1200 yeterli dediniz ?

Back
X