• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ücreti

Asgari ücreti saatlik 55TL düşündüğünde 5 saat çalışıyor ama anne çıkmadan eve geliyor onun gelmesini bekliyor öyle çıkıyor +1 saat öyle var bi nevi 6 saat çalışıyor 100TL de aylık yol masrafı olsa 1750 alması gerekiyor 3 çocukta zor ayrıca uzun süredir çalıştığı biri o yüzden düz hesap 2000TL bence yüksek değil

tabi muhakkak eve giris-cikis saatine gore hesaplama yapilmali.
hesap bu cikiyorsa ederi budur o zaman, allah kolaylik versin.

benim kucuk sipa da kreste son donemi, sonra okula baslayacak, bizim kesede inanilmaz bir rahatlama olacak,
kucukken bu isler cidden cok masrafli.

tabi muhakkak eve giris-cikis saatine gore hesaplama yapilmali.
hesap bu cikiyorsa ederi budur o zaman, allah kolaylik versin.

benim kucuk sipa da kreste son donemi, sonra okula baslayacak, bizim kesede inanilmaz bir rahatlama olacak,
kucukken bu isler cidden cok masrafli.
Allah yardımcınız olsun sonuçta evlatlarımıza bakıyorlar hakları ne ise vermek gerek

Bence biraz daha artırabilirsiniz ama kabul etmiş zaten diyorsunuz siz de bunu önermişsiniz. Ama sigortasız çalıştırmak yasak değil mi yani bir sıkıntı çıkmasın sonra

Çalışan kadınların çoğu bende dahil , işimiz yoğun olsada evde kaldigimiz günler kadar yorulmuyoruz.

Ki işim gereği sürekli ayaktayım ama evde 3 saat çocuk baktığımda ve bitmek bilmeyen isler, bitince bir saat sonra bile aynı hale dönünce boşa geçen kocaman günün oluyor.

Benim bir arkadaşım var maaşının tamamı kreşe ve bakıcıya gidiyor yine de evde kalmam diyor.

Çocuk bakmak ve evde kalmak zor iş, çok zor.

....

Birde bir iş veren Türkiye de ki diğer işlere bakarak maaş belirlememeli.

İşte işçiler akşama kadar taş taşıyor yine de şu kadar alıyor diye. Bu yanlış bir kıyaslama.

Herkes kendine düşen işi yapıyor.

Temizliğe gitmekte çok zor. Bir başkasının kirini akşama kadar temizliyorlar.

Kolay olsaydı yardımcı alınmazdı değil mi ?

Evde durup bakıcı tutanlarda var , neden çünkü çocuk bakmak , temizlik , yemek yapmak tüm gün eve bağlı kalmak hiç kolay değil.

Üstelik kıymeti de yok. Bu yüzden çalışmayı seviyor kadınlar.

Yaşam standartları cokta yükselmiyor üstelik. Çok yüksek maaş alanlar haricinde ; yol, yemek, bakıcı, kreş , kıyafet, kuaför masrafi derken zaten maasinin yarısından fazlası gidiyor.

Eğer imkanı varsa kişinin , sırf maaşlar böyle diye bir isveren olarak haksızlık yapmamalı.

Yani ne desem bilemedim.
Ben bakıcı çalıştırmadim hiç ama almak durumunda olsam,vicdanen rahat edebileceğim bir ücret belirler verirdim.
2 çocuk var evde biri 8 yaşına girecek bana pek zorluğu kalmadı ama oğlum için aynı şeyi söyleyemem tam bir deli fişek, ikisine birini alsam bakmak için,çocuklara adam akıllı bak,yedir icir yeter diyecek haldeyim. Yemek,temizlik vs beklemezdim. Sizde hakkaniyetli olmasi açısından bence bakım işine agırlık verecek şekilde çalışmasını saglayin derim.

2011 de 900 veriyordum tek çocuğa

Biz mi çok zengindik ya da saftık bilemedim

Asgari ücret artı yol parası idi burada rayiç

Şimdi nasıldır bilemem

3 çocuk 2000 altı olmaz sanki

Bakıcıya verilecek maaşı, ne kişinin kendi aldığı maaşa ne de kreş ücretine endekslemek uygun.
Her sektörün dinamiği farklı olduğu gibi
kreş-anaokulu ücretleri de değişken.
Asgari ücret üzerinden saat hesaplaması yapılarak bir ücret belirlenip, teşvikten de yararlanarak kısmi SSK yaptırmak en doğrusu.

Bakıcının yolda geçirdiği saatleri de hesaba dahil edenler olmuş bunu hiç anlamadım.
Benim evimle işimin arası 10 km,
şahsi araç kullanmama rağmen
sabah-akşam toplamda en az 1 saatim
yolda geçiyor.
Bunu hesaba katıp mesaiye mi ekleyecek patron?
Şaşkınım, ilk defa duyuyorum böyle bir şeyi.

Geçen sene kreş 1000 + bakıcı 1400 = 2400 oluyormuş. Kreşteki gibi bir faaliyet sunmayacağına göre bence 2000 lira vermelisiniz. Durumunuz daha müsaitse asgari ücret çok daha iyi olur tabi. Bir de yukarıda bir arkadaş daha bahsetmiş sigorta prim desteği, aslında araştırsanız da sigortasını da yatırsanız çok daha iyi ve doğru olur. 😇
Asgari ücret verilmek istenmesini çok abartı buluyorum 10 saat çalışıp asgari ücret alanlar var hadi en az 8 saat diyelim. 5 saat çalışacakmış bakıcı 2000 iyidir

Süresi az olduğu için yorum yapmak daha zor ama 2000 iyi gibi sanki . Sonuçta minimum 8 saat ve 6 gün çalışanlar asgari ücret ancak alıyor. Sigorta da yapmalısınız

Bir dönem karşı komşum ortak bir arkadaşımızın çocuğuna bakıyordu. Ben işten erken gelirdim arada yoklamak için kapısını çalardım ne yapıyorsunuz diye.
Hiç istisnasız her seferinde elinde telefon kulağında kulaklıkla açardı kapıyı. Çocuğu sorardım tabletle oynuyor derdi.
Arkadaşım da gayet farkındaydı durumun ama el mahkum baktırırdı.
Şimdi şu hizmete asgari ücret layık görülüyorsa yazık dışarda asgari ücretle çalışanlara .
Büyükşehirlerde işler farklıdır mutlaka ama küçük yerde burda bahsettiğiniz şeyleri istese bakıcılar, kimse çocuğuna baktırmak istemez.
Ben oyun ablası aradım bulamadım, birkaç saatliğine oyun oynatması için sadece. Çünkü bu şekilde eğitimli kültürlü insan bulunamıyor bu işler için.
Evet gönül ister ki çok para verilsin ama o zaman o parayı veren kişi diplomalı çalışan ister evinde. Ama bulduğu camdan çekirdek çitleyerek karşı binayla bağıra çağıra muhabbet eden Fatma teyze olur.

Bende doktor olsam veririm ama kadın doktor değil memur.. Üç bin alıyor
Konu sahibinin kaç bin TL almasına bakmaz o iş...
Örnek vereyim size ; yıllar önce tayt almıştım 10 TL ye. Boyunu kestirmek istedim 7 TL dedi terzi . Dedim ki taytı zaten 10 a aldım 7 TL çok pahalı değil mi dedim. “Adam bana benim emeğimin karşılığı 7 TL , sizin aldığınız ücretle benim emeğimin ne alakası var .”dedi. Haklıydı....

Back
X