• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ücreti

Siz okuduğunuzu anladınız mı ?
eskiden ikizler kreşe gidiyormuş sadece küçük olana bakılıyormuş. 1400 TL veriyormuş.

Konu sahibi diyor ki şimdi ikizler kreşe gitmeyecek. 3 çocuğa bakacak bakıcı. Siz diyorsunuz ki 1200 iyidir ya da 1400 :)

@benneyanginlargordum e de 3 çocuk artı temizlik yemeğe en az en azzz 2500 vermeli yazınca dedim ki konu sahibine neden 1200 yeterli dediniz ?
Brn 1300 onun için demedim iyi diye tekrat dikkatli okuyın isterseniz bu konu içinde ayrı bi kişi daha sordu kendi durumu için ona dedim 1200 ü.. Sen neden bu kadar taktın bana

Asgari ucret+sigorta. 3 cocugun bakiminin hic de kolay olamayacagini dusunuyorum.

Asgari ücret verin demiş bazıları ..Hak oluyormus.Sabahtan akşama kadar ağır işlerde çalışıp asgari ücret alan insanlar var.Bu mu hakkaniyet oluyor peki??En geç 1 de çıkacakmış .Yarım gün bile değil neredeyse.Cocuklar zaten sabah uyuyor ..Başlarında bekleyecek gibi bir şey olacak çoğunlukla ..Ben fiyat bicemem ama 2000 falan çok yapacağı iş icjn..

Yazmadan geçemiyciiimm😂 anneler kendi çocuklarına bakarken yoruluyorlar çünkü bir taraftan eğitim vermeye çalışıyorlar, kitap okuyorlar, aktivite yapıyorlar, oyunlar oynuyorlar, parka götürüyorlar, beslenmesini planlıyorlar. Ben bunları yapan bakıcı pek görmedim. Yaramaz çocuksa peşinden koşar en fazla. Yardımcı işleri asli iş haline getirin böylee çok iyi. Sonra boşan, iş bul, çocukları da bakıcıya ver de yazarsınız başka konularda. Tamam bakıcıyı buldu taş mı kemirsin peki? Umarım niteliksiz bakıcı devri bir an önce biter ülkede. O zaman bu dediğiniz ücretler konuşulur.

Yazmadan geçemiyciiimm😂 anneler kendi çocuklarına bakarken yoruluyorlar çünkü bir taraftan eğitim vermeye çalışıyorlar, kitap okuyorlar, aktivite yapıyorlar, oyunlar oynuyorlar, parka götürüyorlar, beslenmesini planlıyorlar. Ben bunları yapan bakıcı pek görmedim. Yaramaz çocuksa peşinden koşar en fazla. Yardımcı işleri asli iş haline getirin böylee çok iyi. Sonra boşan, iş bul, çocukları da bakıcıya ver de yazarsınız başka konularda. Tamam bakıcıyı buldu taş mı kemirsin peki? Umarım niteliksiz bakıcı devri bir an önce biter ülkede. O zaman bu dediğiniz ücretler konuşulur.
Aynen, asgari ucretle calisan kadin bakiciya asgari ucret verecek. Veremiyorsa kendi baksin cunku soylemesi kolay. 🤦‍♀️ Ben de bunu anlamiyorum. Ayin sonunu zor getiren insanlardan devlet gibi davranmasini bekliyor insanlar. Cogu memur, isci bu insanlarin ne ticaret yapiyorlar, ne de dunyalari kazaniyorlar ama calismak zorundalar. Bakiciya asgari ucret veremeyeni ayiplamak yerine duzeni tartissalar biraz. Niye kadinlarin dogum izni bu kadar kisa mesela? Neden mesela Almanya'daki haklara sahip degil cocuklu Turk kadini? Niye el kadar bebeyi evde birakip ise donmek ya da en iyi ihtimal ucretsiz izin almak zorunda?

Ben de tanıdıgım bir teyzeye bırakıyorum kızımı sabah 9 da bırakıp 6 da alıyorum. Öglenleri de 1 saat bende oluyor yemek arasında. Bazen haftada 2 3 gün vermiyorum 1200 liraya bakıyor. Gönlümden koparsa eşim ferahlarsa 200 daha veriyorum. Yiyeceğini alıyorum. Onun dışında 2 çocuk olsa en az 2000bin olur bence saatleriniz çok degil ama akşam saatleri sonuçta

Bence turki cumhuriyetlerden bir yatili bakici bulun. 2500-3000 araliginda bulabilirsiniz. Tum gun ve gece sizde kalir, her isi de yapar
Siz bu paralara yatılı bakıcı var mı sanıyorsunuz? Dolar aldı başını gitti,maaşlar tl ile ödenmiyor. Hey gidi hey :)

Selam hanımlar
Virüs dolayısı ile çocuklarımı okula yollamayacağım.
Çocuklar ikizler 5 küçük 2 yaşında
9.00 14.00 çalışıyorum bakıcı da bu saatlerde çalışacak.Toplamda 5 saat.
Geçen sene bu bakıcıya bir tek bebek bakıyordu 1400 TL veriyordum. 5 saat için ve bebek uyuyunca ufak tefek ev işi yapıyordu. Arada yemek yapıyordu. İkizler kreşe gidiyordu.

Bu sene 3 çocuk bakacak sadece zor olacak biraz ama öyle çok yaramaz değil çocuklar ondan zaten kabul etti üçünü bakmayı ücret ne kadar istediğini sordum ama bir şey söylemedi sen belirle dedi sizce ne kadar ücret vermeliyim hakkı kalsın istemem kimsenin istanbulda yaşıyoruz buarada.
Üç çocuk bıraktığınızda ev işi istemeyin. 2000 yapın. Ama ben olsam ben işten gelince iki saat evi toparlar mısın der 2200 yapardım.

Siz bu paralara yatılı bakıcı var mı sanıyorsunuz? Dolar aldı başını gitti,maaşlar tl ile ödenmiyor. Hey gidi hey :)
Sanmiyorum, 2 ay oncesine kadar calistiriyordum. Simdi yenisini 3500 tl ye baslattim ama zaten daha fazla ozelligi olan bir kiz

Sanmiyorum, 2 ay oncesine kadar calistiriyordum. Simdi yenisini 3500 tl ye baslattim ama zaten daha fazla ozelligi olan bir kiz
Bence çok iyi fiyat,bizim buralarda şirketlerde pek öyle yürümüyor işler. En son geçen sene 3500 tl için anlaşmıştı bir arkadaşım şirketle 2. Günde istemiyoruz dediler:) Birde aksanları yüzünden pek tercih sebebi değiller,çocuğun dil gelişimi döneminde önemli bir ayrıntı.

Bence çok iyi fiyat,bizim buralarda şirketlerde pek öyle yürümüyor işler. En son geçen sene 3500 tl için anlaşmıştı bir arkadaşım şirketle 2. Günde istemiyoruz dediler:) Birde aksanları yüzünden pek tercih sebebi değiller,çocuğun dil gelişimi döneminde önemli bir ayrıntı.
Cok daha fazla isteyenler de var hem de hicbir meziyeti yok. Ben de cok degistirdim, sonunda buldum

Back
X