• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı Ücreti

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
O diplomayı almak için 5 yıl üniversite okudum, hesapladım da nereden baksan sadece maddi yönü en az 60 bin lira... Diploma yok derken çok kısıtlı bir açıdan bakmışsınız, belirtmek istedim.
En az 60 bin tl yi veremeyecek durumu olan insanlarin diplomasi yok diye emeginin hor gorulmesi de tuhaf sey dogrusu.

En az 60 bin tl yi veremeyecek durumu olan insanlarin diplomasi yok diye emeginin hor gorulmesi de tuhaf sey dogrusu.
Ben işin sadece maddi yönü diye özellikle belirttim farkındaysanız, kimsenin emeğini hor gördüğüm yok, eğer ben bir yere gelmek için bir bedel ödediysem, zaman, emek harcadıysam ki bir farkım da olmalı değil mi? Bahsettiğiniz durumda da benim aldığım eğitim hor görülüyor o zaman yanılıyor muyum ? Eğitim bu kadar önemsiz mi?

Sırf diplomaları yok diye sizden aşağı mı emek veriliyorlar işlerine?
O zaman en çok emeği inşaat işçileri ve hamallar veriyor en yüksek maaşı da onlar almalı. Böyle bir mantık olabilir mi ? Diploma neden var neden sınavlarda ilk 20 bine giriliyor ya da 5 sene okunuyor ?

Ben asgari ücret almak için okumadım, herkesin tercihleri kendini ilgilendirir, ben diploma için emek verdim, o yüzden o emeği vermeyenlerle aynı kefeye konmamalıyım diye düşünüyorum.
Büyük hayaller büyük kaybettirir.
Ülkede bilmem kaç yüz üni varken, üni diploması olması önemli mi gerçekten?
Bizlerin 5 sene verdiği emeği, işi öğrenerek geçiren ‘kalifiye’ elemanlar var.
Keza sırf diplomaları yok diye daha az ücret almaları mantığı tamamen yanlış.
Bu ülkede asgari ücret bellidir, kasiyeri de elemanı da bakıcısı da bu ücreti alır.
Eğer maddi getiri sebebiyle aldıysanız, keşke hiç almadaydınız, o sürede birkaç kursa belirli alanlarda giderek dışarıda aldığınız sertifikalarla birçok üni mezununun önüne geçer, daha fazla maaş alırdınız.
Mesleğiniz ne bilmiyorum, ama geçerli 2 meslek vardır maaş olarak doktor ve avukat.
Avukat da yıl bazlı artar zaten ama mühendislik bile bu kategoride değildir.
Onlara sadece imza yetkisi gözüyle bakılıp, 3 teknikerle ilerlenir.

Bilemiyorum, durum ortada iken böyle düşünceler ancak ütopya.

O zaman en çok emeği inşaat işçileri ve hamallar veriyor en yüksek maaşı da onlar almalı. Böyle bir mantık olabilir mi ? Diploma neden var neden sınavlarda ilk 20 bine giriliyor ya da 5 sene okunuyor ?
İnşaat işçilerinin günlük yevmiyelerinden haberiniz var mı?
Bence yok, örnek verebildiğinize göre😂
Ya da bir boya ustası vs...

Sırf diplomaları yok diye sizden aşağı mı emek veriliyorlar işlerine?
İnşaat işçilerinin günlük yevmiyelerinden haberiniz var mı?
Bence yok, örnek verebildiğinize göre😂
Ya da bir boya ustası vs...
Çok şükür mesleğim iyi maddi kazancım da asgari ücret ya da burada söylediğim rakamlar değil. Ama diploma gerçeği diye birşey var. Her ne kadar her meslek için şu an geçerli olamasa da bir dairede çalışan memur ile orayı temizleyen temizlikçi aynı maaşı almıyor alamaz da. Emek dediğiniz şey kafa patlatarak, ders çalışarak, kendini geliştirerek de olan birşey.

Ben işin sadece maddi yönü diye özellikle belirttim farkındaysanız, kimsenin emeğini hor gördüğüm yok, eğer ben bir yere gelmek için bir bedel ödediysem, zaman, emek harcadıysam ki bir farkım da olmalı değil mi? Bahsettiğiniz durumda da benim aldığım eğitim hor görülüyor o zaman yanılıyor muyum ? Eğitim bu kadar önemsiz mi?
Oğlumun kreş ucreti aylık 2150 TL.zengin oldugumuz için değil mecbur oldugumuz için gönderiyoruz maliyetine de katlaniyoruz.bakacak kimsemiz yok.bankaciyim.kazandigim her kurusta hem bedensel hem psikolojik alinteri var.bahsettiginiz eğitim sureci de ayri.memleketten ayri 4 sene yurtlarda kalarak.merdivenin bir basamağına oturup diğer basamağı masa olarak kullanarak...çalışma hayatında da sokak sokak geziyoruz hedeflerimizi tutturmak için.ha bu arada pozisyonum da iyi yanı.ben şubede olmazsam benim işimi yapacak kimse yok kurum bu yüzden maaşımı oduyor bana evden calis ya da idari izinlisin dediginde.ama kreşe gondermezsem çocuğuma ben bakarım.evime yardımcı almazsam temizliğini ben yaparim.neden yapmayana para odeyeyim.kolay mi kazanılıyor? Düzeni bozulani devlet dusunecek.Keşke böyle olmasaydı.kimsenin düzeni bozulmasaydi.

Egitim onemlidir ama kazanc adaleti olarak bakildiginde bizim gibi ulkelerde cok da onemli degildir. Bir yere gelebilmek icin emek veren insanlar var her zaman. Herkes emek veriyor ama bunu diplomasi olmadan da yapabilir insan.

Keyfiyeten hayat olulu okudum kafasinda olan insanlara yore bir fark olabilmesi icin mutevazilik beklerdim ama herkeste olan bir sey degil. Bir de ustune ustluk okutulmayan kiz cocuklari, maddi inkansizliktan okuyamayan ogrenciler, okumus ama dayisi olmadigi icin os bulamayanlar, siyaset yuzunden kariyerine ket vurulan gelebilecegi yere gelemeyenler varken 'emek verdim bir farkim olmali 'diyip genelleme ile isin icinden cikmak pek olmuyor.

Sadece maddiyat degil yani. Ayrica cocuk bakicisi olan insanlarin tumu de egitimsiz degil tum genellemeler gibi bu da yanlis bir bakis acisi.

Çok şükür mesleğim iyi maddi kazancım da asgari ücret ya da burada söylediğim rakamlar değil. Ama diploma gerçeği diye birşey var. Her ne kadar her meslek için şu an geçerli olamasa da bir dairede çalışan memur ile orayı temizleyen temizlikçi aynı maaşı almıyor alamaz da. Emek dediğiniz şey kafa patlatarak, ders çalışarak, kendini geliştirerek de olan birşey.
Yani siz bir maden işçisinden daha fazla emek verdiniz, öyle mi?
Neyse efendim, siz statünün para ettiğine inanmışsınız, ben ‘iş ve emeğin’.
Dolayısıyla tartışmanın manası yok.

Kimsenin düzeni bozulsun istemeyiz tabi.. hizmet i kesildiği için maaşı kesileni bizler nereye kadar idare edebiliriz?

Ben o insanların emeğine sonsuz saygı duyuyorum. Onlar emek vermiyor diye bir iddiam yok bilakis belki fiziki yorgunlukları hepimizden fazla. Ama senelerce okuyan, sınavlara hazırlanan, kafa patlatan kurs kurs gezen insanlarında aynı mağduriyeti yaşadığından ve diplomanın da oldukça önemli olduğundan bahsetmeye çalıştım, siz de haklısınız bakış açınızı anlıyorum ama böyle düşünüyorum. Allah herkese versin inşallah.

Bu sizin neye emek dediğinize gore degisir bu yuzden haklısınız tartışmanın manası yok.tabii ki maden işçilerinin emeği çok kıymetli ama bir doktordan daha fazla gelir elde etmemelerinin nedeni bugün konuştuğumuz mevzu değil.bugun gündemde daha önce olmayan farklı bir durum var.ve çoğumuzun işi garanti degil.

Ben o insanların emeğine sonsuz saygı duyuyorum. Onlar emek vermiyor diye bir iddiam yok bilakis belki fiziki yorgunlukları hepimizden fazla. Ama senelerce okuyan, sınavlara hazırlanan, kafa patlatan kurs kurs gezen insanlarında aynı mağduriyeti yaşadığından ve diplomanın da oldukça önemli olduğundan bahsetmeye çalıştım,
Hanımefendi bende de var o diploma, ülkemizde milyonlarca diplomalı işsiz olduğu düşünülürse safi düz mantık olarak, okumanın para etmediğini anlamak zor değil.
Zira yemek yaparken de emek veriliyor, çocuk bakarken de, ders çalışırken de.
Hangisi ya da öbürü daha kıymetli diye bir yarışa girmek saçma.
Sizin mesleğiniz benim kapasitem için geçerli değildir, siz belki 40 sene okuyarak benimkini yapamazsınız.
İşte bu sebeple gerçekten 40 sene okusak bile bir maden, inşaat işçisi olamayacağımız gerçeğini değiştirmiyor.
Diplomayı her emek geçersiz kılar.

Ne kadar bilgisiz insan varsa o kadar fazla fikir var.keske burada sormayıp bildiğinizi yapsanız. Ben de bir öğretmen olarak evde oturmuyorum. Canlı ders videoları çekip çocuklara gönderiyorum. Yüzlerce öğrenciye ödev verip takibini yapıyorum. Çalışma kağıtları hazırlıyorum, konu takibi yapıyorum, her kafadan çıkan soruya tek tek cevap veriyorum. Üstelik gecesi gündüzü haftaiçi haftasonu mefhumu da kalmadı olayın. Gecenin bir yarısı bu testim doğru mu diye mesaj geliyor kontrol ediyorum. Aferin canım şu oldu şu olmadı...bunlardan gocunmuyorum mesleğimi çok seviyorum. Maaşımı alıyorum çünkü işimi yapıyorum. Tatilde değil uzaktan eğitim sürecinde yiz. Haa ek dersim yok mesela onu da çalışan fazla öğrenciyle ilgilenen alıyor. Özel ders veriyordum aylık konuşmamıza rağmen aramayan sormayan hatta verdiğim dersin ücretini ödemeyenler oldu. Dert değil benim için. Yani demem o ki kişisel kanaatim 900 veriyorsan 600 verebilirsin ... Ben çalışmadığım işin parasını almıyorum. Bana fazladan ek ders verilse hayır hasenat yaparım. İyi günler.

Back