Bakici ücreti hakkinda

Benim fikrim 1200 1250 verebilirseniz iyi olur. Cunku soyle asgari ucret zaten 2020 yarisini simdi veriyormussunuz 1000 o zaman hem asgari ucrrt artacak hemde o gunde 8 saat calismanin hakki siz 5 saat yani yaridan biraz fazla calistiracaksiniz. Hemde caninizi emanet ediyorsunuz 200 lira gozunuze gelmez diye dusunuyorum.

Özel sektörlerde görünen zamlar o rakamlar. Bu sene bir çok şirket %20'den fazla zam yaptı. Ülkenin enflasyonu zaten %20'lerde.
Haklısınız ülkenin enflasyonu açısından, her şey yeterince pahalı, devamlı da zamlanıyor. Sadece benim çevremde özel sektörlerde çalışanlarda bu zamları duymadığım için demiştim. İhşallah kurumların çoğu yapıyordur bunu mutlu olurum. (Çok yakınım 2 kişiden biri bu sene %6; diğeri ise %12 aldı, ki şirketlerin tüm çalışanlarına verdiği oran ve maalesef bahsettiğim kurumlar adını hepimizin duyduğu bilinen şirketler)

Kadın eylülde ise başlamış ocak 2019 da 10 puan bu ay 6 puan zam aldık. Ayrıca ocak 2020 de bir 10 puan daha olacak gibi duruyor. Bende öğretmenim. Konu sahibi toplamda 26 puan zam almış olacak belirttiği dönemde. 25 puan normal.
Dediğim gibi ben pek bilmiyorum, çevremde özel kurumlarda çalışanların bu yıl aldıkları zam oranları ile kıyaslamıştım(bilinen firmalarda çalışıyorlar ve %15 üzerini duymadım) ama arkadaşın biri çoğu özel kurum %20 den aşağı yapmadı dedi, umarım öyledir hepsi, mutlu olurum.(şu an haber dinliyorum enflasyonun ne kadar düştüğünü anlatıyor sayın bakanımız :KK70:, memur ve emekli zammı belirlenecek ya)

Haklısınız ülkenin enflasyonu açısından, her şey yeterince pahalı, devamlı da zamlanıyor. Sadece benim çevremde özel sektörlerde çalışanlarda bu zamları duymadığım için demiştim. İhşallah kurumların çoğu yapıyordur bunu mutlu olurum. (Çok yakınım 2 kişiden biri bu sene %6; diğeri ise %12 aldı, ki şirketlerin tüm çalışanlarına verdiği oran ve maalesef bahsettiğim kurumlar adını hepimizin duyduğu bilinen şirketler)
Özel sektörde ve kurumsal firmada calısıyorum
Cevreminde büyük cougunlugu bu sekilde
Operatörlerden tutun bankalara ilaç firmalarında calısanlara hep %20 üzeri zam yapıldı
Yapmayanlar da oldu ancak onlar gecen sene dolar artısı nedeniyle agustos gibi zaten %10-15 arası ara zam yaptıkları icin ocaktada %10 civarı yaptılar
Asgeri ücret bile 1700ken 2000leri gecti bu sene

Konu sahibesi 200-250tl lik bir artış uygun olacaktır hem canınızı emanet ediyorsunuz eşinize böyle söyleyin onunda gönlü olsun

Dediğim gibi ben pek bilmiyorum, çevremde özel kurumlarda çalışanların bu yıl aldıkları zam oranları ile kıyaslamıştım(bilinen firmalarda çalışıyorlar ve %15 üzerini duymadım) ama arkadaşın biri çoğu özel kurum %20 den aşağı yapmadı dedi, umarım öyledir hepsi, mutlu olurum.(şu an haber dinliyorum enflasyonun ne kadar düştüğünü anlatıyor sayın bakanımız :KK70:, memur ve emekli zammı belirlenecek ya)
Emek somuren herkesin Allah belasını versin.

Hocam bu sene sizin maaşa yüzde 25 zam gelecek mi? 200 lira fazla atacak mısınız cebe? Sizin orda piyasa yüksek belli ki. Burda yarım güne 1000 fazla mesela

Hocam bu sene sizin maaşa yüzde 25 zam gelecek mi? 200 lira fazla atacak mısınız cebe? Sizin orda piyasa yüksek belli ki. Burda yarım güne 1000 fazla mesela
Ama işte geçen yıl 1000tl verdik helali hos olsun benim tek derdim bakicimizi mağdur etmemek bu arada mugla merkezde yasiyorum

Ben de 1.200 gibi olmalı diye düşünüyorum. Bazı arkadaşlar özel sektör zamları ile kıyaslamış ama zaten o zamlar da yetersiz. Enflasyon aldı başını gitti, bebeğinize bakacak olan kişi, maaşını düşük bulursa aynı verim ile çalışmaz. 1000 tl ye bile yarım gün için fazla diyenler sanırım asgari ücretli işlerin çalışma saatlerini ve bakıcınızın saatlerini kıyaslıyor. Ancak siz memnunsanız, bebeğinize iyi bakıyor ise bu iş basit bir iş değil.

kendi işim olsun diye ugrasacagima vaktiyle memur olaydım, ne diyim :))
Bakıcıya %25 artış anormal olur.
Tek çocuk bakıyor, evde bakıyor, baska is yapmıyor, 1000 se, 100-150 makul olur.
Evet hayat pahalilasti, ama herkese pahalı.
Başka bir yere gitse bu parayı da alamaz şu ortamda.
Herkes daha ekonomigini tercih ediyor, zorunlu ihtiyaclardan bile kısılan donem.🤷🏻‍♀️

8-12:30 icin 1000 tl cok iyi cok fazla artisa gerek yok zaten 1100 gayet iyi
Bi de şöyle bi durum var seneye dersim 20 saat 1gun boş 1gun tam 3 yarim şeklinde yani 4 günde 3 yarim 1 tam şeklinde çalışacak 1gun bos olacak 1200 iyi galiba

kendi işim olsun diye ugrasacagima vaktiyle memur olaydım, ne diyim :))
Bakıcıya %25 artış anormal olur.
Tek çocuk bakıyor, evde bakıyor, baska is yapmıyor, 1000 se, 100-150 makul olur.
Evet hayat pahalilasti, ama herkese pahalı.
Başka bir yere gitse bu parayı da alamaz şu ortamda.
Herkes daha ekonomigini tercih ediyor, zorunlu ihtiyaclardan bile kısılan donem.🤷🏻‍♀️
Bakıcı işi çok sıkıntılı. Bulunmuyor güvenecek insan. Benim bakicim ne dese veririm. %30 zam vereceğim eylül de kabul etmezse 40 a kadar yolu var. Gözden çıkarttım.

Benim de 5 saat bakacak biz eylul itibariyle bin liraya anlastik. Kendi belirledi ucreti de. Ben mudahale etmedim acikcasi.

Asgari ücrete göre şimdiki maaşı 1125 olmalı. 1150 olabilir

Back
X