• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı problemi

1,5 saat bakacakmıs cocuguna
yanı o kadr surede komsu vs de bulunur altı ustu götrp getrp baktrman 2-3 saat
madem yarım gun calısıyorsunz ısınızı gucunuzu de kendınız yaparsınz
tum gune 900 gercekten az ama durumu olmayan (sağlıgı yerınde olan) bazı ev hanımları cogu zaman calısıp para kazanmaktansa baskalarından sürekli istemeyı ve aglamayı daha coık sevıyo malesef

Ben fiyatı az buldum canim geçen yıl bakcım 8den 12ye kadar 1000tl almıştı bu yıl da 8den 12 ye kadar sadece bebek bakımı 1250 tl.olarak anlaştık bence çevresindekiler fiyat konusunda onu kışkırtmış kendisi de yan çiziyor ayrıca kimse işvereni ile bugün isim biterse bi kahveni içerim tarzı konuşamaz daha ilk günden ne bu samimiyet bence kahvesini içip işten ayrılmak istediğini belirtecek
Haklı olabilirsiniz ama parayı ben teklif etmedim ki o istedi bende okey dedim üstelik evim çok küçük 90 metrekare öyle bir iş yok hani anlamadığım parayı az bulduysa söyleyebilirdi şu an zaten yarım gün bile çalışmamış oldu 🙄

Ya benim daha önce hiç böyle bir tecrübem olmadı.eşim ve ben ikimizde yarım gün çalışıyoruz birimiz sabah birimiz öğleden sonra.oğlum ile başbaşa kalacağı sadece 1.5 saat.1.5 saat için kimseyi bulamayacağım için tam gün ev işi ve bebek bakımı diye konuştuk oda seve seve kabul etti.maaş olarak kendi 900 istedi ben tamam dedim ama 1000 verecektim.tabi bunu ona söylemedim.
Tam gün için mi 1000 lira verecektiniz, yarım gün mü.

Ya benim daha önce hiç böyle bir tecrübem olmadı.eşim ve ben ikimizde yarım gün çalışıyoruz birimiz sabah birimiz öğleden sonra.oğlum ile başbaşa kalacağı sadece 1.5 saat.1.5 saat için kimseyi bulamayacağım için tam gün ev işi ve bebek bakımı diye konuştuk oda seve seve kabul etti.maaş olarak kendi 900 istedi ben tamam dedim ama 1000 verecektim.tabi bunu ona söylemedim.
Anam 1.5 saat için o kadar para veriyon aynı yerde olsaydık 1.5 saat ben bakardim para da istemezdim senden komsun falan yok mu 1.5 saat herkes bakar tüm gün gelmesine gerek yok o paranin yarısını komsuna ver günde 2 saat bakar

1,5 saat bakacakmıs cocuguna
yanı o kadr surede komsu vs de bulunur altı ustu götrp getrp baktrman 2-3 saat
madem yarım gun calısıyorsunz ısınızı gucunuzu de kendınız yaparsınz
tum gune 900 gercekten az ama durumu olmayan (sağlıgı yerınde olan) bazı ev hanımları cogu zaman calısıp para kazanmaktansa baskalarından sürekli istemeyı ve aglamayı daha coık sevıyo malesef
Evet ya en sevmediğim olay bu zaten.durumu yok sağlığo yerinde ama iş beğenmez çok kadın var.hadi halinden memnunsun kimseye ağlamayacaksın değilmi ? Zaten kendim yapıyorum temizliğimi aslında o konuda problem yok ama 1.5 saat kimseyi bulamayacağım için kalan vakitlerinde ev işi diye anlaştık.900 az gibi görünüyor ma inanın buralarda piyasa bu şekil komşumuzun bakıcısı 3 çocuk hepsi 5 yaş altı 1200 tl geliyor

bakıcı problemi yazmışsınz zaten..
problem ise yol vereceksenz. . .

Anam 1.5 saat için o kadar para veriyon aynı yerde olsaydık 1.5 saat ben bakardim para da istemezdim senden komsun falan yok mu 1.5 saat herkes bakar tüm gün gelmesine gerek yok o paranin yarısını komsuna ver günde 2 saat bakar
Çok sağolun çok incesiniz 💙💙

Onumuzdeki hafta bi bayanla baslicam
Ilk bakici deneyimim. Kadininda ihtiyaci var. Kendi diyo zaten ihtiyacim var diye.
Şartlarimi pesin pesin konustum.
Benim burda kimsem yok abla yarin gelmiyorum desen ortada kalirim. Boyle problem yasayacaksak bastan gelme dedim. Yemekler sende dedim oglum da ögle yemegine gelicek okul dibimizde onun gelio gitmesini kontrol edip yemek olsun evde surekli dedim. Senden ince temizlik istemiyorum cam sil demiyorum abla ama cocuk balkona cikicaksa balkon temiz olsun. Cocuk döküntu icinde gezmesin evi sil demem ama evin bi yerine bir sey dokulduyse temizle lutfen dedim. Gayet acık konustum. Umarim sorun yasamam iyi bir bayana benziyo ama hayirlisi bakalim.

En büyük korkumda bu çünkü bir anda bırakırsa bir anda kimseyi bulamam
Bakin bende 2 yil cocuk baktirdim. Benim ilk bakicim boyleydi. Anlastik ilk gun gelmedi. 1 gun once aradim acmadi. Ertesi gun cocukla ise gittim tekrar aradim ben memleketteyim haftaya donerim anca dedi. Benden buyuktu bende yumusak yuzluyum diye beni oyaladi durdu. Bende baska birini buldum gelmeyin dedim. Sonrasi o kadin gitti yerine beddualar siralayan kadin geldi. Ben bir sure cocukla ise gittim sonra baska bir kadin buldum komsulara haber salip. Sansima bu kadin iyi cikti tam 2 yil bakti. Simdi evladi gibi oldu aglar arkasindan hala.

Sorumsuz birine benziyor. Canınızı sıkacaktır mutlaka..

Anlattığıniz kişi resmen sorumsuz.
Ama iyi niyet de karşılıklı oluyor inanın.
Konu sahibi sizin için söylemiyorum, yanlış anlamayın.

Bende geçen sene uzaktan bir tanıdığımizin vesilesiyle bakıcılık yapmaya gittim, aile 4 çocukluydu ve gerçekten 4 çocuğa bakmayı herkes kabul etmez.

Çok iyi niyetli ve sevecen geldiler, oğlunu da getir dediler, samimiyetlerinden dolayı kiramadim.

Ama işin sonunda evdeki küçük bebiş bana alisamadigi için, ayrılmaya karar verdim.

Adam bana ne yapalım ne kadar verelim şimdi dedi, baştan anlaşmış olmamıza rağmen.

Sanki ısrar eden onlar değilmiş de, ben oğlumla oraya kahve içmeye vakit geçirmeye gitmişim gibi bir hava da, yani yok canım hiç vermeyin desem e zaten ne yaptın ki, diyecek gibi bir hali vardı 😂😂

Kahvaltı, temizlik, bebeklerle beraber çocukların okula götürülüp getirilmesi, arada yemek yapilmasi, sonra bebeğin uyutulmasi, yemesi vs..

Daha sayamadığım bir sürü şey için, adam bana dalga geçer gibi tavırla ne vereyim diye sordu, baştan konuştuğumuzun üstüne..

Bu bakıcı sorumsuz, orası kesin, ama 900 de çok çok az.

En az asgari ücret bence.
İnsanlar sürekli birbirlerini kullanmaya çalıştıkça karşılıklı bir artniyet oluyor sanırım..

Birde bunu kabul ederseniz bu davranis hep devam eder bilesiniz. Kahveni icerim ne demek. Bizim teyzemize ben israr ederdim kahve yapayim icelim diye zahmet olur der icmezdi. Cikmadan cocukla yaptiklari dagilani topalr cikardi. Izinleri onceden soylerdi bugun randevum var nasil yapalim diye. Olmasi gerekn bu

Ben eve kamera koydum zaten.kadın bunu görünce biraz bozuldu.ne yani siz benimi izliyeceksiniz dedi.biraz bozuldu.biz yokken evde at koşturmak istiyor galiba hiç anlamadım.gerçekten iyiliktem maraz doğar
Eve kamera kurdurcagimizi soyledigimde benim gelcek ablaya tamam ablam sen nasil rahat etceksen dedi. Umarim katekulleye gelmem

Ozguvene bak size bi kahve icmeye gelecekmis kovun gitsin cikarin demiyorum kovun illaki bulursunuz daha iyisini

Bakin bende 2 yil cocuk baktirdim. Benim ilk bakicim boyleydi. Anlastik ilk gun gelmedi. 1 gun once aradim acmadi. Ertesi gun cocukla ise gittim tekrar aradim ben memleketteyim haftaya donerim anca dedi. Benden buyuktu bende yumusak yuzluyum diye beni oyaladi durdu. Bende baska birini buldum gelmeyin dedim. Sonrasi o kadin gitti yerine beddualar siralayan kadin geldi. Ben bir sure cocukla ise gittim sonra baska bir kadin buldum komsulara haber salip. Sansima bu kadin iyi cikti tam 2 yil bakti. Simdi evladi gibi oldu aglar arkasindan hala.
Ne mutlu evlatlarınız ve size.umarım bende böyle birini bulabilirim

Birde bunu kabul ederseniz bu davranis hep devam eder bilesiniz. Kahveni icerim ne demek. Bizim teyzemize ben israr ederdim kahve yapayim icelim diye zahmet olur der icmezdi. Cikmadan cocukla yaptiklari dagilani topalr cikardi. Izinleri onceden soylerdi bugun randevum var nasil yapalim diye. Olmasi gerekn bu
Dün için hastalıktır olabilir dedim ki geleceği saatte aramasına rağmen. Bugün hiç haber vermemesi ben arayınca mazeretini bildirmesi hiç hoş olmadı.ben işe başladığımda böyle birley olsaydı ne yapacaktım? İnanın çok çok iyi niyetle yaklaştım.3 yarım gün geldi ama bende en az onun kadar çalıştım.kahvesini çayını istedi yaptım.yemek yaptım.kendim çocukla ilgilenemedim yani kadın evdeyken.eşimde izinee şu an ona verdim oğlumu da kadını eve alıştırmak ve rahat ettirmek için.bilmiyorum böyle olmasını istemezdim.

Back