Bakıcı olarak işten ayrıldım

sutlupetibor

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2024
58
45
3
Selamlar sonunda konu açmak banada kısmet oldu icime dert olan bir konuyu anlatmak istiyorum bir işe girdim daha iki gün oldu ama ayrılmak istedigimi söyledim karsi taraftan asiri büyük tepki aldım ayipmi ettim diye sormak istedim 23 yasinda otizmli bir cocuga bakma işiydi ayrıca yemek olarak anlastik ama ben ise girmeden once sordum yemek ne istersiniz diye bir çorba bir ana yemek gibi konuştuk ama iki gundur günde en az 5 cesit yemek yaptik cocugun tum kisisel temizligi tamam dedim bunda sikinti yok bugun gezdirdim kendim bir bucuk saat disarda tek baktim bu arada agir otizm konusma yok saldırganlık çok fazla var haftada iki gun yatili istediler ona da tamam dedim ama bugun cikarkene yarin ev süpürmek ve banyo dolaplarınin temizliyi duzeltilmesi lazim dendi bende ayrilmak istedigimi konustum cubku dün supurmustum ve ev villa gibi altli üstlü evlerden tum bunlara 25 bin konustuk ben bu kadar ise az buldum cubku konusurken temizlik yoktu cogu şey yoktu sonradan cikti bebde az bu paraya dedim cubku sigortada yok bana kızdı yarın gelme dedi bende tamam nasıl isterseniz dedim ama içimden bir şey ayip ettin niye yari yolda koydun diyor ben hanima dedim ki birisini bulasiya gelirim ben sizde bakarsiniz yeni birine kabul etmedi kızdı bozuldu

Selamlar sonunda konu açmak banada kısmet oldu icime dert olan bir konuyu anlatmak istiyorum bir işe girdim daha iki gün oldu ama ayrılmak istedigimi söyledim karsi taraftan asiri büyük tepki aldım ayipmi ettim diye sormak istedim 23 yasinda otizmli bir cocuga bakma işiydi ayrıca yemek olarak anlastik ama ben ise girmeden once sordum yemek ne istersiniz diye bir çorba bir ana yemek gibi konuştuk ama iki gundur günde en az 5 cesit yemek yaptik cocugun tum kisisel temizligi tamam dedim bunda sikinti yok bugun gezdirdim kendim bir bucuk saat disarda tek baktim bu arada agir otizm konusma yok saldırganlık çok fazla var haftada iki gun yatili istediler ona da tamam dedim ama bugun cikarkene yarin ev süpürmek ve banyo dolaplarınin temizliyi duzeltilmesi lazim dendi bende ayrilmak istedigimi konustum cubku dün supurmustum ve ev villa gibi altli üstlü evlerden tum bunlara 25 bin konustuk ben bu kadar ise az buldum cubku konusurken temizlik yoktu cogu şey yoktu sonradan cikti bebde az bu paraya dedim cubku sigortada yok bana kızdı yarın gelme dedi bende tamam nasıl isterseniz dedim ama içimden bir şey ayip ettin niye yari yolda koydun diyor ben hanima dedim ki birisini bulasiya gelirim ben sizde bakarsiniz yeni birine kabul etmedi kızdı bozuldu
Gitmeyin tabii ki

23 yaşında mi çocuk dediğin? E koca adammış ki. Haftada iki günden yatılı biri için 25 çok az bir rakam. Üstelik seni hem aşçı hem temizlikçi olarak kullanıyorlar. Villa dediğin eve temizliğe git, on günde zaten daha fazlasını kazanırsın.
İyi yapmışsın çıkarak. Kimseyi yarı yolda bıraktığın falan yok. İnşallah paranı ödeme konusunda sıkıntı cikarmazlar

Başta ne konuşulursa o olması gerekir. Her gün yeni birşey çıkartılır mi Allah aşkına. Ben bakıcı ablama yarım saat daha durur musun dedigimde bile bı dünya utaniyorum. Kendimi zora sokuyorum onu sokmuyorum. Emek veriliyor sonuçta. Ve bakıcı ablanın yanı sıra haftada bir gün de temizliğe başka bir abla geliyor. Kimseden yemek filan da istemem. 25 bin arada da yatılı kalmaya az tabiki. Benim ablam 3 gün 4 e kadar 1 gün 2ye kadar 3 gün boş 12 bin veriyorum. Ne yemek ne ev işi sadece çocuk bakımı...

Özel insanlara bakmak çok zordur ve ayrıca size ilk başta yapılacak şeyler konuşulurken söylenenle istenen çok farklı olmuş .Daha ilk günden ekstralar çıkmaya başlamış bile .Anlaşılan özel insan bakımı adı altında afedersiniz ama hizmetçiyi de aradan çıkaralım uyanıklıği yapmaya kalkmışlar.Verilen ücret ilk başta tatminkar görünse de bu kadar ekstra işe çok da mantıklı gelmedi açıkçası.Ben sadece özel kıza üzüldüm ama sizin vicdan yapacağınız birşey yok ailesi kızcağızı düşünseydi sizi hoş tutmaya bakardı.Çünkü herkes böyle bir bakım işini kabul etmez açıkçası .Özel çocuğu kızsa tabi.., nedense öyle düşündüm :)

Ayıp etmemişsiniz; karşı taraf size ayıp etmiş. 2 günlük çalışmanızın karşılığını ödediler mi ?

Kendi yapamadıkları isleri neden baskasinsan bekler insan anlamıyorum. Kendisi hem yemek yapip hem özel bir cocuga bakip hem dolap ici temizleyebiliyor mu? Sanmıyorum. Ustelik sigortaniz bile yok. Siz temizlik yaparken cocugun basina bisey gelse caniniza okur. 2 gunluk ucretinizi alip isten ayrilin derim

Daha iki gunluk vermedi yarin gel al dedi bende tamam dedim ozur dilerim kizin poposunu eliminen yikiyorum eldiven yok sonra bir suru yemek kiz saldiriyor 86 kilo kocaman boyu var ben hep sakinlestirdim oyun oynadim
Kusura bakmayın da sizde de hata var. Eldiven niye yok; yoksa niye elinizle müdahale ediyorsunuz ? Mahalle arası marketlerde dahi kutu ile tek kullanımlık eldivenler satılıyor. Daha ilk anda olay belliymiş. Eldiven yok kısmında çıkıp gitmeniz gerekirdi.

Back
X