Bakıcı mı yatılı kv mi?

Aynı durumdayim.7 aylık küçük demi

Ben seminerine gitmiştim.beğenmiştim.zaten cocuk gelisimi seminetlerini kacırmam.siz beni görseniz hamile olduğumu öğrendiğim günden beri gelişimini takip ediyorum.yediklerime dikkat ettim ve hala ediyorum.günlük tutuyorum çok önemsiyorum ve her anın tadını çıkarıyorum.emerken seyrediyorum boncuk gözlerini.sohbet ediyorum beni dikkatle dinliyor.zevkle yapıyorum ona alıssverisi kendimi unuttum zaten.bebek mağazaları arıyor gözlerim.bugün sadece bebek sabunu almaya cıktım inanın 99 tl harcadım.annelik içgüdüsü bebek sözkonudu olunca özellikle affedilmiyor hatalar.kv bile olsa...yarım gün nasılsa çalışayım diyorum 5 saat uzak kalıcam günde.

Bakıcı tutacak gücüm var maddi sıkıntı yok şükür.eşim karışmaz taten.o yüzden sorun yapmıyorda.huzur daha önemli şu durumda

Size katılıyorum gelinen derece bu olacaksa düşünmek bile mantıksız.eşler her zaman annelerini tutar zaten.bizimki öyle.

Sen dinlen ben yaparım diyeceğini de sanmiyorum.lohusayken! odadan cıkmamama üzülmüs hissettirdi.espriyle karısık.birde diğerleride öylemi bilmem izlemeyi seviyor.bende hic sevmiyorum her hareketime bakıyor.bir müddet sonra ben evde yabancı oluyorum.senede 1 ay kalıyor.gidiş tarihini hic söylemez.esim sen giderken kal demiyosun der daha ne kadar kalcaksa.eşler hiiç anlamıyor onlara göre sıkıntı yok.anlatsamda yazık annesini aklar haklı onun annesi.fedakarlık hep bizden.neyse sözkonusu bebegin güvenliği bakımı.bakıcıya versem memnun kalmasak dillerinden kurtulamam.

Ooo iş çok ilerlemiş başka oğlu yokmu

Orası kesin konuşma davranış etkilenecek akşamları bebeği alsam kiskanıyo diyebilir.belki beraber yatmayi bile ister.ooooo

sil demiyorum tabiki eşin annesi o yeri çok farklı ama kendi gönül rızanla evine getirirsen, sen istediğinde de gönderemezsin halbuki bakıcıyla işin bittiğinde işine son ver gitsin mantıklı düşün

Kesinlikle KV..
En kötü KV en iyi bakıcıdan daha iyi bakar bence ki ben öyle yaptım..
Belli bir yaşa kadar KV sonra kreş , anaokulu vs başlatabilirsin..
Konuya oylama açsana sonucu merak ettim..

Orası kesin konuşma davranış etkilenecek akşamları bebeği alsam kiskanıyo diyebilir.belki beraber yatmayi bile ister.ooooo

Aynen öyle olacak; sonra bebek kime bağlanacak diye tartışacağız.

Bebeği 5 saat yabancıya bırakamam diyorsunuz ama babaanne gelince geri kalan 19 saatte de bebeğinizle yalnız kalamayacaksınız.

Sen git odanda otur biz bebekle salonda ceee oynayacağız diyebilenin olacağını sanmıyorum;

Ayrıca sen işe gittin ona ben baktım diyecek; çoğu konuda çocuk üzerinde söz hakkı olduğunu belirtecek; bakıcılar bile bir aşamada tüm gün bebekle olduğu için bir şeyler söylüyorlar tabii ama kv olunca daha çok karışacak.

Bir de 7 aylık çocuk tam katı gıda aşamasında olur ve o konuda kv denetlemek de güç olabilir; yemeyince bırakır mı yeni yemek yapar mı; bugün de yumurta yemesin ne olacak der mi; bunları siz bilirsiniz.

Benim sorunlu yemeyen; kusan bir çocuğum vardı; bakıcı üşenmez; kusunca koşup yeniden yemek yapardı; birisi ile sohbet ediyorduk; ay ben baktığım çocuk kusunca içi almıyor deyip yeni yemek falan yapmam; süt içerse veririm dedi. Bakış açıları değişiyor...

Bir de çocuk en ufak bir hasta olduğunda vs de senin dediğini yaptık da böyle oldu diye kv başlar ve eşin de onu destekler; çünkü kendi bilemeyeceği için annesini referans alır.

benim eşim gibi sonra öğrenebilir ama iş işten geçebilir. Örneğin kv "benim çocuklarım biberonu kendileri tutup içiyordu; bu içmiyor hiç ağzına biberon almak istemiyor" dedi. Bebek 4 aylıktı; onun çocukları en az 1-2 yaşındaymıştır; zaman geçince büyüklük küçüklük algısı da karışıyor. Benimki 65 e yakındı tabii kv nizin kaç yaşında olduğu da önemli

Özetle 5 saat yabancı bakmasın diye geri kalan 19 saat bebek ile geçirilecek kaliteli zamandan ödün vermeyin; her oyunun her hareketin; yıkanmasının , giyinmesinin her şeyinin içinde kv olur ve bu babanın da bebeğe katılımını ister istemez azaltır.

Ben bebeği eşimle yıkardım mesela; annem evde ben gelinceye kadar ikiniz halledir der geçer bu durumda. Oysa önemli olan bebeğin yıkanması değil; babanın da fiili olarak bakıma katılması

Zor bir karar ya Anlaşamıyorsan o ihtimali hiç düşünmezdin sanırım .Sadece yakın olduğunuzda sorun yaşamaktan korkuyorsunuz.İyi düşünün bence.Tanıdığım insanı tanımadığım insana tercih ederim.Kimseye güvenemem

İçinde bu stres varken en iyisi onu hiç karıştırmadan iyi bir bakıcı bulmak .Yoksa mutsuz olacaksın diken üstünde hissetmemen lazım kendini,yani bu durumun seni rahatsız değilde rahat hissetmeni sağlamalı zaten çalışmak yeterince bir stres ardından çocuk sorumluluğu bunun üstünede kv stresi olmaması gerekir.

Ben kv yi tercih edenlerdenim. Allah razi olsun cok iyi hoş etliye sutluye karismayan bir kadin. Oglum 10 aylikken işe basladim. Yaklasik 5 aydir bizimle kaliyor. Arada 1 haftaligina dinlenme maksatli evine gonderdigimiz oldu ama eksikligini hissetmedim desem yalan olur. O yokken esimle tek pek disari cikamazdik ama bazen kendisi diyor simdi aksamlari, siz cikacaksaniz cikin ben bakarim oglana diye. Tek sorun insan özel hayatini daha kisitli yasamak zorunda kaliyor o kadar. Tamamen bitiyor degil ama yani. O kadar da fedakarlik olacak tabii artik.

Bence bakıcı. :/
Cocugum yok o durumda ne düşünürüm bilemiyorum ama siz kv ile anlasamıyorsunuz ve hala secenekleriniz arasında. İlgincsiniz vallahi.
Birde yalnız yasıyormus size alısınca evine dönecek mi?
Oglum artık krese gidebilir kvcim sen evine dönebilirsin diyebilecek misin? Esiniz simdi kararı size bırakmısken o zaman annesini göndermeye razı olacak mı?
Büyük risk sizinki
Daha yeni 3 kisi olmusken hopp birden 4 kisi olacaksınız. Bebeginiz ve esinizle olacak e ngüzel anları es gececeksiniz belki yada 4 kisi yasamak zorunda kalacaksınız.
Bütün özel hayat, çekirdek aile kavramları silinirmiş gibi geliyor.
Ha birde önce cagırıp sonra bakıcı olayına dönememek var. Hic teklif etmeden bakıcıyı deneyebilirsiniz önce.

Aynı durumdayim.7 aylık küçük demi

ben de 8 aylıkken bıraktım. ama kayınvalidem kaprisli kıskanç naz yapan bir kadın değil, eşimle gece gündüz haftasonu istediğimiz zaman gezebiliyoruz. sabahları ben uyuyorum kv 7 de kalkıp bakıyor oğluma. yemeğimi temizliğimiz yapıyor. allah razı olsun güzel de bakıyor. tabi ki sorunlarımız oluyor ama oğluma güvende ve sevdiği biri baktığı için ben yansıtmıyorum. üstelik benimki yalnız değil yanında eşi de var.
ama sizin kv böyle biri değilse bakıcıyı tercih edin derim.

Aslında kv deneyimi olanlar güzelce anlatmış; işte sabahları siz yatıyorsunuz kv bakıyor; ya da bırakıp geziyorsunuz.

Kv hiçbir şey demiyor mu; çocuk üzerinde karar almak istemiyor mu; en önemlisi de hani güvenli bağlanma diyorlar ya o nasıl oluyor?

Ya da ne yiyeceğine ne giyeceğine parka gidip gitmeyeceğine kim karar veriyor?

Yanlış anlamayın sizi sorguya çeker gibi olmasın; merakımdan yazdım; benimkine bakıcı baktı ve kv bakanların nasıl olduğunu da biraz daha açıklamasını istiyorum. Belki de ilk sayfada bakıcı diye yazmamın sebeplerini siz yaşayanlar anlatınca ben de kafamda düzeltirim derim. Ne olur yanlış anlamayın sizden alıntıladım ama genel olarak kv bakanlara sorum esasen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…