Aynı durumdayim.7 aylık küçük demiimkanınız varsa bakıcı.
ben kv yi seçtim, kp ile birlikte bizde kalıyorlar. kolaylıkları da var, zorlukları da. imkanım olsa bakıcıyı seçerdim kesinlikle. ama kıyamadım çok küçük diye bir yabancıya bırakmaya.
Ben seminerine gitmiştim.beğenmiştim.zaten cocuk gelisimi seminetlerini kacırmam.siz beni görseniz hamile olduğumu öğrendiğim günden beri gelişimini takip ediyorum.yediklerime dikkat ettim ve hala ediyorum.günlük tutuyorum çok önemsiyorum ve her anın tadını çıkarıyorum.emerken seyrediyorum boncuk gözlerini.sohbet ediyorum beni dikkatle dinliyor.zevkle yapıyorum ona alıssverisi kendimi unuttum zaten.bebek mağazaları arıyor gözlerim.bugün sadece bebek sabunu almaya cıktım inanın 99 tl harcadım.annelik içgüdüsü bebek sözkonudu olunca özellikle affedilmiyor hatalar.kv bile olsa...yarım gün nasılsa çalışayım diyorum 5 saat uzak kalıcam günde.kimisi muhafazakar buluyor ama ben Adem Gunes`in guvenli baglanma ve dogal ebeveynlik kitaplarini oneririm,hatta diger bicok kitabi da cok akici ve guzel.
nacizane benim onerebilecegim ise,madem calisacaksiniz,emzirin..gittigi yere kadar,yani sutunuz az olsa da sabah aksam kesin emsin yavru,bu sizinle olan bagini guclendirecektir..
Keske ucretsiz izin alabilseniz,gercekten o kadar hizli buyuyorlar ki..bu buyume surecine taniklik etmek cok guzel.benim oglum 1,5 yasini gecti ve panik halindeyim suan,biran once buyusun istiyorum ama bi taraftanda elimden kayip gidiyor bebekligi ve ben gunluk kosturmacadan bazen onu tam gozlemliyemiyorum..
elimden geldigince ozel anlarini videoya aliyorum,500 gb rahat olmustur cektigim videosu
eski videolarina bakinca gozlerime inanamiyorum zaten ki kendim buyuttugum halde unutmusum eski hallerini..
Bakıcı tutacak gücüm var maddi sıkıntı yok şükür.eşim karışmaz taten.o yüzden sorun yapmıyorda.huzur daha önemli şu durumdaKONU SAHİBİ MADDİYATINIZ ÇOK MU KÖTÜ ACABA?YANİ ÇALIŞMANIZ ŞART MI?NE KADAR MAAŞ ALACAKSINIZ?ŞU ANDA BAKICILAR DA EN AZ 1000-1200 TL MAAŞ ALIYORLAR VE ARTIK YENİ YASALARA GÖRE ONLARI DA SİGORTALATMAK ZORUNDASIN YANİ ASTARI YÜZÜNDEN PAHALIYA PATLAMASIN. AMA 2500-3000 TL PARA KAZANIYORSAN HİÇ DÜŞÜNME BAKICI TUT DERİM.
Size katılıyorum gelinen derece bu olacaksa düşünmek bile mantıksız.eşler her zaman annelerini tutar zaten.bizimki öyle.evet çok güzel açıklamışsınız arkadasım.. birşey denmiyo.. ben ilk aylarda arayamıyordum, kv'dem bana guvenmıyormusunda arıyorsun dıyordu .. en basıt ornek bu ve daha malesef nıce ornekler var.. haa şu da var kendı canı gıbı bakar anneanne babaanne ama sen bu arada kendı evlılık hayatından duzenınden tamamen vazgemek zorunda kalırsın cunku uyuyana kadar senınle oturur, her dakıka beraberdır ve eşinle iki yabancıya dönüşürsün... biz ucundan döndük.. kopma derecesıne geldıkm esımle... aman dıyorum dıkkatlı karar verın...
Sen dinlen ben yaparım diyeceğini de sanmiyorum.lohusayken! odadan cıkmamama üzülmüs hissettirdi.espriyle karısık.birde diğerleride öylemi bilmem izlemeyi seviyor.bende hic sevmiyorum her hareketime bakıyor.bir müddet sonra ben evde yabancı oluyorum.senede 1 ay kalıyor.gidiş tarihini hic söylemez.esim sen giderken kal demiyosun der daha ne kadar kalcaksa.eşler hiiç anlamıyor onlara göre sıkıntı yok.anlatsamda yazık annesini aklar haklı onun annesi.fedakarlık hep bizden.neyse sözkonusu bebegin güvenliği bakımı.bakıcıya versem memnun kalmasak dillerinden kurtulamam.İnşallah canım ya mesele anlaşma meselesi de değil aslında yani evde fazladan bir kişinin (çekirdek aile dışında) yaşıyor olması sorun oluyor ille de tartışma ya da ters düşme olmasına da gerek yok mesela işten döndün yorgunsun evde de yapman gereken işler var ama sen önce biraz dinlenmek istiyorsun evde büyüklerden biri varsa dinlenemiyorsun sen dinlen kızım ben yaparım moduna giriyorlar e onlar iş yaparken de sen oturup dinlenemiyor mecbur yorgun halinle iş yapmaya kalkiyorsun bu çok basit bir örnek daha niceleri yaşanıyor hakkında hayırlısı olsun inşallah senin de ama ikinci çocukta aileleri işe karistirmamaya şimdiden kararliyim ben
Ooo iş çok ilerlemiş başka oğlu yokmuşunu da söylemeden gecemeyecegım bırgun kızıma kızdım çokkk yordu beni, ordan kv bagırmaya baslamasınmııı... giderimdeee bilmem neeeee... ona kızamazsınız daaaaaa..... ve cıdden gıdıyordu düşün...bu da bana direk tehdit gibi gelip beni daha da germişti ki bu olay daha 8 aylıkken falan olmuştu.. şuan kızım 7 yaşına girdi ve kv hala bizimle....artık yazlarıda gıtmıyor.....
Orası kesin konuşma davranış etkilenecek akşamları bebeği alsam kiskanıyo diyebilir.belki beraber yatmayi bile ister.oooooaynı kaderi paylaşıyoruz kesinlikle bakıcı :) kv ile uzun süre yatılı kalmak çok hoş olmuyor birde çocuga o başka şey diyo sen başka diyorsun ortasını bulamadıgınız için çocuk arada kalıyor düzgün bakılacağı varsa da bakılamıyor canım ama yinede karar senin
sil demiyorum tabiki eşin annesi o yeri çok farklı ama kendi gönül rızanla evine getirirsen, sen istediğinde de gönderemezsin halbuki bakıcıyla işin bittiğinde işine son ver gitsin mantıklı düşünEvet birçok insan bakıcı dedi.ama basına gelse aynı durum ben gibi düşünürler aceba babane daha mı iyi bakar diye.kaynvlde tepesine cökermi insanın cidden kızın annesi neden çökemiyorda kv cöküyor buda ayrı konu ben kimle evlendim.yaşlı değil kendi evi var barkı var güzel esyalı.yaslansa neysede bebek okula gidene kadar kalır mı yani.yoo sanmam bıkar bizden.ama bazı kadınlar gelinlerini merak eder buda öyle odamı beni herrrrseyimi.eşimden bile meraklı sanırım meşguliyet olmadığından yalnız çünkü.yoo olmaz bu iş.eşimin yüzünden silemiyorum hatta sevmeye çalışıyorum.
Orası kesin konuşma davranış etkilenecek akşamları bebeği alsam kiskanıyo diyebilir.belki beraber yatmayi bile ister.ooooo
İçinde bu stres varken en iyisi onu hiç karıştırmadan iyi bir bakıcı bulmak .Yoksa mutsuz olacaksın diken üstünde hissetmemen lazım kendini,yani bu durumun seni rahatsız değilde rahat hissetmeni sağlamalı zaten çalışmak yeterince bir stres ardından çocuk sorumluluğu bunun üstünede kv stresi olmaması gerekir.Aslında kv istiyorum bebisim için amaaa anlayamayacağı kızı da biliyorum bir ihtimal amlasırsak diye ümit ediyorum ama anlasamazsak is hayatım ev hayatım bebegimle ilglenmem bile etkilenecek.yine bir ise yaramayacak.stresli bir anne olacağım.simdi sen söyle hangisi ağır basıyor.daha düşünecek zamanım var
Aynı durumdayim.7 aylık küçük demi
ben de 8 aylıkken bıraktım. ama kayınvalidem kaprisli kıskanç naz yapan bir kadın değil, eşimle gece gündüz haftasonu istediğimiz zaman gezebiliyoruz. sabahları ben uyuyorum kv 7 de kalkıp bakıyor oğluma. yemeğimi temizliğimiz yapıyor. allah razı olsun güzel de bakıyor. tabi ki sorunlarımız oluyor ama oğluma güvende ve sevdiği biri baktığı için ben yansıtmıyorum. üstelik benimki yalnız değil yanında eşi de var.
ama sizin kv böyle biri değilse bakıcıyı tercih edin derim.