- 6 Şubat 2008
- 2.812
- 3.555
Aslında kv deneyimi olanlar güzelce anlatmış; işte sabahları siz yatıyorsunuz kv bakıyor; ya da bırakıp geziyorsunuz.
Kv hiçbir şey demiyor mu; çocuk üzerinde karar almak istemiyor mu; en önemlisi de hani güvenli bağlanma diyorlar ya o nasıl oluyor?
Ya da ne yiyeceğine ne giyeceğine parka gidip gitmeyeceğine kim karar veriyor?
Yanlış anlamayın sizi sorguya çeker gibi olmasın; merakımdan yazdım; benimkine bakıcı baktı ve kv bakanların nasıl olduğunu da biraz daha açıklamasını istiyorum. Belki de ilk sayfada bakıcı diye yazmamın sebeplerini siz yaşayanlar anlatınca ben de kafamda düzeltirim derim. Ne olur yanlış anlamayın sizden alıntıladım ama genel olarak kv bakanlara sorum esasen
Çok enteresan yorumlar okudum ağzım açık kaldı diyebilirim..
Bebeğini k.validesine baktıranlar,sabahları fazla uyuyup gezmeye gittiğinde bebeğini yanında götürmeyenler.. şaşırdım açıkcası..
O bebek kimin? Kavramlar karışmış baya baya..Tamam çalışıyorsunuz o saatler içinde k.valideniz bakıyorda, el insaf işten gelince çocugunuzlada ilgilenin bir zahmet..
Konu sahibi arkadaşım bence hiç k.valide işine bulaşma, çalışma saatin azmış iyi bir bakıcı ara derim..
Gelin sözünü dinleyebilecek bir k.valide belki Türkiyede 10 tane vardır.O da sana gelmişmidir bilemem..Kendi baktığı için hep sahiplenecek, sen dış kapının mandalı gibi kalabilirsin..
Eve geldiğinde bebeginle vakit geçİrecekken ben cocuga bakarım sen yemek yap şunu yap bunu yap diyebilir..
rica ederim ne demek herşeyin iyi yanı kötü yanı var anlatmamız lazım.
çocukta belli bir düzen oturttuktan sonra sorun olmuyor. örneğin sabah kahvaltı saati ve ne yiyeceği belli. zaten doktor kontrollerine de kv ile birlikte gidiyoruz neler yapılması gerektiğini biliyor. uyku saati oyun saati parka gidiş saati belli. onun dışında çocuğun düzenini bozacak şeyler yapan biri değil. ben bildiğimi okurum demiyor mantıksız şeyler de yapmıyor gerekmedikçe ben de müdahele etmiyorum.
nasılsa süt izni vs var erken geliyorum eve. gelince de sürekli oğlumla oynuyorum, bakımını yapıyorum ama yine babanneyle ortak bakıyoruz. bağlanma konusunda bir sorunumuz olmadı. babanne bir haftalığına gitti o arada aramadı hiç gayet keyifli vakit geçirdik. bir süre sonra da kararlar kendiliğinden çocuğun gelişim durumuna ve zevklerine göre şekilleniyor zaten anne olarak da çok bir değişiklik yapamıyorsunuz. örneğin dışarı çıkmak istiyor evde bunalıyor mecburen parka götürüyor babannesi.
ancak sorun olarak yaşadığım şeyler de var ama çözümsüz değil. mesela oto koltuğu olmadan çocuğu arabayla bir yere götürmek.iki tane oto koltuğumuz var bu nedenle kendi arabalarına da taktırdım zorla. dediğim gibi kaprisli ve dediğim dedik biri değilse kv tercih edilebilir. önemli olan çocuğun sağlığı ve gelişimi olduğu için ego savaşına da girmeden anlaşmaya çalışıyoruz.
Ah be canım zaten öle al gülüm ver gülüm olsa senin dediğin gibi sıkıntı zaten olmazKendiliğinden demez mi insan bunlar karıkoca özel hayatları var gideyim de rahat etsinler diye.deli olucam bu yerleşik zihniyete hadi diyelimki mecbursun kalmaya madem öyle izinsiz karısmayacaksın evin hanımının işine ben annemin isine bile izinsiz karısmam.
benim kv de ole dıo benım kızım erkk kardesınn yannda rahat eder he canım demıo kı kızlarımın huzuru bozulmasın nasılsa superchef bakcak ne zekiler ama Allahım sen yaşatma yarabbim o zamanları bana çok büyük kavgalar çıkartabılırımAh be canım zaten öle al gülüm ver gülüm olsa senin dediğin gibi sıkıntı zaten olmaz
Ama demiyorlar işte herkes kendi istifini düşünüyor genci ayrı yaşlısı ayrı
Bizim komşu var mesela 3 tane elti 3 katlı binada kp ölmüş kv bu zamana kadar köyde duruyordu artık yaşlandım çocuklarımın yanına gelicem deyip çıktı geldi hadı 70yaşında kadın ama sadece bir gelinde kalıyor diğerlerinde rahat edemiyormuş . Tamam da rahat edemese bile diğerlerin de de kalmalı bu günah değil mi böle resmen kendi istifini düşünmek sen rahatsın da o gelin sinir hastası oldu diğer gelinleri rahat
Demezler işte canım herkez kendini düşünür
Lütfen ben merak da ediyorum buraya kararını yaz ama sakın derim
Büyük konuşma diyenler olabilir ama ben bunu yeminle yaparım o derece
Allah mecbur etmesin kaynanamla aynı eve gireceğime öldürürüm kendimi de toprağa girerim daha iyi
Okumama gerek yok sen yazdığını oku kv sesini cikarazsin bakıcıyı istediğin kadar bağırır sin olemiYasın kac bilmiyorum,evlimisin bekarmısın onuda bilmiyorum..ama ben ne kayınvalideleri kötüledim burada nede bakıcıları..anlamak icin tekrar tekrar okumanı tavsiye ederim..
Kayınvalidene birsey dersen alınır dedim..ama bakıcıya isteklerini rahatlıkla söyleyebilirsin dedim..o seni yanlıs anlamaz,kırılmaz kv gibi dedim..Okumama gerek yok sen yazdığını oku kv sesini cikarazsin bakıcıyı istediğin kadar bağırır sin olemi
Kayın vade alınırda bakıcı alınmaz ha yani dimi nede olsa parayi verdimi istedin kadar assagalarsin bak bu iyi fikirKayınvalidene birsey dersen alınır dedim..ama bakıcıya isteklerini rahatlıkla söyleyebilirsin dedim..o seni yanlıs anlamaz,kırılmaz kv gibi dedim..
Hayırdır arkadas ? Sana ne oldu? Ne bu celallenmeler ?
Ne kayınvalidelere ne bakıcılara neden laf söyliyeyim?
Yaw he heeee...ne yaran varda gocunuyosun bu kadar kardesim ?Kayın vade alınırda bakıcı alınmaz ha yani dimi nede olsa parayi verdimi istedin kadar assagalarsin bak bu iyi fikir
Ben acık sözlüyüm bebeğimi özledim sen yap derim.hep sürtüşme hep sürtüşme..basta kural koysam geldikten sonra bebek benim gibi ayıp olurmu.birde evde ben onunla kaliteli vakit geçirmek isterim biraz büyüyünce kitap okuma resim yapma gibi.bunlarda etkilenir mi.Çok enteresan yorumlar okudum ağzım açık kaldı diyebilirim..
Bebeğini k.validesine baktıranlar,sabahları fazla uyuyup gezmeye gittiğinde bebeğini yanında götürmeyenler.. şaşırdım açıkcası..
O bebek kimin? Kavramlar karışmış baya baya..Tamam çalışıyorsunuz o saatler içinde k.valideniz bakıyorda, el insaf işten gelince çocugunuzlada ilgilenin bir zahmet..
Konu sahibi arkadaşım bence hiç k.valide işine bulaşma, çalışma saatin azmış iyi bir bakıcı ara derim..
Gelin sözünü dinleyebilecek bir k.valide belki Türkiyede 10 tane vardır.O da sana gelmişmidir bilemem..Kendi baktığı için hep sahiplenecek, sen dış kapının mandalı gibi kalabilirsin..
Eve geldiğinde bebeginle vakit geçİrecekken ben cocuga bakarım sen yemek yap şunu yap bunu yap diyebilir..
Maalesef eşim 1aylıkken gündeme getirmişti annesine teklif etti bana sormadan.annesi bi cevap vermedi bana attılar topu aslında.eşim hep böyle yapar sonrada pişman olur.önce benle konuşmaz o da haklı annesi.ama gelin kaynana ilişkisi ne hassastır bilmez.sonradan bana sen bilirsin dedi aslında annesini istiyor birazda bu yüzden ikilemdeyim.bebegin daha güvende emin ellerde olması da var tabi.Bence bakıcı. :/
Cocugum yok o durumda ne düşünürüm bilemiyorum ama siz kv ile anlasamıyorsunuz ve hala secenekleriniz arasında. İlgincsiniz vallahi.
Birde yalnız yasıyormus size alısınca evine dönecek mi?
Oglum artık krese gidebilir kvcim sen evine dönebilirsin diyebilecek misin? Esiniz simdi kararı size bırakmısken o zaman annesini göndermeye razı olacak mı?
Büyük risk sizinki
Daha yeni 3 kisi olmusken hopp birden 4 kisi olacaksınız. Bebeginiz ve esinizle olacak e ngüzel anları es gececeksiniz belki yada 4 kisi yasamak zorunda kalacaksınız.
Bütün özel hayat, çekirdek aile kavramları silinirmiş gibi geliyor.
Ha birde önce cagırıp sonra bakıcı olayına dönememek var. Hic teklif etmeden bakıcıyı deneyebilirsiniz önce.
Sen şanslı azınlıksın galiba güzel bakıyorsa kıskanç değilse ortalığığı karıstırmıyorsa güvene bilirsiniz.ama yinede özel kalmıyor iste herşeyin içinde oluyorlar.yanlış anlamalar çabası.ben yeni evliyken geldi 1 ay herseyimize şahit oldu mutluluğumuza kavgamıza.birde paylaşırsa ilerde bizle yada başkalarıyla.ben de 8 aylıkken bıraktım. ama kayınvalidem kaprisli kıskanç naz yapan bir kadın değil, eşimle gece gündüz haftasonu istediğimiz zaman gezebiliyoruz. sabahları ben uyuyorum kv 7 de kalkıp bakıyor oğluma. yemeğimi temizliğimiz yapıyor. allah razı olsun güzel de bakıyor. tabi ki sorunlarımız oluyor ama oğluma güvende ve sevdiği biri baktığı için ben yansıtmıyorum. üstelik benimki yalnız değil yanında eşi de var.
ama sizin kv böyle biri değilse bakıcıyı tercih edin derim.