Keşke benimkide öyle olsa imrendim.bi sans versem pişman olurmuyum.ısrarcılığı var birde bildiğini okur.sanki köylüsünün yada akrabasının kızıymısım gibi evime karışır.rica ederim ne demek herşeyin iyi yanı kötü yanı var anlatmamız lazım.
çocukta belli bir düzen oturttuktan sonra sorun olmuyor. örneğin sabah kahvaltı saati ve ne yiyeceği belli. zaten doktor kontrollerine de kv ile birlikte gidiyoruz neler yapılması gerektiğini biliyor. uyku saati oyun saati parka gidiş saati belli. onun dışında çocuğun düzenini bozacak şeyler yapan biri değil. ben bildiğimi okurum demiyor mantıksız şeyler de yapmıyor gerekmedikçe ben de müdahele etmiyorum.
nasılsa süt izni vs var erken geliyorum eve. gelince de sürekli oğlumla oynuyorum, bakımını yapıyorum ama yine babanneyle ortak bakıyoruz. bağlanma konusunda bir sorunumuz olmadı. babanne bir haftalığına gitti o arada aramadı hiç gayet keyifli vakit geçirdik. bir süre sonra da kararlar kendiliğinden çocuğun gelişim durumuna ve zevklerine göre şekilleniyor zaten anne olarak da çok bir değişiklik yapamıyorsunuz. örneğin dışarı çıkmak istiyor evde bunalıyor mecburen parka götürüyor babannesi.
ancak sorun olarak yaşadığım şeyler de var ama çözümsüz değil. mesela oto koltuğu olmadan çocuğu arabayla bir yere götürmek.iki tane oto koltuğumuz var bu nedenle kendi arabalarına da taktırdım zorla. dediğim gibi kaprisli ve dediğim dedik biri değilse kv tercih edilebilir. önemli olan çocuğun sağlığı ve gelişimi olduğu için ego savaşına da girmeden anlaşmaya çalışıyoruz.
Ağzından yel alsın tövbe de.abartılı konusmussun.imtihan dünyası hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.ama kırmak kırılmak olmasın istiyoruz.Ah be canım zaten öle al gülüm ver gülüm olsa senin dediğin gibi sıkıntı zaten olmaz
Ama demiyorlar işte herkes kendi istifini düşünüyor genci ayrı yaşlısı ayrı
Bizim komşu var mesela 3 tane elti 3 katlı binada kp ölmüş kv bu zamana kadar köyde duruyordu artık yaşlandım çocuklarımın yanına gelicem deyip çıktı geldi hadı 70yaşında kadın ama sadece bir gelinde kalıyor diğerlerinde rahat edemiyormuş . Tamam da rahat edemese bile diğerlerin de de kalmalı bu günah değil mi böle resmen kendi istifini düşünmek sen rahatsın da o gelin sinir hastası oldu diğer gelinleri rahat
Demezler işte canım herkez kendini düşünür
Lütfen ben merak da ediyorum buraya kararını yaz ama sakın derim
Büyük konuşma diyenler olabilir ama ben bunu yeminle yaparım o derece
Allah mecbur etmesin kaynanamla aynı eve gireceğime öldürürüm kendimi de toprağa girerim daha iyi
Annenin gelme şansı yok maalesef teklif bile edemiyorum.biraz anne biraz KV olsa onada razıyım annemle rahat konusurum alınmaz bilir huyumu.nefes almış olurum.beni nazlarKameralı bakıcı derim. Hele yarım günde çok kolay.
Kv.nizle aranız çok iyiyse, yalnız yaşamaktan bunaldıysa, gerçekten idare edeceğinizi düşünüyorsanız, sonradan bunalmayacaksanız ( git diyemeyeceksiniz ) ancak o zaman kv. derim.
Yazdınız mı bilmiyorum , anneniz var mı ? Bakma şansı ?
..
Bebek bakımı çok ciddi konu.masum bebekler kayıt ediyor çevresinde olan her şeyi.hor görmüyorum kimseyi ama saygı olsa bir derece kabul edilebilir.benim söylediklerini uygulansa sen bilmezsin demese.hem de eğitimci kültürlü insanlara bunlar söylenince hic olmuyor.yok sayıyorlar nerdeyse anneliğimizi.çok hevesli oluyor bazıları.benm kv olsa kendı evıne alır bana baktırmaz bile kafasına gore yetiştirir garibim zır cahil olurben daha şimdiden düşünuom olursa snir hastası olurmuuyum acaba dıye heeer şeye karışır ki benim annem çocuk bebek elişim mezunu şahanedir bilgisi bende ondn çok sey ogrendım çocuğu çocuk gıbı değil bır yetıskın gıbı onunla her konuyu konuşmayı uzlaşmayı aklınıza gelebilecek her türlü sosyal aktıvıteyı öğrenmiş biriyim canım annem benım işini gücünü bırakır sadece benımle oturup saatlerce gecelerce oyun oynadığını bılırım kendı yemegını yemeyı erken den öğrendim özgüven aşıladı ondaan çook sey ogrendım keşke aynı şehirde olsaydık ama maalesef kv tam tersi kendını sevsın ona itaat etsın herkes dik başlı dar kafalı hiiç bana uygun olmayan küfürlü konuşmaları tavırları var ben çok ayrıntılı düşündüm de işim ciddi zor vay be
Aranızda sadece yanlış anlaşılma var ben ikinizide anladım.kırıcı olmayalım arkadaşlar.Yaw he heeee...ne yaran varda gocunuyosun bu kadar kardesim ?
Anlayısın mı kıt ?
Neyse en azından anlayan biride varmıs :)Aranızda sadece yanlış anlaşılma var ben ikinizide anladım.kırıcı olmayalım arkadaşlar.
Yatılı mı??bu durumda olan bırısı olarak çocuğumu kayınvalıde baktırıyorum.bızımle aynı evde kalıyor çok şukur anlaşıyoruz.çocuğuma bakıyor ev işlerındede yardımıcı oluyor.özel hayatımız etkılenıyor tabıkı ama çocuğum için bazı şeylerden feragat etmek durumundayım.
Haklısın ama apartmanda yeniyiz kimseyi tanımıyorum.araştırsam bulurum tanışırız ama tam güven olusurmu bilemem.bir arkadaş var 1yıldır tanıyorum sempatik görgülü daha önce bakmamıs ama çok seviyor bebekleri bende onu severim teklif edersem ona edicem.bir oğlu var 7yaşlarında okula gider oda.profosyenelmi bilmem ama özenir en azından.evime almayacağım eşim işi gereği bazen evde.kv olursa onu denetler en azından.görür hatalarını uyarır.eşimde iyi bakar. yere düsen emziği yıkamadan vermez ama ağlayan bebeği nasıl susturacağını bilmez sabredemez.kesinlikle bakıcı.eşinde ne güzel kararı sana bırakmış.illa annem baksın diye diretmiyor.ben işe gitmem ama yinede çocuğumu kv ye bırakmam.aslaaaaaaaaaaaaaaaaaa.güvendiğin bir bakıcı bul.ya da abartmanında çocuğuna bakabilecek güvendiğin biri varsa belli bir ücret karşılığı komşuna baktırt.çocuğu bırakması alması kolay olur.hemde tanımadığın birini evine sokmamış olursun
Hiçbir yaram yok emin ol asla ole birsey diilim merak etme yarın kaynana ol gelinin de senin yerine bakıcı istesin olurmu yada bakıcı ol senide asagalasinlar ben sıradan tepki verdim okadar ikiside diilim oldumu heheYaw he heeee...ne yaran varda gocunuyosun bu kadar kardesim ?
Anlayısın mı kıt ?
evet canım devamlı bızde kalıyorYatılı mı??
Siz hala atısıyomusunuz :) sakin biraz.çocuklar gibisiniz yok yere tartısıyorsunuz.o seni yanlış anladı tamamda sende sakin ol biraz.sizi yaramazlar sizi.konttt sana acıklama yapmaya calısmayacagım artık,cünkü gercekten anlatmak istediğimi anlayamıyorsun.
kreş için çok küçük değil mi 7 aylıkBazı kreşler yarım gün bebekleri kabul edebiliyor. Bir araştırın isterseniz.
Ben bakıcıya güvenemezdim.
Halam kuzenimi 4 aylıkken çalıştığı merkez bankasının kreşlerine bırakıyormuş. Yani bazı kreşler kabul ediyorlar. Bazı iş yerlerinin de kendine ait kreşleri oluyor. Bezini mamasını bırakıyorsun bakıcı anneler ilgileniyor. Ne bileyim kreşte teke tek olunmadığı için daha çok güveniyorum. Bakıcının çocuğa evde nasıl davranacağını bilemeyiz.kreş için çok küçük değil mi 7 aylık