- 12 Şubat 2012
- 2.959
- 3.465
Allahım âmin inşallah mutlu aşarsınız Allahım herkesi kurtarsın yapışkan kaynanalardanya ev bulmuştuk zar zor kırmadan ıkna edıp, sonra benı arayıp ben vazgectım deyıpp benım beynımden asagı kaynarsular dokmustu kv, sonrasında kızıyla konusup artık bu sekılde bırıbırımıze sabır ve saygımızı yıtırmekten korktugumu anlatıp annesıyle kıbarca konusmasını ıstemıstım, kızı sagolsun konustu ve şimdi kv kızımın okulu kapanır kapanmaz ev bulmamızı ve artık duzenını kurmak ıstedıgını soyluyor.. çok şükür... ama inanın bana o kadarrr doluyum bıtkınım kıııı olmadan bu iş inanmayacagım... kv evıne yerlesip ben evımde eşim ve cocuklarımla kalmadan asla ınanamıcam... bısey olur vazgecer ve ben hayallarımle kalıp tam bunlaıma gırerım dıye cok korkuyorum
Merhaba.kısmetse bebeğim 7 aylık olunca işe başlayacağım.yarım gün.fakat günlerdir karar veremedim ben bakıcımı yoksa il dışından kv mi gelip baksın.ücretsiz izinde düşük bir ihtimal.yarım gün güvendiğim biri olsun gözüm arkada kalmasın istiyorum.kv yalnız yaşıyor gelmeyede hevesi var sanırım.fakat bu doğru bir karar olur mu emin değilim.kendisi çok ısrarcı birisi bildiğini okur üstüne birde alingan.tansiyon hastası üzüntüye gelemediğini söyler hep.1 sene belki de daha fazla kreş yaşına gelene kadar bizle kalacak.anlasacagımıza hic emin değilim.ben bakıcı düşünüyorum bu sebeplerden.eşimde bakıcı annem gibi bakmaz ama yinede sen bilirsin diyor.ama annesine de birşey diyemem uyaramam.uyarsamda yapmaz kırılır.birde hic özelim kalmayacak.ne yapabilirim tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
benim seçim hakkım olsaydı bakıcı derdim. çünkü aynı ev içinde zor olur hiç birlikte yaşamadıysan özelin kalmayacak birkere rahat davranamayacaksın 10 ay sonrada kovamayacağına göre bakıcı arayışına gir bence. zaten yarım gün çalışıyormuşsun ne güzelMerhaba.kısmetse bebeğim 7 aylık olunca işe başlayacağım.yarım gün.fakat günlerdir karar veremedim ben bakıcımı yoksa il dışından kv mi gelip baksın.ücretsiz izinde düşük bir ihtimal.yarım gün güvendiğim biri olsun gözüm arkada kalmasın istiyorum.kv yalnız yaşıyor gelmeyede hevesi var sanırım.fakat bu doğru bir karar olur mu emin değilim.kendisi çok ısrarcı birisi bildiğini okur üstüne birde alingan.tansiyon hastası üzüntüye gelemediğini söyler hep.1 sene belki de daha fazla kreş yaşına gelene kadar bizle kalacak.anlasacagımıza hic emin değilim.ben bakıcı düşünüyorum bu sebeplerden.eşimde bakıcı annem gibi bakmaz ama yinede sen bilirsin diyor.ama annesine de birşey diyemem uyaramam.uyarsamda yapmaz kırılır.birde hic özelim kalmayacak.ne yapabilirim tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
Yasın kac bilmiyorum,evlimisin bekarmısın onuda bilmiyorum..ama ben ne kayınvalideleri kötüledim burada nede bakıcıları..anlamak icin tekrar tekrar okumanı tavsiye ederim..Çünkü bakıcı insan diil dimi bagirin çağırın asagilayim insan neticede kV neticede oglunun cocugu iyi baka bilir Benin anlayamadigim oglunu koynuna alıp yatiyosunuzda anasina neden bole davraniyorsun uz sizlerde kV olacaksınız oglunuz un eşi size buşekilde dusunse ne yaparsiniz ben ne çocuk bakicisi nede kV deyim ortaya
Keşke oda yapsak aynı salon kumanda onda olur genelde saygıdan bide dizileri var.benim hic yok.sadece haber.birde güzel film olursa.konuda dizilerden aradtıramıyorum zaten.eşim bilgsyrdan izle diğer odada diyor.odadan kaçmakta saygısızlık..her tür kırma kırılma ihtimali var.ya ben ince düsünmeyecegim.mesela gezmeye onsuz gitmedim.günlere ziyaretlere.eşimle gezilere.1bucuk yılda 2 ay yatılı geldi.rahat bozulacaktır kesinde bebeğe benim istediğim gibi baksa.uyarılarımı dikkate alsa inat gurur yapmasa.alınır kesin hasta olur üzüntüden derse bende kendimi affetmem.çok hassasım bende.açıkçası hic içim atmıyor.her şey bebeğim için bakıcı birşey yapsa esimde kvde basımın etini yer.güvenilir birkaç tanıdıkla görüsücem ama iyi birkaç ev hanımı tanıdığım var belki bakarlar yarım gün.hatta aklıma biri çok yatıyor.aklımı çelen bi yorum olmazsa görüseyim bir ara.Kaynana ike ömür boyu yaşama tehlikesi altındasınız
Bu bakım süresi ne kadar sürecek şimdi bir yaşında kreşe veren de var beş yaşında veren de var
Artık kreşe vericem hadı git nasıl diyeceksiniz bu kadın evini bırakıp gelecegıne göre ona bi oda yapmalısınız eve bir kişi daha geliyor bu kadının eşyaları olacak bunları düşünün ben düşünüyorum da allahım göstermesin kaynanam elinde bir bavul gelse bana kalpten giderim
Bence esinizde hazır birşey demiyorsa kesinlikle bakıcı diyorum sorunuza
Yanı korkunç birşey kaynana ile yaşamak
Allah'ınızı severseniz olan huzurumuzu bozmayın yanı zaten erken yasta anladığım kadarı ile kreşe vermek istiyorsınuz sadece 2 sene bakıcı parası verirsiniz ondan sonra zaten kreşe gider 2 sene her türlü masraftan kısın otunu soğan ekmek yiyin ama kimseyi getirmeyin evinize
Kaynaşmanızda aranız iyi de olsa o gelince bozulur buna emin olun
Aynen çocuk gelişimi konusunda bilgi vermek lazım.o sadece sever sevsinde ona karsı değilim çocuk sevgiyle büyür ama benim kurallarına değilde kendi kurallarına göre davranırsa bunu kaldıramam.sen annesiysen bende babanesiyim diyecek bunu biliyorum ilk doğum yaptığımda öyle demisti.bende diyemedim bisey anne baska babane baska annelik yapmaya kalkısma diye.sevemedim bebisi.emzirirken sıkıldım utandım.o zamanlar öyleydi.aslında iyi biri ama az saygı azda anlayış olsa.üzülüyorumda hasta filan.Konunun başından beri o kadar çok bakıcı dedim mi bakıcı şirketim var sanacaklar ama yok valla
Alıntıları görünce tespitlerimin doğru olduğunu anladım benim oğluma bakıcı bakmasına rağmen ben bile bunları fark ettiysem Kv bakanlar daha neler anlatır
Güvenli bağlanma diyoruz ya işte tam da onun için bakıcı bakmalı
Kv evde hem de yatılı olunca sizi rakip görecek sen ev işi yap ben çocuk ile oynarım diyecek
Siz de ona sen git sofrayı topla diyemeyeceğimize göre çocukla geçireceğimiz zaman kısalacak
Konu sahibi zaten yarım gün çalışacak ise evde 24 saat Kv ile olmaya gerek yok
Kv bize geldi 2 gün akşam işten geldik yemek yiyoruz ben çocuğu kucaklayalım siz yiyin yemeği diyor oysa çocuk masada ve bizle mutlu ağlamıyor mızıldamıyor ama ona göre garip herkes yemek yerken orda koltuğunda oturan çocuk
Nasıl oynayacağınızdan tutun da poposu kızarınca süreceğimize bile karışır
Kural da koyamazsınız konu sahibi zira insanlar belli nir yaştan sonra değişmedi gibi eşiniz de başlar ne malum senin dediğinin doğru olduğu diye
Bana bakıcını doğumdan önce bul hem doğunca yardım eder hem de alışırsınız dediler ama özellikle aramadım bile önce ben bebeğimin kurallarını oluşturup sonra bakıcıya da bunlara uy dedim baştan benimle olsa idi bakıcı kendi kurallarını bana kabul ettirirdi
Aslında kv istiyorum bebisim için amaaa anlayamayacağı kızı da biliyorum bir ihtimal amlasırsak diye ümit ediyorum ama anlasamazsak is hayatım ev hayatım bebegimle ilglenmem bile etkilenecek.yine bir ise yaramayacak.stresli bir anne olacağım.simdi sen söyle hangisi ağır basıyor.daha düşünecek zamanım varyani fikri bile ağır geliyo evet bakması güzel birşey netice itibari ile tecrube sahibi ve 1.derece yakını güvenilir.tabiki iyi bir araştırma neticesinde bakıcıların da iyisi var ama nekadar iyi olursa olsun aklında hep bir acaba kalır en azından bende öyle.Benim kızıma kv bakıyor bebek doğmadan önce plan bizim evde bakmasıydı fakat senin düşüncelerine kapıldığım için her gün kızımı kv bırakıyorum.evde bakmasını istemedim ben eve gelince rahat olmalıyım rahat dolaşmalıyım istediğimde uzanıp istediğimde kalkmalıyım ama o varken bunların kısıtlı olacağını ve kendimi mutsuz hissedeceğimi düşündüm.ve buşekilde evimde 1 saate olacağıma 2 saatte oluyorum kafam rahat oluyor.Seninki farklı tabi yakınında değil bunun içinde iyi düşün karar ver netice itibari ile kv haraket ve tavırlarını daha iyi bilirsin analiz et seni mutlu ve mutsuz edecek yönlerini düşün hangisi ağır gelirse onu uygula....
Kolaylıklar dilerim...
Hayıt tabiki sizin şartlar farklıymıs.ne mutlu size iyi bir bakıcınız var.Sizinkiler bakmaya gönüllü değilmiş zaten.asıl ben bakıcı tercih edersem hakkımda böyle düsüneceklerBu tür konuları genellemek doğru olmaz bence ama herkesin tecrübesi farklı ancak doğrular bir...eve yatılı başka bir ebeveyn gelince maalesef evliliğin düzeni bozuluyor....hiç kimse olmasa bile çocuk doğduktan sonra zaten eşlerin ve evliliğin düzeni eskisi gibi olmuyor...bide kayınvalide anne eklenirse hayat tamamen çocuk odaklı, tek düze, fazlasıyla fedakarlık edilmiş mutsuz bir hal alıyor...yinede istisnaları vardır elbet ama ben hiç görmedim...baştan bunu bildiğim için tercihim bakıcı oldu...haaa bu arada ne annem ne de kayınvalidem bakarız demedi tam tersi açıkça bakamayacaklarını söyledikler ki ben hiç teklif etmediğim halde...velhasıl 4 yıldır kızlarıma aynı bakıcı abla bakıyor....hep derim bakıcı işi şans işi ben bu konuda şükürler olsun şanslıydım ve çok net söylüyorum bırakın annane babaaneyi bazı zamanlarda kızlarıma benden bile iyi bakabilen bir bakıcım var....Allah bin kere razı olsun....Kayınvalide isterse kızlarının daha büyük yaştaki çocuklarına bakıyor, annem çok iyi bakar ama canı isterse keyfi gelirse, gezmesi olmazsa, benim işim varsa gelir iki gün sonra kaçar gider...bu durumda ben çocuklarını bakıcıya emanet etmiş keyfine düşkün bir anne oluyorum bir yoruma göre ama olsun biz halimizden memnunuz....
Kendiliğinden demez mi insan bunlar karıkoca özel hayatları var gideyim de rahat etsinler diye.deli olucam bu yerleşik zihniyete hadi diyelimki mecbursun kalmaya madem öyle izinsiz karısmayacaksın evin hanımının işine ben annemin isine bile izinsiz karısmam.Kaynana ike ömür boyu yaşama tehlikesi altındasınız
Bu bakım süresi ne kadar sürecek şimdi bir yaşında kreşe veren de var beş yaşında veren de var
Artık kreşe vericem hadı git nasıl diyeceksiniz bu kadın evini bırakıp gelecegıne göre ona bi oda yapmalısınız eve bir kişi daha geliyor bu kadının eşyaları olacak bunları düşünün ben düşünüyorum da allahım göstermesin kaynanam elinde bir bavul gelse bana kalpten giderim
Bence esinizde hazır birşey demiyorsa kesinlikle bakıcı diyorum sorunuza
Yanı korkunç birşey kaynana ile yaşamak
Allah'ınızı severseniz olan huzurumuzu bozmayın yanı zaten erken yasta anladığım kadarı ile kreşe vermek istiyorsınuz sadece 2 sene bakıcı parası verirsiniz ondan sonra zaten kreşe gider 2 sene her türlü masraftan kısın otunu soğan ekmek yiyin ama kimseyi getirmeyin evinize
Kaynaşmanızda aranız iyi de olsa o gelince bozulur buna emin olun
Evet birçok insan bakıcı dedi.ama basına gelse aynı durum ben gibi düşünürler aceba babane daha mı iyi bakar diye.kaynvlde tepesine cökermi insanın cidden kızın annesi neden çökemiyorda kv cöküyor buda ayrı konu ben kimle evlendim.yaşlı değil kendi evi var barkı var güzel esyalı.yaslansa neysede bebek okula gidene kadar kalır mı yani.yoo sanmam bıkar bizden.ama bazı kadınlar gelinlerini merak eder buda öyle odamı beni herrrrseyimi.eşimden bile meraklı sanırım meşguliyet olmadığından yalnız çünkü.yoo olmaz bu iş.eşimin yüzünden silemiyorum hatta sevmeye çalışıyorum.sayfaları hiç okumadım ama kimsenin kayınvalide diyeceğini asla zannetmiyorum.
bakıcıyı istediğin zaman ihtiyacın bittiğinde gönderirsin kayınvalide bir kere tepene çöktü mü asla gönderemezsin
psikolojik olarak baskılardan sıkıntılardan bahsetmiyorum bile.
güvendiğin bi bakıcı bul çocuk sevgisi olan herkes bakar. tam tersi kayınvalideye dediğini yaptırtamazsın bildiğini okur