Kendi iş yerinin bünyesinde olduğu için içide rahattır.Annelik bu açıdan ne zormuş.kıyamıyorum ayrılmakta istemiyorum.tam gün calıssam düşünmeden izne ayrılırdım.iyi insanlar denk gelir inş.Halam kuzenimi 4 aylıkken çalıştığı merkez bankasının kreşlerine bırakıyormuş. Yani bazı kreşler kabul ediyorlar. Bazı iş yerlerinin de kendine ait kreşleri oluyor. Bezini mamasını bırakıyorsun bakıcı anneler ilgileniyor. Ne bileyim kreşte teke tek olunmadığı için daha çok güveniyorum. Bakıcının çocuğa evde nasıl davranacağını bilemeyiz.
Bence maddi olarak zorlamayacaksa bakıcı ve Kv birlikte olsunKafamda birşeyler oluştu yazan herkese teşekkürler.ilk 4 ay 1 dönem yani bebek bir yaşına gelene kadar babane sonra bakıcı düşünüyorum evdeki hesap uyarsa...çünkü bebek daha küçük biraz daha büyümüş olur.Her sey bebegim icin.bende napim sabrederim.sonrasında iyi bir bakıcı.kv teklif ederken de böyle demeyi düşünüyorum
Baştan dersem 4 ayın sonunda bakıcı tutacağımı sıkıntı olmaz herhalde.keşke benim annemle birlikte bakabilselerdi.cekinirdi belki.bakalım hayırlısı olsun inş.belki de iyi olur
Öff okurken içim sıkıldı.şimdi ben yarım gün çalışacağım süt iznimide kullanacağım.yani bebisten toplam 3.5 4 saat kadar ayrı kalacağım.kayınvalidem il dışında bende kalırsa 24 saat kalmış olacak.ayrıca gerçekten zıtız bildiğini okur.yapma dediğini ısrarla yapar.çoğu zaman kırmak zorunda kalıyorum tabi sinir olanda ben oluyorum kötü olanda.anlatılmaz yaşanır.ki ben herkesle anlaşan biriyim.tek temennim iyi bir bakıcı bulmak.uyarılatınızı dikkate alıcam.zaten ince eleyip sık dokuyacağım.güvendiğim arkadaşların önerilerini ya da eski velilerimden birilerini düşünüyorum.ayrıca bakıcı kendi evinde bakıcak bu iyi bir durumu bilemiyorum.bizimki bazı zamanlar evde çünküKesinlikle babaanne yada canın kanın birisi
Sizinle bakıcı tutmak zorunda kalan ben ve arkadaslarımın yaşadığımız sorunları paylaşmak isterim. Bazılarını bizzat yasadım
Yemediği halde çok güzel yedi demesi
Yemesini istediğiniz gıdaları söylemenize rağmen kafasına göre gıda vermesi
Mutlu oluyor diye cıkolata lolipop dondurma yedırmesi
Televizyona alıştırmaya calışması sürekli cizgifilm açması üstelik televizyona bakmıyor hep oyun oynamak istiyor diye bana aptalca şikayet etmesi.
Cocuğun önüne oyuncak yıyecek vs döküp saatlerce telefonda konuşması
Hiçbir ev işi yapmayın bebeğe bakın dedıgınız halde bulaşık vs uğraşması bebeği çatlatırcasına ağlatın duymamadı ( şans eseri eve geliyorum ve çıldırıyorum bebegıme bakmıyor mutfakta oyalanıyor üstelik mutfakla bebegın odası bitişik)
Eve geldiğinde ve gunboyu ellerini hiç yıkamaması
Sigara içmiyorum dediği halde gizli içire leş gibi kokması
Çocukla ilgili değil ama bir arkadasımızın bakıcısı buzdolabındaki meyve sebzeleri dolaptaki baklagil makarna vs çalıyordu hatta ayrıyeten market parası vermeye başladı yinede vazgeçmedi kadın
Hava aldırırım dıye pusetle dışarı çıkarması deli gibi alışveriş yapması (arkadaşımın çocuğunu akrabası tesadüf görüyor bebek deli gibi ağlıyor bakıcı habire kıyafet deniyor)
Parka götürmelerede dikkat bunu bizzat gördüm bakıcısı olduğunu sonradan ogrendıgım bayan baktığı cocuğu 3,4 yas falan parka bırakıyor bir köşede saatlerce telefonda konuşuyor. Cocuk düşüyor kalkıyor ağlıyor başka çocuklarla itişip kakışıyor kadın hiç oralı değil. Cocuğu biri kaçırsa farkında degıl.
Siz evde yokken ergen cocuklarını evinize alması (taciz vakalarının arttığı bir donemde çok ürkütücü bizzat yasadım komşum söyledi siz evde yokken oğlu geliyor gelmenize yakın gidiyor diye çok geçmeden çıkarttım)
Bir kere geç kaldığında olur insanlıktır dedıgınızde ara ara geç kalmayı adet edınmesi
Bebek uyurken ve siz hazırlanmış elinizde çantanız bakcınızın gelmesini beklerken tık telefon edip hastayım gelemiycem demesi. Daha erken arama gercegi duymaması
Gerekli gereksiz izin istemesi sizi müdürünüze karşı sık izin isteyen biri konumuna getirmesi
Şiddet olayını iki arkadasım yaşadı Allah sabır versin hatta davalık oldular dövüyormuş çocuğunu. Komşular telefon etmiş dayanamayıp. Bir diğeride cocuk Cook küçüktü bir anda gözünde tik başlamış. Dr korkmuş şiddeti görüyor demiş. Ses kayıt cihazı koyarak anladılar cocuğuna şiddet uyguladığını
Diyeceksiniz hiçmi iyisi yok ben birrsürü bakıcı denedim sinir bozucu süreç sadece bir tane cennetlik bakıcım vardı oda iki yıl çalıştıktan sonra ağır bir ameliyat geçirdi maalesef bir daha çalışamadı.
Bırde uyarmak isterim çoğu bakıcı evde bir akraba yada kamera istemiyor. Rahat edemiyorlarmış
Yani canınızı bir başkasına emanet etmek zor yaşamadan bilemezsiniz ama yaşayan olarak asla derim
Allah yardımcınız olsun
Aynı şehirde değiliz işte.beyazbegonvilin yazdıklarından sonra ücretsiz izin alasım geldi.ama 3.5-4 saat sadece.iyi birisi bulursam çalışmak istiyorum.Ayni sehirde yasasaniz kesinlikle kv, kendi canindan bi parca sonucta. Ama evin icine almayin bence, cok sorun olur yatili kalirsa. Bakici daha iyi sanki
İyi fikir hem de çok iyi ama bakıcıyı eve almıcam çünkü eşim bazı zamanlar evde.binada bir çözümün var mı.kvde olursa eşim bi odada dursa mantıksızmı.çok caresizim çareler içerisinde çaresiz.hiçbiri içime sinmiyo aslında.3 yaşına kadar kime bakıtıcam benBence maddi olarak zorlamayacaksa bakıcı ve Kv birlikte olsun
Bakıcı baksın Kv başında dursun hem bakıcı ile birbirlerini nötrlerler
Bunu şunun için söylüyorum
Ek gıda alışma sürecinde Kv olacak yürümeye başlama döneminde yeni birine alışması zor dönüm noktalarında büyük değişiklikler bebek için zor olur
Bir de Kv alışınca bırak git denmez ama bakıcı alışıncaya kadar sen göz kulak ol diye çağırırsanız alıştı artık sen de git düzeninden daha fazla ayrı kalma demek daha kolay olur gibi
Çocuğum yok ama yazdıklarınızı okuyunca aklıma küçükken bakıcıdan yediğim dayaklar geldi ahh ah içim yanıd2düşününceKesinlikle babaanne yada canın kanın birisi
Sizinle bakıcı tutmak zorunda kalan ben ve arkadaslarımın yaşadığımız sorunları paylaşmak isterim. Bazılarını bizzat yasadım
Yemediği halde çok güzel yedi demesi
Yemesini istediğiniz gıdaları söylemenize rağmen kafasına göre gıda vermesi
Mutlu oluyor diye cıkolata lolipop dondurma yedırmesi
Televizyona alıştırmaya calışması sürekli cizgifilm açması üstelik televizyona bakmıyor hep oyun oynamak istiyor diye bana aptalca şikayet etmesi.
Cocuğun önüne oyuncak yıyecek vs döküp saatlerce telefonda konuşması
Hiçbir ev işi yapmayın bebeğe bakın dedıgınız halde bulaşık vs uğraşması bebeği çatlatırcasına ağlatın duymamadı ( şans eseri eve geliyorum ve çıldırıyorum bebegıme bakmıyor mutfakta oyalanıyor üstelik mutfakla bebegın odası bitişik)
Eve geldiğinde ve gunboyu ellerini hiç yıkamaması
Sigara içmiyorum dediği halde gizli içire leş gibi kokması
Çocukla ilgili değil ama bir arkadasımızın bakıcısı buzdolabındaki meyve sebzeleri dolaptaki baklagil makarna vs çalıyordu hatta ayrıyeten market parası vermeye başladı yinede vazgeçmedi kadın
Hava aldırırım dıye pusetle dışarı çıkarması deli gibi alışveriş yapması (arkadaşımın çocuğunu akrabası tesadüf görüyor bebek deli gibi ağlıyor bakıcı habire kıyafet deniyor)
Parka götürmelerede dikkat bunu bizzat gördüm bakıcısı olduğunu sonradan ogrendıgım bayan baktığı cocuğu 3,4 yas falan parka bırakıyor bir köşede saatlerce telefonda konuşuyor. Cocuk düşüyor kalkıyor ağlıyor başka çocuklarla itişip kakışıyor kadın hiç oralı değil. Cocuğu biri kaçırsa farkında degıl.
Siz evde yokken ergen cocuklarını evinize alması (taciz vakalarının arttığı bir donemde çok ürkütücü bizzat yasadım komşum söyledi siz evde yokken oğlu geliyor gelmenize yakın gidiyor diye çok geçmeden çıkarttım)
Bir kere geç kaldığında olur insanlıktır dedıgınızde ara ara geç kalmayı adet edınmesi
Bebek uyurken ve siz hazırlanmış elinizde çantanız bakcınızın gelmesini beklerken tık telefon edip hastayım gelemiycem demesi. Daha erken arama gercegi duymaması
Gerekli gereksiz izin istemesi sizi müdürünüze karşı sık izin isteyen biri konumuna getirmesi
Şiddet olayını iki arkadasım yaşadı Allah sabır versin hatta davalık oldular dövüyormuş çocuğunu. Komşular telefon etmiş dayanamayıp. Bir diğeride cocuk Cook küçüktü bir anda gözünde tik başlamış. Dr korkmuş şiddeti görüyor demiş. Ses kayıt cihazı koyarak anladılar cocuğuna şiddet uyguladığını
Diyeceksiniz hiçmi iyisi yok ben birrsürü bakıcı denedim sinir bozucu süreç sadece bir tane cennetlik bakıcım vardı oda iki yıl çalıştıktan sonra ağır bir ameliyat geçirdi maalesef bir daha çalışamadı.
Bırde uyarmak isterim çoğu bakıcı evde bir akraba yada kamera istemiyor. Rahat edemiyorlarmış
Yani canınızı bir başkasına emanet etmek zor yaşamadan bilemezsiniz ama yaşayan olarak asla derim
Allah yardımcınız olsun
İyi fikir hem de çok iyi ama bakıcıyı eve almıcam çünkü eşim bazı zamanlar evde.binada bir çözümün var mı.kvde olursa eşim bi odada dursa mantıksızmı.çok caresizim çareler içerisinde çaresiz.hiçbiri içime sinmiyo aslında.3 yaşına kadar kime bakıtıcam ben((
Ne güzel yazmıssın ilgin için teşekkürler. Benim kafa durdu artık düşünmekten Yoruldum.eşimin evde uyuması lazım.bir hafta gece bir hafta gündüz diyeyim düzensiz yani.ayrıca bizimki bakıcıyla kalmaz.çekinir.rahat edemez:) yinede teklif edicem.yarım gün binadan birini ayarlasam bırakıp alması da kolay olur.ama kimseyi tanımıyorum yeniyim binada.kafamda birşeyler oluşuyor aslında ama kv yok planda.birbirimize saygımızı sevgimizi yitirmeyelim.benim çocuk yetiştirme tarzımla onunki farklı.yarim gün için 24 saat.. gerek yok.bide ona muhtacmıs gibi olcaz.kırılmasın diye uğrascaz birşey diyemicez.zor..Eşiniz bazı zamanlar evde olmasını açıklar mısınız? Benim eşimin kendi işi vardı; canı ister geç giderdi; bebekle oynamak için
Yani ne kadar evde; Gece çalışıp tüm gün mü evde; yoksa öğretmen de boş dersleri mi var?
Evde olduğu saatler onun uyku saati mi kendine ayırdığı saat mi? Ayda kaç gün evde?
Çok sordum ama zaten eşinizin evde olduğu zaman da varsa günde 5 saat için kv getirmek de yazık; kalan 19 saati 4 kişi geçirmek de yazık
Bir de evde eşim ve bakıcı kaldılar ne olacak ki...
Eşim çalışma odasında işini yaptı; bebek uyudu; kadın da yemek yaptı. Yemek hazırladım gel ye dedi eşime; akşamları ben gelince eşim onu eve bıraktı. Ama dediğim gibi eşiniz uyuyorsa evde eşiniz ve bebek birlikte sıkıntı olur kv baktığında da aynı sorun daha büyük boyutta olur; eşiniz dinlenemez..
ovv yeni evlisiniz birde.aynı sehire taşınır belki o zaman bakar evinde.olmazsa işten çıkarsınız.ya ben az zamanlı calısıyorum.birde ne kadar izne ayrılacağım 3 yıldan önce krese gönderemem.3 yıl iznemi ayrılayım su an en güzel fikir iyi bir bakıcı.varsa başka fikriniz öneriniz dikkate alırım.Ben sizin yeriniz de olsam; ya kayınvalidemi çağırırım ya da ücretsiz izine ayrılırım. Bu devir de kime güveneceksin de el kadar bebeyi başkasına emanet edeceksin. Neler neler duyup, görüp, okuyoruz.. Ki siz sanırım memursunuz, geri işe dönebilme imkanınız var.. Bende evliyim. Şuan çocuk düşünmüyorum, ama eşim çok istiyor. Bende bu fikri kendime alıştırmaya çalışıyorum. Özel sektör de çalışıyorum, eşimin ailesi de farklı bir şehirde. Kayınvalidem geçen telefonda bana ne dedi biliyor musun ' senin çocuğun olunca, bizde sana yerleşiriz toruna bakarız. hep birlikte yaşarız. ' ben şok... Zaten benim yaşadığım şehire yerleşmeye çalışan birisi, hiç de anlaşamayız. Birbirimizi sevmeyiz.. Ya çocuk yapmayacağım, ya da yaparsam çocuğa kendim bakacağım.. Evimin yuvamın huzuru için.
sende benim psikolojimi bozdun.Çocuğum yok ama yazdıklarınızı okuyunca aklıma küçükken bakıcıdan yediğim dayaklar geldi ahh ah içim yanıd2düşününce
Senin yerine koydum kendimi, huzurum mutluluğum, en önemlisi de kıymetlim evladım için ücretsiz izin alırdım... Bakıcı aslaaaaa düşünemiyorum bile...çocuğa bakmak çok zor, kendi kanından canından olmayan birine Allahım korusun ben emanet edemem... Komşum bakıcıya bırakıyor, evde çocuk saatlerce ağlıyor, kadın ağza alınmayacak küfürler ediyor, minnacık el kadar çocuğa... Sonra annesi gelince canımlar cicimler, bebek Bi yere giderken bile hep bakıcının kucağında, anne ortada süs gibi, bir gün uyardım, kadın bebeğe çok bağırıyor, çok ağlıyor diye, ben bakıcımdan memnunum dedi, dedim ki gizli kamera koy saat gibi yada aksesuar gibi kameralar var belli olmuyor, gerek yok dedi, 2 ay sonra babası geliyor eve çocuk ağlamaktan sesi kısılmış, kolunda morluklar var, soruyor kadına, kadın da düştü diyor, adam kıllanıyor, kamera koyuyor, izliyor ki kadın çocuğa her sinirlendiğinde tokat atıyor, kafasına vura vura uyutuyor... Adam katil olacaktı, davalık oldular...kadın sonra işten ayrıldı, bana geldi Bi gün ağlayarak çok pişman olduğunu, vicdanının Bi türlü rahat bırakmadığını söyledi...9 aylıktı yavrum, nasıl da içim acıyordu... Çok şükür kurtuldu o mikroptan... Bakıcı aslaaaaaa
Ne güzel yazmıssın ilgin için teşekkürler. Benim kafa durdu artık düşünmekten Yoruldum.eşimin evde uyuması lazım.bir hafta gece bir hafta gündüz diyeyim düzensiz yani.ayrıca bizimki bakıcıyla kalmaz.çekinir.rahat edemez:) yinede teklif edicem.yarım gün binadan birini ayarlasam bırakıp alması da kolay olur.ama kimseyi tanımıyorum yeniyim binada.kafamda birşeyler oluşuyor aslında ama kv yok planda.birbirimize saygımızı sevgimizi yitirmeyelim.benim çocuk yetiştirme tarzımla onunki farklı.yarim gün için 24 saat.. gerek yok.bide ona muhtacmıs gibi olcaz.kırılmasın diye uğrascaz birşey diyemicez.zor..
Kusura bakmayın birden duygulandım ama biz küçükken zaten çocuğa bu kadar hassasiyet yoktu şimdi bakıcılar da daha temkinli. Umarım iyileriyle karşılaşırsınızsende benim psikolojimi bozdun.
Amin haklısın eskiden eti senin kemiği benim kafası vardı her yerde.Senin adına üzüldüm Allaha havale..Kusura bakmayın birden duygulandım ama biz küçükken zaten çocuğa bu kadar hassasiyet yoktu şimdi bakıcılar da daha temkinli. Umarım iyileriyle karşılaşırsınız