bakıcı konusunda

kadermibu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2017
1.237
1.372
Merhaba hanımlar

iki çocuğum var büyük olan 13 yaşında kız. Küçük ise 9 aylık kız. Bebeğimin 3. ayından itibaren çalışmaya başladım . Derdim bakıcılar ile.
şimdiye dek 2 bakıcı değişti şimdi 3. sünü de göndermeli miyim bilemiyorum.

1. bakıcımız Türk idi , kapıcımızın eşiydi . İstanbulda senelerce bebek baktığını söylemişti .
3 ay baktı bebeğe , bebeği seviyordu ama büyük kızımı çok dışlıyordu . Sonrasında aile içi konularımızı dışarda dedikodu malzemesi yaptığını duyduk , bıraktık.

2. bakıcımız özbekti .Yatılı kalıyordu . Bebeğe inanılmaz düşkündü ama büyük kızıma çok kötü davranmaya başladı kızım için kendisine bağırdığını vs iddia ediyordu , bu durum da kızımın en sonunda ağlama krizlerine girmesine yol açınca onunla da yollarımızı ayırdık.

Bu arada büyük kızım benim ilk eşimden . 2. bakıcımız bebeği çok seviyordu ama büyük kızıma iftira atıyordu bana bağırdı vs diye . Kamerada öyle olmadığını görünce ilkinde sustum ikincisinde ise kızım ağlama krizine girdi ben öyle yapmadım diye , kameradan da izledik öyle olmadığını görünce gönderdik bakıcıyı ..

3. bakıcımız 1 haftadır yanımızda Kırgız bir bayan , hafta sonuna kadar tek sorun bebeğimin ona alışamamasıydı. Elinden yemek yemiyor ama bu aralar diş çıkarıyor diye ona bağlamıştım. ANcak bu bayanın da maalesef ki bebekle iletişimi çok yok . Ben henüz yeni alışmadı derken , hafta sonu bebeği uyumaya zorladığını bebek uyumayınca da sinirlenip bağırdığını , beşiğin içinde sert şekilde davrandığını gördüm.

evimizde sesli kamera sistemi var.
müsait oldukça izliyorum , cumartesi de işten çıkarken izledim ve şok oldum.

bugün şirketi ile görüştüm ve onlarda kadınla kendi dilinde olayı sordular , ağlamış ve bir daha olmayacağını söylemiş özür dileyerek ..

içimden biri güvenme diyor ama çok sık bakıcı değiştirdiğimiz için de bilemiyorum. (((((
oturup hüngür hüngür ağlamak istiyorum şuan .

Çocuğunuza kötü davranışı affetmeyi bence demekki sabır gösteremiyor.. bi dahaki bakıcıya çok iyi seçin tanidiklariniza sorun referans isteyin önceki baktığı bebeklerin aileleriyle görüşün çok küçük bunları yaşamasına çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun

çok doğru ben 7/24 izleyemem ki zaten . belki benim görmediğim izlemediğim şeyler de yapmıştır. Çok sinirlerim bozuk doğru yorumlayamıyorum.

daha bir haftada bu ne sabırsızlık, sakın sakın devam etmeyin
bir haftada böyle davranmaya başlayan kimbilir ilerleyen zamanlarda bebek daha hareketlendikçe neler yapar Allah korusun

Benim anlamın bakıcısı filipinli ve çok memnun.Bakıcının birsz sabırlı olması gereyor bu özürü kabul edip tekrardan çocuğunuzu o kadına emanet edicek misiniz ??

Kamerayi cok iyi dusunmussun.
Kadınin özür dilemesi onun karekterini degistirmez. Bence degistirin. Yalniz ben buyuk kizada takildim. 2 bakicıda neden kotu davransin yada dıslasin ?

büyük kızım biraz kardeş kıskançlığına girdi bu her çocuk da olan doğal bir şey diye düşünüyorum. Onun da tam ergenliğe giriş dönemi bu .
1. bakıcımızın dışlama sebebi şuydu . kendi kızı vardı benim kızımla aynı yaşta . Annesi hep kızını yanına getiriyordu ve benim kızımı evin içinde dışlıyordu.

2. bakıcımız ise kendi kültürlerinde çocuklar çok konuşmaz mantığı olduğu için kızımın her söylediği ona batmaya başlamıştı.
mesela yağmurlu bir gün kıızm okuldan gelince bakmış balkonda çamaşır var , abla müsait olduğunda bunları al ,fırtına gelecek demiş uygun bir uslüpla (kameradan eşimle izledik) kadınsa akşam bana kızın bana talimat verdi bağırdı bunları al! diye dedi. kızımda ağlamaya başladı ben öyle demedim diye.

Anladim. Hersey ust uste gelmis. Ya umarim hallolur. Kucucuk bebek sonuc itibariyle.

Bence her hata yeni bir istenilen özellik kazandırır sizde
Yani demem o ki
Muhakkak bir liste yapın yazılı mülakat yani .
Dedikodu yapar mısın ?
Bebek uyumamakta diretirse sakin kalabilir misin ?
Gibi gibi...
En azından bakicilar böyle sorular görünce sizin bunlara hoş bakmadiginizi beynine kazir ve ona göre hareket eder. Sesli kamera çok iyi fikir. Onlar biliyor mu yoksa gizli kamera mi ?

gizli kamera değil , biliyorlar ilk işe başlayacaklarında söylüyorum.
işin garip yanı daha 1. haftasında ve evde kamera olduğunu bile bile bunu yapması … diyecek bir şey bulamıyorum.

işin garip yanı daha 1. haftasında ve evde kamera olduğunu bile bile bunu yapması … diyecek bir şey bulamıyorum.
Görünen yerlerde bunu yapan görünmeyen yerlerde neler yapar der ve susarim ...

Çok çok üzüldüm yemin ederim Allah belasını versin küçük çocuğa nasıl öyle davranır. Bence hemen yolla gitsin. Akraban falan yokmu ,annem hep derki elin iyisinden kendi delin iyidir. İnşallah ailenizin karşına çok çok iyi biri çıkar. Çocuklarınızın tırnağına tas değmesin insallah

Bebeğe bakıcı bulmak güvenmek emanet etmek gerçekten zor iş kaldı ki bu devirde kimseye güven olmuyor . Son bakıcıyla yollarınızı ayırmalısınız bir haftada sinirlenen ileride neler yapmaz hemde kameraya rağmen. İnşallah iyi birini bulursunuz zor valla.

yatılı Türk bakıcı bulmak zor ama arayın

ya da yakında oturan gündüzlü bakıcı

zira yabancı bir dil ile çocuğa ulaşmak zor

zaten biri bebek biri ergen bir de ikisinin de anlamadığı yabancı bir kadın

Özbekler Kırgızlar biliyorum vs diyorlar da o çocuğun dil gelişimine bir şey katamaz ki

belki bize garip gelmeyen bir kelimesi ona ağır gelip kızın emir verdi diyor baksanıza

evet aynen öyle oluyor. mesela kızım ona müsait olduğunda çamaşırları al abla ,fırtına gelecek diyor . o tabi müsait olduğunda kısmını anlamıyor. Al diye talimat verdiğini düşünüyor.

Küçücük savunmasız bir bebeğe bağıran tahammülsüz ve iletişimi kopuk diyorsunuz. Kaldı ki bebeğiniz de reddediyor. Bebeğiniz bu hareketinin altında zaten onu kabul edemediği yatıyor. Devam etmeyin derim bu kadınla.
Belki bu da ona bir ders olur ve bir daha hiç bir bebeğe sert davranmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…