• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ikilemi

Bence ikinciyi seçmelisiniz, onun da işini kolaylaştıracak pratik çözümler üretmelisiniz.. İşten yorgun argın gelip bir de evi toparlamak mümkün değil. Bebeğiniz uyumazsa o gün dışardan söylersiniz ama uyuduğu günler pratik bir yemekle veya biraz evi toparlayarak biraz evi rahatlaması sizin için önemli. Tabi bunu çocuğu aksatmadan yapması için bazı şeyleri pratiklestirnek lazım. Ispanak yenecekse dondurulmuş olan mesela, evi supurecekse elinin altında olacak pratik bir süpürge, çamaşır için dış giyimde kısa programlar işinizi kolaylaştırır. Başka türlü de pek mümkün değil yetismeniz hem bebeğe hem eve.

Eş boşayan bekarlarda bugün 😂

Köylerimizde akşam herkes yemek yedikten sonra , kalan yemek dolaplara tıkıştırılmazdı eskiden. İçine ekmek doğranır , bahçedeki kedi ve köpeklerin kaplarına pay edilirdi.

Ertesi güne de taze yemek pişirilirdi.

Şehirde yaşıyoruz ve artan ev yemeklerimiz sokak hayvanlarına uygun değil diye kalanı dolaba koyuyorsak ; o yemeği ertesi gün yiyecek biri varsa o da yine ev ahalisidir, bakıcı değil.

Hangi işyerinin yemekhanesinde , hangi lokantada önceki günden kalan yemeğin ısıtılıp verildiği görülmüş , söyleyin bilelim.

Millet hahoo diyor 😁 bakıcı oturmasın iş yapsın insanı şeyler bunlar akşam önümüze hazır yemek koysun diyor siz bakıcıya yemek vermelisiniz diyorsunuz :) bakıcı için insani şartlar isteyen kim bakıcı ortalık süpürecek, akşam gelecek olan anne babaya yemek yapacak bide şey vardı "ne olacak o hafta giyilecekleri utuleyiversin" daha bunları yapacak! Çünkü sadece çocuk bakıcısı değil evdeki tüm bireylere+eve bakıcılık yapması gerek.
Bu kadar iş bekleyip o kadına insanı bir rakam vermeyeceğinden, sigorta zaten yapmayacağindan o kadar eminim ki konu sahibinin. Keşke bu kadar emin olmasaydim.
Kaç kişi sordu sigorta yapacak misin kaç TL maaş vereceksin bu beklentiye diye cevap vermedi. Neden acaba?
Ütü diyince bana bir titreme geliyor zaten ki çocuğun yanında asla kimseye ütü yaptırtmam. Bir süre sonra da bakıcı çocuğumun ütü ile yanmasına sebep oldu diye konu gelir.

Köylerimizde akşam herkes yemek yedikten sonra , kalan yemek dolaplara tıkıştırılmazdı eskiden. İçine ekmek doğranır , bahçedeki kedi ve köpeklerin kaplarına pay edilirdi.

Ertesi güne de taze yemek pişirilirdi.

Şehirde yaşıyoruz ve artan ev yemeklerimiz sokak hayvanlarına uygun değil diye kalanı dolaba koyuyorsak ; o yemeği ertesi gün yiyecek biri varsa o da yine ev ahalisidir, bakıcı değil.

Hangi işyerinin yemekhanesinde , hangi lokantada önceki günden kalan yemeğin ısıtılıp verildiği görülmüş , söyleyin bilelim.
Her gün kendisine taze yemek pişirebilen çalışan anne varsa tebrik ederim. Siz bizi Aslı şen falan sandınız galiba

Ben yatılı bakıcı ile anlaştım 2 seneliğine peşin ödedik fakat benim bakıcımdan isteğim ikizlere bakması ve ev işi, ütü vs yapması. Gece ikizlere bakmıcak mesela onun için 2 bakıcı gerekiyor. Gündüzleri saat 7de uyanıp bebeklere bakıcak bebekler uyurkende ev işlerini yapıcak veya bazı günler tüm ev işini yapıcak bebeklere ben bakıcam. Yani siz eğer bebek bakıcısı ile anlaşıcaksanız onlar ekstra iş yapmıyor, başından söylemeniz lazım.

Her gün kendisine taze yemek pişirebilen çalışan anne varsa tebrik ederim. Siz bizi Aslı şen falan sandınız galiba

Bu durumda işvereninizin izlediği yolu izleyebilirsiniz.

İşyerinde yemekhane yoksa çalışanlara yemek kartı verilir; kendi yemek kartınıza yatan rakam ne ise aynısını "bakıcı"nıza ödeyebilirsiniz.

Bakıcınız da yemeğini ister evinden getirir ister dışarıdan söyler ; tercih onun.

Ben bu tür konularda, ihtiyaçtan "sigortasız da olsa çocuk bakarım" diyen ve üstlendiği sorumluluğun ne kadar ağır olduğunu bilmeyenler için yazıyorum.

Bu tür işlerde genellikle ortada bir sözleşme yok ve bir başkasının evinde çalışanlar, aldıkları risklerin farkında değiller.
O yuzden diyorum ya bu kafayla giderlerse kalifiye bakici bulamayacaklar. Onune her gelen bakiciyim diyor mesela. Cocugun kaninkaynadi, ya da ekstra yemek de yapacaktan ziyade mesela egitim durumlarinkiyaslanabilir, tecrubeleri kiyaslanabilir, hangi bakici cocuga daha fazla sey katabilir o kiyaslanabilir. Ama goruyorum ki her iki tarafta su durumdan memnun. E napalim o zaman.

zaten siz yemeyin dememis mesaji yazan kisi. kendiniz bir gun onceden yediginiz seyin kalanini bakiciya vermeniz uygun degil demis. yoksa siz ayni yemegi 3 gun yiyin bize ne.

20 aylık ve evet 1 yaşında çocuk mandalla oynar. Bakıcı çamaşırlığa çamaşır asarken balkonda yanında mandal sepeti ile oynar. Bu şekilde al ve ver komutlarını öğrenir. Erken yürüdüğü içimde çamaşırlığın alt katındaki çamaşırlar çekebiliyordu
1 yaşındaki çocuk mandalla oynamamalı. Komutları başka birçok türlü vererek ogretebiliriz bazı şeyleri ama Allah korusun daha geçen senelerde haberlere çıkmıştı bebek mandalla oynarken o klipsli yerini yutmuş maalesef sonrası ne olmuştu hatırlamıyorum. Sağlıklı bilgiler verelim bilmeyen insan verir Allah korusun. S sassyassyy çok tehlikeli sassy aman diyim yarın oburgun çocuğun olunca vermemeni tavsiye ederim. Başka bir sürü şekilde ogretebiliriz.

Ne kadar istiyorlar tek çocuk için şu anda?Yani bu işin piyasası ne tam olarak😃?
ortalama 7-8 istiyorlar 🤦🏻‍♀️
Bakıcılığı bilmem de haftada iki gün 6 saat özel derse, aylık 400 tl teklif eden vardı. :KK53: Demek ki bulabileceklerine inançları tam ve bulabiliyorlar da. Vay kabul edenin haline, acıyan Allah ona acısın diyorum. Nasıl zordaysa insanlar, kabul ediyorlar demek ki.
İnanılmazlar gerçekten. 🤦🏻‍♀️

Beni alıntılamasaydın okuyamazdım yorumunu
bak hala anlamiyor ahajahajaha

o yemeği ertesi gün yiyecek biri varsa o da yine ev ahalisidir, bakıcı değil.
mesaj sahibi ustteki cumleyi yazmis, yani sen ust uste bin gun de ayni yemegi yesen bizi ilgilendirmez ama bakiciya vermen uygun degil. calisan anne her gun yemek yapar yapmaz vs onu konusmuyoruz. bakiciya verilecek yemegi konusuyoruz. her gun yemek yapacak vaktin olmuyorsa yemegi icin ekstra ucret odeyeceksin yani bayat pilavini yedirmek yerine.

O yuzden diyorum ya bu kafayla giderlerse kalifiye bakici bulamayacaklar. Onune her gelen bakiciyim diyor mesela. Cocugun kaninkaynadi, ya da ekstra yemek de yapacaktan ziyade mesela egitim durumlarinkiyaslanabilir, tecrubeleri kiyaslanabilir, hangi bakici cocuga daha fazla sey katabilir o kiyaslanabilir. Ama goruyorum ki her iki tarafta su durumdan memnun. E napalim o zaman.

Bu mantık yüzünden her sektörde işini hakkıyla yapan insan sayısı günden güne hızla azalıyor ancak farkında değiller.

"Çocuk bakmakta ne var yaa" diye diye her yer kreş doldu. Uygun bir bina bulup, dışını 2 canlı renge boyayan; kreş açıyor.

Kreşe giden çocuklara , etkinlik adı altında; turşu yaptırıyorlar.

İnstagramda adını "Oğluşcan'ın Annesi" olarak kullanan kadın "bal oğluşumun kurduğu turşuları afiyetle yedik😍" diye paylaşım yapıyor.

Aynı etkinliği , Oğluşcan' a evde kaynanası yaptırsa ; kaynananın ne cahilliği kalır ne köylülüğü.

Bu düşünce yapısındaki ailenin çocuğuna , çok donanımlı bir bakıcı düşse; aileyle çocuk arasında da görüş ayrılıkları yaşanır zaten.

Back