• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ikilemi

8 aylik bebegim var aksama kadar canim cikiyor. Ütü yapmak zaten 2 saat suruyor. Yemek desen cocugun aglamasi, kakasi, caninin sıkılması, uykusunun bolunmesi derken zar zor oluyor. Baktim hic birsey yetişmiyor bende Kizim oglen uykusuna yattiginda gidip yatiyorum valla. Kendinizin tek basina yapamayacagi seyleri baskasindan beklemeyin. 3 kurus para verince insanlari satın almiyorsunuz cocuk uyudugunda birakin bakici da dinlensin. Sadece cocugun camasirini yikasin ve yemegini yapsin yeter
Anlamamakta ısrar ediliyor eyvallah ben 2 saat ütü yapsın demedim kendim de asla yapmam haftada bir müsaitsem yarım saatte o haftanın şeylerini ütülüyorum İnan daha fazla zaman almıyor yarım saatte bir çorba yapıp gidip yatıyorum ya da bulaşığı makineye diziyorum bi kahve içiyorum gibi aslında sizler de gayet anlıyorsunuz beni açmak işinize geliyor peki

3000e bakıcı varsa sadece çocuk bakımına razıyım 😅 3000 de temizliğe ayırırım sorun çözülür 😂
valla yeminle bakın size yeni 1000 tl maaşı olmuş yatılı çalışan tanıyorum Türk uyruklu olmayan.o kadar üzüldüm ki.sen ailedensin deyip bu maaşı veriyorlar sigorta falan da yok.

Ayıklanmış fasülyeyi tencereye koy üzerine soğan, konserve domates, salça, zeytinyağı ekle. Altını kıs kendi kendine çok güzel pişiyor. Sizin evde masterchef yemekleri pişiyor herhalde
Doğru bildiniz çok şükür bu şekilde pismiyor bizim evde yemekler. Siz tam bu tarifinizle hiç soğan sarımsak salça vs kavurmadan yapıp yemeğe devam edin bence yemeklerinizi ben daha özenli yaptığım için tarifiniz çok ilgimi çekmedi. Evet bazen masterchefte gördüklerimi de yapıyorum mis gibi oluyor :)) tencereye yalap şap koyup ağzını kapatmayı herkes yapar ama yemek öyle pismiyor maalesef.

Bir bakici lobisi var ama anlamadım ben de bu işi. Her iki taraf karşılıklı anlaşmış diğerlerini ne ilgilendiriyor, eğer konu sahibi cocuk bakımı dışında ek iş yaptırdığı için mağdur olursa da bu onu ilgilendirir. Ev işi yapmak istemeyen bakici da kabul etmesin, zorla mı çalıştıriliyor. Zaten yarım gün çalışacak bir bakicidan bahsediyoruz, şartları konuşmuşlar anlaşmışlar. Her gün evi baştan aşağı süpürüp cam silmeli gibi bir beklentisi de yok. 1 saat mola yapıp 1 saat de ufak tefek ev işleri yapabilir bu gayet insani bi durum
Bakıcı hanımların kızları kesin 😂 tüm evi barkı annemin üstüne yapın diye yazmaya geliyorlar

Kimse kusura bakmasın kaç sene eğitim almış öğretmen maaşı ortada

Bakıcıların maaşı da yerini bilsin

Ellernden gelse tüm malı mülkü vermemizi isteyecekler

Anlamamakta ısrar ediliyor eyvallah ben 2 saat ütü yapsın demedim kendim de asla yapmam haftada bir müsaitsem yarım saatte o haftanın şeylerini ütülüyorum İnan daha fazla zaman almıyor yarım saatte bir çorba yapıp gidip yatıyorum ya da bulaşığı makineye diziyorum bi kahve içiyorum gibi aslında sizler de gayet anlıyorsunuz beni açmak işinize geliyor peki
Kendi yasantima gore yorum yaptim. Normalde evi komple supurup silmem 1 saat surmuyor, evim cok kucuk. Ama 2 gun once bu isleri bitirmem 5 saatimi aldi. Uykusu bölündü, kakası bezinden taştı cocugu yikamam gerekti, corba kasesi elimden düştü hali sildim. Bugunde durum cok farkli değil, geceden kalan 4 tane bardagi daha yeni bulasik makinesine dizebildim. Aksam yemegi hazirligi yapmadim bile koltukta oturdum kaldim.

8 aylik bebegim var aksama kadar canim cikiyor. Ütü yapmak zaten 2 saat suruyor. Yemek desen cocugun aglamasi, kakasi, caninin sıkılması, uykusunun bolunmesi derken zar zor oluyor. Baktim hic birsey yetişmiyor bende Kizim oglen uykusuna yattiginda gidip yatiyorum valla. Kendinizin tek basina yapamayacagi seyleri baskasindan beklemeyin. 3 kurus para verince insanlari satın almiyorsunuz cocuk uyudugunda birakin bakici da dinlensin. Sadece cocugun camasirini yikasin ve yemegini yapsin yeter
Bakıcı ile çalışmamış bir kişi daha

Bakıcı cam perde yıkasın demiyoruz

Günlük yemek yapılır diyoruz

Siz 8 aylık bebeğe bakarken günlük yemek yapmıyor musunuz

Bazı gün olur çocuk huysuzdur yapılmaz ama genel rutinde yemek yapar bakıcı yapmalı

Kendi yasantima gore yorum yaptim. Normalde evi komple supurup silmem 1 saat surmuyor, evim cok kucuk. Ama 2 gun once bu isleri bitirmem 5 saatimi aldi. Uykusu bölündü, kakası bezinden taştı cocugu yikamam gerekti, corba kasesi elimden düştü hali sildim. Bugunde durum cok farkli değil, geceden kalan 4 tane bardagi daha yeni bulasik makinesine dizebildim. Aksam yemegi hazirligi yapmadim bile koltukta oturdum kaldim.
Ben olağan günler için konuştum niyetimi anlatmak içime daha kaç cümle yazmalıyım olağandışı zamanlarda ben wc ye Bile gidemiyorum ama sizler yazdığımı siyah beyaz gibi yorumlamakta ısrarcısınız çinkü anonim ortamdan saldırmak kolay geldi oysa herkes kastettiğimi gayet de anladı

Ben hem ufak ev işi hem bebek bakımı konusunda anlaştım bakıcıyla. Çokta rahat ediyorum. (Ütü özele girer bence ) ama salonu süpürüp siliyor. Zaten kendine yemek yaparken fazla yapıyor akşam biz yiyoruz. Tabiki bebek uyanıkken öncelik bebek. Benim fikrim : Bu sitede şöyle bir hata var . Bakıcı iş yapmaz diyorlar da . Bana gelen kişi çocuk gelişimi mezunu olur, bakıcılıkl ilgili eğitimler almış olur sertifikaları olur , yani donanımlı kişi olur hemfikirim o zaman sadece bebek bakımı olur. Ama gelen kişilerde bu özelliklerin hiçbiri yok. Bebek bakımına özbakımda girer bu da bebeğin bulunduğu ortamın temiz ve toplu olması demek . Bu ufak işleri de yapmayı kabul ederse ilk kişiyle deneyin etmezse önce 2. kişiyi bir hafta deneyin isterseniz .

Çocuğunuz bakıcıyla evde yalnızken , bakıcı da sizin talep ettiğiniz ufak ev işlerini yaparken; çocuğunuzun başına bir şey gelirse, bakıcıyı sorumlu tutacak mısınız, tutmayacak mısınız ? Allahın takdiri diyerek geçecek misiniz ?

Bu ayrımı, bakan da baktıran da anlarsa ; bakıcının, neden ev işine değil de çocuğa bakması gerektiği de anlaşılır.

Çocuğunuz bakıcıyla evde yalnızken , bakıcı da sizin talep ettiğiniz ufak ev işlerini yaparken; çocuğunuzun başına bir şey gelirse, bakıcıyı sorumlu tutacak mısınız, tutmayacak mısınız ? Allahın takdiri diyerek geçecek misiniz ?

Bu ayrımı, bakan da baktıran da anlarsa ; bakıcının, neden ev işine değil de çocuğa bakması gerektiği de anlaşılır.
Bunu anlatmaya çalışıyoruz işte dünden beri.Çocuk bakmak dünyanın en büyük sorumluluğu,en kıymetimizi teslim ediyoruz.

Bakıcının tüm sülalesini elden geçirmezlerse ben de bişi bilmiyorum

Diyelim ki 12de geliyor, yarım saate çocuğu uyutuyor (o mu uyutacak, kendi uyur mu?). saat 2ye kadar uyudu diyelim. Hergün ufak bir iş yapabilir. Mesela çocugun corbası yada ütüsü. Ortalıgı toparlama, oyuncakları düzenleme. 1bucuk saat sürmez işler, o da bir soluklanır dinlenir. 2 ile 4 arası da çocukla oynar, yedirir filan. 4te ayrılır.

Bence bu düzende bir iki iş mümkün gibi ama. Yarım gün çalışacak ve 4te ayrılacak dediğiniz için böyle yazdım. Bütün gün çalışsaydı çocugun 1,5-2 saatlik uykusu kesinlikle ona dinlenme olmalı derdim. Çocuk çok yorucu bişi yaa

Bakıcı ile çalışmamış bir kişi daha

Bakıcı cam perde yıkasın demiyoruz

Günlük yemek yapılır diyoruz

Siz 8 aylık bebeğe bakarken günlük yemek yapmıyor musunuz

Bazı gün olur çocuk huysuzdur yapılmaz ama genel rutinde yemek yapar bakıcı yapmalı
Haftasonlari esim evde iken haftaici icin yemek yapiyorum, onlar bitince atistiriyoruz. Dün yemek yapmadim, disaridan soyledik. Bugun corba ve salata yapacagim. Cocuk yalniz kalmak istemiyor, pesime agliyor, yanimda mutfaga gotursem sıkılıyor, oyun havuzuna birakinca bin defa devriliyor kaldirana kadar agliyor, bir içeri bir mutfağa git gel derken sogan kavurmak bile problem oluyor. Kendi yapamadigim isi bakicidan beklemem.

Öğlen gittiğim bir eve yemeğimi yer giderim.Siz başkasının üstünden yaşamaya alışkınsanız tabi suyunuzu orada için.

Yarım gün mesai yapılan bir işyerinde , işverenin çalışanına çay/kahve/su gibi içeceklerden yararlanma imkanı sunduğunu görebilirsiniz. Hatta ilgili 4 saatlik mesaide ,çalışanın 25-30 dk arası bir mola hakkı da mevcuttur.

Konudaki çalışma 4 saat olarak nitelendirilse de , çalışan hakkı açısından yarım günden fazlası gasp edilmektedir.

Genellikle işyerlerinde yarım gün çalışma 09:00 -13:00 saatleri arasıdır. Bu durumda çalışan iş çıkışı trafiğine birebir maruz kalmayacağı öngörülür ve çalışması normal ücretle ücretlendirilir.

Konuda ise bakıcı 12:00 ile 16:00 saatleri arasında çalıştırılacaktır. Ne sabahtan ne de işten sonra farklı bir işe zaman ayırması söz konusu olamayacaktır.

Burada her koşulda bakıcı zarardadır.

Ben olağan günler için konuştum niyetimi anlatmak içime daha kaç cümle yazmalıyım olağandışı zamanlarda ben wc ye Bile gidemiyorum ama sizler yazdığımı siyah beyaz gibi yorumlamakta ısrarcısınız çinkü anonim ortamdan saldırmak kolay geldi oysa herkes kastettiğimi gayet de anladı
Benim hergunum olagandisi o zaman. Ne kadar uslu bebekleriniz var

Haftasonlari esim evde iken haftaici icin yemek yapiyorum, onlar bitince atistiriyoruz. Dün yemek yapmadim, disaridan soyledik. Bugun corba ve salata yapacagim. Cocuk yalniz kalmak istemiyor, pesime agliyor, yanimda mutfaga gotursem sıkılıyor, oyun havuzuna birakinca bin defa devriliyor kaldirana kadar agliyor, bir içeri bir mutfağa git gel derken sogan kavurmak bile problem oluyor. Kendi yapamadigim isi bakicidan beklemem.

Aynen 1 yaş öyle oluyor sürekli devriliyorlar. Şöyle 2,5 falan olunca rahatlıyorsun. O zaman da en iyisi kreş zaten. Bakıcıya en fazla oyuncak toplattırılır. Bu konuda çocuk bakımı ve ev bakımı karıştırılmış sanırım ütücüyü de ihtiyaç var 😇

Back