• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ikilemi

Haftada 1 gelen temizlikçi var. Ne yazmışım kendi yediği öğlen yemeğini fazla yapıyor bizde akşam yiyoruz. Elbet tüm gün yediklerini makineye atacak. Mutfağı dikey süpürge yapacak. Fazladan akşamdan yıkadığım çamaşırı aşıyor. Siz evi kendiniz temizleyip yemeği kendiniz yapıyorsanız kocanızla ortak bile yapsanız, akşam eve gelince çocukla ilgilenmiyorsınuzdur zaten.

Siz işyerinde önce yemeğinizi pişiriyor , sonra mı yiyorsunuz yoksa işyeri yemekhanesinden veya yemek kartınızla bir lokantadan mı yiyorsunuz ?

Evdeki bakıcı için ek yemek parası vb vermiyorsanız yemeğini de en az tabldot mantığıyla hazır etmelisiniz.

Umarım bu konuyu bakıcılar da okur da ; yaptıkları hataların farkına varırlar.

3000e bakıcı varsa sadece çocuk bakımına razıyım 😅 3000 de temizliğe ayırırım sorun çözülür 😂
Bakıcılığı bilmem de haftada iki gün 6 saat özel derse, aylık 400 tl teklif eden vardı. :KK53: Demek ki bulabileceklerine inançları tam ve bulabiliyorlar da. Vay kabul edenin haline, acıyan Allah ona acısın diyorum. Nasıl zordaysa insanlar, kabul ediyorlar demek ki.

Ayıklanmış fasülyeyi tencereye koy üzerine soğan, konserve domates, salça, zeytinyağı ekle. Altını kıs kendi kendine çok güzel pişiyor. Sizin evde masterchef yemekleri pişiyor herhalde

Yemeklerinizi pişirirken soğanı ve sırasıyla sebzeleri kavurmuyor musunuz ? Tüm malzemeleri, Allaha emanet üst üste atıp; kapağı kapatıp pişirmiyorsunuz herhalde.

Ne kadar ücret vereceksiniz?Öğlen gelip 4de gidecekse ve çocuğunuz 2saat uyuyorsa kadın pek birşey yapmamış oluyor zaten.Yemegini evde yiyip gelir akşam yemek vakti olmadan da evine gidiyor.Ne çok abarttik sanki 12 saat aç susuz insan çalıştırıyor konu sahibi.Yuklenmeye bayiliyorsunuz.

Gelirken içeceği suyu da yanında getirsin mi ?

Bakıcılığı bilmem de haftada iki gün 6 saat özel derse, aylık 400 tl teklif eden vardı. :KK53: Demek ki bulabileceklerine inançları tam ve bulabiliyorlar da. Vay kabul edenin haline, acıyan Allah ona acısın diyorum. Nasıl zordaysa insanlar, kabul ediyorlar demek ki.
Yaşadığım şehirde özel ders fiyatlarına çok şaşırmıştık bizde. Seans 1,5 saat oluyor ortalama. Şu an 150 tl. Yani saati 100 tl ye on senelik öğretmenden özel ders almaya kalkıyorlar. İnsan hayret ediyor. İnsanlar iyice vurguncu oldu

Yani diyecek söz bulamadım gerçekten 🤣
Günde 4 saat çalışacak ve bunun 2 saatinde çocuğun uyuyacağı bir işte, bakici nasıl bir mağduriyet içindeyse herkes aslan kesilmiş, bu şartlarda calistiramazsiniz şeklinde ahkam kesiyor. Sırf konu sahibini taşlamak için saçma bir çaba

1 yaşında çocuğun,ilaç vb verilmeden hergün 12 ile 16 saatleri arasında en az 2 saat uyuması mümkün mü sizce ?

Yaşadığım şehirde özel ders fiyatlarına çok şaşırmıştık bizde. Seans 1,5 saat oluyor ortalama. Şu an 150 tl. Yani saati 100 tl ye on senelik öğretmenden özel ders almaya kalkıyorlar. İnsan hayret ediyor. İnsanlar iyice vurguncu oldu
Kabul etmeyince de hiç idealist bir öğretmen olmadığımı, öğrenciden önce parayı düşündüğümü söylemişti. :KK53:
Öğretmenler parasız yaşayabiliyor sanıyorlar herhalde.

1 yaşında çocuğun,ilaç vb verilmeden hergün 12 ile 16 saatleri arasında en az 2 saat uyuması mümkün mü sizce ?
Neden mümkün olmasın? Kendi cocugum ve çevremde gördüğüm uykuyu seven bu şekilde bir çok cocuk var. Bu neden sizin için inanmasi cok güç anlayamadım.

8 aylik bebegim var aksama kadar canim cikiyor. Ütü yapmak zaten 2 saat suruyor. Yemek desen cocugun aglamasi, kakasi, caninin sıkılması, uykusunun bolunmesi derken zar zor oluyor. Baktim hic birsey yetişmiyor bende Kizim oglen uykusuna yattiginda gidip yatiyorum valla. Kendinizin tek basina yapamayacagi seyleri baskasindan beklemeyin. 3 kurus para verince insanlari satın almiyorsunuz cocuk uyudugunda birakin bakici da dinlensin. Sadece cocugun camasirini yikasin ve yemegini yapsin yeter

Yani evet uyuyor öğlen uykusu yalan mı söyleyeceğim bazı günler 1 saat bazen de 3 saat uyuyor genelde 2 saat kesintisi uyuyor size yalan borcum mu var be saçma bi yerden bakıyorsunuz

Kızım 3 buçuk yaşında hala günde 2 saat uyuyor.Kreste de bu yaş aralığını uyutuyorlar zaten.
Aynen oyle biz de oğlumu 4 yasa kadar ogle uykusuna yatırdık çünkü vücudu sinyal veriyor ihtiyacı vardı. 1-2 yaşlarindayken 3 saat uyuyordu zamanla 2 saate düştü 4 yaşından sonra da gündüz uyutmadik ama yatirsam yine uyur. Herhangi bir ilaç vs de vermiyorum 😆

Back