• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ikilemi

öyle.aynı apartmandayız.servisten alırım siz gelene dek derslerini yaptırır çalıştırırım iyi havalarda parka çıkarırım ama yemeğini verecekseniz olur dedim kek börek neyse artık.aile saat 8 gibi geliyor 4 saat ben de olacak çocuk.bir saat ing dersi türkçe dersi dünya para.komşu diye ayda 2000 yeter bana dedim.yemeği de kitleyecekti.valla tam ölücü insanlar.
Kabul etmedin sonuç olarak? İstemeyenin kabul etmeme şansı var. Vayy demek bunu istiyorsun, ne biçim insansın diye konu sahibini suçlamak kadar saçma bir şey yok. Bu işler arz talep meselesidir

Mantıktan bahsedecek son kişi siz olmalısınız. Tüm gün dediğiniz bakici yarim gun çalışıyor, elma ile armut u kıyaslamissiniz hala konuşuyorsunuz
Susup susmayacağıma da mı sen karar vereceksin? Yüce insani duygulu ahlaklı vicdanlı mantıklı karar mercii hanımefendi.
Yorumları okuyarak gelmek yerine ortadan dalmasaydınız bazı yorumlarımda konu sahibiyle değil tüm gün bakıcı üzerinden veya genel bakıcılar üzerinden yorumlaşan üyelerle yorumlaştığımı görürdünüz. Ortadan dalmadım hepsini okudum demeyin bu daha vahim. Demek ki mantıktan aklınız durmuş okuduğunuzu anlayamamışsınız

Kabul etmedin sonuç olarak? İstemeyenin kabul etmeme şansı var. Vayy demek bunu istiyorsun, ne biçim insansın diye konu sahibini suçlamak kadar saçma bir şey yok.
ha yok elbette öyle demedim hala komşum severim.ben çocuk ortada kalmasın demiştim çünkü kimse yok mahallede çocuğu servisten alacak yakını vs.sonra tmm yemek vs de hazırlarım akşamdan dese de soğudum .başka birilerini bulur nasılsa.

Komik duruma düştüğüme siz ni karar veriyorsunuz?
Sizin düşünce sandığınız cümle yığınları da beni ilgilendirmiyor
Aynı mantıkla (bakın yine mantık dedim) siz de en başında verecek cevap veremeyip beni mantıksızlıkla suçlamıştınız. E ne oldu şimdi?
Çok komiksiniz cidden.
Ben ütü yazmadım sadece çamaşır aşıyor yada asılmışı odaya koyuyor sepetle.
Al işte, çamaşır falan astırıyormuş. Yav benim veya kocamın donunu niye elin kadını assın, toplasın? :olamaz:

Kabul etmedin sonuç olarak? İstemeyenin kabul etmeme şansı var. Vayy demek bunu istiyorsun, ne biçim insansın diye konu sahibini suçlamak kadar saçma bir şey yok. Bu işler arz talep meselesidir
C ceycey0406 sana bir şey soracağım. Maddi durumhn kötü olsaydı ve paraya ihtiyacın olsaydı kabul eder miydin? O 2 bin senin için önemli olsaydı

C ceycey0406 sana bir şey soracağım. Maddi durumhn kötü olsaydı ve paraya ihtiyacın olsaydı kabul eder miydin? O 2 bin senin için önemli olsaydı
bilemedim ki.başka işler bakardım sanırım daha çok para getiren.ben çocuğu sevdiğimden ders anlatmayı da sevdiğimden 2000 yeter dedim sigorta falan zaten istemem.ama bir başkası asla kabul etmez 4 saat ay boyu bu şart da çalışmayı eminim.

Selamlar kızlar , 1 yaşında çocuğum için bakıcı arıyordum yaklaşık bir ay önce tavsiye üzerine bir bayana yazdım şehir dışındaydım ve sizinle gelince görüşelim dedim geldğimde görüştük kadın 55 yaşlarında bakıcılık tecrübesi ve iyi referansı var fakat sadece çocuğa bakarım başka şey yapmam dedi ben de zaten çocuk uyanıkken sadece ona baksın uyurken de ütü ya da bi çeşit yemek çamaşır katlama vs gibi şeyleri yapmasını isterdim çünkü ortalama 2 saat uyuyor bebeğim kadın bu sürede bunları rahatlıkla yapıp kendi de dinlenebilir , bir de o gün oğlum bu kadına hiç ısınmadı yanına gitmek istemedi falan ancak kadın iyi biri gibi bilmiyorum çocuğun tepkisi bir şey iadede etmeli mi ilk defa bakıcıyla çalışacağım, ben bu ekstra işler konusunda anlaşamasam da başka seçenek olmadığından bu kadına fiyat teklif ettim o da kabul etti ve telefonda anlaştık gibi bişi oldu. Dün daha önceden haber salmasını istediğim yerden haber geldi bir kadın var diye bu haberi de bakıcıyla görüşmeden önce saldırmıştım ancak yeni biri çıkmış onunla da bugün konuştum ve aynı ücrete okey ekstradan uyurken iş de yaparım dedi yaşı da 36 daha genç ve enerjik biri aklım tabi ki buna daha çok yattı ama diğerini mağdur etmiş mi olacağım hakka girmek de istemiyorum nasıl karar vermeliyim
Ben hem ufak ev işi hem bebek bakımı konusunda anlaştım bakıcıyla. Çokta rahat ediyorum. (Ütü özele girer bence ) ama salonu süpürüp siliyor. Zaten kendine yemek yaparken fazla yapıyor akşam biz yiyoruz. Tabiki bebek uyanıkken öncelik bebek. Benim fikrim : Bu sitede şöyle bir hata var . Bakıcı iş yapmaz diyorlar da . Bana gelen kişi çocuk gelişimi mezunu olur, bakıcılıkl ilgili eğitimler almış olur sertifikaları olur , yani donanımlı kişi olur hemfikirim o zaman sadece bebek bakımı olur. Ama gelen kişilerde bu özelliklerin hiçbiri yok. Bebek bakımına özbakımda girer bu da bebeğin bulunduğu ortamın temiz ve toplu olması demek . Bu ufak işleri de yapmayı kabul ederse ilk kişiyle deneyin etmezse önce 2. kişiyi bir hafta deneyin isterseniz .

Yorumlardan gördüğüm kadarıyla bu iş iki ucu boklu değnek. İş sınırları tam belli olmadığı için mutlaka bir taraf eziliyor. Baskın olan tarafın kontrolünde oluyor iş.
Benim de bir bakıcı konum var benim konumda bana böyle yüklenilmemişti halbuki hemen hemen aynı beklentiler. Sanırım konu sahibinin kendini ifade şekli ile alakalı.
Biz günün çoğunu dışarıda geçiren insanlar olarak akşam geldiğimizde çocuğumuzla daha fazla vakit geçirebilmek için bazı işlerin yapılmış olmasını bekliyoruz. Hiçbir şey yapmam demek bir bakıcı için saçmalık. Bir bakıcı bebekle ilgili her işi yapar. Yemeğinin hazırlanması, eşyalarının yıkanıp ütülenmesi çocuğun oynadığı alanların süpürülmesi viledalanması.
Mesela bebeğin ütülerini yaparken kazayla benim bir tişörtüm eline gelse ütülemesi bu kadını yormaz. iş veren de bu tarz bir şey görünce kullanıp bunu göreve dönüştürmemeli. Denge çok iyi korunmalı bu süreçte.
Daha sonra bakıcı pratik yiyecekler hazırlayabilmeli. Kendi de yemeli anne baba da akşam yorgun geldiğinde şöyle bir karnını doyurabilmeli. Akşam eve yorgun argın gelen anne baba ertesi gün bakıcının yiyeceğini, çocuğun yiyeceğini düşünmek zorunda kalırsa o iş ilişkisi yürümez.
Her gün wc ve lavaboyu ev sahiplerinden çok kullanan Bakıcı akşam gitmeden wc ye bir domestos dökmeli, lavaboyu da ovmalı bir zahmet.
Karşılıklı iyi niyet olursa işler yürür. Yoksa ben onu yaparım bunu yapmamla olacak şey değil. Ben ev işi yapmam diyenden direkt kaçmayı öğretti bu süreç bana. Yaparım diyene de çok güvenmemeyi 😀

Al işte, çamaşır falan astırıyormuş. Yav benim veya kocamın donunu niye elin kadını assın, toplasın? :olamaz:
Niye şimdi aşağıladınız ki bunu?
Başka iş kolunda bunu yapan binlerce kadın var, işi gereği evden sorumlu ise yapacak elbet.
Bakıcıdan bahsetmiyorum ama üslubunuz incitici bana göre…

Merhaba öncelikle buradaki bakıcı iş yapmaz kısmına katılmıyorum. Şimdi beğenmedimler üst üste gelir. Benim bakıcım sabah gelince ben evden çıkarım. Çocukla beraber kahvaltı yaparlar, bulaşığını makineye atar. çocukla beraber çamaşır asarlar yada benim astığımı toplar. Kızım ona mandal verir yada boyunun yettiği çamaşırları toplar. Sonra kızım uyurken bakıcım yiyecekleri öğlen yemeğini yapar fazla yaptığı için bizde yeriz. Örneğin taze fasülye pilav. Yemek yapmayı bilen biri için maximum yarım saatlik yemek bunlar. En son açık mutfak şeklinde olan oda mutfağı süpürür çünkü kızım sürekli bir şeyler döküyor. Bununla beraber haftada 1 gün temizlik içim extra kadın gelir. Buradaki yorumları okuyunca çocuğuna kendi bakanlar ne yemek yapıyor ne temizlik. Herkes dışardan yemek söylüyor ütüye ayrı biri geliyor, Temizliğe ayrı biri. Maşallah herkes çok zengin. Ayrıca bakıcıma 6000 verip üzerine sigorta yapıyorum
Sigorta yapmanız bir lütuf değil,lütufmuş gibi anlatmissiniz ayrıca tüm bunları yapan birine 6000 lira vermeniz çok büyük bir olay değil,bunu da belirtelim.

çocuk 4 saat bakıcı ile kalacak bunun 2 saatinde uykuda olacaksa; kalan 2 saatte bakıcının sadece çocuk için ekstra bir şeyler yapması mantıklı olur ancak
yani ya bebeğe bir yemek çeşidi ya da bebeğin kıyafetlerinin katlanması ya da ütülenmesi olabilir
diğer türlü yemek için ya da kendi ütüleriniz için ortalığı toplaması için ya ekstra para vermelisiniz ya da başka birini tutmalısınız.
zira siz eve yardımcı değil sadece bebeğe bakıcı tutuyorsunuz.

Soruyu uzatmamak adına kısa yazdım yarım gün gelecek çünkü asıl olay yemek ütü gün değil diğerine hayır demem onu şu durumda mağdur mu eder bunu öğrenmekti o sebeple fazla detay verme gereği duymadım
Sonuçta daha işe başlamamış , daha iyi opsiyonlu birisiyle görüştüğünüzü, öncelikle onu değerlendirmek istediğinizi söylersenizsorun olmaz. Ama en kısa sürede bildirin ki o kişide başka iş arasın .

Niye şimdi aşağıladınız ki bunu?
Başka iş kolunda bunu yapan binlerce kadın var, işi gereği evden sorumlu ise yapacak elbet.
Bakıcıdan bahsetmiyorum ama üslubunuz incitici bana göre…
Yoo aşağılamadım, bakıcı için uygun değil demek istedim. Bebeğin çamaşırı ok, ama yetişkinler için değil. Yetişkinlere de mi bakıyor?

Sigorta yapmanız bir lütuf değil,lütufmuş gibi anlatmissiniz ayrıca tüm bunları yapan birine 6000 lira vermeniz çok büyük bir olay değil,bunu da belirtelim.
yoo 6000 veriyorsa basit işler bekleyebilir.ben 3000 3500 verip her işi yaptırmaya kalkanlara sigortasız çalıştıranlara kızıyorum mesela.

Yoo aşağılamadım, bakıcı için uygun değil demek istedim. Bebeğin çamaşırı ok, ama yetişkinler için değil. Yetişkinlere de mi bakıyor?
Elin kadını derken evde çalışan her kadını kapsıyor tasviriniz, o sebeple yazdım.
Ev yardımcısının yaptığı iştir bu ve evet elin kadını donuna kadar yıkıyor, topluyor.

yoo 6000 veriyorsa basit işler bekleyebilir.ben 3000 3500 verip her işi yaptırmaya kalkanlara sigortasız çalıştıranlara kızıyorum mesela.
Tamam da,lütuf gibi bahsetmiş tüm bunlardan.Şu anda asgari ücret 5500 lira zaten,yemek ve temizlikte işin içindeyse çok değil bu rakam.

Elin kadını derken evde çalışan her kadını kapsıyor tasviriniz, o sebeple yazdım.
Ev yardımcısının yaptığı iştir bu ve evet elin kadını donuna kadar yıkıyor, topluyor.
Ben bakıcı için uygun bulmuyorum, onu demek istedim. Çamaşır yıkasın, ütü yapsın, yemek yapsın, temizlik yapsın, vakit kalırsa bir de çocuğa baksın. Buradan bakınca kölelikten bir tık üstte gibi.
Ayrıca bakıcılık gibi bir işe başvursam, ev sahiplerinin çamaşırları ile muhatap olmak istemeyebilirim. Sizce de normal değil mi bu? Aşağılamak söz konusu değil, tam tersi düşündüğüm için dedim.

Back