Bakıcı ablamız...

Çocuğu gittiği yere götürmesi hiç hoş değil. sizin tanımadığınız,kişiler nasıl insanlar olduklarını bilmiyorsunuz.

Diğer sorunlar o kadar önemli değil bunun yanında bence.
Belkide çocuğunuza evinizde bakacak birini bulmalısıniz.

Çamaşırı hiç olmazsa elinde yıkaması ne demek
Buarada komşulara neden gıdemıyor sosyallesmesı acısından fena olmazdı mesela, parka fılanda mı cıkaramıyor mesela?
İki parça bir şey. Yani benim koşullarımı görüyor. Sabah 07:00' de bırakıyorum çocuğumu. Aşırı yoğun bir tempoda çalışıyorum. Kendi evinde kendi ortamında çocuk bakıyor. Allah aşkına iki parça çamaşırı makinaya atsa eline mi yapışacak? Zaten bir kez söyledim baktım yıkamıyor ben yıkıyorum. İnsan samimiyet, içtenlik arıyor sadece.

Böyle düşünürseniz bana haksızlık etmiş olursunuz. Asla değil. Ben sadece durumu aktardım size. Yani ben esirgemiyorum ablalık yapsa bana biraz yardımcı olsa ne olur demek istediğim.

Çalışan,kariyer yapmış bayanlar şimdi bana yüklenecek biliyorum ama ben durumu çok kötü değilse ufak çocuğu olan kadınların çalışmasına çok karşıyım..Helede 3 yaşından önce çok yanlış yaa..
Kim olursa olsun isterse melek olsun yani benden dahami iyi bakacak anlamıyorum?
Yani cahilce bi düşünce diyebilirsiniz,şahsen ben Almanya da doğdum büyüdüm,evlendikden sonra Türkiyede yaşamaya başladım ordaki Bayanlar bukadar takılmıyolar bu kariyer meselesine.
Bizim burdaki hanımlar aman kariyerimdi,evde oturamıyorum sıkılıyorum diye çocukları doğurup bilmedikleri bakıcıcılara bırakıp,tonla para ödeyip,bakıcının cocuğuna nasıl davrandığını bile bilmeden sürekli bakıcı nın gönlünü hoş tutmaya çalışip kariyer peşinde koşuyorlar..
Çocuğun ağzı var dili yok,nerden bileyim seviyor gibi davranıp kasıtlı çocuğun canını yakmadığını veya nebilim yere düşen,veya defalarca kez ısıttığı bayatlamaya yüz tutmuş yemeği yedirmediğini?
Şahsen bende Avrupa da okudum meslegimde var çok şükür,hiçbişeyim olmasa çevirmenlik yapıp dunyanın parasını kaldırabilirim..
Ama ben Anne olmayı seçtim..Ben çocuğumun bir tek kelimesini,tek bir adımını ne dünya malına nede en kral kariyere değişmem arkadaş..
Bu benim kendi fikrim..
Tekrar söylüyorum durumu çok kötü olanları farklı tutuyorum ama o durumda da çocuk yapmak ayrı bi tartişma konusu bence..
Kendime madden,manen guvenirsem çocuk yaparım zaten..
Kısa ve öz çocuk 3/4 yaşına geldikten sonra,kendini az çok ifade etmeye başladıktan sonra bakıcı yada kreşe verilmeli.
Ben olsam kreş'i tercih ederdim..
Yemişim kariyeri..Benim yavrularım kariyerin ta kendisi..

ayh iki parça ise siz atın o niye atıyor.

ilk görüşmede dediniz mi çocuk, çocuğun çamaşırı ve yemek size ait maaş da onun için piyasanın iki katı diye?
Atıyorum zaten. Ve ilk görüşmemizde söyledim kardeşim. Sonradan yan çizdi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

bastan ne anlaştıysanız o .iş ahlakı bunu gerektırır.en mantıklısı 2.5 yaş bekleyıp krese vermek.orda sonuçta eğitimli insanlar var.

Siz neden direk kafadan iki katii verecegim diye anlastiniz ki kadinla?
Piyasa neyse o, zaten memnun degilmissiniz, icinize sinmeyen bir is icin iki kat para mi verilir.
Ver 500u bitti gitti, mirin kirin ediyorsa da 1000tl ye evinize gelecek olanini bulursunuz.

Buarada yemegı goturmemeye dırenmenızde cok hos

Hiç sorma ya. Anlamadım inan. Ne demişim Allah aşkına? Ne kadar ilginç insanlar var ya! Birisi yukarıda yalan söylediğimi ima etti. İnanamıyorum.

Ailelere bakıcı temin eden danışmanlık firmasında çalışmışlığım olduğu için söyle söyleyeyim,bütün bakıcılar anlaşma aşamasında çocuğun çamaşırını yıkama(elde değil tabi)+çocuğun ütüsü+malzemeleri vermenizle çocuğun yemeğini hazırlamayı kabul ediyorlar.O nedenle sizin de bakıcınızdan bu talepleri istemeniz çok normal.Eğer piyasanın üstünde rakam veriyorsanız kendi evinizde bakacak birini bulun ve tedbir olarak eve kamera taktırın.Hem içiniz rahat eder hem bakıcı bu kadar rahat davranamaz.

Şaşkınlıkla okuyorum bazi yorumları. bir isi ustlenirseniz butun sorumluluğu ile sizdedir bence. isi cocuk bakmak ise eger yeri gelir camasirini da yikar, yemegini de yapar, parka da götürür.

Ha ben olsam baska makinede yikatmam çocuğumun camasirini ama. Konu sahibesi bir sorun görmüyorsa bu tarz ufak tefek seyler talep etmek hakki diye düşünüyorum.

Sanki konu sahibesi kendi evine is bekliyor gibi bir durum oluşmuş burada.

Bakıcı ablanın full time cocukla ilgilenmedigi asikar zaten.

Buarada yemegı goturmemeye dırenmenızde cok hos
Çok kırıcı oluyorsunuz. Bakın ben son iki aya kadar her sabah 06:00' da kalkıp çocuğumun yemeklerini yaptım götürdüm. Bir gün önceden bile yapmadım taze taze yesin diye. Yapacağı ne biliyor musunuz? Benim götürdüğüm kıymadan bir miktar kavuracak. Haşladığı pirincin içine katıp yoğurt ekleyecek. Bunu yapmayacaksa ne için para alıyor bu kadın? Haksızlık ediyorsunuz.

Üç kuruş değil canım. Buradaki piyasa fiyatının iki katını alıyor. İki parça çamaşırı makinaya atsa neyi eksilecek ki? Bir yudum yavru yani.
ya işinize gelmiyorsa yol verin gitsin daha titzi birine bakın hemen.

Böyle düşünürseniz bana haksızlık etmiş olursunuz. Asla değil. Ben sadece durumu aktardım size. Yani ben esirgemiyorum ablalık yapsa bana biraz yardımcı olsa ne olur demek istediğim.
Siz en başta yapıcağı işler konusunda anlaşıp sonradan sorumluluklarını yerine getirmiyorsa o sıkıntı.
O zaman sizde referansı olan başka birini bulun derim.ne yüz-göz olun ne de canınız sıkılıp gözünüz arkada kalsın...

Hiç sorma ya. Anlamadım inan. Ne demişim Allah aşkına? Ne kadar ilginç insanlar var ya! Birisi yukarıda yalan söylediğimi ima etti. İnanamıyorum.

Bazen biri kötü yorum yapınca ardındaki yorumlar da öyle oluyor, bunu gözlemledim burada.

Büyükşehirde yaşıyorum ve sizin verdiğiniz ücrete çocuğu kendi evinde bakıp çamaşırını yıkayan, yemeğini yapan bakıcılar biliyorum. Parayı kolay kazanmıyorum demişsiniz, başka bakıcı arayışına girin bence. Her şeyden öte şu anki bakıcının size lütfedercesine bir tavrı var. İşvereni olduğunuzu kavrayamamış.

Atıyorum zaten. Ve ilk görüşmemizde söyledim kardeşim. Sonradan yan çizdi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

sizin de iyi bi işveren olmadığınızı düşünüyorum. o zaman diyeceğiniz şu. ben yemek ve çamaşır için size iki kat ücret veriyodum. bunlar yoksa ücreti düşürüyorum. ya da işten çıkarıyorum. gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…