- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.178
- Konu Sahibi FAZLANAZLI
japon bi karakter canlanıyo kafamda niyeyse tikkabilla diyince :)
Şöyle bir karakter.. :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
japon bi karakter canlanıyo kafamda niyeyse tikkabilla diyince :)
Şöyle bir karakter.. :)
Kız görünüyor işte.. Lila rengi bir yaratık :)çıkmamış ama sanırım senin eski avatarındı değil mi
ay benim internetten miş sayfayı yenileyince gördüm ejderha galiba dimiKız görünüyor işte.. Lila rengi bir yaratık :)
Onun gibi bişiay benim internetten miş sayfayı yenileyince gördüm ejderha galiba dimi
ellerine sağlıkkk ..diyete en yakışan bir tavuktur ,, birde balıkk BAŞARILAR.Diyet yemekleri kategorisini sağlıklı yemekler olarak nitelendirdiğimiz için bu kategori sayesinde benim, aslında hep sağlıklı beslendiğimi öğrendim
Türk Milleti olarak bizler tavuğu hep kekik ve pul biberle yiyoruz ancak zencefil ve zerdeçalın inanılmaz faydaları varmış mesela hint toplumunda mide bağırsak kanseri hiç yok gibi bir şey ayrıca kilo problemleri de pek yok çünkü kullandıkları baharatlar sindirim sistemine büyük fayda sağlıyor
Zencefil ve Zerdeçal metabolizmayı hızlandırıyor
Bağırsak çalışmalarını hızlandırarak sindirim sistemini düzenleyen zencefil ve zerdeçal kilo vermeyi ve metabolizmayı hızlandırmada birçok faydası var ( Dr. Ayça Kaya)
Tarifim tavuk budu tikka masala sosu ile yapılan hint mutfağına ait bir yemek tikka masala sosunu tr de büyük marketklerde bulabiliriz bulamazsak köri ve diğer baharatlarlar ile aynı lezzeti yakalayabiliriz
Malzemeler
400 gr ızgara tava olarak satılan tavuk budu daha lezzetli
1 soğan
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tikka masala sosu
1 çay bardağı light süt
2 yemek kaşığı zeytin yağı
4 tane cherry domates ve bir tane sivre biber fotoğrağlara koymayı unutmuşum.
varsa kakulede atabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1713070
Öncelikle tavamızı kızdırıyoruz ve zeytin yağımızı koyuyoruz dilerseniz koymayabilirsiniz de
tavuklarımızı kuş başı doğruyoruz kızgın tavada tavukları evire çevire mühürlüyoruz her tarafını böylece suyu içinde kalacaktır mühürledikten sonra altını kapatıyoruz
Eki Görüntüle 1713066
1 soğanı rendeliyoruz sütümüzü ve baharatlarımızı da ekliyoruz tavamızın kapağını kapatıyoruz dinlenmeye alıyoruz ocağımızı kapatıyoruz.
ben bu dinlenme süresinde tabulemi yaptım.
Eki Görüntüle 1713116
Yaklaşık yarım saat sosunda marine olan tavuğumuz tekrar ateşe alıyoruz 15 dk kapağı kapalı piştikten sonra doğramış olduğumuz domates ve biberimizide ekiyoruz ve kapaksız bir şekilde soteliyoruz. tolamda 30 dk yeterli oluyor pişmesi için.
Eki Görüntüle 1713068
Eki Görüntüle 1713062
Tabule Lübnan Mutfağına ait bir meze ya da salata artık nasıl nitelendiriyorsak.
Malzemeler
1 su bardağı köftelik bulgur
yarım nar
bir tutam taze nane
bir tutam maydanoz
bir tutam dere otu
iki üç yemek kaşığı nar
tuz
bir yemek kaşığı zeytinyağı
Eki Görüntüle 1713054
Aynı kısır yapar gibi bulguru kaynar su ile ıslatıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz bu arada bizde yeşilliklerimizi doğrayalım
Dinlenmiş bulgur a yeşilliklerimizi yağımızı tuzumuzu ve narımızı ekleyip harmanlıyoruz ve kıvırcıkların içinde servise hazır hale getiriyoruz.
Eki Görüntüle 1713059
Eki Görüntüle 1713137
Eki Görüntüle 1713140
Eki Görüntüle 1713136
teşekkür ederim kakaocum bencede tavuk iyi oluyor yağsızda balıklardan da yağsız olanları iyi oluyor ama ah bizim damak tadımız o hamsiyi mısır ununa bulayıp kızartmasakellerine sağlıkkk ..diyete en yakışan bir tavuktur ,, birde balıkk BAŞARILAR.
aynen canım ama o hamside mısır ununa bulamadan olurmuuteşekkür ederim kakaocum bencede tavuk iyi oluyor yağsızda balıklardan da yağsız olanları iyi oluyor ama ah bizim damak tadımız o hamsiyi mısır ununa bulayıp kızartmasak
ay o kadar güzel oluyor ki hamsi tava yapıyorum kızım balığı sevdi lokum gibi yiyor kılçıksız ay canımı çektirdin çinekop aldım ama fırında yapıyorum kızartma yapınca besin değerleri ölüyormuşaynen canım ama o hamside mısır ununa bulamadan olurmuu
bizde hamsiyi çok tüketiriz canım hem mevsimi zaten hele annemler kahvaltıda bile kızartır yerler o derece tipik oflulardaaaa..ay o kadar güzel oluyor ki hamsi tava yapıyorum kızım balığı sevdi lokum gibi yiyor kılçıksız ay canımı çektirdin çinekop aldım ama fırında yapıyorum kızartma yapınca besin değerleri ölüyormuş
dün akşam balık yerken senin konu açılldı hayaller ve hayatlar gibi oldubizde hamsiyi çok tüketiriz canım hem mevsimi zaten hele annemler kahvaltıda bile kızartır yerler o derece tipik oflulardaaaa..
çok teşekkür ederim sunum konusunda çok başarılı sayılmamcanım çekti.
Ellerine sağlık çok nefis görünüyor
elinize sağlık, yarışmada başarılar dilerimSloganımız ABUR CUBURA KARNIMIZ TOK
Diyet yemekleri kategorisini sağlıklı yemekler olarak nitelendirdiğimiz için bu kategori sayesinde benim, aslında hep sağlıklı beslendiğimi öğrendim
Türk Milleti olarak bizler tavuğu hep kekik ve pul biberle yiyoruz ancak zencefil ve zerdeçalın inanılmaz faydaları varmış mesela hint toplumunda mide bağırsak kanseri hiç yok gibi bir şey ayrıca kilo problemleri de pek yok çünkü kullandıkları baharatlar sindirim sistemine büyük fayda sağlıyor
Zencefil ve Zerdeçal metabolizmayı hızlandırıyor
Bağırsak çalışmalarını hızlandırarak sindirim sistemini düzenleyen zencefil ve zerdeçal kilo vermeyi ve metabolizmayı hızlandırmada birçok faydası var ( Dr. Ayça Kaya)
Tarifim tavuk budu tikka masala sosu ile yapılan hint mutfağına ait bir yemek tikka masala sosunu tr de büyük marketklerde bulabiliriz bulamazsak köri ve diğer baharatlarlar ile aynı lezzeti yakalayabiliriz
Malzemeler
400 gr ızgara tava olarak satılan tavuk budu daha lezzetli
1 soğan
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tikka masala sosu
1 çay bardağı light süt
2 yemek kaşığı zeytin yağı
4 tane cherry domates ve bir tane sivre biber fotoğrağlara koymayı unutmuşum.
varsa kakulede atabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1713070
Öncelikle tavamızı kızdırıyoruz ve zeytin yağımızı koyuyoruz dilerseniz koymayabilirsiniz de
tavuklarımızı kuş başı doğruyoruz kızgın tavada tavukları evire çevire mühürlüyoruz her tarafını böylece suyu içinde kalacaktır mühürledikten sonra altını kapatıyoruz
Eki Görüntüle 1713066
1 soğanı rendeliyoruz sütümüzü ve baharatlarımızı da ekliyoruz tavamızın kapağını kapatıyoruz dinlenmeye alıyoruz ocağımızı kapatıyoruz.
ben bu dinlenme süresinde tabulemi yaptım.
Eki Görüntüle 1713116
Yaklaşık yarım saat sosunda marine olan tavuğumuz tekrar ateşe alıyoruz 15 dk kapağı kapalı piştikten sonra doğramış olduğumuz domates ve biberimizide ekiyoruz ve kapaksız bir şekilde soteliyoruz. tolamda 30 dk yeterli oluyor pişmesi için.
Eki Görüntüle 1713068
Eki Görüntüle 1713062
Tabule Lübnan Mutfağına ait bir meze ya da salata artık nasıl nitelendiriyorsak.
Malzemeler
1 su bardağı köftelik bulgur
yarım nar
bir tutam taze nane
bir tutam maydanoz
bir tutam dere otu
iki üç yemek kaşığı nar
tuz
bir yemek kaşığı zeytinyağı
Eki Görüntüle 1713054
Aynı kısır yapar gibi bulguru kaynar su ile ıslatıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz bu arada bizde yeşilliklerimizi doğrayalım
Dinlenmiş bulgur a yeşilliklerimizi yağımızı tuzumuzu ve narımızı ekleyip harmanlıyoruz ve kıvırcıkların içinde servise hazır hale getiriyoruz.
Eki Görüntüle 1713059
Eki Görüntüle 1713137
Eki Görüntüle 1713140
Eki Görüntüle 1713136
teşekkür ederimelinize sağlık, yarışmada başarılar dilerim
teşekkür ederimEllerine sağlık yarışmada başarılar