Bahar temizliği 2 gun surer hepi topu temizlikci yardımcı bir kadin cagirirsan camlari da siler perdeleri yıkarsın 1 saatlik programda asar
Perde yikarken ben fairy tablet atiyorum makinanin icine
Oncelikle soguk suyla 30 dakika ceviriyorum. Ya da 15 fakika da olur (on yikama)
Sonra 1 saat 15 dkda 40 derecede yıkıyorum.
2.gunde giysi dolabini boşaltırsin zaten hersey katlı,kazaklar vs
Raflari silersin kapaklari acarsin dolabin raflar silindikten sonra kurumasi zaten 5 dakika katli bicimde koyarsın yarim saatini alir almaz
Sifonyeri boşaltırsin onunda bir içini silersin
Inan atla deve degil
Evet ben oda oda temizlik yapiyorum?temizlik yapılır kapi kapanir diger odaya geçersin. Benim temizligim şu sekilde oluyor,
Önce süpürgeyi aciyorum butun evi banyo dahil olmak uzere süpürüyorum. Koltuklari da supuruyorum,ucunra firca var elektrikli süpürgenin onla tv unitesi masa sifonyer komidini supuruyorum tozlari tüyleri ceksin diye (evde kopek var)
Bu yaklasik 40 dakikami alıyor.
Sonra once oturma odasini tozu alınır,hicbise bırakmam tablosuna kadar. Sonra koltuklari kocama sildiririm. Erkek gücü malum daha cok
Sonra kapiyi silerim.
Diger odalara da ayni sekilde
En son da toz alma islemi bitince
MUtfak dolaplarının dışını silerim.
Kovaya suyu doldururum. Mutfaktan baslarim. Esimde cekpasin ucuna havlu koyar. Ben silerim o beni takip eder kurular
Benim yer karom granit,tek başima silemem. Çünkü,su izi oluyor. Yere su damlayinca da silmezsen iz oluyor. Esimsiz yer silemiyorum.
2 kisi olunca da hemen bitiyor.
Ordan baslayip butun odalarin yerlerini silip. 4 5 kova gidiyor.. su degisimi
Tuvalete dökerim. En son banyoyu temizlerim
Klozet,lavabo,dusakabin (bazen dusakabine useniyorum) yerler.
Sonra oturur kahve icerim
Ben aynalarimi gazeteyle siliyorum. Gazeteyi elimde yuvarlak yaparim.once ilacli su (içerisinde silikonlu cam sil) ayni seyle mobilyalarimi da temizlerim elektronik esyalarida silerim bezle hemen hizlica kurularim gazeteyle. Dehset oluyor. Bezler iz birakiyor ya da tüy birakiyor. Gazete en güzeli aynalar icin.
Yine ellerim yara oldu açıldı temizlikten yeni kurudu kabuk tuttu
Simdi de esimin keyfini bekliyorum yerleri silcez
Bende ütü yapmayi düşünüyorum. Zaten carsamba gunu toz almistim
Aslinda bahar temizligi abartilcak bisey degil,normal rutin temizlikte de hallolur. Mesela bir gun banyo dolabini yaparsin. Kac dakikalik is ki?
Sonra portmantoyu yaparsin
Ondan sonraki hafta elin degmisken konsolu bosaltirsin veya mutfak dolaplarını zaten hersey temiz makinada yikaniyor bi silcen raflari
Kadinlar bu isi cok abartiyor. Ya da ben cok hamaratim bilemedim simdi
Ben evde hicbise birakmam. Sandalye ustune çıkarım portmanto uzerini silerim. Evin dış. Kapisini silerim. Eğilirim viledayla yatagin altini silerim.
Yatak başlığını silerim. Ki pis falan da degil kapitone. Olsun içime sinmiyor. En takintili oldugumda su damladi ve lavabonun cesmesinde su izi vs oldumu bana biseyler oluyor