Bahar temizligini nasil yapiyorsunuz?

Bahar temizligi yapiyor musunuz?

• Evet bayilirim temizlige

OY: 193 29,0%
  • Ne gerek var benim evim temiz ki:)

OY: 63 9,5%
  • Mecbur kalmasam yapmam

OY: 102 15,3%
  • Cok isterim ama zamanim yok

OY: 55 8,3%
  • Hic ugrasamam yardimci aliyorum

OY: 55 8,3%
  • Elimden geldigince yapmaya calisiyorum

OY: 266 40,0%

• Ankete Katılan
    665
Benim bahar temizliğim bitti nerdeyse sadece detay şeyler kaldı dolap içi düzenim kaldı onun içinde marie kondo tekniğini öneririm :)

camları sildim
Kapıları sildim
perdeleri yıkadım
Halılarımı yıkamaya gönderdim geldi
Diğer halılarımı da makinede yıkadım kuruttum
Dün halılarım gelemden önce boş evi süpürdüm sildim halıalrım gelincede serdim tertemiz oldu :)

Elimin deydiği yerleri yapmaya çalışıyorum
Dün bi anda ocak fırın temizliği yaptım fırını çektim falan diş fırçasıyla derzleri ciflerken buldum kendimi bazen plansız temizlik de güzel oluyor :)

Bende temiz olamyı ve temizlik yapmayı severim içim rahatlıyor ama o isteğin gelmesi lazım

Bana gelebilirsin hiç hiç hiç problem değil. Son bir aydır hadi bir buçuk ay olsun. Her şeyi birbirine katmış durumdayım. Çocuklarla evden çıkabilme telaşından bir şeyi alırken ya da karar değiştirip başka bir şey giyeyim derken raflara geri tıkmışım hep. Geçen ay giydiğim pantolonu bir türlü bulamıyordum. Meğer çantaların arkasına düşmüş

Yeni bebişim oldu gelen gelene son dakika bile arıyolar totoşumda motor var gibi akşama temizlik ikram derken ölüyorum
Bahar temizliğine girişcem yakında birer oda yapcam günde planım öyle ama gaza gelip 2günde bitiredebilirim hoş ben halıları yıkatmadan yapcam bu sefer ağustosda yıkatıp tekrar bahar temizliği yapcam o zaman duvarları falan silcem hem bebek de o zamana topkanır gelen giden de hallolur

Zaten bi bayanın en büyük derdi 1 bugün ne pişirsem 2 ev temizliği 3 eyvah misafir
Yani bigün ölürsem sebebi bunlar

Hadi ben kaçayım misafirim var ve ben temizlik ikramla boğuşuyorum

Büyük temizliği yapalı ne kadar oldu hatırlamıyorum, bahar bitiyor baharlıkları-yazlıkları çıkarmadım daha. Hele bi temmuz gelsin, kaldırırım montları.

Ben direk yazlıkları bazanın altından hunçtan çekip çekip giymeyi düşünüyorum bu sene..
Nasıl olsa kirli sepetine atılıp, yıkanıp, dolaba yerleşecekler..
Bu sirkülasyon beni Temmuz ayına kadar kurtarır..

Dolaptaki kışlıklar için tembellere çözüm önerisi bekliyorum..

Hayırlı olsun topik canım bende tamda bugün başladım ama karışık yapıyorum ben
Bugün camları dışarıdan yıkadım ,büyük balkon yıkandı ,giriş ve bahçe bi kısım yıkandı,
Üç poşet çöp çıkartıldı tarihi geçmiş ilaçlar ayıklandı bi büyük pışet kıyafet atıldı 3 makina çamşır yıkanıp asıldı şimdi elbise dolabına girişecem anamın içinde kaldı ama yapacak bişey yok annecim yorgun anneanne

Bahar temizliği 2 gun surer hepi topu temizlikci yardımcı bir kadin cagirirsan camlari da siler perdeleri yıkarsın 1 saatlik programda asar
Perde yikarken ben fairy tablet atiyorum makinanin icine
Oncelikle soguk suyla 30 dakika ceviriyorum. Ya da 15 fakika da olur (on yikama)
Sonra 1 saat 15 dkda 40 derecede yıkıyorum.

2.gunde giysi dolabini boşaltırsin zaten hersey katlı,kazaklar vs
Raflari silersin kapaklari acarsin dolabin raflar silindikten sonra kurumasi zaten 5 dakika katli bicimde koyarsın yarim saatini alir almaz
Sifonyeri boşaltırsin onunda bir içini silersin
Inan atla deve degil
Evet ben oda oda temizlik yapiyorum?temizlik yapılır kapi kapanir diger odaya geçersin. Benim temizligim şu sekilde oluyor,

Önce süpürgeyi aciyorum butun evi banyo dahil olmak uzere süpürüyorum. Koltuklari da supuruyorum,ucunra firca var elektrikli süpürgenin onla tv unitesi masa sifonyer komidini supuruyorum tozlari tüyleri ceksin diye (evde kopek var)
Bu yaklasik 40 dakikami alıyor.

Sonra once oturma odasini tozu alınır,hicbise bırakmam tablosuna kadar. Sonra koltuklari kocama sildiririm. Erkek gücü malum daha cok
Sonra kapiyi silerim.
Diger odalara da ayni sekilde
En son da toz alma islemi bitince

MUtfak dolaplarının dışını silerim.
Kovaya suyu doldururum. Mutfaktan baslarim. Esimde cekpasin ucuna havlu koyar. Ben silerim o beni takip eder kurular

Benim yer karom granit,tek başima silemem. Çünkü,su izi oluyor. Yere su damlayinca da silmezsen iz oluyor. Esimsiz yer silemiyorum.
2 kisi olunca da hemen bitiyor.
Ordan baslayip butun odalarin yerlerini silip. 4 5 kova gidiyor.. su degisimi
Tuvalete dökerim. En son banyoyu temizlerim
Klozet,lavabo,dusakabin (bazen dusakabine useniyorum) yerler.
Sonra oturur kahve icerim

Ben aynalarimi gazeteyle siliyorum. Gazeteyi elimde yuvarlak yaparim.once ilacli su (içerisinde silikonlu cam sil) ayni seyle mobilyalarimi da temizlerim elektronik esyalarida silerim bezle hemen hizlica kurularim gazeteyle. Dehset oluyor. Bezler iz birakiyor ya da tüy birakiyor. Gazete en güzeli aynalar icin.
Yine ellerim yara oldu açıldı temizlikten yeni kurudu kabuk tuttu

Simdi de esimin keyfini bekliyorum yerleri silcez
Bende ütü yapmayi düşünüyorum. Zaten carsamba gunu toz almistim

Aslinda bahar temizligi abartilcak bisey degil,normal rutin temizlikte de hallolur. Mesela bir gun banyo dolabini yaparsin. Kac dakikalik is ki?
Sonra portmantoyu yaparsin
Ondan sonraki hafta elin degmisken konsolu bosaltirsin veya mutfak dolaplarını zaten hersey temiz makinada yikaniyor bi silcen raflari

Kadinlar bu isi cok abartiyor. Ya da ben cok hamaratim bilemedim simdi

Ben evde hicbise birakmam. Sandalye ustune çıkarım portmanto uzerini silerim. Evin dış. Kapisini silerim. Eğilirim viledayla yatagin altini silerim.
Yatak başlığını silerim. Ki pis falan da degil kapitone. Olsun içime sinmiyor. En takintili oldugumda su damladi ve lavabonun cesmesinde su izi vs oldumu bana biseyler oluyor

Ben kış boyunca şöyle bir botum olsa elbiselerle kombinlesem diye düşünüp satın almak istediğim botu dolabımın arkasında buldum

Heyy maşallah bu hizla mahalleyi temizlersinkeşşşke benim de olsa

Benim bahar temizliğim şöyle:
Dolap ici toplamak ve fazlaliklari atmak- ayni zamanda kışlık montlari kurutemizlemeye verip kaldirmak ve yazliklari cikartmak.

Ayni şekilde mutfak ve banyo dolaplarini fazlaliktan arindirmak.
Tüm evi oda oda arındırıldıktan sonra temizlik.
Yukaridan yere doğru...yani ilk lambalar/avizeler sikinir, dolap üstü vs. en son yerler.

Parça parça yapıyorum ben. Çalıştığım için öyle gelişiyor. Büyük bir itiraf yapayım. Çamların sadece içini siliyorum dışını nasıl olsa kirlenecek diye silmiyorum. perdeleri 6 ayda bir yıkayıp içine bulaşık makinesi tableti ya da beyaz sabun rendesi atıyorum.

Bir gün mutfağı, bir gün banyo tuvaleti, bir günde vestiyer ve evdeki birkaç yeri. Diğer iki günde de tüm odaları sil süpür. Tabi tek başıma yapıyorum .ben süpürürüm eşim siler. Mutfakta buzdolabını ben temizlerim o dolapların dışını temizler gibi. İş bölümü yani. Yoksa imkansız Benim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…