Bahar temizligini nasil yapiyorsunuz?

Bahar temizligi yapiyor musunuz?

• Evet bayilirim temizlige

OY: 193 29,0%
  • Ne gerek var benim evim temiz ki:)

OY: 63 9,5%
  • Mecbur kalmasam yapmam

OY: 102 15,3%
  • Cok isterim ama zamanim yok

OY: 55 8,3%
  • Hic ugrasamam yardimci aliyorum

OY: 55 8,3%
  • Elimden geldigince yapmaya calisiyorum

OY: 266 40,0%

• Ankete Katılan
    665
Marie Kondo gibi evlere gitmek istiyorum. Sürekli bir şeyleri düzenleyip, gereksiz şeyleri atmak, fazla olanları vermek en büyük hobilerim arasında galiba 😄

Programını izledim ama bir tek o küçücük katlama düzenini hayatıma entegre edemem..

Yoksa yazlık kışlık ayırırken giymeyeceğim şeyleri atınca rahatlıyorum ben de. Mutfak toplarken sadeleştiriyorum..

Bahar temizliği yapmıyorum. Zaten bahar temizliğinde yapılan çoğu şeyi 2 ayda bir yapıyorum. Halılar 2-3 ayda bir yıkamaya gidiyor. Hangi camı siliyorsam o camın perdesini yıkıyorum. Zaten bir salonun bir de çocuk odasının perdeleri makineye giriyor. Diğerleri zebra ve hep yukarıdalar, Cam balkon olunca rahat oluyor. Mutfak dolaplarının içine yılda bir iki defa siler. Kapakları da bir sirkeli suyla fısfıs yapar silerim. Kışlık yazlık indirip kaldırmam hepsi dolapta durur. Kullandığımız yorganları her ay hemen hemen kuru temizlemeye gönderirim.

Evet, bayılırım temizliğe şıkkını işaretleyenler bir adım öne çıkabilirler mi hem tebrik edeceğim hem de bize gelsenize teklifi yapmayı düşünüyorum, temizlik yapmayı sevmek nasıl bir şey öğrenmek istiyorum :cry:
Terapi gibi bir şey 😇😇
Ama ben zorunlu temizlik yapmıyorum belki o yüzden seviyorumdur.

Hala anne evinde yaşayan bir üye. 😬

Su siralar kadinlarin gundemindeki konularin basinda bahar temizligi geliyor🤭Peki siz bahar temizliginde neler yapiyorsunuz?Ve ya her hangi bir ipuclariniz var mi bu konuyla ilgili?🤔🤔🤔
Size bi kac sorum olacak:

*Temizlige nerden baslayip nerde bitiriyorsunuz?

*Oda oda mi temizlik yapiyorsunuz?

*Bahar temizligi ortalama kac gununuzu aliyor?

*Perdeleri yikamak icin ipuclariniz var mi?

*Camlari,aynalari neyle siliyorsunuz?

*Peki cocuklu anneler, sizin bahar
temizliginiz nasil oluyor?

Buyrun bir-birimize yardimci olalim.Konuya anket de ekledim🤗
Valla ben yarın ufaktan baslamayı düşünüyorum ama hamıleyım de cok detaylı yapamıcam gıbı gelıyor hos ev cokta kirli değil ama cam sılınmek perdeler yıkanmak ve mutfak fayans dolapları benı sıl dıyor bunlar dısındakılerı zaten rutın olarak yaptıgım ıcın gözüme batmıyorlar. Evde olanlar daha şanslı 1 haftada bile yavas yavas yapabılırler ama benım gıbı calısanların kafası karısıyor hafta ıcı yapsan yorgun eve gelıyorum yemegı zor yapıyorum. c.tesi pazar desen c.tesi zaten calısıyorum yarın gun eve gel temızlık yap işkence oluyor pazarda dısarı mı cıkalım evı mı temızleyelım derken esımle temızlık yaparken buluyoruz kendımızı :)

temizlik falan değil de şu yazlık kışlık kıyafetleri kaldırma çıkarma olayı kabus gibi bindi üstüme kaç gündür sırf bu işkence yüzünden bi 6 kapılı dolap daha alırdım ama yerim yok nefret ediyorum yaaa

Evet, bayılırım temizliğe şıkkını işaretleyenler bir adım öne çıkabilirler mi hem tebrik edeceğim hem de bize gelsenize teklifi yapmayı düşünüyorum, temizlik yapmayı sevmek nasıl bir şey öğrenmek istiyorum :cry:

Ben de bayılırım temizliğe. Görünce gözümde büyüyor, korkup bayılıyorum, yapmıyorum.

Ay çalışan bayan olmak çok zor...
Ben izin alıyorum 2 gün hafta sonu ile birleştiriyorum öyle yapıyorum ama öncesinde
Bir hafta sonu dolapları boşaltıp temizleyip tekrar diziyorum elbise dolapları , mutfak dolabı gibi
izin aldığım gün bir bayanda tutuyorum yardıma o camları duvarları koltukları siliyor ben kapıları yerleri falan halılar yıkamaya gidiyor perdelerde yıkanıp hemen asıyorum bayanla beraber ...

Şıklarda "Temizlik pek umurumda olmaz, mikrop kapmadığımız sürece sorun yok" olsaydı, işaretleyecektim ama yok maalesef.

Kocam şimdi konuya yazarken geldi "daha yeni temizledik aşkım biraz dursun" dedi.
Biliyor başına geleceği okudu kaçtı :KK70:

Not: 3 ay öncesinden bahsediyor.. :KK45:

Kocam şimdi konuya yazarken geldi "daha yeni temizledik aşkım biraz dursun" dedi.
Biliyor başına geleceği okudu kaçtı :KK70:

Not: 3 ay öncesinden bahsediyor.. :KK45:

Büyük temizliği yapalı ne kadar oldu hatırlamıyorum, bahar bitiyor baharlıkları-yazlıkları çıkarmadım daha. Hele bi temmuz gelsin, kaldırırım montları.

Terapi gibi bir şey 😇😇
Ama ben zorunlu temizlik yapmıyorum belki o yüzden seviyorumdur.

Hala anne evinde yaşayan bir üye. 😬
Anne evinde terapi gibi gelir tabii:KK70:bana bildiğiniz ceza gibi geliyor, mesela bugün cezalıyım:KK70:şaka değil gerçek, düşünün o kadar sevmiyorum ki temizliği, sabah eşim seslendiğinde uyanamadığımdan çayı geç demledim diye bugün süpürme sırası ondayken, sana ceza veriyorum bugün sen süpüreceksin dedi, her uyanamadığımda süpürme cezası verecekmiş, cezayı kanuna çevirdim yasa çıkardım diyor bir de:KK70:ben yasal boşluklardan istifade etmeyi planlıyorum hahahahhaa

Ay tam benlik konu olmuş bayılırım temizlik yapmaya 1 çocuğum var elimden geldigince sık sık yaparım temizligi tam krilenmesine izin vermeden🤗 ve çok merak ederim başkalarından temizlik fikirleri almaya falan burasi harika olmuş ❤

Pek faydalı olmaz şu an pasaklılık yarıştırıyoruz :KK70:

Su siralar kadinlarin gundemindeki konularin basinda bahar temizligi geliyor🤭Peki siz bahar temizliginde neler yapiyorsunuz?Ve ya her hangi bir ipuclariniz var mi bu konuyla ilgili?🤔🤔🤔
Size bi kac sorum olacak:

*Temizlige nerden baslayip nerde bitiriyorsunuz?

*Oda oda mi temizlik yapiyorsunuz?

*Bahar temizligi ortalama kac gununuzu aliyor?

*Perdeleri yikamak icin ipuclariniz var mi?

*Camlari,aynalari neyle siliyorsunuz?

*Peki cocuklu anneler, sizin bahar
temizliginiz nasil oluyor?

Buyrun bir-birimize yardimci olalim.Konuya anket de ekledim🤗
ablam der ki; Reenkarnasyon diye bir şey varsa, sen önceki hayattta kesin hizmetçiydin :KK70:

o kadar yanii :))

Az eşya,az yorucu temizlik :)
Her şeyi ve her yeri kirlendikçe temizlerim.
Yani genelde hep kirlendiği için hep temizlerim.
Bu sayede birikmez.
Bahar yaz kış ayırt etmem.
Sadece baharlarda yorganları yıkarım/yıkatırım.
Onun dışında gözüme çarpan bütün kirleri zaman-mekan farketmeden temizlerim.
Yani beni gece yarısı cam silerken ya da dolap düzeltirken görebilirsiniz.

Düzenim olsun isterdim ama.
Böyle zor !

X